Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Hart- en vaatziekten > Hoge hartslag?
Auteur Onderwerp: Hoge hartslag?
Visser
BerichtGeplaatst: 02-03-2007 22:47 Reageer met quote

Vandaag heb ik de hele middag en avond een soort hardslag meter om, om eens te kijken hoe mijn hardslag is.. Omdat ik twijvelde of hij niet te hoog is..

Nu zit ik de hele avond al op de bank en hij schommeld steeds tussen de 80 en 100.. Als ik al opsta zit hij meteen al boven de 100..

Kan dit kwaad?
ano niem
GastBerichtGeplaatst: 03-03-2007 2:50 Reageer met quote

Hallo Visser.
Hartslag is afhankelijk van leeftijd en conditie. Een hartslag tussen 80 en 100 is niet normaal voor een volwassen persoon. Je hartslag hoort ook niet enorm te stijgen bij een kleine beweging. Ikzelf fiets elke dag ongeveer 4 uur, en train altijd met hartslagmeter. In rust is mijn hartslag meestal tussen 50 en 60. (vroeger was dat rond de 40, maar door medicijn gebruik van een aantal jaar is het flink gestegen) Maar mijn hartslag is vrij laag voor mijn leeftijd (19) Als ik train haal ik makkelijk 190, maar dat zakt ook snel weer naar rond de 70. Ik geloof dat een normale hartslag van een volwassene toch rond de 60, 70 moet liggen? Het kan zijn dat je 80 haalt als je op staat, maar dat moet binnen een paar seconden echt weer normaal zijn. Hoe is je hartslag bij meer inspanning? Volgens mij kan een hogere hartslag niet kwaad maar het geeft wel een paar dingen aan. Als je een hoge hartslag hebt, heb je vaak een vrij slechte conditie. Een hoge hartslag kan ook gevolg zijn van weinig zuurstoftoevoer. Dat kan liggen aan de omgeving, maar kan ook liggen aan je longen. Ik heb zelf een tijd astma gehad, en toen had ik ook vaak een hoge hartslag. Door bepaalde medicijnen krijg je ook hogere hartslag. Gebruik je medicijnen? Sport je genoeg? Verder kan hoge hartslag ook te maken hebben met stress, soms onderbewust. Wil je echt weten hoe hoog je hartslag in rust ik dan kun je het best een hartslag meter met timer nemen, en dan een paar uur "opnemen" en dat een paar dagen, zodat je eraan went. Succes ermee!
Visser
BerichtGeplaatst: 03-03-2007 12:05 Reageer met quote

Ik ben trouwens 20 jaar...
Paar weken geleden begonnen met sporten, cardio en wat kracht training.. Niet omdat ik te zwaar ben want dat is helemaal niet zo.. Maar omdat ik aan me conditie wil werken, hoewel die ook nog niet zo super slecht is..
In de sportschool moet ik met cardio tussen een bepaalde hardslag zitten bijv. met fietsen tussen de 140/160.. Nu heb ik als ik cardio doe ook niet echt het gevoel dat ik veel inspanning daar voor nodig heb.. en zweet haast helemaal niet.. weet niet hoe hoog hij zit als ik hardloop bijvoorbeeld..Ik wandel weer erg veel.. Op het werk (in de zorg) en met mijn eigen honden.

Ik gebruik geen medicijnen maar rook wel... Dat is natuurlijk wel een nadeel.

Gister had ik een soort sportharloge en zo'n band om je middel waar je ook je hardslag mee kan zien.. Was best een dure dus zal ook wel redelijk goed zijn denk ik.. Ik denk dat ik die vandaag maar weer om ga doen en misschien maar een stukje moet hardlopen..

Bedankt voor je reactie trouwens!
ano niem
GastBerichtGeplaatst: 06-03-2007 5:41 Reageer met quote

Hallo Visser.

Ik heb ook een tijdje getraint in een sportschool en daar was de regel voor ongeveer alle cardio apparaten, 200-leeftijd. Dus kon ik tot ongeveer 182 hartslagen. 140/160 lijkt mij dus vrij weinig. Het kan inderdaad kloppen dat bij fietsen je het gevoel hebt dat je niet veel doet. Heb ik namelijk ook. Ookal trap ik op een zwaar niveau en flink hard en zit ik rond de 1180 met hartslag, dan alsnog voel ik niet heel veel inspanning. Daarintegen voel ik wel veel inspanning op de crosstrainer, dat is zo'n looptoestel waar je je armen ook beweegd. Maar daar zit ik ook heel snel op een heer hoog hartslag.
Roken is inderdaad wel een nadeel, en kun je ook een hogere hartslag van krijgen. Beste oplossing is gewoon stoppen he Razz Maar ja, niet iedereen wil en kan stoppen.
Denk je bij de hartslagmeter wel dat de gelijding goed is! Ik heb namelijk 2 hartslagmeters, een vrij dure en een vrij goedkope. De goedkope kan ik gewoon op doen, en hij tikt goed. De duurdere moet op een vochtigere oppervlak, anders pakt hij hem niet, of telt hij soms dubbel. Hoe het werkt weer ik niet precies, maar als hij niet vochtig is doet ie erg raar. Het beste is, als je hem om hebt, even 1 minute je hartslag te meten met een klot en je vinger. Om te kijken of hij het goed doet. Doe ik ook altijd voor het trainen Smile Succes ermee!

Groetjes
Visser
BerichtGeplaatst: 06-03-2007 14:31 Reageer met quote

Gister even naar de huisarts geweest..
De assistent wou mijn hardslag en bloeddruk meten.. Resultaat: Hardslag 130 en bloedruk 140?/100. Behoorlijk hoog dus..
De arts heeft het nog een paar keer na gemeten en kwam op het zelfde uit..
Bloed laten onderzoeken of er ook iest met de schildklier is.
Ben wel ontzetten moe de laatste dagen.. Kan dit door die hoge hardslag?
IK voel mijn hardslag ook regelmatig goed hard kloppen als ik zit biojvoorbeeld..

Toen ik begon met cadrio heb ik een test gedaan om te kijken hoe ik het beste kon trainen.. Nu had ik het toen nog niet misschien of die jongen heeft niet goed opgelet haha.
En bedankt voor de tip!

Groetjes
ano niem
GastBerichtGeplaatst: 06-03-2007 18:11 Reageer met quote

Zo, dat is inderdaad behoorlijk hoog, maar goed dat je naar de huisarts bent geweest. Volgens mij wordt je niet moe van een hoge hartslag, maar wel van een hoge bloeddruk volgens mij. Ik hoop dat je snel uitslag krijgt. Laat nog maar horen wat het is. Succecs ermee! Groetjes
Gast
BerichtGeplaatst: 09-03-2007 0:30 Reageer met quote

Mijn hartslag (ben 23) was 180 op de fiets met 80rpm standje 4 ofzo.. iedereen schrok.. was niet duizelig ofzo..komt gewoon door mijn slechte conditie.. misschien geldt dat ook voor jou?


anoniem 2 schreef:
Ik heb als ik uit bed kom al een hartslag van 100 kleed ik mijn aan dan kom ik op de 130 a 135. Ga ik sporten komt hij rond de 200 ook kan mijn hartslag in rus rond de 70 a 80 zijn . Ik heb geen hoge bloeddruk onder 85 boven 120. Ik krijg wel over een aantal dagen een 24 uurs kasje en een fietsproef. Zijn er meerder met een hoge hartslagI Sad Sad
Visser
BerichtGeplaatst: 09-03-2007 19:17 Reageer met quote

ano niem schreef:
Zo, dat is inderdaad behoorlijk hoog, maar goed dat je naar de huisarts bent geweest. Volgens mij wordt je niet moe van een hoge hartslag, maar wel van een hoge bloeddruk volgens mij. Ik hoop dat je snel uitslag krijgt. Laat nog maar horen wat het is. Succecs ermee! Groetjes


Nou vandaag de uitslag gehad.. Gelukkig geen schildklier problemen Smile
Wel was vandaag ook mijn bloeddruk en hardslag veel te hoog nog.. Maandag voor een ECG naar het ziekenhuis..
Weer afwachten dus Sad
Visser
BerichtGeplaatst: 15-03-2007 21:15 Reageer met quote

Voor mijn snelle hartslag en mijn hoge bloeddruk heb ik nu Atenolol 50 mg gekregen..
Nu had ik vandaag mijn hartslag weer even gemeten, deze was ongeveer tussen de 60-70... Dat is al netjes na 3 dagen medicijn gebruik..
Als ik nu in volledige rust (op de bank bijv.) zat mijn hartslag rond de 50..

Is dat dan niet weer te laag? Moet volgende week pas weer voor controle naar de huisarts..

Groeten
ano niem
GastBerichtGeplaatst: 16-03-2007 0:37 Reageer met quote

Hey. Dat klinkt een stuk beter. Maar goed dat er niks mis is met je schildklier. Hopen dat er uit de ECG niks negatiefs komt. 50 is wel vrij laag, maar niet ernstig laag. Ik zit ook niet zo hoog de laatste tijd. Zolang je niet onder de 40 a 45 komt is er niks aan de hand lijkt mij. Als jeje verder goed voelt. Niet flauwvalt enzo. Je moet het iig wel even tegen de dokter zeggen. Maar volgens mij hoef je niet eerder heen ofzo. Laat nog horen wat er uit de ECG komt? Groetjes en succes!
_Kevin_
BerichtGeplaatst: 18-03-2007 16:26 Reageer met quote

Ook ik heb sinds een maandje last van een hartslag die bij kleine inspanning hoog kan oplopen en dat voor een iemand van 23... Tot half februari dit jaar was er niks aan de hand en ging ik zelf 3x in de week lopen (een 15 minuutjes aan 1 stuk). Ook was ik een fervent wandelaar die niet kon verdragen dat iemand sneller wandelde dan ik ...

Op een zondagavond voelde ik me grieperig. De volgende ochtend met barstende hoofdpijn, last van de ademhaling en een algemeen misselijk gevoel naar het werk vertrokken om dan - na een hele zware dag - bij de arts langs te gaan (niet m'n gebruikelijke, helaas). Deze dacht onmiddellijk aan migraine, ook al vertelde ik hem van de last op de ademhaling. Hij besloot me - zonder me te overhoren - een pikuur te zetten om de hoofdpijn weg te nemen, schreef me Perdolan voor en een dagje thuis.

's avonds koorts gemeten: 38.7. Toen ik hem belde zei hij: "Oei, zal griep én migraine geweest zijn"... Dinsdag thuis en me woensdag en donderdag naar 't werk gesleept Donderdagavond wat gaan eten ... en plots ... pijn in de borst. Na anderhalve straat en een trap ver het gevoel dat m'n hart het elke seconde kon begeven (zelf na de 15 minuten lopen had ik m'n hart nog nooit zo voelen bonzen). De dokter gebeld (zelfde van maandag) en die dacht na diagnose van 2 minuten aan penicarditis en wou direct al voorschrijven! Uit voorzorg toch voor een spoedopname gekozen ...

Bloeddruk stond toen 150/92 en (na tien minuten rust) had ik een hartslag van 90 slagen per minuut. Hoog, aangezien een medische test eind vorig jaar nog op 56 slagen per minuut duidde. Het hart bleek normaal (geen penicarditis), alsook het onderzoek van het bloed (geen aanduiding voor hartfalen, cholesterol van 140, laag aantal leukocyten mss vanwege griep, suikers normaal, ...) en ook waren er niet direct andere aanduidingen zoals overgewicht (BMI van 22,7), ...

Maar sindsdien vaak last gehad van verhoogde hartslag, duizeligheid en tintelingen in vingers / benen. Verder onderzoek moet uitwijzen of het hyperventilatie, astma of iets anders is... De schrik voor dagdagelijkse dingen is er wat uit, maar flink gaan wandelen, laat staan lopen durf ik nog niet... Mede doordat bij gewone zaken, waar ik vroeger geen last van had, ik m'n hartslag al flink kan voelen in m'n hals... Ik tracht het ook rustiger aan te doen: ik vermijd PC games, opzwepende muziek, flitsende beelden, dingen die vroeger geen invloed schenen te hebben.

Als tip voor mensen van wie de hartslag angstaanjagend versneld is, wil ik meegeven dat de pols blijven voelen en deze zo proberen te verlagen een omgekeerd effect heeft. Vooral niet stressen op dergelijke momenten (ik weet: het is moeilijk). Best is het om een rusthouding aan te nemen (zitten / liggen) en de ademhaling te beheersen, waarbij lang uitademen meestal helpt...

Ik hoop in elk geval midden april meer te weten na de verdere onderzoeken van de ademhaling ...
tijger1966
GastBerichtGeplaatst: 02-04-2007 20:15 Reageer met quote

Visser schreef:
Voor mijn snelle hartslag en mijn hoge bloeddruk heb ik nu Atenolol 50 mg gekregen..
Nu had ik vandaag mijn hartslag weer even gemeten, deze was ongeveer tussen de 60-70... Dat is al netjes na 3 dagen medicijn gebruik..
Als ik nu in volledige rust (op de bank bijv.) zat mijn hartslag rond de 50..

Is dat dan niet weer te laag? Moet volgende week pas weer voor controle naar de huisarts..

Groeten


Ik lees dat je Atenolol 50 mg gebruikt. Dit is een betablokker die na lang gebruik kan gaan werken op je zenuwgestel. Ik ben daarna op advies overgegaan op cozaar 50mg. Veel beter.
Wendy87
GastBerichtGeplaatst: 04-04-2007 11:38 Reageer met quote

Ik ben een meisje van 19 jaar en sinds anderhalve week ben ik weer bezig met fitness. Ik doe cardio en krachttraining.

Bij de test in het begin kwam uit dat ik een hartslag van 129 had in rust en mijn bloeddruk was normaal.

Als ik een minuutje bezig ben op een cardio apparaat dan zit mijn hartslag al op 186 gemiddeld. Ik haal dan nog normaal adem en voel me niet uitgeput. Ook komt mijn hartslag op 206.

In het verleden heb ik medicijnen geslikt tegen hartkloppingen, maar die slik ik nu niet meer.

Kan dit allemaal kwaad? Heeft het gevolgen voor je hart of je leven?
Visser
BerichtGeplaatst: 05-04-2007 22:31 Reageer met quote

Quote:

Ik lees dat je Atenolol 50 mg gebruikt. Dit is een betablokker die na lang gebruik kan gaan werken op je zenuwgestel. Ik ben daarna op advies overgegaan op cozaar 50mg. Veel beter.


Ik moet deze medicijnen een maand lang slikken eerst.. Dan afbouwen en kijken of het allemaal goed blijft.
Neem aan dat het niet al binnen een maand effect heeft op je zenuwstelsel? Nog nergens last van geloof ik Wink Behalve koude handen en de kriebelhoest...
JohanT
GastBerichtGeplaatst: 11-04-2007 2:47 Reageer met quote

Wendy87 schreef:
Ik ben een meisje van 19 jaar en sinds anderhalve week ben ik weer bezig met fitness. Ik doe cardio en krachttraining.

Bij de test in het begin kwam uit dat ik een hartslag van 129 had in rust en mijn bloeddruk was normaal.

Als ik een minuutje bezig ben op een cardio apparaat dan zit mijn hartslag al op 186 gemiddeld. Ik haal dan nog normaal adem en voel me niet uitgeput. Ook komt mijn hartslag op 206.

In het verleden heb ik medicijnen geslikt tegen hartkloppingen, maar die slik ik nu niet meer.

Kan dit allemaal kwaad? Heeft het gevolgen voor je hart of je leven?

Die hoge beginhartslag komt omdat je lichaam zich voorbereid op het sporten.
Ik zit gewoonlijk rond 70-80, vroeger 50-60. Maar vlak voor het sporten zit ik op 130.
Tijdens het sporten zit ik gedurende 3kwartier lang op 186-190 continu zonder een centje pijn. (fietsen of crosstrainer) Fietsen niveau 15 van 20, 100omw per minuut. Crosstrainer niveau 14 vd 20 75p/m. Ik heb ze beide meestal op bergrit/klimmen staan.

Maar bv een conditietest op de fiets faal ik voor. Aangezien mn hartslag op niveau 2 al 150+ is.. terwijl ik zonder enig probleem fiets..

Coopertest 4,3km 2jaar terug
Piepjestest trap 14,5 vd 15
10mins op voetbaltraining 3,6km

Dan vraag ik me af wat er niet klopt.
1. mn lichaam
of
2. die test
JohanT
GastBerichtGeplaatst: 11-04-2007 2:48 Reageer met quote

Bloeddruk 119/73
medscape
GastBerichtGeplaatst: 12-04-2007 1:28 Reageer met quote

Visser schreef:
Vandaag heb ik de hele middag en avond een soort hardslag meter om, om eens te kijken hoe mijn hardslag is.. Omdat ik twijvelde of hij niet te hoog is..

Nu zit ik de hele avond al op de bank en hij schommeld steeds tussen de 80 en 100.. Als ik al opsta zit hij meteen al boven de 100..

Kan dit kwaad?Daar ik begrepen heb dat je ook sport is het vrij normaal dat je sávonds een hogere HF hebt. Het zou kunnen dat je lichaam nog aan het herstellen is.
Echter ook andere factoren kunnen een hogere HF veroorzaken, om er een paar te noemen: stress / hyperventilatie / bloedarmoede /schildklier etc, etc
Deze gaan meestal ook gepaard met klachten zoals vermoeidheid.

ano niem schreef:
Hallo Visser.

Ik heb ook een tijdje getraint in een sportschool en daar was de regel voor ongeveer alle cardio apparaten, 200-leeftijd. Dus kon ik tot ongeveer 182 hartslagen. 140/160 lijkt mij dus vrij weinig. Het kan inderdaad kloppen dat bij fietsen je het gevoel hebt dat je niet veel doet.


De formule 200 min je leeftijd klopt niet (ik denk dat je bedoelt 226 - je leeftijd maar ook deze klopt niet). De formule klopt alleen in 90 % van de getrainde mensen, en dan nog is de marge 10 slagen +/- en geldt zeker niet voor ongetrainde sporters. Een veel betere formule is die van Karvonen.


Visser schreef:
Ik ben trouwens 20 jaar...
Paar weken geleden begonnen met sporten, cardio en wat kracht training.. Niet omdat ik te zwaar ben want dat is helemaal niet zo.. Maar omdat ik aan me conditie wil werken, hoewel die ook nog niet zo super slecht is..
In de sportschool moet ik met cardio tussen een bepaalde hardslag zitten bijv. met fietsen tussen de 140/160.. Nu heb ik als ik cardio doe ook niet echt het gevoel dat ik veel inspanning daar voor nodig heb.. en zweet haast helemaal niet.. weet niet hoe hoog hij zit als ik hardloop bijvoorbeeld..Ik wandel weer erg veel.. Op het werk (in de zorg) en met mijn eigen honden.

Ik gebruik geen medicijnen maar rook wel... Dat is natuurlijk wel een nadeel.

Gister had ik een soort sportharloge en zo'n band om je middel waar je ook je hardslag mee kan zien.. Was best een dure dus zal ook wel redelijk goed zijn denk ik.. Ik denk dat ik die vandaag maar weer om ga doen en misschien maar een stukje moet hardlopen..

Bedankt voor je reactie trouwens!


Als je conditie wilt opbouwen kun je het beste rond 70 % van je maximale HF trainen, dit zou in jouw geval een trainings HF van inderdaad 140 betekenen.
De grens 140 -160 betekent dat jouw fitness begeleider (ster) je trainingszone op 70-80 % van je max HF heeft ingesteld, een goed uitgangspunt.

Echter, je hoeft niet moe te worden om conditie op te bouwen. Je moet gewoon nog met iemand kunnen praten, dan bouw je conditie op. Als je harder gaat en dus niet meer in staat bent om met iemand te praten, zul je boven de 80 % van je maximale HF zitten. En dat is de anearobe trainingszone, een zone waarin je niet je conditie verbeterd, maar waar je je traint om je melkzuurdrempel te verhogen. In deze zone trainen is nuttig bij korte intensieve inspanningen (100 m sprint, etc), zgn interval training, of om je VO2 Max te verhogen , maar is - in de regel - minder geschikt om je basis conditie op te bouwen.

Dus wil je je conditie opbouwen, is een trainingszone van 140-160 perfect voor jou. En het feit dat je dit makkelijk aankunt geeft aan dat je best een goede conditie hebt.
Anonymous schreef:
Mijn hartslag (ben 23) was 180 op de fiets met 80rpm standje 4 ofzo.. iedereen schrok.. was niet duizelig ofzo..komt gewoon door mijn slechte conditie.. misschien geldt dat ook voor jou?


anoniem 2 schreef:
Ik heb als ik uit bed kom al een hartslag van 100 kleed ik mijn aan dan kom ik op de 130 a 135. Ga ik sporten komt hij rond de 200 ook kan mijn hartslag in rus rond de 70 a 80 zijn . Ik heb geen hoge bloeddruk onder 85 boven 120. Ik krijg wel over een aantal dagen een 24 uurs kasje en een fietsproef. Zijn er meerder met een hoge hartslagI Sad Sad


Je bloeddruk en rust HF zijn okay. Een HF van rond de 200 is niet ongewoonlijk, hangt ook af van je sportintensiteit / en je leeftijd. Wat belangrijker is, is je herstelsnelheid. Hoe snel zit je van HF200 op HF100-120 en bij welke inspanningsduur ?

ano niem schreef:
Hey. Dat klinkt een stuk beter. Maar goed dat er niks mis is met je schildklier. Hopen dat er uit de ECG niks negatiefs komt. 50 is wel vrij laag, maar niet ernstig laag. Ik zit ook niet zo hoog de laatste tijd. Zolang je niet onder de 40 a 45 komt is er niks aan de hand lijkt mij. Als jeje verder goed voelt. Niet flauwvalt enzo. Je moet het iig wel even tegen de dokter zeggen. Maar volgens mij hoef je niet eerder heen ofzo. Laat nog horen wat er uit de ECG komt? Groetjes en succes!


HF van 50 slagen per minuut of minder (bradycardie) is een volkomen normaal verschijnsel en zeker geen probleem mits je jezelf goed voelt. Er zijn wielrenners die rond de 28 slagen per minuut zitten. In dit geval gaat het gepaard met andere klachten zoals vermoeidheid en is inderdaad aanleiding voor een ECG ter uitsluiting van bv hartstoornissen.


JohanT schreef:
Tijdens het sporten zit ik gedurende 3kwartier lang op 186-190 continu zonder een centje pijn. (fietsen of crosstrainer) Fietsen niveau 15 van 20, 100omw per minuut. Crosstrainer niveau 14 vd 20 75p/m. Ik heb ze beide meestal op bergrit/klimmen staan.

Maar bv een conditietest op de fiets faal ik voor. Aangezien mn hartslag op niveau 2 al 150+ is.. terwijl ik zonder enig probleem fiets..

Coopertest 4,3km 2jaar terug
Piepjestest trap 14,5 vd 15
10mins op voetbaltraining 3,6km

Dan vraag ik me af wat er niet klopt.
1. mn lichaam
of
2. die test


Johan, als ik het goed begrijp zeg je dat als je op niveau 15 fietst met 100 rpm, je HF ca 186-190 is en bij niveau 2 al meer als 150 slagen per min is ?
Echter als je tevens aangeeft dat je HF dan al rond de 190 zit, geeft het tevens aan dat je boven je omslagpunt traint, en je dus zwaar gaat verzuren.
Dat je dan een hoge HF hebt bij lagere intensiteit is dan niet meer als logisch (immers je bent al verzuurd). Daarbij is het onverstandig om op dit hartslag nivo te trainen. Trainen op een veel te hoge HF vraagt om problemen en daar ligt te oorzaak. Voor iedere sporter geldt dat 45 minuten lang trainen op een HF van 185-190 niet gezond is. Trainen in deze HF zone heeft alleen zin als het een doel heeft en niet langer als 3 minuten duurt. Een ander bijkomemd probleem is dat je je weerstand compleet afbreekt in deze trainingszone en absoluut niet bevorderlijk is voor je gezondheid.
Visser
BerichtGeplaatst: 13-04-2007 20:41 Reageer met quote

Visser schreef:
Quote:

Ik lees dat je Atenolol 50 mg gebruikt. Dit is een betablokker die na lang gebruik kan gaan werken op je zenuwgestel. Ik ben daarna op advies overgegaan op cozaar 50mg. Veel beter.


Ik moet deze medicijnen een maand lang slikken eerst.. Dan afbouwen en kijken of het allemaal goed blijft.
Neem aan dat het niet al binnen een maand effect heeft op je zenuwstelsel? Nog nergens last van geloof ik Wink Behalve koude handen en de kriebelhoest...


Moest vandaag voor controle... Mijn bloeddruk en hartslag waren netjes.
Wel wou mijn arts dat ik de Atenolol nog 3 maanden doorslik..
Nu ben ik toch nieuwschierig wat je klachten waren bij die medicijnen..

Groeten Elly
Schaatser
GastBerichtGeplaatst: 16-04-2007 21:43 Reageer met quote

Hoi lieve mensen.

Ik heb een super goede conditie , en ik heb al sport test keuringen gedaan enzo, maar daar zeiden ze niks over mijn hoge hartslag. de dokter zei dat dat gewoon ergelijk bepaald is. en mijn bloedduk was ook niet echt hoog ofzo.

Ik train nu 'zo'n 5/6 keer per week (schaatsen)
Maar toch vraag ik me af waarom als ik wakker word mijn hartslag hoger is , dan als ik nu savonds na het sporten lekker op mijn stoeltje zit.??

Ik hoop echt op een reactie, (oja ik ben net 15 jaar)
Groetjes, Cool
Marvin
GastBerichtGeplaatst: 18-04-2007 21:53 Reageer met quote

Hallo ik ben bijna 18 en heb in rust een hartslag van 48 per minuut, is dit slecht?
Index > Hart- en vaatziekten > Hoge hartslag?
Pagina 5 van 7  

Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring