Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Neurologie > druk op schedel
Auteur Onderwerp: druk op schedel
Leen29
BerichtGeplaatst: 03-05-2011 20:16 Reageer met quote

Ik doorloop al ruim 4 maanden een medische molen. Mijn klachten begonnen 4 maanden geleden. Ik werd wakker met hartkloppingen en het gevoel out te gaan. Dit bleef meerdere nachten aanhouden. Vervolgens is het er niet beter op geworden. Ik bleef klachten in de vorm van hyperventileren houden. Vervolgens ging het weer wat dagen goed en was ik weer even de oude. Echter van korte duur. Hierop weer een onwerkelijk gevoel, beklemmend gevoel op de borst, benauwdheid hoofdpijnen achter in het hoofd. Dit alles hield vaak dagen achter elkaar aan. Tot aan 1 dieptepunt, waarbij ik weer wakker werd met genoemde klachten en mijn lijf begon te trillen. Had een erg koud gevoel. Het zweet brak me uit en ik hield een licht verdoofd gevoel over aan mijn linker lichaamshelft. Dit hield 1 dag aan en is niet meer terug geweest. Heel erg beangstigend voor mij.

Resultaat, onderzoeken cardioloog ivm hart, internist ivm buik en onregelmatige ontlasting en osteopaat ivm spieren, rug en nek pijn, psycholoog om psychisch eea te bespreken en huisarts.

Alle uitslagen van de onderzoeken van genoemde artsen waren uiteindelijk goed. Maar nu wat altijd gebleven is, is die vervelende nekpijn (vastzittende nek)en een enorme druk in mijn hoofd. Deze druk is niet pijnlijk. Het zorgt er wel voor dat ik niet goed kan functioneren. In ieder geval niet zoals het was. De druk zit niet op een vaste plaats in mijn hoofd. Meestal aan de zijkanten en in mijn voorhoofd. Af en toe bij deze druk voel ik in mijn bovengebit ook een 'ander' gevoel. Het houdt uren aan en soms is het even weg.

Uiteraard doet dagen lang op Dokter google zoeken geen wonderen met als resultaat dat ik nu alleen maar aan hersentumor kan denken.

Ik heb dit ook aan de huisarts verteld. Deze had inmiddels zoveel verwijskaarten geschreven dat ik nu niet om een neuroloog durfde te vragen. Hij heeft wat testen uitgevoerd en ik hoefde daar niet aan te denken. Spanningshoofdpijnen.... De fysio zou het kunnen verhelpen.

Ik heb er mijn bedenkingen bij. Misschien ook wel door alles wat ik inmiddels op google gevonden hebt. Ik maak me zorgen. Kan echter niet spreken van uitvalsverschijnselen, epilepsi, slecht zien.

Wie herkent dit? Wat te doen?
Marco1973
BerichtGeplaatst: 10-05-2011 13:35 Reageer met quote

Beste Leen29,

Heel erg vervelend allemaal. Vreemde klachten en geen duidelijk ziektebeeld (volgens de artsen).

Zelf ben ik ook door een hele molen aan onderzoeken gegaan. Weliswaar voor andere klachten als die van jou, maar toch....

Ik ben van mening, dat niemand het eigen lichaam zo goed kent als de persoon zelf. Dus kan jij het beste aanvoelen/ aangeven, of er iets aan schort (lichamelijk).

Het enige advies dat ik kan geven is:
Laat eerst alle lichamelijke zaken uitsluiten, want angst hebben, dat je echt iets mankeert, is niet prettig leven. Wees daarbij ook niet bang om alsnog een verwijzing van de huisarts te vragen.

Komt er niets uit de testen, dan zou het op psychisch gebied aangepakt kunnen worden.

Hoe dan ook, veel succes en hopelijk komt er op korte termijn een positieve draai, zodat je weer het leven kan leiden, dat je wilt leiden.

Groet, Marco
Bbmvd
BerichtGeplaatst: 09-06-2011 10:31 Reageer met quote

Hoi, nou bijna eng om te lezen. Ik heb iets soortgelijks. Ik had 7 weken geleden een knap in mijn hoofd. Voelde me niet goed daarna, pijn op de schedel achterin en onwerkelijk, een ander bewustzijnsgevoel. Dokter gebeld moest met spoed naar ziekenhuis. CT scan, ruggeprik om uit te sluiten dat het een hersenbloeding was. Gelukkig niet. Naar huis maar de druk o het hoofd bleef/blijft. Achterop de schedel, geen pijn dat je een paracetamol hoeft te nemen, gewoon druk en het gevoel dat je dronken bent. Soms minder, soms meer. Weer contact dokter gehad en die dacht dat het een lekkage van de ruggeprik was en ik moest een bloodpatch (weer een ruggeprik om middels het inspuiten van je eigen bloed het gaatje te dichten) maar dat heeft ook niet geholpen. Weer naar huis maar het gaat niet weg. Weer aangedrongen om consult Neuroloog en nu krijg ik een MRI. Ze kunnen het niet vnden, gooien het op overspannenheid want dat is makkelijk. Dus wijze les, maakt niet uit hoeveel doorverwijzingen je nodig hebt om je beter te voelen, je betaalt genoeg premie, gewoon een verwijzing voor de Neuroloog vragen als je die wilt hebben.

Groet Mirjam
Sander33
BerichtGeplaatst: 09-06-2011 15:56 Reageer met quote

Heb wel soortgelijke klachten. Druk achterop de schedel, druk achter en boven de ogen vooral en vaak vermoeid. Heb inmiddels bloedonderzoek gehad/hoofdpijnverpleegkundige/MRI/Mensendieck therapeut (ivm houding/spierspanning). En heb nu medicijnen tegen zenuwpijn van de neuroloog. Dit zijn antidepressiva in lage concentratie een maal daags(tegen de zenuwpijn en dus tegen omdat ik depressief ben). Volgende stap is eventueel longarts (astma/allergie?). Zit ook aan slaapapneu te denken, maar ja vanwaar dan die druk boven/achter (vermoeide)ogen.
Misschien herkent iemand dit of weet wat ertegen te doen???
Arjen_M
BerichtGeplaatst: 26-06-2011 13:52 Reageer met quote

Ik wilde net een soortgelijk topic aanmaken, heb precies dezelfde klachten als jij.
Begon rond nieuwjaar met hyperventileren, kon amper nog van de bank afkomen voor enkele weken, daarna ging het iets beter, maar bleef vage klachten houden.

Ik ben ook door de medische molen gegaan, heb een 48 uurs holter gehad voor mijn hart, CTscan, EMG,slaaptest, vele malen bloed prikken, psychologe, fysio....noem het maar op, maar uit alles kwam dat ik zo gezond als een vis ben.
Mijn hyperventilatie en paniekaanvallen zijn ondertussen verdwenen,maar mijn hoofd en nekpijn blijven, daarnaast loop ik constant rond met een gevoel van onwerkelijkheid en lichte duizeligheid, om gek van te worden.

Ik zou als ik jou was toch maar om een CTscan vragen, bij mij gaf het veel rust te weten dat het geen tumor oid was, aan de andere kant mag het van mij nu wel eens een naam krijgen, want niemand schijnt te weten wat het nu echt kan zijn.

Ik ben 28 trouwens en bang dat ik hier nog wel even last van blijf hebben, heel vervelend allemaal.
Sander33
BerichtGeplaatst: 04-07-2011 13:48 Reageer met quote

Nou ik heb geen last van hyperventilatie of paniekaanvallen. MRI heb ik gehad en die was goed.
Heb jij ook last van vermoeide/ druk achter en boven ogen? Ik slik nu sinds 5 weken 10 mg Amitriptyline per dag voor het slapen gaan, maar heeft tot nu toe nog weinig effect. Blijf een vermoeid gevoel houden als ik wakker wordt. Wellicht is een slaaptest inderdaad een optie.
Arjen_M
BerichtGeplaatst: 06-07-2011 15:43 Reageer met quote

Ik heb dagen dat mijn hele gezicht bedrukt en moe aanvoelt, ook kan het heel gespannen zijn.
Momenteel zijn de klachten weer verschoven naar mn middenrif, deze voelt heel verkrampt en ik heb een vaag gevoel rond mijn maag, daarnaast blijf ik last houden van een ondwerkelijk gevoel en lijkt het alsof ik mijn spieren soms moeilijk kan controleren.

Het enige dat ik mijn klachten ook kan omschrijven is als 'eng', ik heb nergens echt pijn en ben ook niet zo van de kaart dat ik niet kan functioneren....het klopt gewoon ergens niet.
Tuneboy
BerichtGeplaatst: 10-12-2011 18:38 Reageer met quote

Is al een oud topic maar ik ben dus echt wel benieuwd of jullie al meer weten over je aandoening?

Ik Heb namelijk ook zeer veel gelijkaardige klachten en heb ook zowat elke specialist gezien.

Het probleem is dat het bijna onmogelijk is uit te zoeken wat oorzaak is en wat gevolg. Je kan namelijk draaierig worden van een stijve nek, maar evengoed een stijve nek krijgen van stress, dat dus ook draaierigheid kan veroorzaken.
Ook darmklachten etc kunnen 'gewoon' met stress te maken hebben maar evengoed gevolg zijn van tal van ziektes.
Bij mij houden de dokters het ook gewoon op hyerventilatie door stress, maar de voorbije dagen voel ik me ook erg slap in mijn armen en benen, alsof ik geen kracht meer heb, en dat terwijl ik toch erg hard op mijn ademhaling let. Ook mijn draaierigheid is na enkele weken van afwezigheid weer extreem teruggekeerd.

Op het moment ben ik erg bang dat het uiteindelijk MS zal blijken te zijn, en dat ik dus ka proberen wat ik wil, en uiteindelijk toch werkloos in een rolstoel zal eindigen.

Vandaar dat ik toch graag zou horen van jullie of er bij jullie reeds een doorbraak was?
Reusje
BerichtGeplaatst: 11-12-2011 15:41 Reageer met quote

Sander33 schreef:
Nou ik heb geen last van hyperventilatie of paniekaanvallen. MRI heb ik gehad en die was goed.
Heb jij ook last van vermoeide/ druk achter en boven ogen? Ik slik nu sinds 5 weken 10 mg Amitriptyline per dag voor het slapen gaan, maar heeft tot nu toe nog weinig effect. Blijf een vermoeid gevoel houden als ik wakker wordt. Wellicht is een slaaptest inderdaad een optie.


Geen last van paniek en hyperventilatie en ze schrijven dus toch een antidepressivum voor. Dat vermoeide gevoel zit hem nou juist vaak ook in die amitriptiline zelf. 4 jaar terug kreeg ik Remeron, ook zo'n middel, voor het slapen voorgeschreven, maar was tegelijk tegen paniekaanvallen. Het hielp wel, maar wat ik zelf te laat merkte was dat ik langzamerhand steeds gekker ben geworden. Na het stoppen met Remeron 2,5 jaar en clomipramine 8 maanden, werd ik weer een beetje mezelf.

Waarom artsen niet gewoon eerst alleen een simpele b├Ętablokker tegen hoofdpijn geven, en eventueel een slaappil.. Maar nee, je wordt aan de antidepressiva gezet, allerlei zooi wat vanalles in je hersenen ontregeld.
moniek01
BerichtGeplaatst: 26-12-2011 16:29 Reageer met quote

hoi leen,

toch nog ns naar huisarts gaan en verwijzing naar neuroloog vragen, heb zelf ook 6 maanden op de tafel vd fysio gelegen ''spannings hoofdpijn'', terwijl er een cyste in mn hoofd zat.
luister naar je eigen lichaam en twijfel niet, vraag desnoods second opinion aan.
Tuneboy
BerichtGeplaatst: 26-12-2011 22:03 Reageer met quote

Bij mij is er inmiddels "ziekte van Lyme" vastgesteld. Weet ik tenminste waar ik aan toe ben....
Sander33
BerichtGeplaatst: 09-01-2012 10:11 Reageer met quote

Hoe hebben ze dat bij jou uiteindelijk vastgesteld dan? En welke soort specialist?
Tuneboy
BerichtGeplaatst: 09-01-2012 18:28 Reageer met quote

Ik vond zelf dat er veel overeenkomsten waren met die ziekte en heb dus een bloedtest geeist. Hieruit bleek inderdaad dat ik antistoffen aanmaak tegen Lyme.

Omdat ik op internet na deze diagnose steeds meer en meer las over mensen die niet van deze ziekte afkwamen en al tien jaar werkonbekwaam waren heb ik besloten niet bij de pakken te blijven zitten en heb ik contact gezocht met een specialist in de ziekte van Lyme in het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen. Hij gaat nu ALLE symptomen stuk per stuk analyseren samen met bloed, urine en faeces om zekerheid te krijgen over de ziekte of eventueel andere ziektes. Zo gaat hij mij opvolgen en behandelen tot alle symptomen genezen OF verklaard zijn. Er blijkt volgens hem immers een grote kans te zijn dat ik inderdaad in aanraking geweest ben met Lyme in mijn leven maar dat dit niet noodzakelijk de oorzaak is van de symptomen op dit moment...
ivanbre
BerichtGeplaatst: 16-02-2018 12:40 Reageer met quote

jaren verder en wie heeft inmiddels een diagnose behalve tuneboy?
Tuneboy
BerichtGeplaatst: 24-02-2018 11:24 Reageer met quote

Ik heb nog enkele maanden last gehad van de vele 'vage klachten' en heb even in de veronderstelling geleefd dat dit de zogenaamde "chronische Lyme" was.

Door me los te koppelen van de quatsch en alternatieve zever van mensen die aan zelfdiagnose doen ben ik tot de constatatie gekomen dat het vermoedelijk eerder een soort auto-imuun-probleem is met een psychologische oorzaak. M.a.w. dat ik mezelf ziek maakte zonder aanwezigheid van een bacterie of virus.
Ik heb een sterk vermoeden dat dit ook bij veel patienten met CVS, fibromyalgie, ... zo zou kunnen zijn.

Losjes gezegd: "het zat allemaal in het kopke".

Ik ben na dit besef langzamerhand me beter gaan voelen. Ben gezonder gaan eten en af en toe sporten. Maar, ... ik heb vooral geprobeerd me geen zorgen meer te maken over symptomen. Als het een enge ziekte was, was ik nu al lang dood of invalide geweest. Nu ben ik gewoon iemand die regelmatig hoofdpijn en draaierigheid heeft en soms dagen echt geen energie heeft. Verder niets.

Kanttekening: In mijn bloed zijn dan wel duidelijke sporen van Lyme gevonden. Dit moet echter genuanceerd worden. Een groot deel van de bevolking is ooit bewust of onbewust in aanraking geweest met teken. Slechts een klein deel kan de ziekte niet zelf bestrijden. En die mensen zijn bijna steeds met een KORTE antibiotica-kuur geholpen.

Wil ik hiermee zeggen dat een heleboel chronische ziektes 'verzonnen' zijn en niet bestaan? ZEKER NIET!
Maar een advies dat ik kan geven is wel: Durf kritisch te zijn op jezelf EN op de info die je her en der online vindt. Durf ook de piste open te houden dat je lichaam misschien zichzelf ziek maakt, gestuurd vanuit je onderbewustzijn. Dit besef alleen al zou voor sommigen de doorbraak kunnen betekenen naar genezing / aanvaarding... De stress die gepaard gaat met hypochonder zijn kan immers ook heel wat extra klachten veroorzaken, zoals druk op de schedel...
Index > Neurologie > druk op schedel
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring