Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > dicht geknepen keel
Auteur Onderwerp: dicht geknepen keel
denisewillems
BerichtGeplaatst: 03-07-2011 16:42 Reageer met quote

hallo iedereen,

Sinds een week heb ik het gevoel alsof mijn keel is opgezet van binnen, heb moeite met slikken, helemaal bij water en juist niet bij vast voedsel.
inderdaad een soort van brok in het keel. ik kan op zich wel normaal ademen, niet het gevoel dat ik geen adem krijg.

Ik ben altijd al een persoon geweest met kwaaltjes, alleen durf ik niet naar mijn arts omdat hij me gewoon niet serieus neemt. en elke keer als ik er ben kijkt hij me aan van, pff zij weer.

Maar het is een best vervelend gevoel, het voelt alsof mijn keel heel erg gespannen staat, maar veder geen pijn. het lijkt alsof de binnenkant van mijn keel elkaar raken.

Iemand ervaring mee ?
Centrino
BerichtGeplaatst: 03-07-2011 21:33 Reageer met quote

hai , ik heb momenteel de zelfde klachten als jij
de brok gevoel in je keel net of er iets in zit of dat iemand je keel dicht knijpt , het is even wat minder geweest en nu weer meer .

ook heb ik zelf een erg droge mond en keel drink erg veel ook . eten zakt gewoon goed maar soms lijkt dat kleine korreltjes blijven steken...... ook soms idee dat er haren in me keel zitten

moet veel slikken enzo

heb dit al een paar keer eerder gehad en bij de HA geweest en de KNO konden niks vinden .

het kan door stress komen vertelde ze mijn en of allergie , smorgens als ik opsta heb ik nergens last van dan is alles ontspannen heb jij dat ook ??? dan zegt het vaak al genoeg ( spanning dus )

hoop dat je hier wat aan hebt Smile
denisewillems
BerichtGeplaatst: 05-07-2011 20:54 Reageer met quote

kan inderdaad zijn doordat ik nu sinds een tijd een pufje gebruik.
klinkt raar, maar soms lijkt het alsof ik die "brok"
bijna kan door slikken.

ik word sochtends wel gewoon mee wakker, maar het word bijv wel erger als ik ga hyperventileren.
Centrino
BerichtGeplaatst: 05-07-2011 20:58 Reageer met quote

misschien kan je er niet tegen een allergie ? dat kan ook nog natuurlijk een brok in de keel kan meerdere oorzaken hebben ook allergie . ik hoop dat je er snel achterkomt.
SaarScience
BerichtGeplaatst: 06-07-2011 0:56 Reageer met quote

Ik heb dit ook gehad, dat kwam omdat mijn amandelen met momenten opgezwollen waren. Die hebben ze dan getrokken en sindsdien heb ik er geen last meer van!
An-Oniem
BerichtGeplaatst: 16-08-2011 19:10 Reageer met quote

Ik heb ook dit gevoel, en ik kon een tijd lang niet slapen, ik heb geen allergieen, en ik zit er al een paar dagen mee. Mijn ouders hebben nog niet gebeld naar de dokter maar gaan dit morgen doen denk ik. Zeker dat het aan de amandelen ligt? Want het voelt lager dan de amandelen.. En het is niet omdat je stress hebt hoor want het is gewoon omdat 'we ons er teveel op concentreren' zegt mijn moeder.. Nou ik hoop dat de dokter er raad mee weet. Wens me succes Wink
Suus-vin
BerichtGeplaatst: 24-10-2011 2:41 Reageer met quote

Ik heb nu sinds 4 weken een brok in mn keel (globus gevoel). Net daarvoor heb ik 2 weken lang erg moeten hoesten en heb daar ook antibiotica voor gehad. Dus eerst dacht ik dat dat vervelende gevoel nog en nasleep was van mn keelontsteking... Maar het ging maar niet weg. Inmiddels ben ik lichamelijk helemaal doorgelicht. Schildklier scan, bloedonderzoek, longfunctie test, long foto en doorgelicht door de kno arts. Conclusie: helemaal gezond.. Om gillend gek van te worden... want ik had echt het gevoel dat ik niet meer goed kon ademen of dat ik iig iets aan mn longen had. Ik heb ook al paniek aanvallen gehad waar ik Oxazepam voort heb gekregen. Werkt goed en je wordt meten rustig en de angst verdwijnt. Maart het blijft natuurlijk een lapmiddel en je lam beurt op zoek gaan naar het onderliggende (psychishe) probleem. Bij mij wist ik wel wat het was. He 2 jaar geleden mn moeder verloren aan longkanker terwijl ik 4 maanden zwanger was.. en zo zijn er nog wel meer dingen die ik niet verwerkt heb. Nu slik ik en b├ęta-blokker die mn hartslag onder de 100 houd zodat als ik paniek voel opkomen... Ik er lichamelijk niet zo onder lijd. Verder nu in therapie.
denisewillems
BerichtGeplaatst: 02-04-2012 18:14 Reageer met quote

Jeetje suus ! Wat naar, hoe gaat het nu met je?
Suus-vin
BerichtGeplaatst: 09-04-2012 9:17 Reageer met quote

@denisewillems; Het is nu bijna 6 maanden geleden sinds mn laatste post en ik ben sindsdien best ver gekomen. Ik ben volop in therapie gegaan om de oorzaak van mn dichte keel te achterhalen. Ging een werkelijke beerput open waarvan ik het bestaan niet wist. Langzaam maar zeker kom ik door alle ellende heen. Ik ben inmiddels van alle medicijnen af maar heb nog wel last van de brok in mn keel. Probeer me er aan over te geven in plaats van me tegen mezelf en het gevoel te verzetten. Ik werk inmiddels niet meer omdat gewoon niet te combineren was. Heb nu ook minder last van paniek momenten. Maar al met al ben ik er nog niet.. maar doe wel mn best.
denisewillems
BerichtGeplaatst: 09-04-2012 11:02 Reageer met quote

Je bent er mee bezig en dat is al een hele stap. Ik snap hoe je je voelt. Bij mij is er meedere paniekstoornissen ondekt en hypochondrie. Gebruik ook oxazepam voor mijn paniek aanvallen. Volgende week moet ik anti-depressiva gebruiken. Zit pas een maand in therapie. Ik heb werk ook helaas moeten opzeggen,want dat ging ook niet. Heb veel last van mijn chronische hyperventilatie.
Wonderen bestaan nog, en blijf in me zelf geloven. Misschien helpt het boek "the secret" dat boek geeft me altijd wat zelf vertrouwen.
Kop op! Het gaat je lukken. Het gaat ons allemaal lukken. Geef niet op, het is zwaar maar uiteindelijk is alles de moeite waard geweest
tinitus
BerichtGeplaatst: 18-06-2012 11:45 Reageer met quote

denisewillems schreef:
hallo iedereen,

Sinds een week heb ik het gevoel alsof mijn keel is opgezet van binnen, heb moeite met slikken, helemaal bij water en juist niet bij vast voedsel.
inderdaad een soort van brok in het keel. ik kan op zich wel normaal ademen, niet het gevoel dat ik geen adem krijg.

Ik ben altijd al een persoon geweest met kwaaltjes, alleen durf ik niet naar mijn arts omdat hij me gewoon niet serieus neemt. en elke keer als ik er ben kijkt hij me aan van, pff zij weer.

Maar het is een best vervelend gevoel, het voelt alsof mijn keel heel erg gespannen staat, maar veder geen pijn. het lijkt alsof de binnenkant van mijn keel elkaar raken.

Iemand ervaring mee ?


Hoi denise.

Ja ik heb er ervaring mee.
het is inderdaad een strak aanspannen van je keelspieren.
De keelspieren krijg ik ontspannen door af en toe een tabletje frisium 5 te nemen.
joldina
BerichtGeplaatst: 04-07-2012 21:55 Reageer met quote

Hi.
Ik ben nieuw op dit forum.
Ik heb heel lang een globusgevoel gehad soms erg hinderlijk , maar ook soms dat ik er van ging hyperventileren.
Nu heb ik het de laatste week zo erg , maar nu zitten ook mijn oren dicht en heb ik hoofdpijn en tintelingen in mijn hoofd en kaken.
Is iemand daarmee bekend.Ik hoor graag van jullie.

gr.Joldina
Jubelteen
BerichtGeplaatst: 05-07-2012 20:02 Reageer met quote

Ontspanningstherapie en/of joga is een hulpmiddel. Door ontspanning zijn je symptomen minder. Daardoor voel je je even beter en kun je jezelf weer een beetje positief voelen.
joldina
BerichtGeplaatst: 05-07-2012 22:08 Reageer met quote

Hi bedankt voor je reactie.
Ik heb een tijd logopedie gehad. maar dat mocht ook niet baten.
Misschien is Yoga of ontspanningstherapie een idee.
Spreek je trouwens uit ervaring.
gr.Diny
Mike1990
BerichtGeplaatst: 29-07-2012 0:44 Reageer met quote

Ik heb de klachten van een dicht geknepen keel nu 3 weken, na veel huisartsen te hebben gezien (vooral snachts) heb ik net een huisarts gesproken die het toverwoord zij.. Ik weet denk ik wel wat jij hebt zei ze heel lief: Zenker divertikel heet het.... ( yes geen keelkanker) okee wat is het en hoe kom ik er af! Het is een blind zakje op je slokdarm daar gaat eten en vuil zitten.. Als je drink hoor je het wel eens borrelen in je keel? Jep zei ik! Nou dan kan het niet missen maandag via me huisarts een door verwijzing halen voor de kno arts en dan kijken of het echt zo is... En k denk dat ik wel in de ernst val voor een operatieve actie!

Dus hoop dat ik me lidmaatschap snel mag op zeggen bij deze club van de keelmensen!

Suc iedereen en ik hou jullie op de hoogte!

Mvg '
Mike Wink
joldina
BerichtGeplaatst: 29-07-2012 19:16 Reageer met quote

Hi

Ik hoop voor jou dat dit het is.
Bij mij heeft het toch met stress te maken, het heet een globus gevoel.
Ik loop nu toch weer bij de logopedie en dat heeft toch weer een beetje geholpen.
Je moet de cirkel doorbreken, want door stress krijg je het gevoel en daar kreeg je weer stress van dus is de cirkel rond.
Laat je weten hoe het verder met je gaat en of je geopereerd moet worden.
In ieder geval sterkte ermee.

gr.Joldina
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > dicht geknepen keel
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring