Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Hart- en vaatziekten > Lekkende hartklep, waar vind ik info...
Auteur Onderwerp: Lekkende hartklep, waar vind ik info...
kees49
BerichtGeplaatst: 29-11-2007 15:49 Reageer met quote

Nog eventjes,

De keuring voor militaire dienst is geen 22 maar 32 jaar geleden. Het zal waarschijnlijk niemand iets interesseren, maar ik moest het toch even kwijt. Smile

groetjes,

kees
Doortje65
BerichtGeplaatst: 29-11-2007 17:23 Reageer met quote

Hoi Kees,

Nou Kees ik kan je wel vertellen dat de operatie reuze meevalt, natuurlijk is het heel spannend want het is natuurlijk ook niet niks. Ik heb zonder al te veel na te denken naar de operatie toegeleefd alleen op de dag zelf kwamen bij mij de zenuwen.
Ik was om 13.00 uur na de operatiekamer gegaan en om 17.00 uur kon mijn familie al komen kijken op de intensive care, ik heb dezelfde avond om 22.30 uur naar mijn man gebelt. Hier weet ik zelf niks meer van. De volgende dag was ik nog totaal versuft em mocht eigenlijk al naar de mediumcare maar hier was geen plaats dus extra dagje intensive care. Mijn operatie was op woensdag en ik mocht op vrijdag al naar de zaal. Op zaterdag mocht ik al gaan douchen, dit is dan zeer intensief en kost veel energie.
Want er is een ding waar je goed rekening mee moet houden je conditie begint weer op nul, ook al heb je altijd gesport. Maar iedere dag ga je dan vooruit stapje voor stapje.
Mijn lekkende kleppen heb ik waarschijnlijk al van mijn geboorte af, alleen nooit geweten. Was vorig jaar in oktober moe maar ik dacht dat ik met te veel dingen bezig was, wacht maar tot na de feestdagen misschien gaat het dan wat beter, begon ook nog te hoesten, dus in januari naar de dokter. Ik kreeg eerst een antibioticakuur. Toen ging het eventjes wat beter, maar na de carnaval weer terug naar de dokter, ik had intussen een polsslag dag en nacht van 100 sl. per min., en ik was intussen 6 kilo afgevallen. Daarom eerst de schildklier onderzocht, maar die was goed, de dokter vond een ruis en stuurde mij naar de cardioloog.
Drie weken wachten kwam ik bij de cardiol. en die zei dat ik een echo moest laten maken weer drie weken wachten. Intussen ging het met mij steeds slechter, fietsen, trappen lopen en op het eind het
opstarten van lopen/wandelen kon ik niet meer.
Al met al op 8 mei een catherisatie gekregen, deze was goed, maar moest in het ziekenhuis blijven omdat de druk in de aders te hoog was en mijn medicijnen moesten opgehoogd worden. In het ziekenhuis gebleven tot de dag van de operatie 13 juni jl.
Kees intussen ben ik al weer enkele maanden verder en voel me ondanks de extra systolen goed, ik fiets,
sport, poets en pak ook al af en toe een lekker wijntje of biertje.
Ook mij is verteld dat die extra systolen niet gevaarlijk zijn, het is alleen af en toe lastig, zeker als je (sinds de operatie) je hart hoort kloppen door je oor (als je in bed ligt), maar ook dit is wennen.
Sterkte met je operatie en het komt allemaal goed je bent ook nog jong, dus ik zou zeggen toi, toi.

Groetjes Doortje
maansteen
BerichtGeplaatst: 17-12-2007 23:33 Reageer met quote

Hallo Doortje 65....

Ik heb net jouw bericht gelezen en zou graag weten hoe het met jou gaat.....

Ikzelf moet namelijk over enkele weken weer een hartoperatie krijgen, deze keer moeten ze de mitralisklep vervangen door een kunstklep en de tricuspedalisklep repareren...dus ik ben toch een beetje zenuwachtig ,omdat ze twee kleppen moeten doen.......

Maar in jouw bericht geef jij aan dat jij ook aan twee kleppen werd geopereerd...vandaar mijn vraag hoe het met jou gaat en hoe jij het allemaal beleefd.....ook met betrekking op bloedverdunners, geluid van de klep...en zo door....

lieve groeten,
Maansteen
kees49
BerichtGeplaatst: 04-01-2008 21:58 Reageer met quote

Ik ben inmiddels op 10-12-2007 geopereerd.
De 1e week ging het herstel goed, tot ik plotseling een infectie kreeg. Direct aan het infuus met anti-biotica. Daar heb ik bijna 3 weken aan gelegen. Gisteren is het infuus omgezet in pillen die ik nog 2 weken moet slikken. Ik ben vandaag weer thuis gekomen. Al met al is me de operatie meegevallen. Ik ga komende week starten met de hart revalidatie. Ik houd jullie op de hoogte.
Doortje65
BerichtGeplaatst: 14-01-2008 23:54 Reageer met quote

Hoi Maansteen en Kees

Goh wat vervelend nou, zo'n infectie, maar gelukkig gaat het weer de goede kant op en hopen we maar dat het de goede kant op blijft gaan.
Nou maansteen je hebt ook nog een flinke operatie voor de boeg, hopelijk gaat het voor jou zonder compicaties maar ga er vooral met de volle goede moed er tegen aan. Voor mij is het nu inmiddels al weer 7 maanden geleden en ben inmiddels weer voor 12 uur aan het werk (heb er nog 8 te gaan), maar dit alles gaat goed. Het slapen is een ander verhaal, ik slaap goed in maar word iedere morgen om 6.00 uur wakker en dan hoor ik mijn hart kloppen door mijn oor, hier moet ik erg aan wennen, uitslapen is er niet meer bij, het tikken van de klep hoor ik ook als ik alleen ben en het stil is, als ik mezelf druk maak nog meer, maar schijnbaar hoort dit er allemaal bij, zo ook met mijn extra systolen. Hoef ook pas in mei weer terug naar de cardioloog, vind dit wel lang, soms ben ik nog onzeker en dan denk ik is het allemaal wel goed. Nooit gedacht van mezelf dat ik zo onzeker zou worden, maar de tijd zal ook dit weer verminderen. Verder gaat alles prima, gisteren nog geschaatst 3 uur met mijn dochter, fietsen gaat prima en fitness ook. Soms ben ik nog wel eens moe en dan ben ik bijv. moe als ik de trap oploop, maar doe het dan maar een dag rustig aan. Ben ook pas voor de eerste keer op stap geweest en heb wel enkele biertjes genuttigd, smaakte goed en was ook goed bevallen, hoe het verder gaat met de bloedverdunners dit is voor mij ook nog nieuw, maar soms is het toch wel lekker om wat meer wijn/bier te drinken. Ik ben ook van plan om eens lekker carnaval te gaan vieren 2 dagen. Ik heb mezelf opgegeven om zelf te gaan prikken maar heb hier nog niks van vernomen. Want het is niet ideaal als je werkt en je moet om de drie weken naar de trombosedienst, dan wil je ook zo vroeg mogelijk gaan om 9.00 uur 'smorgens maar dan is de wachttijd ook het langst, want iedereen gaat vroeg ook veel oudere mensen. Gelukkig doet mijn baas er nog niet moelijk over, maar het is wel vervelend. Nou genoeg voor vandaag. Ik wens jou, maansteen, het allerbeste toe voor de komende operatie, het komt allemaal wel goed. En Kees ik hoop dat die vervelende bacterie voorgoed wegblijft, zodat je weer verder kan gaan met je herstel.
Voor allebei nog de beste wensen en vooral een gezond 2008.
Hoe ik alles verder heb beleefd staat volgens mij in mijn eerdere berichtjes. We houden contact.

Groetjes, Doortje
Doortje65
BerichtGeplaatst: 14-01-2008 23:58 Reageer met quote

Hoi maansteen,

Nog een vraagje, heb je al eerder een hartoperatie ondergaan omdat je schrijft al weer??

Groetjes Doortje 65
maansteen
BerichtGeplaatst: 15-01-2008 8:38 Reageer met quote

Hallo lieve Doortje...

Fijn om even iets van jou te horen en ook fijn om te lezen dat je ondanks tegenvallers de moed erin houdt en het steeds iets beter gaat met jou.

Voor mij is het inderdaad de tweede hartoperatie. Ik ben 12 maanden geleden voor de eerste keer geholpen aan de mitralisklep ( plaatsen van een ring ) maar uit een of ander onverklaarbaar reden is de ring naar de klepuitgang zo vernauwd dat ik nu aan plaats van een lek een stenose heb. Dit heeft de druk in de rechter hartkamer behoorlijk verhoogd, mede daarom is de tricuspedalisklep erg begonnen te lekken en moet dus ook herstelt worden.
Toen ik het gesprek met de chirurg kreeg schrok ik toch een beetje van dat wat hij mij vertelde. Ik heb wel nog een overlevingskans van 85 % , dat is niet zo weinig ook......
Maar toch zit men dan hier te denken en te denken.....pffff......het is een delicate operatie zei de chirurg.....ik wordt er niet vrolijker mee....

Jouw verhaal geeft mij weer een beetje moed .....

groetjes terug,
Maansteen
Doortje65
BerichtGeplaatst: 29-02-2008 12:44 Reageer met quote

Hoi Maansteen en Kees,

Hoe gaat het met jullie?
Met mij gaat alles goed, ik ben nu onder behandeling bij een psychologe en voel me daar veel beter bij, niet meer zo,n opgekropt gevoel, ik voel me een stuk rustiger. Inmiddels ook weer bij de cardioloog geweest ivm met extra systolen, hij heeft me nogmaals verteld dat ik daar mezelf niet druk over hoef te maken, dus dat zullen we dan ook maar niet meer doen. Ik kon gaan stoppen met de sotalol, maar na langzaam afgebouwd te hebben, voelde ik me hier niet goed bij, een gejaagd gevoel en ik werd 'smorgens al wakker met een pols van 95, na 2 dagen gestopt te zijn toch maar weer begonnen met de sotalol, misschien nog iets te vroeg geweest om te stoppen. Moet in juli weer op controle incl echo laten maken, ik ben benieuwd.
Begin binnenkort met 20 uur te werken, vind het wel weer leuk om iets te doen. Ik slaap intussen ook weer iets beter. Carnaval was gezellig geweest en ik heb wel wat pilsjes genuttigd, niet dat je helemaal laveloos bent, maar gewoon gezellig.
Ik ben benieuwd hoe het met jullie gaat, Kees is je bacterie al weg en Maansteen heb je je operatie al gehad?

Groetjes Doortje
maansteen
BerichtGeplaatst: 29-02-2008 15:49 Reageer met quote

Hallotjes Doortje...

Fijn om weer even iets van jou te lezen en heel leuk dat jouw genezing blijkbaar voorspoedig verloopt.

Ik ben ondertussen op 01.02.08 geholpen. Op de tricuspedaliskelp heeft men een ring geplaatst en de mitraalklep is vervangen door een kunstklep. Twee weken heb ik in het ziekenhuis moeten verblijven, dit i.v.m. een of andere kleine complicaties.
Mijn hartritme heeft zich sinds een week herstelt, dus ik hoef misschien geen pacemaker...dat is mooi meegenomen.
Maar mijn hartslag loopt soms tamelijk hoog op , tot en met 120/130 slag/minuut. In rust gaat hij dan weer zakken op 92/95 slag per minuut.
Ik heb de cardioloog gebeldt en ook mijn huisarts geconsulteerdt en ze zeggen dat ik niet bang moet worden, dit hoort bij de genezing.....het hart moet conditie opbouwen, jij geeft het zelf al aan.......de conditie zit op nul.
Oke....dat was het weer voor even....

groetjes terug,
Maansteen
kees49
BerichtGeplaatst: 17-03-2008 20:29 Reageer met quote

Het is nu ruim 3 maanden geleden (10 december 2007) dat bij mij een kunst aorta-klep is geplaatst. Zoals gezegd heeft mn verblijf in het ziekenhuis 4 weken geduurd ivm met een infectie.
De eerste 2 maanden heb ik me behoorlijk slecht gevoeld, maar ik moet zeggen dat het herstel de laatste maand zeer voorspoedig verloopt. Ik voel me bijna weer als vanouds. Ook doe ik nog 2x per week hartrevalidatie. Mn conditie gaat met sprongen vooruit, en de 8 kilo gewicht die ik in het ziekenhuis ben kwijtgeraakt heb ik (helaas) weer helemaal terug Sad
Al met al is het me allemaal erg meegevallen en had ik me achteraf vóór de operatie niet zo druk hoeven maken als ik heb gedaan. Maarja, wijsheid achteraf is erg gemakkelijk he?
In ieder geval wens ik iedereen heel veel sterkte met haar/zijn herstel na de operatie en wie weet tot horens.

groetjes,

Kees
ankie_1978_
BerichtGeplaatst: 17-04-2008 17:04 Reageer met quote

Halllo allemaal,

Afgelopen oktober ben ik geopereert en heb ik een nieuwe hartklep gekregen.
Zonder enig overleg heb ik een kunstklep gekregen.
Nu schijnt dat je daar niet zwanger mee mag worden omdat je dan stolsels aan maakt...die kunnen los raken en dan is het gevolg niet te overzien.
Iemand hier ervaring mee of kent iemand hiermee....
Ik ben nog lang niet klaar met mijn eigen studie hierover en kan alle info gebruiken !
Ook ben ik drager van het anti fosfolipidensyndroom (stollingsziekte), maar dat staat buiten het zwanger worden.
Wel is een lekke hartklep er een symptoom van.
Ben beniewd op de reacties !

Groeten,
Ankie
ankie_1978_
BerichtGeplaatst: 24-04-2008 13:01 Reageer met quote

Anonymous schreef:
Ik weet sinds januari dat ik een lekkende hartklep heb, ben nu 29 en net moeder. Ik bleef ontzettend moe na de zwangerschap en heb alles op hormonen en kind gegooid. tot dat mijn hartslag naar de 30 per minuut ging en gepaard ging met duizeligheid. Ik baalde enorm dat ik bijna 2 maand op de diagnose moest wachten. Ik heb nog veel vragen. Zeker over de toekomst. Heeft iemand ervaring met mitralisklep insufficientie en zwangerschap. En verslechtert een lekkage altijd?? Of blijft het lang stabiel met medicatie? De artsen zijn hier jammer genoeg erg wazig over.


Hallo "gast",
Mijn naam is Ankie en ben 29 jaar.
Afgelopen nov heb ik een nieuwe kunst hartklep gekregen (mitralis.)
Je kunt nl kiezen tussen een biologische of een kunst klep.
Het enige verschil,werdt mij verteld,is dat je bij een biologische om de ong. 8 jaar weer een "klepvervanging" zou moeten ondergaan.
Bij een kunstklep hoeft dat niet en kun je je hele leven mee verder.
Wat ze bij mij vergeten zijn te vertellen is dat je wordt afgeraden om zwanger te worden met een kunstklep.
Voor de onderhoud van je klep zou je je hele leven medicijnen slikken.
Tijdens een eventuele zwangerschap wordt dat vervangen en maakt een kunstklep stolsels aan die dus ls kunnen raken met gevolgen waar je niet vrolijk van wordt.
As dinsdag heb ik een gesprek met de cardioloog over dit alles....en ga ik hem de vraag stellen wie de goedkeuring in mijn geval heeft gegeven om er een kunstklep in te zetten zonder mijn goedkeuring en terwijl zij wisten dat wij een kinderwens hebben...
De laatste 2 vragen die jij net vroeg ga ik dinsdag ook vragen.....antwoord hou je dus nog te goed Wink
Ik hoop dat ik je al een beetje heb kunnen helpen met je vraag...

Met vriendelijke groeten, Ankie

ps mag ik je vragen in welk ziekenhuis je loopt?
rumeyda
BerichtGeplaatst: 24-04-2008 13:37 Reageer met quote

Hoi Ankie,

Ik wil even reageren op je bericht:

Wat vervelend zeg voor jou dat ze je niks hebben verteld en je ook geen toestemming hebben gevraagd. Wat een idiote gedoe. Sorry voor dit taalgebruik,maar hier kan ik echt kwaad om worden, al schiet je er weinig mee op. En je zegt dat ze al wisten dat je een kinderwens hebt en dat is vrij logisch met een leeftijd van 29 jaar.Ik zou een goed gesprek met je cardioloog aangaan. Want wat ze hebben gedaan, is onmenselijk, vind ik.

P.s. waarom heb je een nieuwe klep gekregen? Was jou klep ook gaan lekken ofzo? Ik voel me de laatste tijd ook al zo vermoeid. Ik hoef alleen maar een trap op te lopen en ben echt buiten adem.

Ik wens je heel veel succes en sterkte.Hopen voor je dat het goed komt.

Groetjes Rumeyda
ankie_1978_
BerichtGeplaatst: 24-04-2008 13:57 Reageer met quote

Hallo Rumeyda,

Fijn dat je gereageert hebt, wordt hier toch gelezen Very Happy Wink
Ik vindt het gewoon elachelijk voor woorden dat ze dit zonder toestemming hebben gedaan !
Hij mag er wel een heel goed excuus voor hebben !
Anders volgen er nog wel een paar dikke klachten.
Ik heb een aangeboren stollingsziekte,nl het anti fosfolipiden syndroom (kun je wel op google vinden)
En een lekke hartklep is daar een symptoom van.
Ze dachten altijd dat ik astma had...tot na een autoongeluk toen bleek ik te weinig stollingsplaatjes te hebben...en tot na een miskraam in 2005....schijnt bij mensen met deze ziekte herhaaldelijk voor te komen.
Tja dan valt alles op zijn plek.
En nu dacht ik er te zijn,niet dus.
Maar wij geven niet op ! Ben er nog lang niet klaar mee hoor !
Heb net een telefoontje gepleegt met de nederlandse hartstichting en nu blijkt er een cardioloog in het erasmus te zitten die gesprecialiseert is met zwangerschappen en een kunstklep Wink
Kan ik dat dinsdag ook aan mn cardioloog vertellen.
Jij hebt dus een lekke klep?
Zo ja wordt je daar niet aan geholpen dan?
Groetjes Ankie
shwana
BerichtGeplaatst: 10-02-2009 23:17 Reageer met quote

Doortje65 schreef:
Hoi Kees,

Nou Kees ik kan je wel vertellen dat de operatie reuze meevalt, natuurlijk is het heel spannend want het is natuurlijk ook niet niks. Ik heb zonder al te veel na te denken naar de operatie toegeleefd alleen op de dag zelf kwamen bij mij de zenuwen.
Ik was om 13.00 uur na de operatiekamer gegaan en om 17.00 uur kon mijn familie al komen kijken op de intensive care, ik heb dezelfde avond om 22.30 uur naar mijn man gebelt. Hier weet ik zelf niks meer van. De volgende dag was ik nog totaal versuft em mocht eigenlijk al naar de mediumcare maar hier was geen plaats dus extra dagje intensive care. Mijn operatie was op woensdag en ik mocht op vrijdag al naar de zaal. Op zaterdag mocht ik al gaan douchen, dit is dan zeer intensief en kost veel energie.
Want er is een ding waar je goed rekening mee moet houden je conditie begint weer op nul, ook al heb je altijd gesport. Maar iedere dag ga je dan vooruit stapje voor stapje.
Mijn lekkende kleppen heb ik waarschijnlijk al van mijn geboorte af, alleen nooit geweten. Was vorig jaar in oktober moe maar ik dacht dat ik met te veel dingen bezig was, wacht maar tot na de feestdagen misschien gaat het dan wat beter, begon ook nog te hoesten, dus in januari naar de dokter. Ik kreeg eerst een antibioticakuur. Toen ging het eventjes wat beter, maar na de carnaval weer terug naar de dokter, ik had intussen een polsslag dag en nacht van 100 sl. per min., en ik was intussen 6 kilo afgevallen. Daarom eerst de schildklier onderzocht, maar die was goed, de dokter vond een ruis en stuurde mij naar de cardioloog.
Drie weken wachten kwam ik bij de cardiol. en die zei dat ik een echo moest laten maken weer drie weken wachten. Intussen ging het met mij steeds slechter, fietsen, trappen lopen en op het eind het
opstarten van lopen/wandelen kon ik niet meer.
Al met al op 8 mei een catherisatie gekregen, deze was goed, maar moest in het ziekenhuis blijven omdat de druk in de aders te hoog was en mijn medicijnen moesten opgehoogd worden. In het ziekenhuis gebleven tot de dag van de operatie 13 juni jl.
Kees intussen ben ik al weer enkele maanden verder en voel me ondanks de extra systolen goed, ik fiets,
sport, poets en pak ook al af en toe een lekker wijntje of biertje.
Ook mij is verteld dat die extra systolen niet gevaarlijk zijn, het is alleen af en toe lastig, zeker als je (sinds de operatie) je hart hoort kloppen door je oor (als je in bed ligt), maar ook dit is wennen.
Sterkte met je operatie en het komt allemaal goed je bent ook nog jong, dus ik zou zeggen toi, toi.

Groetjes Doortje
Rolling Eyes
shwana
BerichtGeplaatst: 10-02-2009 23:39 Reageer met quote

wie vertelt mij over reparatie van peesdraden van mitraalklep want binnnen kort moet gaan operaren.
groetjes
gilliom
BerichtGeplaatst: 10-03-2009 22:41 Reageer met quote

Hallo,

Ik hoor hier veel goede verhalen gelukkig natuurlijk maar ik heb het niet zo goed getroffen met mijn operatie aan mijn aortaklep.
Op mijn 40ste een nieuwe klep gekregen 3 weken plat gelegen daarna een borstpunctie om 1 liter vocht uit mijn hartzakje te halen.
1 jaar later stirnumdraden eruit gehalt omdat ze door mijn huid kwamen 2 maanden thuis geweest om te genezen.
Zijn er meer mensen die het niet zo getroffen hebben en ook soms bang zijn als ze iets voelen wat in de buurt van je hart komt?

groet William
edje
BerichtGeplaatst: 19-03-2009 15:09 Reageer met quote

shwana schreef:
wie vertelt mij over reparatie van peesdraden van mitraalklep want binnnen kort moet gaan operaren.
groetjes


Ik zag 17 maart een uitzending van "Intensive Care" bij de EO waarin een aantal hartoperaties in het Hagaziekenhuis werden toegelicht. Een man had een mitraalklep waarbij zo'n draadje gerepareerd werd.
Kijk maar op uitzendinggemist.nl
diveric
BerichtGeplaatst: 03-06-2009 22:09 Reageer met quote

Hallo hartsvrienden.

Wie kan mij wat vertellen over de anterolaterale benadering van de mitralisklep,het bereiken van het hart via de zijkant van de borstkast ,heb jij deze ingreep ervaren of uitgevoerd.
Hoe verliep dit,hoe was de nasleep,hoe zit het met de revalidatietijd, enz .

Zit met kloppend hart te wachten.....Diveric
diveric
BerichtGeplaatst: 26-06-2009 9:40 Reageer met quote

Diveric again.
Wie heeft een mitraliskleprenovatie via de zijkant van de borstkast meegemaakt, hoe was dit.

Vertel mij alles aub.


P.s Ik heb nog maar een week voor de operatie,dus, mocht ik geen reactie ontvangen zal ik wellicht mijn persoonlijke informatie op deze site zetten voor de volgende patient.
Vriendelijke groeten.
Index > Hart- en vaatziekten > Lekkende hartklep, waar vind ik info...
Pagina 5 van 6  

Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring