Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Neurologie > Lekkage na ruggeprik?
Auteur Onderwerp: Lekkage na ruggeprik?
Daaniie91
BerichtGeplaatst: 11-01-2016 0:37 Reageer met quote

Goedendag,
Ik ben op zoek naar mensen die net als ik rugpijn hebben overgehouden na een bloodpatch.

Ik heb in mei een hersenvlies ontsteking gekregen, daar zijn ze achter gekomen na een lumbaal punctie.
Na een week in het ziekenhuis te hebben gelegen mocht ik weer naar huis. Een week later moest ik terug komen om weer een lumbaalpunctie te laten doen om te kijken in hoeverre mijn hersenvlies ontsteking was verminderd, dat was gelukkig het geval.
Gelijk daarna kreeg ik al onwijs erge hoofdpijn wat uiteindelijk een liquor lek bleek te zijn. Ik kon niet staan of rechtop zitten of het leek al alsof mijn hoofd uit elkaar zou spatten, alleen bij het plat liggen leek het te verminderen. 
Een week na de lumbaalpunctie mocht ik terug komen voor een bloodpatch, wat niet geheel soepel is verlopen, ik heb nogal een enorme angst voor naalden waardoor ik de prikken gezet heb onder een roesje. 
Omdat ik zo in paniek was tijdens de bloodpatch ben ik ondanks het roesje om mij heen gaan slaan en schoppen (wat ik mij overigens niet kan herinneren maar dat is mij verteld Door de zuster).
Nadat ik wakker werd van het roesje deed mijn rug gelijk al heel veel pijn, ik mocht wel gelijk naar huis en moest 3 dagen plat liggen, dat werden 2 weken aangezien ik echt niet meer zelf in en uit bed kon komen zonder hulp Door de enorme pijn.
Ik ben later terug gegaan voor controle bij de neuroloog die mij Door gestuurd heeft naar een revalidatie centrum aangezien ik niet langer als 5 minuten op mijn benen kon staan en nog maar 10 minuten achter elkaar kon lopen. Daar heb ik 3 maanden 2x in de week een dagdeel therapie gehad.
Ik heb een mri scan gehad van mijn rug maar daar was niets op te zien, er is dus niet iets daadwerkelijk beschadigd of kapot wat de pijn kan veroorzaken en ze zeggen dat er ook geen zenuwen zijn geraakt of beschadigd, maar de pijn is er dus nog steeds en het moet toch ergens vandaan komen?! De pijn is er eigenlijk constant en verergerd bij meer bewegen, lopen en bepaalde bewegingen zoals opstaan uit zit positie, holle/bolle rug, bukken tillen en draaien in bed krijg ik op de prik plek steken,ook mijn spieren zijn onwijs gespannen en ik kan mijn rug niet meer ontspannen. het lijkt soms alsof het doorstraalt naar onder in mijn rug en in mijn linkerbeen.
Door de pijn die ik heb ben ik ook anders gaan lopen, als een pinguïn zoals mijn vriend het omschrijft.
Ik kan gelukkig al wel langer lopen, ik zat de een na laatste week van 2015 op 42 minuten (ik heb helaas voor de kerst een terugval gehad Door overbelasting waardoor ik nu weer terug ben bij 20 minuten) en met staan maximaal 15 minuten, elke week 2 minuten erbij met lopen. Het gaat langzaam maar wel steeds wat beter, al moet ik mij de eerste paar dagen echt pushen om die 2 extra minuten er bij te pakken. De pijn daarin tegen word niet minder. Ook moet ik vaak rusten na inspanning omdat ik zo ontzettend vermoeid ben en extra pijn krijg.
Ik ben daardoor helaas wel al een half jaar afhankelijk van een rolstoel als ik dus ergens heen ga waar ik langer moet lopen of op dagen dat mijn pijn zo erg is dat ik Door de pijn bijna niet kan staan of lopen. Ik voel mij totaal niet begrepen, het is iets wat gewoon niet zo vaak voorkomt waardoor artsen en fysiotherapeuten ook niet weten wat ze hier mee aan moeten. Ik heb er wel wat op Internet over kunnen lezen maar er is weinig te vinden hier over.
De neuroloog denkt dat het tussen mijn oren zit, oftewel dat mijn hersenen pijnprikkels doorgeven die er niet zijn. En dat gaat er bij mij niet in, het is gekomen na de bloodpatch dus moet het daar wel mee te maken hebben.
Ik weet dat ik vast niet de enige ben die dit heeft en wil daarom graag in contact komen omdat er zo weinig begrip voor is en hierdoor hoop ik dat er eventueel meer onderzoek naar gedaan kan worden of om er achter te komen waar het precies vandaan komt.

Ik ben pas 24 jaar en mijn leven is hierdoor ontzettend veranderd, ik wil zo graag dat dit over gaat en ik mijn leven weer kan oppakken.

Ik hoop graag reacties te ontvangen!
Index > Neurologie > Lekkage na ruggeprik?
Pagina 2 van 2  

Vorige  1, 2

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring