Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Psyche > Heel erg onzeker
Auteur Onderwerp: Heel erg onzeker
eva18
BerichtGeplaatst: 21-07-2011 18:06 Reageer met quote

Hallo allemaal,

ik schaam me nogal om dit hier schrijven maar ik weet gewoon niet wat ik anders moet. ik heb al bijna 2 jaar een vriend die heel lief voor me is, maar ik ben gewoon zo onzeker over alles. ik ben te afhankelijk van hem, en dat zegt hij zelf ook. zelfs als hij in de weekend iets leuks gaat doen met zijn vrienden ben ik gewoon zo onzeker dat hij iemand zal ontmoeten in een disco ofzo. ik heb op dit moment ook niks anders te doen, geen baan ofzo. daar ben ik wel heel erg naar op zoek en ik hoop dat ik dan wat meer voor handen heb, want zo afhankelijk van hem wil ik echt niet blijven:(

zijn er hier misschien meer meisjes die net als ik zo onzeker zijn?

groetjes eva
anoniem3030
BerichtGeplaatst: 21-07-2011 21:42 Reageer met quote

Hallo Eva,

Ik herken je verhaal helemaal!
Ik heb nu zelf 1,5 jaar een vriend en ben ook erg onzeker.
Is er misschien iets voorgevallen tijdens de relatie met je vriend?
Toen ik nog aan het daten was met mijn huidige vriend heeft hij een keer met een ander meisje gezoend. Terwijl ik al verliefd op hem was, maar we hadden verder nog niks met elkaar. Maar toch heeft dit mij erg onzeker gemaakt, maar ik had hem een tweede kans gegeven en het gaat erg goed. Ik weet wel dat hij nooit vreemd zou gaan, want zo'n jongen is het niet. Maar toch blijft de onzekerheid, ook heb ik vaak dromen waarin hij vreemd gaat. Ik denk dat het gewoon te maken heeft met onzekerheid over jezelf, ik ben ook onzeker over mijzelf en ga daarom altijd uit van de ergste dingen, terwijl het altijd meevalt!
Mijn vriend is voor 9 weken naar Engeland geweest en ik was er bijna zeker van dat het uit zou gaan omdat het niet goed zou gaan als we zover uit elkaar zouden zijn. Maar integendeel, we hebben het nu heel erg leuk en ik ben minder afhankelijk van hem. Toch is mijn onzekerheid nog niet weg, maar het word wel minder.
eva18
BerichtGeplaatst: 22-07-2011 1:23 Reageer met quote

Lieve anoniem,

bedakt voor je berichtje, ik sta bijna versteld van hoe erg ik mezelf herken in jouw verhaal! toen we alleen nog maar met elkaar omgingen heeft inderdaad nog intieme contact gehad met zijn ex, maar toen was het helemaal nog niet serieus tussen ons. ik weet ook dat het niet zo'n jongen is die zou vreemdgaan maar toch zit het altijd in mijn achterhoofd. ik vind gewoon dat hij niet s nachts bij zijn vrienden moet zijn terwijl ik alleen thuiszit, misschien is dat wat me onzeker maakt? ik ben heel blij voor je dat jullie band alleen maar sterker is geworden en ik hoop dat alleen maar beter zal gaan tussen jullie. ik denk dat er bij ieder meisje wel in het achterhoofd zit dat haar alle mannen vreemdgaan. maar ik hoop zo dat ik wat volwassener word en minder afhankelijk van hem.

kusjes eva
anoniem3030
BerichtGeplaatst: 22-07-2011 18:17 Reageer met quote

Ik denk dat er nog veel meer mensen zijn die zich herkennen in onze verhalen! Vaak zijn vrouwen onzeker over hoe ze eruit zien etc en natuurlijk speelt dit ook in een relatie. ik vind het ook niet fijn als hij uit is en ik thuis ben, dan bedenk je toch altijd wat er allemaal kan gebeuren. ik vertrouw mijn vriend wel maar door dat ik onzeker ben over hoe ik eruit zie denk ik altijd dat hij met een ander er vandoor gaat, terwijl hij zo lief voor mij is. Het is wel belangrijk dat je ook je eigen dingen hebt, zodat je niet van hem afhankelijk hoeft te zijn. Als hij naar zijn vrienden gaat, spreek dan wat af met vriendinnen, dit doe ik ook en dan voel ik me een stuk beter!
Peertje!..
BerichtGeplaatst: 01-08-2011 16:18 Reageer met quote

Ik heb precies het zelfde gehad.
Mijn "vriend" had 5 jaar een relatie gehad( hij was me eerste) en na dat het tussen hun uit was hebben ze elkaar nog gezien en seksueel contact gehad. Toen ik met hem ging sprak hij haar nog en dat vond ik helemaal niks werd er super onzeker van was alleen maar met hem bezig of hij bezig was met anderre meisjes en als hij alleen met zijn vrienden was werd ik er pist. Was als de dood dat er ook meisjes waren die misschien leuker waren als ik, ik ging niet meer met me eigen vriendinnen om bemoeide me teveel met hem en dat heeft ons onze relatie gekost. We zijn nu bezig met opnieuw beginnen en ik heb geleerd dat als hij een relatie met jou heeft dat je dan ook moet geloven dat hij echt voor jou kiest en niet voor een ander meisje zij kan er leuk uit zien maar hij heeft niet voor niks voor jou gekozen en je moet je eigen vriendinnen blijven zien niet alleen maar bezig zijn met zijn leven want stel er komt een moment dat het uit gaat sta je alleen. En het is ook belangrijk voor je vriend dat jij ook leuke dingen doet met vriendinnen. Want als je alleen met hem bezig bent gaat dat een last vormen ipv je vriendin waar je veel plezier mee hebt. En tuurlijk kan je hem stiekem een beetje in de gaten houden;)
Estellia
BerichtGeplaatst: 03-10-2011 16:32 Reageer met quote

@ Peertje; Ligt eraan welke vorm van 'in de gaten houden' je bedoelt. Als je daarmee bedoelt zijn mail of telefoon nakijken, absoluut niet doen! Dat betekend dat je je vriend niet vertrouwd en vertrouwen staat, bij mij iniedergeval, in de top 5 van een goede relatie.
Als je bedoelt vragen wat hij gaat doen en heeft gedaan is dat uit interesse en daar is natuurlijk niets mis mee.

eva18 schreef:
Hallo allemaal,

ik schaam me nogal om dit hier schrijven maar ik weet gewoon niet wat ik anders moet. ik heb al bijna 2 jaar een vriend die heel lief voor me is, maar ik ben gewoon zo onzeker over alles. ik ben te afhankelijk van hem, en dat zegt hij zelf ook. zelfs als hij in de weekend iets leuks gaat doen met zijn vrienden ben ik gewoon zo onzeker dat hij iemand zal ontmoeten in een disco ofzo. ik heb op dit moment ook niks anders te doen, geen baan ofzo. daar ben ik wel heel erg naar op zoek en ik hoop dat ik dan wat meer voor handen heb, want zo afhankelijk van hem wil ik echt niet blijven:(

zijn er hier misschien meer meisjes die net als ik zo onzeker zijn?

groetjes evaBij mij zit onzekerheid ook heel erg in mijn karakter en ik kan er soms behoorlijk last van hebben.
Je kan twee dingen doen, jezelf eraan overgeven of er tegen vechten.
Ik heb zelf ook twee jaar een vriend en af en toe komen er wel eens gedachtes in mij op "vind hij me wel echt leuk" "zal hij me niet verlaten voor een ander". Als ik goed nadenk en van een afstand naar mezelf kijk (dus net doe of ik even iemand anders ben) weet ik dat het onzin is om zo te denken. Mijn vriend doet alles voor me, hij houd heel veel van mij en is er altijd voor me. Aan zo iemand moet je niet twijfelen!

Mijn manier om tegen deze gevoelens te vechten is door er juist met mijn vriend over te praten. Nu heb ik het geluk dat hij meteen doorheeft wanneer het niet goed met me gaat of als ik me onzeker voel.
Als je vriend dit minder goed doorheeft, dan moet je er zelf over beginnen. En probeer dan ook rustig te praten, mannen houden niet van drama en huilbuien over het algemeen.
Begin gewoon met: Lieverd, ik wil even met je praten (dan weet je vriend meteen dat het serieus is).
Vervolgens: Ik voel me onzeker over... (me uiterlijk, dat je iemand tegen kom die leuker is...).
Geef hem daarna de kans om terug te reageren en praat op een rustige manier verder. Je zal merken dat je absoluut niet onzeker hoeft te zijn. Je zegt zelf dat jullie al twee jaar samen zijn en hij nog steeds heel lief is!

Je kan hem ook een beetje uitdagen. Neem hem een keer mee uit eten en kleed je mooi aan. Als je hem ziet vraag aan hem "En? Hoe zie ik eruit?" en glimlach erbij. Geef hem ook weer de tijd om te reageren en ik weet zeker dat hij zal zeggen dat je er goed uit ziet. Kleed je gewoon regelmatig heel leuk als jullie elkaar zien en vraag naar zijn mening.
Geloof hem en je zal merken dat je minder onzeker word over je uiterlijk.

En als jullie ergens zijn en je denkt dat je vriend naar een meisje kijkt, of een meisje naar je vriend, vraag dan op een rustige manier wat hij van haar kleding vond. Probeer het op de manier te brengen dat je de kleding zelf leuk vond en zijn mening wilt weten. Je zal merken dat 9 van de 10 meiden hij niet eens heeft gezien.
Het gevoel dat hij naar andere meiden kijk zal hierdoor ook snel uit de lucht verdwijnen.

En waar je wel echt wat aan moet doen is dat je minder afhankelijk word van je vriend. Hij geeft zelf ook aan dat je te afhankelijk ben van hem en dat zou vanaf zijn kant misschien tot vluchtgedrag kunnen leiden, omdat hij zich benauwd voelt. Met gevolg dat jou onzekerheid alleen maar sterker word.

Een baan zoeken in deze tijd is moeilijk. Dat weet ik. maar het is wel belangrijk dat je iets te doen heb. Kijk je ook naar vrijwilligerswerk? Daar zijn ze altijd op zoek naar mensen!
Ik heb zelf in de Wereldwinkel gestaan en bij een dierenasiel gewerkt. Is echt heel leuk en je kan je gedachten op iets anders richten.
Ik weet niet hoe oud je bent, maar je kan jezelf ook inschrijven bij studentenwerk of studentenvacatures. Je heb heel vaak dat ze invalkrachten zoeken voor kleine klussen.

En als je vriend uitgaat met zijn vrienden, ga dan niet thuis op de bank zitten piekeren of hij misschien heeeel eventueel een ander tegen komt, maar ga zelf ook uit met je eigen vriendinnen.

Maak je niet al te druk en onzeker. Jullie zijn al twee jaar samen! Dat is echt niet niets!


Ow en voor wie het nog interessant vind, dit is mijn top vijf van een goede relatie:
1. Eerlijkheid
2. Trouw zijn aan elkaar
3. Elkaar vertrouwen
4. Elkaar in alles steunen
5. Samen genieten van elkaar
(6. Lichamelijk contact/Sex, omdat dit soms ook heel belangrijk kan zijn)
Index > Psyche > Heel erg onzeker
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring