Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Hart- en vaatziekten > Hoge hartslag?
Auteur Onderwerp: Hoge hartslag?
karinja123
BerichtGeplaatst: 07-06-2012 21:12 Reageer met quote

krista30 schreef:
stelling: wat is beter mensen die willen afvallen tussen de 60-70% van je maximale hartslag laten trainen of tussen de 70-85%, dit geldt wel voor mensen die redelijk getraind zijn, dus niet voor mensen met enorm overgewicht hebben en die nog nooit hebben gesport. alvast bedankt voor jullie antwoorden Very Happy .

Die vraag had ik tot voor kort ook totdat ik dit hartslag artikel las.
Dat artikel schept een hoop duidelijk over het vershil tussen trainen tussen de 60-70% van je maximale hartslag of tussen bijvoorbeeld 70-85% van je maximale hartslag.

Zelf kies ik ervoor om met een hogere hartslag te trainen omdat ik van hard rennen hou, het is dus ook iets persoonlijks denk ik. Je moet het natuurlijk ook naar je zin hebben Smile En sloom joggen is niks voor mij...
Kris W.
BerichtGeplaatst: 03-02-2013 12:18 Reageer met quote

Anoniem 2 schreef:
Ik heb 5 jaar lang op hardlopen gezeten. Mijn hartslag was na een paar rondjes lopen rond de 220.
Ook na een paar jaar was mijn hartslag nog altijd hoog. Het lag dus niet aan de conditie.
Waarschijnlijk heb ik altij al een hoge hartslag gehad. Ik zit nu in de medische molen om te kijken waar deze hoge hartslag vandaan komt.


Hallo,

Ik heb vroeger altijd aan sport gedaan en daar toen eigenlijk nooit bij stil gestaan...ik ben 37 jaar en de laatste 10 jaar doe ik praktisch niets meer van sport...ik moet toegeven dat ik van nature een vrij nerveus persoon ben....ik heb meestal in rust een pols tussen de 90 en 100 en vind dit aan de hoge kant....heb al verscheidene onderzoeken gedaan in het ziekenhuis en krijg telkens te horen dat er met mijn hart niets aan de hand is maar dat het komt omdat ik niets van sport meer doe en mijn conditie verslechterd is....vandaar de hogere pols.
Mijn vraag die mij steeds wakker blijft houden en mij ook angstig maakt is of die hoge pols niet op lange termijn slecht is voor je hart....ze zeggen altijd dat mijn hart oke is maar ik krijg daar nooit geen duidelijk antwoordt over en zij zeggen dat dit niet het geval is...ik heb daar zelf toch al mijn twijfels over....zijn er mensen die mij daar een duidelijk antwoordt op kunnen geven??
Vlinder93
BerichtGeplaatst: 04-02-2013 21:05 Reageer met quote

Hey,
Ik ben 20 jaar zit met de rust op een pols van 110 dus laast staan als ik spot. Tensie is wat lage kant 100/60 dus opzich vrij mooi. Vandaag ecg gehad. Mijn linkerboezem is vergroot dit kan de oorzaak zijn van mij hoge hartslag.
Keess
BerichtGeplaatst: 27-08-2013 12:27 Reageer met quote

Ik ben 56. Als ik de trap afloop is mijn hartslag al boven de 100. Verder in rust rond de 60. Als ik hard ga lopen is mijn hartslag heel snel tot aan de 180. Ik zorg ook dat hij daar onder blijft, dus loop ik op mij hartslagmeter rond de 160-170. Snelle hartslag heb ik altijd al gehad. Kan volgens mij dan ook helemaal geen kwaad. Ben kerngezond.
lizzie15
BerichtGeplaatst: 09-01-2016 19:25 Reageer met quote

Hoi, ik ben een 15 jarig meisje, en ik heb een gemiddelde rusthartslag tussen de 110 en de 125 slagen per minuut.
Ik ben in een normale conditie
Ik vraag me dus af of dit wel goed is of dat dit te hoog is?
gr. liz
Index > Hart- en vaatziekten > Hoge hartslag?
Pagina 7 van 7  

Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring