Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Hart- en vaatziekten > Lekkende hartklep, waar vind ik info...
Auteur Onderwerp: Lekkende hartklep, waar vind ik info...
mekfe
BerichtGeplaatst: 16-11-2005 16:14 Reageer met quote

Hai Allemaal,
Sinds een week weet ik dat ik lekkage heb ik mijn hart, sinds gisteren weet ik dat mijn beide kleppen tussen boezem en kamer lekken. Ik ben 27 jaar en al mijn hele leven moe, en ook een beetje boos dat ik zo lang ben weggestuurd bij de huisarts met: stres en het zal wel door je astma komen. Pas toen een arts in opleiding me ging onderzoeken pakte ze de stetoscoop een keer. Toen ging alles snel, maar na onderzoeken en een slapeloze nacht met holter (wat een onding is dat in bed zeg...) weet ik nu dus dat ik me niet aanstel, en dat ik ondanks dat ik een jonge meid ben er dus niets aan kan doen en niet 'lui' ben zoals veel mensen dan zeggen (heerlijk he dat begrip Wink)

Maar goed, nu wil ik eens wat nalezen op internet, maar ik zie niets over eventuele medicijnen of behandelingen. En in het ziekenhuis heb ik pas over twee weken weer een afspraak (gaat altijd zo heerlijk snel...) En ik wil toch wat meer weten, wie weet wat goede sites voor me?

alvast bedankt...
Anita1969
GastBerichtGeplaatst: 16-11-2005 16:45 Reageer met quote

Nou Mefke,
Je zal wel geschrokken zijn zeg, en dan al zoveel jaren op zoek begrijp ik uit je verhaal.

Persoonlijk heb ik weinig ervaring maar misschien de harstichting?

En je zegt dat je twee weken moet wachten is een ander ziekenhuis geen andere optie, en kan je anders je ziekenfonds/verzekeraar niet bellen om te kijken of zij iets voor je kunnen betekenen, want persoonlijk vind ik twee weken in jouw situatie erg veel.

Sterkte!!!!
tinamem
GastBerichtGeplaatst: 16-11-2005 17:52 Reageer met quote

Zeg wat erg vervelend zeg, en inderdaad begrip kan soms zoooo geweldig zijn Wink
Maar zoek eens onder mitralisinsufficiƫntie ( hartklep tussen linker boezem(atrium) en kamer(ventrikel)) en tricuspidalisinsufficiƫntie (klep tussen rechter boezem en kamer)
Veel suc6

Groeten Christina
daze
GastBerichtGeplaatst: 16-11-2005 23:55 Reageer met quote

He fem hier dees,

ik lees hier elke dag, en las dus ook je verhaaltje.
sterkte ermee, en je kunt me altijd bellen!
Zoals je weet heb ik ook al een tijs hartkloppingen maar bij mijn weten niets ernstigs wat daaraan ten grondslag ligt. Maar eh ik durf ook geowon niet naar de dokter. Wel fijn dat er nu een verklaring is voor je moeheid maar ja dan ben je er nog niet. hopelijk is dit goed te verenigen met een lang en gelukkig leven met je gezinnentje.

Dikke kus en knuf van AAron
mekfe
BerichtGeplaatst: 17-11-2005 1:27 Reageer met quote

Goed dat ik nu de namen weet van die kleppen, dat maakt het zoeken inderdaad handiger Wink Bedankt dees, dat je me deze site gaf, grappig dat je hier ook post Wink

kus Fem
Spinhart
GastBerichtGeplaatst: 17-11-2005 13:39 Reageer met quote

Hoi Mefke,

Om te beginnen hoe vermoeiend dat artsen nu nog steeds geen hartklachten herkenen bij vrouwen. Helaas is dit een bekend probleem. Hartklachten uiten zich bij vrouwen namelijk anders dan bij mannen en onze artsen zijn opgeleid met de symptomen die mannen vertonen. Gelukkig is het nu onderkent en kan er gekeken worden welke ondersteuning het beste is.
Het zal wel even een periode van gewenning vragen zowel fysiek als emotioneel. Uit eigen ervaring ken ik het gevoel en de problemen. Er zijn verschillende medicijnen die enige verbetering kunnen geven. Meestal zijn dat hartdrukverlagers (ACE-remmers) zelf slik ik Aprovel, hartspierversterkers (Digoxine) en plasmedicatie ik slik nu Spironolacton, maar heb ook andere soorten gehad. Het ligt een beetje aan het hoe en wat van je lekkage en jj persoonlijke omstandigheden. Mocht je meer van mijn ervaringen willen weten of verder contact opprijs stellen ben je van harte welkom om mijn site spinhart.web-log.nl
Anitaa
GastBerichtGeplaatst: 07-02-2006 15:34 Reageer met quote

Mefke mag ik misschien je emailadres? Ik heb hetzelfde namelijk. Alle mensen met een doorgezakte lekkende hartklep of een gaatje tussen linker en rechter boesem (ook lekkend) kunnen mij mailen. Graag zelfs! ***

Moderator-commentaar: Geen emailadressen in berichten, zie forumregels. Bij registratie kan worden aangegeven of een emailadres zichtbaar gemaakt mag worden aan andere gebruikers.
Lucas
GastBerichtGeplaatst: 22-03-2006 17:17 Reageer met quote

Hallo,
Ik was net ook informatie aan het zoeken want sinds een paar uur weet ik ook dat mijn vriendin lekkende, 2 stuks, hartkleppen heeft.
Ik heb net bij Google hartklep ingetoets en daar kwamen heel wat sites op over mogelijkheden.

Succes mefke
jos
GastBerichtGeplaatst: 30-03-2006 19:19 Reageer met quote

Hallo Mefke,
Ik heb je verhaal gelezen.
Ik kan me jouw situatie goed voorstellen, in 97 (was toen 43)heb ik na een plotselinge ernstige lekkage van mijn aortaklep mijn eerste operatie ondergaan in 99 de tweede.
Toch werk ik alweer sinds 99, heb een zeer drukke baan, doe thuis behoorlijk wat mee, en doe nog veel vrijwilligerswerk.
Het leven gaat gewoon door asl je maar positief bent en niet direct het "stempel"van hartpatient wilt dragen in negatieve zin.
Ik denk dat ik je veel info kan g als jij een mogelijkheid weet om in contact te komen mag je me mailen of bellen.
Ik zag jou bericht toevallig omdat ik iets anders aan het zoeken was i.v.m. producent van hartkleppen.
zal aankomende dagen een paar keer deze site bezoeken om te zien of er van jou eeen reactie komt.
Heel veel stekte en kop op !!
Jos
gast elly
GastBerichtGeplaatst: 30-05-2006 22:37 Reageer met quote

Mijn vriend (40 jaar) ligt nu in het ziekenhuis vanwege een lekkend aortaklap. Morgen krijgt hij een inwendige echo van het hart via de slokdarm. Daarna zal het wel wachten zijn voor een operatie.

Jos?? Waarom een tweede operatie? was er iets mis met de klep?

Mefke, ben je al verder in het medisch cirquit?

Elly
jos
GastBerichtGeplaatst: 02-06-2006 13:11 Reageer met quote

Hallo Elly.

Een van de risico's na het plaatsen van een kunstklep is een infectie, inwendig in je hart (endocarditis).
Jammer genoeg is mij dat overkomen.
Het is belangrijk om zeer zorgvildig om te gaan met ontstekingen e.d.
Zorg ook dat artsen maar zeker de tandarts op de hoogte is van het feit dat je vriend een (kunstklep ??) heeft.
Bij behandelingen is het vaak noodzakelijk om profilactisch anti-biotica te gebruiken.

Ik wens jullie het allerbeste
nhico
BerichtGeplaatst: 04-06-2006 21:06 Reageer met quote

Soest, 34jaar, en al bezig met mijn 4e leven, blijk ik nu ook een "redelijk tot ernstig" lekkende aorta-klep te hebben. 5 maanden wachtrij voor de MRI scan om te kijken wat/or er nog meer mis is en dan waarschijnlijk een operatie plannen.

..na jaren een spring in het veld geweest te zijn en onophoudelijk door te kunnen gaan, ben ik ook "lui" en "sloom".
hoe zo moet ik meer groente en fruit eten en meer sporten? ik eet gezonder dan gemiddeld... Nu is dan de aap uit de mouw.

Iedereen hierboven, ik weet wat een nare ervaringen jullie hebben en hebben gehad. Las net een artikel dat de operaties nog niet fantastich zijn en *sigh*. Eva bedankt voor je weblog. blij een foto te zien waar je in ieder geval er gezond uit ziet en heerlijk glimlacht. (kon ik nu wel even gebruiken) Wink

Ik ga verder lezen, mocht ik een ieder ooit tegenkomen, dan gaan we lol maken. Eerste drankje is voor mij rekening!

Geniet van het leven, het duurt maar even.
Gast
BerichtGeplaatst: 22-07-2006 22:30 Reageer met quote

nhico schreef:
Soest, 34jaar, en al bezig met mijn 4e leven, blijk ik nu ook een "redelijk tot ernstig" lekkende aorta-klep te hebben. 5 maanden wachtrij voor de MRI scan om te kijken wat/or er nog meer mis is en dan waarschijnlijk een operatie plannen.

..na jaren een spring in het veld geweest te zijn en onophoudelijk door te kunnen gaan, ben ik ook "lui" en "sloom".
hoe zo moet ik meer groente en fruit eten en meer sporten? ik eet gezonder dan gemiddeld... Nu is dan de aap uit de mouw.

Iedereen hierboven, ik weet wat een nare ervaringen jullie hebben en hebben gehad. Las net een artikel dat de operaties nog niet fantastich zijn en *sigh*. Eva bedankt voor je weblog. blij een foto te zien waar je in ieder geval er gezond uit ziet en heerlijk glimlacht. (kon ik nu wel even gebruiken) Wink

Ik ga verder lezen, mocht ik een ieder ooit tegenkomen, dan gaan we lol maken. Eerste drankje is voor mij rekening!

Geniet van het leven, het duurt maar even.
Hexx
GastBerichtGeplaatst: 03-08-2006 7:21 Reageer met quote

Hallo allemaal, al tijden ben ik moe, moe, moe. De laatste tijd ook benauwd, dacht dat dat kwam door mijn (lichte) bronchitus/astma. Omdat de benauwdheid al een jaar duurt heb ik een bloedonderzoek gehad. Daar kwam uit dat ik behoorlijk bloedarmoede heb (Hb 6.3). Tja...waar komt dat vandaan? Een vriendin heeft de vraag voorgelegd aan een arthomoleculair arts, hij vertelde haar dat ik een lekkende hartklep heb!! Schrik! Wat nu? Ben zowiezo van plan het te bespreken met mijn huisarts. Heb zelf absoluut geen ervaring met orthomoleculaire artsen. Hij heeft ijzertabletjes en chlucosamine/chondroitine voorgeschreven, waar ik maar mee begonnen ben. Baat het niet.... Iemand tips/ervaringen? Ik hoor ze graag! Alvast bedankt! Rita
maansteen
BerichtGeplaatst: 13-08-2006 14:42 Reageer met quote

Hallo Jos,
Jouw mail van 30.03.06 ligt alweer een tijdje terug maar ik wil toch even reageren, misschien heb ik geluk en jij gaat het mail van mij toevallig lezen.

Hoe gaat het met jou ?......heb je trouwens een kunstklep gekregen ....?......

Ik moet over drie/ vier weken een reparatie/vervanging van mijn mitralisklep krijgen en zou graag met iemand ervaringen willen uitwissellen i.v.m. een openhartoperatie/kunstklep en de gevolgen....

lieve groetjes,
maansteen
Jos
GastBerichtGeplaatst: 21-08-2006 18:01 Reageer met quote

Hallo maansteen,

Inderdaad, ik heb in 1997 mijn eerste kunstklep gekregen (aorta).
Na de endocarditis in 1999 moest deze eruit en heb ik een nieuwe kunstklep gekregen.
Deze kunstklep kwam een paar maanden later in opspraak, kans op para-valvulaire lekkage)toch is die klep mijn redding geweest omdat deze klep een speciale coating had waardoor bacterieen minder kans hadden.
Dit type wordt nu niet meer geplaatst!!

Ik ben nu inmiddels 7 jaar verder en het gaat prima.
Ik werk full-time en heb daarnaast nog veel bezigheden.
Controleer inmiddels al een aantal jaren zelf mijn INR (stollingsfactor) en bereken ook zelf mijn nieuwe dosering.
Dit betekent dat ik maar een keer per 4 maanden naar de trombosedienst moet om e.e.a. te controleren.

Zoals ik al eerder schreef, blijf positief, dat is heel belangrijk voor je genezing, maar ook voor de toekomst.
Een nieuwe klep is niet zomaar iets, een flinke operatie, maar het is allemaal heel goed te doen en het leven kan daarna weer "gewoon" doorgaan.

Ik hoop dat je dit nog gaat lezen voor de operatie en wens je heel veel sterkte, het komt zeker goed!!!

Jos
Kicky
GastBerichtGeplaatst: 17-09-2006 16:45 Reageer met quote

Hallo Maansteen,

Ook ik heb vorig jaar 2 nieuwe (kunst)kleppen gekregen, zowel de aorta- als de mitralisklep zijn bij mij vervangen. Zonder problemen, ook de operatie - waar ik vreselijk tegenop zag - viel ontzettend mee achteraf. Nu ben ik weer aan 't werk, voel me veel fitter en net als Jos prik ik zelf mijn INR om mijn dosering bloedverdunners te bepalen.
Ook ik hoop dat je dit nog leest, zodat je weet dat ik je ook veel sukses wens en alles sal reg kom zeggen wij altijd!!
Groetjes,
Kicky
maansteen
BerichtGeplaatst: 17-09-2006 19:58 Reageer met quote

Hallo Jos en Kicky.

Erg bedankt voor jullie reacties. Het helpt mij wel een beetje om niet te bang tegen de operatie aan te kjiken.

Afgelopen week vrijdag werd ik door het ziekenhuis gebeld met de mededeling dat ik week 39 geholpen wordt, dus het is nu bijna zo ver.
Minder leuk is het dat ik op het ogenblijk een flinke griep heb gekregen. Mijn huisarts heeft antibiotica voorgeschreven en ik kan alleen hopen dat ik tot eind volgende week weer fit ben.....anders zullen ze zeker de operatie uitstellen?.......

groetjes,
maansteen
Kicky
GastBerichtGeplaatst: 21-09-2006 18:06 Reageer met quote

Hallo Maansteen,
Wat vervelend voor je, die griep. Heel spannende tijd voor je nu, ik ken het gevoel. Aan de ene kant wil je graag geholpen worden en aan de andere kant zie je als een berg tegen de operatie op. Het blijft een zware operatie, maar het moet nou eenmaal gebeuren. Mijn dokter zei; je voelt je erna als herboren, en dat is ook zo. Het was zeker de moeite waard. Ik was na het inslaappilletje al onder zeil en heb helemaal niks meer gemerkt. Het is trouwens lopende band werk in het ziekenhuis, toen ik er eenmaal lag werd ik daar ook erg rustig van, al die routine. Nogmaals veel sukses en ik hoop dat je nog eens laat horen hoe het is gegaan!
Groetjes,
Kicky
Gast
BerichtGeplaatst: 23-09-2006 18:34 Reageer met quote

mekfe schreef:
Hai Allemaal,
Sinds een week weet ik dat ik lekkage heb ik mijn hart, sinds gisteren weet ik dat mijn beide kleppen tussen boezem en kamer lekken. Ik ben 27 jaar en al mijn hele leven moe, en ook een beetje boos dat ik zo lang ben weggestuurd bij de huisarts met: stres en het zal wel door je astma komen. Pas toen een arts in opleiding me ging onderzoeken pakte ze de stetoscoop een keer. Toen ging alles snel, maar na onderzoeken en een slapeloze nacht met holter (wat een onding is dat in bed zeg...) weet ik nu dus dat ik me niet aanstel, en dat ik ondanks dat ik een jonge meid ben er dus niets aan kan doen en niet 'lui' ben zoals veel mensen dan zeggen (heerlijk he dat begrip Wink)

Maar goed, nu wil ik eens wat nalezen op internet, maar ik zie niets over eventuele medicijnen of behandelingen. En in het ziekenhuis heb ik pas over twee weken weer een afspraak (gaat altijd zo heerlijk snel...) En ik wil toch wat meer weten, wie weet wat goede sites voor me?

alvast bedankt...
Index > Hart- en vaatziekten > Lekkende hartklep, waar vind ik info...
Pagina 1 van 6  

1, 2, 3, 4, 5, 6  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring