Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Een gezonde levensstijl > Slapen, een rust of een vloek
Auteur Onderwerp: Slapen, een rust of een vloek
Doolittle
BerichtGeplaatst: 22-06-2011 16:33 Reageer met quote

Hallo, ik was laatst een medisch tijdschrift aan het lezen (ben de naam vergeten, mijn assistent heeft op werk het tijdschrift door de versnipperaar gegooid Confused)
maar daar stond dus dit artikel in:

Slapen, een rust of een vloek?
Uit uitgebreid onderzoek is gebleken, dat de voor velen dagelijkse bezigheid slapen levensgevaarlijk is. Altijd al gedacht dat als iets levensgevaarlijk is, het niet slapen is? U zat fout! de Amerikanen doen al vanaf 1992 onderzoek naar het fenomeen slapen.
Kort geleden heeft het onderzoek aangetoond, dat tijdens je slaap je longen op een bepaalde manier werken, waardoor ze meer slechte stoffen als stikstof en CO2 toe laten in je bloedsomloop. Het zou niet zo schadelijk zijn als we het niet zo lang deden, maar acht uur per dag is al slecht voor je.
De test heeft met een aantal proefpersonen de theorie laten uittesten. Het heeft mensen uit verschillende leeftijdscategorieën, voor drie jaar, 2uur per dag laten slapen. De resultaten tonen aan dat minder slapen we degelijk beter voor je is, bij deze test werd ook rekening gehouden met verschillende factoren zoals: leeftijd, roken en eventuele ziektes. Van de 90-plussers is niemand doodgegaan en de kankerpatiënt, die mee deed is er gezond vanaf gekomen.
Wel toonden de proefpersonen kenmerken van chagrijnigheid en ochtendhumeuren, hoewel dat minder werd na een half jaar. verder is dit een vrij nieuwe ontdekking en is er nog weinig over bekend. Wel staat vast, dat als je langer wilt leven, je korter moet slapen.
Onderzoekers zeggen ook: ??roken moet je niet gaan doen, vooral omdat er bij het roken koolstofmonoxide in je bloed gaat zitten, deze stof neemt de plaats van zuurtof in waardoor je sneller moe word.??
Hoe kan ik beginnen met korter slapen?
1. Bouw langzaam af.
Begin met zes uur per dag en bouw langzaam af naar een tot twee uur. Doe er
per week een uurtje af.
2. Drink veel koffie/energie.
Als u minder gaat slapen moet u van andere bronnen energie krijgen. Cafeïne
werkt goed.
3. Eet meer.
Wat ook een goede energiebron is, is eten. Dit is ook het natuurlijkst.

Dit is natuurlijk zeer schokkend nieuws, of het waar is, waarschijnlijk niet.. Toch blijft dit hangen, en probeer niet zo lang uit te slapen.
probly
BerichtGeplaatst: 21-07-2011 12:09 Reageer met quote

dit zal men man graag horen die slaapt maar vijf uur per dag.
Al 25 jaar.Die is nooit chagrijnig en is nooit extreem moe alhoewel hij zo een korte nachtrust heeft.Ik ben geen mens als ik niet voldoende slaap heb gehad.Ik kan het eens proberen om de slaap in te korten, en zien wat het resultaat is.
Index > Een gezonde levensstijl > Slapen, een rust of een vloek
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring