Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Hart- en vaatziekten > Hoge hartslag?
Auteur Onderwerp: Hoge hartslag?
krista30
GastBerichtGeplaatst: 24-04-2007 9:36 Reageer met quote

stelling: wat is beter mensen die willen afvallen tussen de 60-70% van je maximale hartslag laten trainen of tussen de 70-85%, dit geldt wel voor mensen die redelijk getraind zijn, dus niet voor mensen met enorm overgewicht hebben en die nog nooit hebben gesport. alvast bedankt voor jullie antwoorden Very Happy .
Meisje1402
GastBerichtGeplaatst: 09-05-2007 13:43 Reageer met quote

Hallo , ik ben een meisje van 15 jaar, en ben pas met school naar een medisch onderzoek moeten gaan. Ze hebben me daar gezegd dat mijn hartslag te hoog is en dat ik eens naar de dokter moest gaan. Mijn hartslag was 104.
Wat kan de oorzaak zijn? Te weinig conditie, maar in lichamelijke opvoeding ben ik goed. Wat is het dan wel?
Armand
GastBerichtGeplaatst: 17-05-2007 2:49 Reageer met quote

Ik heb veel last gehad van paniekaanvallen met daarbij snelle hartslagen. Als ik nu een paniekaanval krijg pak ik een papieren zakje en probeer er rustig in en uit te ademen. Dit helpt heel goed bij mij.
anoniem3
GastBerichtGeplaatst: 29-05-2007 13:20 Reageer met quote

Ben nu al bijna 2 jaar bezig met allerlei onderzoeken 2x 24 uurs kastje ego fietsproef ed. Waar niets is uitgekomen. Een tijdje ongeveer een week of 2 gaat het goed. Als ik ga slapen en wakker word na ongeveer 2 uur gaat mijn hartslag richting de 135. Mijn bloeddruk ligt rond de 75/125
Na ongeveer ruim een uur ademhalen in een zakje en een aspirine gaat hij weer zakken. De laatste 2 weken is het bijna ieder avond raak. Weet iemand misschien raad.
JohanT
GastBerichtGeplaatst: 30-05-2007 3:15 Reageer met quote

medscape schreef:


Johan, als ik het goed begrijp zeg je dat als je op niveau 15 fietst met 100 rpm, je HF ca 186-190 is en bij niveau 2 al meer als 150 slagen per min is ?
Echter als je tevens aangeeft dat je HF dan al rond de 190 zit, geeft het tevens aan dat je boven je omslagpunt traint, en je dus zwaar gaat verzuren.
Dat je dan een hoge HF hebt bij lagere intensiteit is dan niet meer als logisch (immers je bent al verzuurd). Daarbij is het onverstandig om op dit hartslag nivo te trainen. Trainen op een veel te hoge HF vraagt om problemen en daar ligt te oorzaak. Voor iedere sporter geldt dat 45 minuten lang trainen op een HF van 185-190 niet gezond is. Trainen in deze HF zone heeft alleen zin als het een doel heeft en niet langer als 3 minuten duurt. Een ander bijkomemd probleem is dat je je weerstand compleet afbreekt in deze trainingszone en absoluut niet bevorderlijk is voor je gezondheid.

Het vage is juist, dat ik er zelf nooit problemen van heb ondervonden. Qua conditie kwam en kom ik met de besten mee.
Als ik 45 minuten moet trainen op niveau 2 met hartslag 150 wordt het voor mij te saai, en ik word er niks beter van.
Ik heb jaren gevoetbald, met waarschijnlijk ook die hartslag. Van verzuring heb ik eigenlijk geen last, als je tenminste dat gevoel in de benen bedoelt.

Misschien ben ik vreemd, maar hoe kan het dat mijn conditie goed is, ik geen problemen heb met een hoge hartslag, ik voel me er zelfs kiplekker bij.

Mijn zus heeft overigens hetzelfde, is in het ziekenhuis onderzocht en er was niks vreemds bij haar, behalve dan een erg hoge hartslag.
JohanT
GastBerichtGeplaatst: 30-05-2007 3:17 Reageer met quote

Als lengte/gewicht ook handig is:
1m71 en 55-60kg. Smile
Lisa S
GastBerichtGeplaatst: 01-06-2007 18:45 Reageer met quote

Hoi,

Ik ben 20 jaar en heb mijn hartslag aan mijn pols geteld na een dutje van een half uur, en die was 90 (dat zal dan wel mijn rusthartslag zijn neem ik aan). Ik badminton over het algemeen 2 a 3 keer per week redelijk intensief, en volgens mij is mijn conditie op zich wel goed. Maar ik heb een tijdje geleden na een inspannende badmintonwedstrijd een half uur lang hartkloppingen gehad, dat het ritme helemaal in de war was. Ik heb dat daarna niet meer gehad (ook niet bij andere intensieve trainingen en wedstrijden). Moet ik mij zorgen maken over die 90 als rusthartslag en over die kloppingen? Of zit het wel goed?

Groetjes Lisa
Gast
BerichtGeplaatst: 14-06-2007 17:05 Reageer met quote

Hoi,

Ik had zelf al veel langer het vermoeden dat mijn hartslag aan de hoge kant was, maar ben vanmorgen toch maar naar de dokter geweest, en mijn hartslag was 92, in rust.

Ze gaan dan bloed afnemen en ook de schildklierfunctie testen ( en bloedarmoede).

Magoed ik heb voor de rest geen symptomen van een te snel werkende schildklier, ik maak me meer zorgen over het verslijten van je hart met zo'n hoge hartslag.

Bloeddruk was echter aan de lage kant.

Ik heb ook hetzelfde als Lisa denk ik, als ik overdag een dutje doe dan voel ik mijn hart hevig kloppen bij het wakker worden. Ik ben 25 trouwens.
ssjorss
BerichtGeplaatst: 01-07-2007 20:01 Reageer met quote

Question Hallo,
Via google op deze site terecht gekomen omdat ik gek wordt van de mensen om me heen die denken dat ik dood ga neer storten vanwege mijn hoge hartslag. Is in rust tussen de 80 en de 90. (Vergelijk; mijn vriend een triatleet heeft een rusthartslag van 40)
Ook ik (45 jaar en wel te zwaar, cholesterol en bloeddruk prima) moest bij de nieuwe sportschool een test doen en dat leek nergens op omdat ik vanwege het lage lage tempo wel achteruit kon wandelen. Mijn hartslag bij inspanning (fietsen/steppen) is ongeveer 135/140.
Ik mankeer helemaal niets heb twee keer een cardiogram gehad. Ik zie hier ineens dat ik niet alleen ben. Ik heb dit vanaf kinds af. Op school deden we testjes van een kwart minuut. Iedereen zat dan op 14/15 ik op 18/19 en dan pende ik ook maar 14 of 15 neer.
Ik wordt hier wel erg onzeker van.
Iemand tips? Confused
Diana86
BerichtGeplaatst: 15-09-2007 11:46 Reageer met quote

Hallo,

Met sporten in de sportschool is het bij mij ook begonnen.
Ik moest eerst ook wat tests doen voordat ik mocht beginnen.
Ik kreeg een hartmeter om en moest gaan fietsen.
Nog voordat ik begon met fietsen vroegen ze aan mij wat ik gedaan had voordat ik naar de sportschool kwam (of ik had moeten haasten o.i.d.).
Mijn hartslag was in rust 150 p/min.
Op verzoek van hun ben ik naar de huisarts gegaan die mij uit eindelijk doorverwees naar een cardioloog.
Na wat tests (24 uurs holter, fietsen en geluidsecho) kwamen ze er achter dat mijn hartslag 120 p/min gemiddeld was, waarbij hij in mijn slaap 56 was.
Je kunt je dus wel voorstellen dat mijn hartslag overdag tot 200 p/min ging.
Ik slik nu al 4 jaar medicijnen (Emcor Deco 7.5 mg) en dat gaat goed.
Nu is hij in rust 70/75.

Diana
Renger
BerichtGeplaatst: 25-09-2007 17:57 Reageer met quote

ey jongens,


Hoe kan het dat mijn hartslag redelijk normaal is maar mijn bloed druk veel te hoog ( namelijk 170/90)
c.j.sieliakus
BerichtGeplaatst: 14-11-2007 15:54 Reageer met quote

Hoi,

Mijn hartslag is in rust 54 b.v.als ik op de bank zit .,s morgens na het ontwaken is hij 80 ,voelt niet prettig .leeftijd 60
the_girl_89
BerichtGeplaatst: 28-11-2007 11:49 Reageer met quote

Ik heb hetzelfde probleem.
Vanmorgen deed ik mijn ogen open want kmoest opstaan.
En men ogen gingen van rechts naar links kwas aant draaien kwas duizelig en khad precies geen evenwicht meer.
Toen ik benenden was heb ik direct men bloeddruk en hartslag gemeten.

Men bloeddruk was 11 op 5 het bovenste was 110 en het onderste 48. Maar men hartslag was 122 ik was nog geen 5 min wakker.
na een uurtje heb ik het weer gemeten dan was men bloeddruk ietse minder( 10 op 4) en men hartslag was ook gedaald naar 110.
Dit kan niet normaal zijn heb daar al een tijdje last van maar vandaag was het toch wel ietske hoger.
Ik kon echt niet meer op men benen staan.


Weet iemand hier meer over laat het me zeker weten
rumeyda
BerichtGeplaatst: 28-11-2007 13:59 Reageer met quote

Heb je hartslag in rust of ben je dan bezig?ik zou toch effe een bezoekje aan de huisarts brengen.Want een hartslag van 110?Succes ermee.
6059carmel
BerichtGeplaatst: 25-03-2008 13:21 Reageer met quote

ik weet niet of mijn hartslag goed is Rolling Eyes dus hoop ik dat iemand dat wel weet:P
ik ben een meisje, bijna 15 doe super veel aan sport,
mijn hartslag in rust is 80-90 en actief is hij 162 op zijn hoogst gemeten, ik heb dit gemeten met een horloge en een band van cresto:P
ik hoop dat iemand me hiermee kan helpen Laughing
eslala
BerichtGeplaatst: 24-07-2008 12:35 Reageer met quote

Ik heb vanacht voor het eerst een op hol geslagen hart gehad :S ik werd wakker, omdat mijn hart zo tekeer ging. Ik voelde hem helemaal in mijn keel. Ik ben de laatste tijd wel veel duizilig, maar dat is allemaal al onderzocht, ze zeggen dat dat komt door verkeerd ademhalen (waar ik dan ook weer therapie voor hebt gehad). Ik ben begonnen met zink en selium, maar ik kan er niet achter komen of het daar door komt. Kan iemand mij advies geven wat ik moet doen, ik sport 5 uur per week een vechtsport, maar nu heb ik al 2 weken niks gedaan ivm vakantiestop. Ik moet toegeven dat ik er wel bij rook, maar dat doe ik al 24 jaar.... HELP PLEASE
RenéH
BerichtGeplaatst: 03-12-2010 15:01 Reageer met quote

I.p.v. direct naar de medicijnen te grijpen, kun je je ook afvragen waarom het hart zo'n stressreactie geeft. Dit soort fysieke reacties geven alleen maar aan dat jouw verstand-versus gevoel niet in balans is. Wat doe je vanuit je ratio waarbij je je gevoel tegenspreekt? Als ervaringsdeskundige met hoge en onregelmatige hartslag weet ik waarover ik praat. Mijn oplossing lag niet in de medicijnen, maar in een goede coach (wordt veelal vergoed door de ziektenkostenverzekeraar). Zonder pillen voel ik mij weer uitstekend.
Anandana
BerichtGeplaatst: 04-12-2010 18:54 Reageer met quote

Mooi gezegd Rene, dat is ook precies mijn ervaring.
Robin22
BerichtGeplaatst: 10-12-2010 11:36 Reageer met quote

eslala, daar heb ik ook last van dat ik snachts wakker word met snelle hartslag.

ik probeer dit nu te vermijden door savonds nog even iets actiefs te doen

verder niet roken, geen koffie, cola, chocolade of red bull drinken

ik merk als ik savonds sport dat ik s´ochtends wel met een hoge hartslag wakker word maar ik word er s´nachts in ieder geval niet wakker DOOR
anonymous.j
BerichtGeplaatst: 02-05-2011 13:04 Reageer met quote

hallo, ik ben een meisje van net 16 jaar en ik heb volgens mij ook een te hoge hartslag.. ik wil graag weten waardoor ik dit kan hebben. ik heb dit nog nooit na laten kijken en omdat ik nog zo jong ben denk ik dat het ook niet zo ernstig kan zijn?
Index > Hart- en vaatziekten > Hoge hartslag?
Pagina 6 van 7  

Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring