Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Hart- en vaatziekten > Lekkende hartklep, waar vind ik info...
Auteur Onderwerp: Lekkende hartklep, waar vind ik info...
pien06
BerichtGeplaatst: 01-07-2009 17:43 Reageer met quote

hallo Diveric,
Ik weet sinds vorige week dat mijn mitralisklep doorgezakt is en dus lekt en dat ik geopereerd ga worden.
De cardioloog stuurt mij naar Enschede en daar kunnen ze het op die manier doen. Maar ik kan er nog niets over vinden dus ik moet terug naar de cardioloog voor informatie. Kan je dus niet helpen maar ben heel erg geinteresseerd als je inmiddels meer weet.
diveric
BerichtGeplaatst: 02-07-2009 10:47 Reageer met quote

Pien06.
Beste pien, ik ga a.s maandag voor behadeling naar enschede.Ik zal je ,zo spoedig mogelijk vertellen hoe het ging.

groeten Diveric
pien06
BerichtGeplaatst: 02-07-2009 17:33 Reageer met quote

Wat gaan ze precies doen bij jou? Had jij veel klachten of ben je er op een andere manier achter gekomen?
Ik wens je heel veel sterkte voor maandag, zie je er erg tegenop?
diveric
BerichtGeplaatst: 15-07-2009 10:35 Reageer met quote

nfo over Antore laterale benadering

Beste Pien.
Ik ben inmiddels weer thuis,na een goed geslaagde behandeling.
Mocht je nog niet geholpen zijn ,reageer even ,ik kan je over veel informeren.
pien06
BerichtGeplaatst: 17-07-2009 17:34 Reageer met quote

hallo Diveric,

Ben nog niet geopereerd, moet nog een slokdarmecho en fietstest en dan wordt ik ws in september geholpen. De klachten nemen de laatste weken nogal toe, snel moe en voel mn hart dan enorm tekeer gaan. Kan het soms zelfs horen!!
Ben heel benieuwd hoe het met je is en vooral hoe de operatie is verlopen, had je van te voren ook info erover?
Pien
pien06
BerichtGeplaatst: 21-07-2009 14:35 Reageer met quote

Hallo Diveric,
Ik kijk iedere dag of je gereageerd hebt omdat ik benieuwd ben hoe het met je is, alles nog steeds ok?
beterschap gewenst, pien
diveric
BerichtGeplaatst: 23-07-2009 14:58 Reageer met quote

Hallo Pien,

Allereerst mijn verontschuldigingen voor het late uitblijven van mijn reactie, hier kom ik later op terug, dankjewel voor je medeleven, alles is prima verlopen.
Je vroeg me omtrent hartkloppingen en moeheid, als je mij dit 2 maanden eerder had gevraagt, zonder dat ik van mijn kwaal afwist had ik het waarschijnlijk niet geweten. Het is waarschijnlijk je eigen lichaam die zich een tandje terug zet.

Info over omtrent operatie, na de opname procedure maak je kennis met de behandelend chirurg deze stelt zich voor vertelt wat er gaat gebeuren, en stelt je tegelijke tijd gerust.

De operatie ging bij mij als volgt, men creeèrt vier openingen waarvan twee aan de rechter zijkant van mijn borst, een in de lies en een onder de rechter borst. Na mijn weten is de functie als volgt, de lies opening word gebruikt voor het inbrengen van een camera in de linker boezemkamer, de twee openingen onder en tussen de ribben aan de rechter zijkant worden buisjes geplaatst die gebruikt worden voor de aanvoer van instrumentaria en de afvoer van overtollig weefsel. Na de hand fungeren deze als drain, afvoerkanaal van wondvocht , de opening onder de rechterborst word gebruikt voor het creeèn van ruimte om de buisjes netjes achter de longen te laten lopen. Vergeef me als later blijkt dat de functie of volgorde niet kloppen.Dit mag je later zelf corrigeren, de strekking van deze site is immers informatief, en ik probeer dit zonder op andermans stoel te gaan zitten zo duidelijk mogelijk weer te geven. De manier van het verdoven gaat zo,men plaatst een infuus in de nek die aangesloten is op een externe pomp. Dit infuus word tijdens de operatie onder narcose geplaatst en zorgt voor een pijnloos verblijf. Na de operatie, is het van belang dat je je lichaam in acht neemt. eten ,drinken en rusten is zeer belangrijk. Denk niet na een goede dag ,de wereld is van mij ,want je bent er nog lang niet. Dit is tevens de rede dat mijn bericht zo lang op zich liet wachten. Ik voelde mij super, en ben gelijk achter de pc gekropen. Waarschijnlijk te lang. En dit had als resultaat dat ik teveel mentale spannig opbouwde en simpelweg omviel. Ik hoop je voldoende te hebben geinformeert maar ik ben altijd in de buurt. Mocht je vragen hebben shout,

Vriendelijke groeten Diveric
pien06
BerichtGeplaatst: 23-07-2009 23:06 Reageer met quote

Hallo Diveric,

Fijn te horen dat het goed gaat, verbaasde me eerlijk gezegd vorige week dat je al achter de pc zat! Dus in het begin zal ik me dan ook maar koest houden, hoor je wel van veel mensen, dat je van voren af aan begint na de operatie.

Vroeg me af welke chirurg jij had, of zijn er meer die op deze manier opereren? Lijkt me voor het herstel wel een groot voordeel dat de wond veel kleiner is, maar je hebt er dus wel meer!

Hoe lang heb je in het ziekenhuis gelegen en had je veel pijn, hoe is dat nu? En kan je je met douchen en zo weer zelf redden als je weer thuis bent?

Ok, genoeg vragen op je afgevuurd, het is voor mij allemaal nog erg onwerkelijk, tot voor 5 weken sportte ik nog, drukke baan en kind, en nu moet ik terug naar af en alles weer opbouwen, bizar.

Vind het wel steunend om te horen dat ik niet de enige ben en dat het ook weer goed komt! Beterschap en hartelijke Smile groeten, pien.
diveric
BerichtGeplaatst: 24-07-2009 17:04 Reageer met quote

Hallo Pien.
Voor mij hoef je jezelf niet koest te houden,ik moet hoofdzakelijk mezelf koest houden,en eerlijk dat valt mij soms best wel zwaar. Een man met een moker is zonder mijn toestemming ,voor onbebaalde tijd bij mij ingetrokken,maar luister Pien, nog effe en ik gooi hem zelf op straat.

Ik hoop dat je te maken krijgt met Dr.J.Grandjean,een schijnbaar fenomeen op dit gebied,en naar mijn weten de enige die op deze manier opereert.Het type niet te veel lullen ,maar doen.Een man naar mijn hart,letterlijk en figuurlijk.
Ik wilde deze manier van operatie zelf, omdat alleen de borstbeenbreuk een half jaar nodig heeft om te helen.
Naar men zegd geeft de antr,ltrl oper meer pijn als bij de ander, maar wees eerlijk ,referentie heb je niet, en pijn als zodanig is niet woordelijk weer te geven.De wondjes die er zijn stellen niets voor. Soms met een abrupte beweging weet je dat hij er zit.

Douchen doe je al de tweede of derde dag na de operatie.Mijn verblijf in het mst was zes dagen.

Over het gevoel van onwerkelijkheid ,dit is een normale reactie.Maar pieker niet te veel,het helpt geen moer,en binnenkort sport jij weer als vanouds.
Pien,hoe kom je in godsnaam aan deze schuilnaam,maak je niet druk, luister niet naar spook verhalen en blijf positief denken.gezonde groeten en ik hoor je graag weer ......DIVERIC
diveric
BerichtGeplaatst: 24-07-2009 17:22 Reageer met quote

NB.In mst hoef je absoluut geen pijn te hebben,alleen wel als je net als ik bij het doen van mijn ,ahum ,behoefte op een stoel met potje,de aansluiting in de nek, met de verdovigspomp door midden trek bij het opstaan. Dit overkomt normaal niemand............bijna niemand.

vr gr Diveric
pien06
BerichtGeplaatst: 26-07-2009 18:10 Reageer met quote

Hallo Diveric,
Wat je allemaal hebt verteld stelt me wel gerust, ik probeer het maar op me af te laten komen, kan er alleen maar beter uitkomen!! Heb nu al veel moeite mee dat ik minder kan dan ik zou willen maar ga er na de operatie gewoon van uit dat genezen tijd nodig heeft, kan ik eindelijk mn boeken eens uitlezen en filmpjes kijken!!

Verbaast me wel dat er verder op dit forum helemaal geen reacties zijn geweest over deze manier van opereren, we zijn toch geen proefkonijnen? Shocked Is het jou duidelijk hoe lang hij zo opereert? Zijn er ook nadelen van deze manier voor zover hij heeft verteld?

Sterkte met rustig aan doen, Pien
pien06
BerichtGeplaatst: 26-07-2009 18:11 Reageer met quote

Ps, schuilnaam Diveric?? Wink
diveric
BerichtGeplaatst: 28-07-2009 13:14 Reageer met quote

Beste Pien.
Het doet me veel goeds te horen dat onze gesprekken jouw gerust stellen.Maar tussen de regels lees ik onrust. Een onrust die zo ver gaat, dat je zelf wantrouwen hebt in een hartchirurch.Als jij gaat vliegen vraag je dan ook naar een vliegbrevettering.Nee toch,daar vertrouw je op.
Pien,met allert zijn en beslagen ten ijs komen,haal je zelf je winst. .Het komt bij mij over dat jij van een hartkwaal een dilemma maakt ,wat zo kan gaan escaleren dat het jouw en je gezin geen goed doet. Alstjeblieft jongen,stop daarmee ,want het is niet nodig,dit konijn leeft ook nog.De boel om deze redenen afblazen is ook een optie. maar is wel ongezond.Sorry dat ik op dezemanier met je praat,ik heb inderdaad niet met je geknikkert,maar Pien er zijn veel ergere dingen,ik mag hier over mee praten.

Wat anders.
Watersport is voor mij een grote hobby.Een sport die ik kan beheersen tussen de handycaps door.Duiken is hierbij een onderdeel,en heb daarom getracht mijn naam Eric hiermee te combineren.Heb nog getwijfeld aan kaptein Haak of iglo,maar hiermee zou ik mezelf te kort doen.Pien hou je neus omhoog,en laat je horen.

vr gr Kaptein IGLO
Very Happy
pien06
BerichtGeplaatst: 28-07-2009 16:34 Reageer met quote

Hallo diver, een collega duiker!!
Tijdens mijn vakantie 2 weken geleden maar even van af gezien maar de volgende keer ga ik weer onder!! Cool
Het klopt dat ik er tegen op zie maar niet zoals jij het schetst hoor! Kan alleen nergens wat vinden over die manier van opereren, huisarts kent het ook niet dus vandaar dat ik me,enigzins sceptisch bedoeld, afvroeg of de vorige patienten er goed vanaf zijn gekomen Rolling Eyes
Ik zie er jiust minder tegen op dan in het begin, ben postitief ingesteld maar zit zelf in medische wereld en dan is het lastiger, weet teveel. Kreeg bijvoorbeeld 2 brieven met daarin de verkeerde onderzoeken opgestuurd, oa een onderzoek wat schadelijk zou zijn voor mij.

Hoe is het verloop bij jou nu je weer thuis bent, wat kan je al weer?

hartelijke groeten, pien
diveric
BerichtGeplaatst: 29-07-2009 19:51 Reageer met quote

Pien .
gelukkig is de ernst van de zaak niet zo hevig als het doet lijken.Het is dan ook moeilijk een inschatting te maken via het web,zonder je als persoon in kwestie te kennen of te zien.Maar genoeg psychologies geouwehoer.
Ik vindt je een masselpik dat je nog bent weggeweest,en een nog grotere, dat je niet hebt gedoken. Als je hart dubbel moet werken,weet je sinds je O.W curses , wat het verschil tussen 1en2 bar met je kan doen.Ook kan een duikcomputer je niet helpen bij het berekenen van je nultijd,intervaltijd,en niet te spreken van je bellenopbouw.Er komen nog duikgangen zat.
Ik was gisteren bij mijn cardioloog en volgens hem klonk alles o,k, ben daarom met de conditieopbouw begonnen.De feitelijke opbouw vanuit het ziekenhuis valt op 27 aug.Maar ook hij zag geen problemen.Dus eerst gewandeld,waar ik overeginds de pest aan heb,dat ging lekker. Vandaag weer gewandelt maar viel me best wel zwaar,was toch wel moe en ben daarom gaan liggen. Morgen verder want volgende week staat zwemmen in de agenda.Uiteraard ben je bij de dbriefing.Zijn er al behandeldata,s.En voor ik het vergeet er zijn 2 artsen die zo opereren.heb hem ook gesproken en kwam zeer goed bij mij over,z,n naam ben ik even kwijt,maar goed dat mag als je 50 wordt.Pien.. ik hoor je,en de groeten,diveric.
pien06
BerichtGeplaatst: 30-07-2009 15:34 Reageer met quote

Ik krijg 25 aug nog een slokdarmecho en 27 een inspanningstest, daarna consult met de cardioloog en ik verwacht dat ze me dan doorstuurt naar Enschede. Ik weet niet hoe lang het dan nog duurt, de laatste keer dat ik bij haar was noemde de cardioloog september om te opereren.
Mooi dat je alweer met het opbouwen verder kan, gaat weer de goede kant op!! Succes!
hartelijke duikgroeten, pien.
ps ik ben een mazzelpikkeres hoor!!
diveric
BerichtGeplaatst: 01-08-2009 13:53 Reageer met quote

Pien.
Ik heb de laatste dagen wat rustiger aan gedaan,waarschijnlijk iets te hard gelopen.
Schijnt nog langzamer te moeten beginnen.
Een dag te veel, resulteerd met de volgende dagen erg moe zijn.
Maar goed dit schijnt normaal te zijn.
En dit is ook nog per persoon verschillend.Ik kan je weinig meer vertellen ,ik heb getracht je zo veel mogelijk te informeren mijn persoonlijke mediche informatie houd hierbij dan ook op,ik wens je dan ook bij voorbaat veel sterkte en beterschap .
Diveric.
pien06
BerichtGeplaatst: 03-08-2009 10:44 Reageer met quote

Hallo Diveric,
Nogmaals succes en sterkte verder, doe het kalm aan, het kost vlgs mij tijd om weer uit de voeten te kunnen!!
Bedankt voor al je info,
groeten, pien.
claudie
BerichtGeplaatst: 09-02-2016 16:44 Reageer met quote

volgende week word e een ingreep gedaan bij mij mijn twee kamers zijn uit elkaar het enig dat ik weet is dar ik volledig word verdooft en dat er twee dokters zullen aanwezeig zijn is dat normaal en is dat dan ook via de lies
Index > Hart- en vaatziekten > Lekkende hartklep, waar vind ik info...
Pagina 6 van 6  

Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring