Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Kinderziekten > Wat is er toch aan de hand??
Auteur Onderwerp: Wat is er toch aan de hand??
Natali
BerichtGeplaatst: 15-05-2011 15:43 Reageer met quote

Beste allemaal,

We zitten met onze handen in het haar. Onze zoon Stan van 9 maand is de laatste tijd het volgende overkomen:

17 februari 11: verstikking, we zaten aan tafel en Stan sabbelde lekker op een broodkorstje. Plotseling maakte hij een kokhalzende beweging. Ik checkte meteen zijn mond maar ik voelde geen brood, na vele pogingen raakte Stan buiten bewustzijn. Hij verkleurde naar blauw en was niet meer aanspreekbaar. Ambulance gebeld en toen men eenmaal arriveerde was Stan weer bij gekomen. Men kon zien dat hij het heel erg benauwd heeft gehad maar hij reageerde naar verloop van tijd weer goed. Op dat moment dacht men dat hij zich had verslikt en lieten het daarbij.

07 maart 11: Tegen 03.00 uur ' s nachts hoorden wij een hoge maar zeer paniekerige gil op de babyphone. Mijn man en ik zaten allebei meteen rechtop en ik wist niet hoe snel ik bij hem moest komen. Stan lag op dat moment lijkwit in bed met grijze wallen. Mijn man is met hem bezig gegaan en ik ben meteen gaan belllen. Stan heeft 5 dagen in het ziekenhuis te Almelo gelegen. Na een aantal onderzoeken( 48 uur monitoring, bloedonderzoek, eeg, ecg en ph metrie) konden we naar huis. Men wist niet wat er aan de hand was. Men gooide het onder ALTE.

07 april 11: Stan speelde met zijn broertje op de grond. Hij kroop achteruit tegen de bank op en huilde. Toen ik hem oppakte kreeg hij het heel erg benauwd. Het maakte een kokkende beweging en stopte weer met ademhalen en werd slap. Na meerder malen tikjes te geven op zijn rug leek het wel alsof hij weer iets lucht kreeg en begon weer iets te ademenen. Al met al had hij het erg benauwd. Hij liep paars aan. Per ambulance naar het ziekenhuis te Almelo vervoerd. Hij herstelde zich vrij snel en eenmaal in het ziekenhuis was er niets meer te merken van het voorval. Stan heeft 3 dagen in het ziekenhuis gelegen. Men heeft een thoraxfoto gemaakt, 24 uur monitoring en bloed afgenomen. Uit de bloedtest kwam een licht verhoogde ige waarde.

15 mei 11: Stan stond bij de bank en viel recht achterover. Ik pakte hem om en keek of alles goed was. Hij huilde meteen en het leek dus goed. Na een paar minuten werd hij slap en lijkwit. Zijn ogen tolde en ik kreeg geen contact met hem. Ik heb hem een schrikreactie gegeven door koud water in zijn gezichtje te spetteren. Hij kwam iets bij en begon te kreunen maar ik kreeg nog niet echt contact. Al met al duurde het ongeveer 10 a 15 minuten.

Heeft iemand een idee wat dit allemaal toch kan veroorzaken??? In het ziekenhuis te Almelo weet men het namelijk niet en we hebben pas in july een afspraakte AMS! We gaan ons best doen om eerder een afspraak te krijgen desnoods in een ander ZH maar tot die tijd zouden wij graag willen weten of dit verhaal iemand bekend voor komt.

Alvast bedankt.
Groeten,Nathalie
Gineke
BerichtGeplaatst: 30-05-2011 22:05 Reageer met quote

Hoi Nathalie,
Ik heb een nichtje met epilepsie; daar doet het erg aan denken. Er zijn heel veel vormen en verschillende soorten aanvallen. Misschien moet je daar eens op googelen?
Heel veel sterkte in ieder geval en kan jouw zorgverzekeraar niet bemiddelen in de wachttijd of elders op kortere termijn iets regelen?
Sterkte, Gineke
Jip
BerichtGeplaatst: 24-10-2011 10:10 Reageer met quote

nou ik lees je verhaal en bij mij kwam epelepsie als eerste in gedachte en nu lees ik het stukje eronder

dat is wat bij mij opkomt.

sterkte
Natali
BerichtGeplaatst: 18-12-2012 10:38 Reageer met quote

Stan bleek een a typische reflux te hebben. Dit is geconstateerd door het AMC. Afgelopen augustus zijn we gestopt met de medicatie en het gaat inmiddels goed met hem.
tallekke
BerichtGeplaatst: 19-12-2012 11:46 Reageer met quote

Hallo
Spijtig dat ik je bericht niet eerder heb gelezen onze zoon had dit toen hij klein was ook meerdere malen ,echt heel eng om mee te maken ...
we zijn nu ruim 9 jaar verder en betreft de reflux daar heeft hij geen hinder meer van.
groetjes
Index > Kinderziekten > Wat is er toch aan de hand??
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring