Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Urologie > Al 4 maanden last van penis...
Auteur Onderwerp: Al 4 maanden last van penis...
Jason1985
BerichtGeplaatst: 15-04-2011 20:24 Reageer met quote

Hallo lieve mensen,

Ik heb een heel groot probleem en hopelijk kunnen jullie mij hierbij helpen...
Ik loop hier al hele tijden (4 maanden nu al) mee rond en ik word er helemaal gek van.
Dit probleem beheerst mijn leven op dit moment zodanig, dat ik nauwelijks meer aan iets anders kan denken... Ik slaap amper, ik eet amper en voel me de hele dag rot.
En het dagelijkse leven lijdt daar enorm onder, zelfs op het werk denk ik er constant over na, dat is toch echt niet normaal meer he? Daar zou ik dus heel graag vanaf willen, zodat ik me weer normaal kan focussen op de toekomst...

Om dan maar te beginnen met de oorzaak van het probleem:
Half december 2010 (vier maanden geleden nu) heb ik seks gehad met een meisje.
Dat leek allemaal goed te gaan tot op het moment dat we klaar waren.
Daarna kreeg ik last van mijn penis. In het begin was dat van de top van penis tot helemaal
naar onderen toe.. Van binnen dan natuurlijk, want aan de buitenkant is helemaal niks te zien (geen wondjes of iets dergelijks). Daarna (na 2-3 weken) ging het een klein beetje beter, maar nu blijft de pijn/irritatie/branderigheid op een gelijk niveau en ik word er helemaal gek van... Sad
Die pijn kenmerkt zich van pijn de hele dag door (zeurderig gevoel van binnen) en pijn na het plassen (branderig of zoiets), met als gevolg dat als de penis een klein beetje gebogen wordt (bijvoorbeeld in mijn broek tijdens het fietsen) dat het dan heel vreemd aanvoelt van binnen: niet zozeer pijn maar meer ongemakkelijk/vervelend (met name in de top). Dat je de drang hebt om je penis "ff goed te leggen", als men snapt wat ik bedoel... Ook heb ik veel minder seksuele opwinding (opgewonden ergens van raken) dan voorheen, maar misschien zit dat wel tussen de oren.
Wel is het zo dat ik vind dat mijn penis minder stijf (en langzamer stijf) wordt dan voorheen het geval was... Ik vind hem nogal klein(er) in slappe toestand, verbeeld ik me.
Maar over de pijn zelf: hier zit ook helemaal geen progressie meer in, alsof het nog beter gaat worden ofzo...
Het lijkt (voelt) net alsof er iets mis is met de urinebuis of iets dergelijks, of een kleine spierscheuring ofzo ergens van binnen. Ook denk ik aan gescheurde zwellichamen...
Ik stel me zelf continue de vraag: wat heb ik verkeerd gedaan dan en waarom moet mij dit in vredesnaam overkomen?? Vooral van dit laatste wordt ik steeds verdrietig omdat ik niet goed weet wat er mis is en ik VOOR die ene keer seks nog nooit wat gehad heb aan m'n penis... Sterker nog: dit was 1 van de weinige keren in m'n leven dat ik uberhaupt seks heb gehad, dus andere oorzaken/redenen zijn uitgesloten. Ik heb 2 soa testen gedaan (voor de zekerheid) en dat was beide negatief (goed dus). De laatste heb ik na ruim 3 maanden laten doen, dus dat kan dan niet het probleem zijn, denk ik...

Misschien moet ik iets meer details geven nog:
het moment waarop we daadwerkelijk met de seks begonnen en het moment
waarop ik ben klaargekomen, duurde in totaal ruim een uur (vrij lang dus).
We hebben het in principe veilig gedaan (dus met condoom), behalve het orale
gedeelte (zij bij mij dan, heb haar niet oraal bevredigd). We hebben geen anale seks
ofzo gehad, wel heeft zij mij redelijk lang afgetrokken totdat ik klaarkwam (en bij het
aftrekken heeft zij ook glijmiddel gebruikt). Wat mij betreft kunnen er dan ook enkele mogelijke oorzaken zijn van deze ellende, namelijk:

1) De seks was te lang, en/of zij heeft mij té lang of té hard afgetrokken, maar voor mijn gevoel was dat op dat moment helemaal niet zo.
2) Tijdens het pijpen is er een bacterie ofzo in de plasbuis terecht gekomen (vanuit haar mond) waarna het is gaan irriteren/ontsteken van binnen. Als gevolg daarvan is er misschien iets anders aan de hand dan een urinebuisontsteking of misschien ook juist wel een urinebuisontsteking (maar wordt zoiets ook getest bij een soa-onderzoek dan???? en wordt je urine misschien op kweek gezet om andere infecties/ontstekingen vast te kunnen stellen???).
3) Tijdens de seks is er misschien in een moment van onoplettendheid toch iets gescheurd (niet totaal afgescheurd bedoel ik), maar dat lijkt me bijna niet, omdat ik daarna wel gewoon een erectie heb gekregen en verder waren er ook geen vreemde dingen te zien ofzo aan mijn penis.
4) Het glijmiddel was niet goed meer (over de datum ofzo, als zoiets uberhaupt kan) en ik heb geen idee of dat negatieve effecten/gevolgen kan hebben.

Een heel verhaal, maar okee... Mijn vraag is dan ook: herkent iemand (of meerdere mensen) dit probleem? En of bovengenoemde mogelijke oorzaken wellicht het probleem kunnen hebben veroorzaakt? Bij voorbaat dank voor de reactie(s).

Gr. Jason
Jubelteen
BerichtGeplaatst: 16-04-2011 10:08 Reageer met quote

Heb je niet gewoon een blaasontsteking?? Dat zijn volgens mij weer andere stofjes dan bij soa.
lizsy
BerichtGeplaatst: 16-04-2011 13:40 Reageer met quote

Ik denk ook een blaasontsteking.
Je komt er maar op 1 manier achter wat het is, en dat is je huisarts bezoeken.
Veel succes!
Liefs
Jubelteen
BerichtGeplaatst: 16-04-2011 14:53 Reageer met quote

Ja neem dan gelijk urine mee in een potje.. dan kunnen ze het gelijk zien. Ochtendurine!
Als je urine troebel is... dan heb je grote kans op blaasontsteking. Blijf er niet mee lopen!
Vaak kun je dit ook aan de assitente vragen om na te kijken op blaasontsteking, dan hoef je niet eens naar de dokter zelf.
Jason1985
BerichtGeplaatst: 17-04-2011 21:10 Reageer met quote

Dankjewel voor jullie reacties allereerst.
Dus het kan blaasontsteking zijn? Oké, daar had ik zelf nog niet aan gedacht nee, maar in dat geval komen er wel wat vragen bij me naar boven toe, namelijk:

1) Ik heb in het verleden eigenlijks nog nooit last van blaasontsteking gehad, dus waarom nu dan wel?
2) En kan blaasontsteking dan ontstaan door seks? Orale seks wel te verstaan, want al het overige is met condoom gebeurd, dus dan kan het toch niet, zou je denken?
3) Bij het 1e soa-onderzoek (dat was na 3 weken) heb ik (ochtend)urine moeten inleveren, maar wordt dat dan niet standaard op blaasontsteking/andere ontstekingen/infecties gecontroleerd?
4) Ik ben al bij de huisarts geweest immers, alleen deze man heeft nooit iets gezegd over blaasontsteking, maar enkel dat ik misschien een plasbuisontsteking zou kunnen hebben etc, en dat ik me niet zo druk moest maken en dat het uiteindelijk wel weer over zou moeten gaan...Maar dat is dus niet het geval... Ik ben 2 keer bij hem geweest en 2x gaf hij hetzelfde antwoord. De 3e keer heb ik gevraagd of ik doorverwezen mocht worden naar een uroloog, omdat ik het totaal niet vertrouwde. Dus daar ben ik onlangs geweest en die heeft een "1e inspectie" verricht, namelijk of er extern ook iets te zien was; aan de buitenkant van de penis/balzak etc. Dat was dus niet het geval en nu moet ik binnenkort terugkomen om een echo (en misschien meer?) te laten maken. Dus is dat niet wat vreemd van de huisarts dat hij niks gezegd over een evt. blaasontsteking, of is dat logisch?
5) De pijn die ik heb is eigenlijks alleen in de penis zelf, is dat kenmerkend voor blaasontsteking?

Sorry dat ik dit misschien vraag, maar ik heb zoiets nog nooit meegemaakt, dus ik hoop dat jullie hier wat meer over kunnen vertellen alsjeblieft? Ben echt benieuwd naar de reacties.
gloepoogje
BerichtGeplaatst: 27-07-2012 12:57 Reageer met quote

he jason late reactie van mij,maar ik heb dezelfde klachten als jij
Ben al naar de uroloog geweest maar die kan niets vinden,urine is al getest en bloed,geen bacterie.
Was benieuwd of jij al klachten vrij bent na een jaar Wink
willem54
BerichtGeplaatst: 30-07-2012 18:31 Reageer met quote

Ja ik heb hier ook wel last van, al 7 maanden nu.

begon met irritatie tijdens plassen en wat stekend gevoel in plasbuis. Ook tijdens langdurig zitten in zelfde positie ging het irriteren en pijn doen. Als ik dan ga staan verminderd de druk / irritatie gelijk.

Ook na het plassen komt er wat extra urine uit, zelfs na 5 keer schudden...

4x urine laten onderzoeken en 1x bloed maar daar kwam ook niks uit. Doctor heeft ook eea onderzocht met camera maar zag niets meer dan wat irritatie.

Conclusie van de docter was dat het algehele irritatie is waarschijnlijk als gevolgd van besnijdenis ( 2jr geleden ). Heb wel antibiotica mee gehad en dat hielp wel wat maar het loste niet alles op.

Pas weer teruggeweest en heb al tip meegekregen vaseline te gebruiken en dat er niet meer aan gedaan kan worden.

Ben hier natuurlijk niet blij mee en vondt dat vrij apart. Voor mijn gevoel is opening van / naar de plasbuis geirriteerd / ontstoken ( dus niet het topje van mijn eikel )maar iets dieper... voel ook een zeurderig gevoel ergens in mijn eikel.. kan de exacte plek echter niet vinden, bij drukken voel je niets.
Loop er al zo lang mee dat ik niet verwacht dat het vanzelf overgaat..

Dag na gemeenschap is het wel vrij pijnlijk, een wat heviger zeurderig gevoel. Dit wordt na een dag weer minder.

is er iemand die hier ervaring mee heeft of tips kan geven?

thanks...
tonnis
BerichtGeplaatst: 31-08-2013 19:59 Reageer met quote

hoi ik zit vanaf 2010 met deze elende nu 2013 nog steeds iemand al vrij van deze klachten of oplossing gevonden?
Steven1986
BerichtGeplaatst: 07-10-2013 15:19 Reageer met quote

Hallo Mannen,

Na alle antwoorden te gelezen hebben heb ook ik besloten om op dit forum te reageren.

Ik heb zelf hier ook last van (en gehad).

Ik ben helaas geen arts, maar ik zelf heb over dit onderwerp wel een hoop zelfstudie gedaan. Mogelijk dat je dit een beetje op weg kan helpen c.q geruststellen.


Ik zal een korte vertellen over mijn geschiedenis.

Ongeveer 5 jaar geleden kreeg ik er voor het eerst last van.

Ik werd gepijpt (verder geen andere vorm van seks) door een meisje die keelpijn had en verkouden was.

Ongeveer twee dagen daarna kreeg ik ziekte verschijnselen dat leek op gonorroe:
-branderig gevoel bij het plassen
-rode plek bij de uitgang van mijn piemel
-groene/wit/heldere pus uit de plasbuis.

Naar de dokter geweest en die bestempelde het dan ook gelijk als gonorroe. Er werd bij mij een urinetest afgenomen en een wattenstaafje van het pus/slijm.

Ik kreeg gelijk medicatie mee voor gonorroe.

De medicatie die ik kreeg werkte niet en als snel krijg ik van de dokter te horen dat de test voor soa negatief waren.

Ik werd door verzonden naar een soa kliniek.

In de soa kliniek werden er opnieuw testen gedaan en opnieuw werd er niets gevonden.

Ik kreeg een algemene antibiotica kuur mee en daarmee moest het opgelost zijn.

Twee weken na deze tweede kuur was het ziektebeeld nog steeds aanwezig.

Ik weer terug naar de soa kliniek, waar de hoofdarts/specialist er naar had gekeken. Hij nam diverse monsters mee (urine en uitstrijkje) naar het lab, maar kwam terug ook zonder resultaat.

De arts kon niet zeggen wat het was en stuurde mij weer naar huis met nog een antibiotica kuur.

Na ongeveer een week na de kuur trokken de verschijnselen langzaam weg.

Tot vandaag de dag twijfel ik nog steeds over dat te maken had met de kuur of dat het vanzelf was weg getrokken.

Dit afgelopen jaar 2013 is het weer terug gekomen.

De eerste keer was in februari. De verschijnselen begonnen vrijwel de volgende dag nadat ik (alleen) orale seks had gehad met mijn vrouw.

Mijn vrouw en ik hebben een lange vaste monotone relatie en beide zijn al het verleden getest op soa's.

De klachten waren wederom:
- branderig gevoel bij het plassen
- ongemakkelijk gevoel
- soms lichte onderbuikpijn
- rood puntje van de piemel
- heldere slijm uit de plasbuis
- gevoel dat je moet plassen

Kort na deze verschijnselen weer naar de dokter geweest. Deze keer werd er wel een zeer klein spoortje van ontsteking aangetroffen in mijn urine.

Ik kreeg een zware antibiotica kuur van de dokter.

Gedurende deze kuur verdween het heldere slijm uit de plasbuis, maar bleven andere symptomen aanhouden.

Bij de dokter een urine monster op kweek gezet, maar dit maal ook zonder resultaat.

Ook deze symptomen verdwenen ongeveer na 1 maand.


Nu is het vorige maand weer terug gekomen en u raad het misschien al dit was na orale seks met mijn vrouw.

Wederom alleen orale seks gehad en wederom de volgende dag de volgende symptomen:

- branderig gevoel bij het plassen
- ongemakkelijk gevoel
- soms lichte onderbuikpijn
- rood puntje van de piemel
- heldere slijm uit de plasbuis
- gevoel dat je moet plassen


Nu ook weer naar de dokter geweest. Wederom een urinetest die aangaf dat er geen sprake was van een ontsteking.

Weer een antibiotica kuur gekregen met een tube Fucidin (anti-schimmel). Na 5 dagen moest het over zijn. Na 5 dagen nog steeds niet over.

Weer terug naar de dokter gegaan en weer een ander soort antibiotica kuur gehad met wederom geen resultaat.

Weer terug naar de dokter gegaan en wederom een urinetest afgenomen. Ook weer in deze urinetest geen ontsteking en/of soa aangetroffen.

Nu komt het waar jullie mannen ook allemaal tegen aangelopen zijn EN ZEER FRUSTREREND IS:

De dokter zegt (samenvattend): Je bent getest op wat wij kennen. Dat is negatief. Ik ken het niet, ik weet het niet, dus het zou vanzelf wel weer overgaan.


Nu het internet opgegaan en heb zelf een studie gedaan naar waar ik last van heb en wat mogelijk de oorzaak kan zijn.

Ik heb een aantal medische stukken en artikelen gevonden op het internet en dat gecombineerd met een dosis gezond verstand de volgende conclusies getrokken.


De medische benaming voor deze aandoening heet: urethritis. (oftewel plasbuis ontsteking)


De eerste, bekendste en grootste boosdoener voor urethritis is de bacteriefamilie Gonorroe en/of chlamydia.

Bij de dokter wordt je hier altijd eerst op getest als je met deze klachten bij de dokter komt.
Meestal krijg je gelijk antibiotica voorgeschreven. Deze antibiotica is meestal specifiek voor het bestrijden van de bacteriën gornorroe/chlamydia. Andere soorten bacterien reageren meestal niet op deze antibiotica.

In het geval van gonorroe of chlamydia zijn de symptomen na het innemen van de antibioticakuur binnen 1 a 2 weken verdwenen.


Dan is er een tweede boosdoener voor urethritis, namelijk de "niet specifieke urethritis". (NSU)


HIER KOMEN DE MEESTE MANNEN OP DIT FORUM VOOR IN AANMERKING.

"Niet specifieke urethritis" wordt veroorzaakt door een bacterie anders dan de gonorroe of chlamydia bacterie familie.

In heel veel gevallen wordt er bij mannen met urethrites klachten geen boosdoener gevonden.

In deze gevallen schrijft de dokter alsnog antibiotica voor. Deze wat algemenere antibiotica kuur moet de klachten van urethrites binnen 1 a 2 weken afnemen/wegnemen.

Deze vorm van behandelen heet in de medici wereld "blind behandelen".
Ze weten niet welke bacterie het veroorzaakt dus ze gooien er wat antibiotica tegen aan met de hoop dat het weg gaat.

Ik zal het "niet specifiek urethrites" technische gedeelde uitleggen waarbij het bij "ons" mogelijk fout gaat en waardoor de oorzaak van onze urethrites niet aangetoond kan worden.


Zoals ik in mijn geschiedenis al had verteld kwamen de ziekte symptomen van urethritis bij mij vrij snel nadat ik orale seks had gehad.

Ik heb een aantal medische artikelen gevonden waarin staat aangeven dat een aantal doktoren een connectie hebben gevonden met NSU en orale seks.

Zie hier de artikelen:

http://www.medicalnewstoday.com/releases/35753.php

en

http://news.healingwell.com/index.php?p=news1&id=530065


Ik vermoed dat het volgende aan de hand is:


In de keel en mondholte van de mens leven een hele hoop bacterie soorten. Deze bacterie soorten leven in hun natuurlijke habitat en zorgen over het algemeen geen problemen.
De mond en keelholte bacterie-fauna en het afweersysteem houdt elkaar in balans.

Op het moment dat de bacterie samenstelling of weerstand van de mond en keelholte veranderd kan een bacterie soort de overhand krijgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan keelpijn.

Gelet op het hierboven staande kan je je bedenken "en misschien heb je er weleens eerder van gehoord" dat als een mens een ander mens bijt dat de bijtwond behoorlijk kan gaan ontsteken.

Dit heeft te maken dat de bacteriën die normaal gesproken leven in de mond en keelholte worden ingebracht in vleesweefsel, bloed en bloedbaan. De nieuwe habitat waarin de bacterie wordt ingebracht geeft de bacterie de mogelijkheid om zich snel vermenigvuldigen en voor een ontsteking te zorgen.

Oftewel de bacterie die normaal gesproken geen klachten geeft in de mond en keelholte zorgt nu voor een ontsteking.


Nu komen we op het punt waar mogelijk het probleem ligt!

Zoals ik al eerder had benoemd is de mond en keelholte van de mens belegd met een slijmvlies. Dit slijmvlies heeft vele functies, maar een van de voornaamste functies is de mond en keelholte beschermen van invloeden van buitenaf.

De penisschacht (de plasbuis) van de man heeft tevens een slijmvlies. Dit slijmvlies heeft ook vele functies maar ook in dit geval is de voornaamste functie van het slijmvlies het lichaam te beschermen van invloeden van buitenaf.

Het slijmvlies van de penis heeft ook een bacterie-fauna en samen met het afweersysteem houd het zichzelf in evenwicht.


Met oral seks komt er door zuig/blaas/trek bewegingen spuug van de mond/keelholte in de plasbuis. Daarbij komt het slijmvlies van de mond/keelholte in directe aanraking met slijmvlies de plasbuis.

Normaal gesproken kan dit geen kwaad echter komt het voor dat er een bacteriesoort ,welke normaal gesproken zonder problemen/klachten leeft in de mond en keelholte, nu wordt ingebracht in het slijmvlies van de plasbuis.

Deze bacterie leeft nu in een andere habitat en krijgt de mogelijkheid zich te vermenigvuldigen zonder dat het natuurlijke afweersysteem en/of goede bacteriën grip krijgt op deze bacterie.
(Denk hierbij aan het voorbeeld van de bijtwond)

Deze zogenaamde onschuldige bacterie zorgt dus nu opeens voor allerlei problemen in plasbuis.

De bacterie gaat zich nestelen in het slijmvlies van de plasbuis waardoor het slijmvlies in de plasbuis zijn natuurlijke afweersysteem activeert. Oftewel het gaat het lichaam laten weten dat het niet goed gaat met hem.
Het slijmvlies/plasbuis gaat opzetten, gaat irriteren (branderig gevoel) en gaat in sommige gevallen dus slijm produceren om de bacteriën te verdrijven.
(denk hierbij aan een loopneus bij een verkoudheid, hier kom ik nog op terug)

Het kan dus zo zijn dat er wel sprake is van een irritatie maar niet van een ontsteking.

Deze "normale" bacterie wordt dus bij een soa-test of urinetest niet aangetoond. Tenslotte als zoekt naar appels in de bomen ga je geen wortels in de grond vinden.


Zoals ik al eerder had genoemd krijg je bij NSU ook een antibiotica kuur on "alle" bacterien welke leven in de plasbuis te doden.

ECHTER praten we nu over een bacterie die van nature niet voorkomt in de plasbuis. Deze bacterie kan dus immuun/niet reageren op de antibiotica die voorgeschreven wordt.

Daarnaast moeten we ook nog rekening houden dat we niet te maken hebben met een bacterie-soort maar dat het gaat om een virus.

Ik geef hierbij als voorbeeld de normale verkoudheid. De verkoudheid is een virus welke reageert op slijmvlies in de neus/oog en keelholte.

Het zorgt ervoor dat het slijmvlies opgezet, geïrriteerd/pijnlijk aanvoelt en het gaat heel veel slijm produceren.

Het virus van de normale verkoudheid bestaat tot vandaag de dag nog geen medicijn voor. De verkoudheid moet worden uitgeziekt.

Het niet onbedenkelijk dat het virus voor de normale verkoudheid welke normaal gesproken bevind in het slijmvlies van de mond/keel en neus zich heeft gemanifesteerd in het slijmvlies van de piemel.

Dit virus is niet te behandelen met antibiotica en zal dus gewoon moeten worden uitgeziekt. Dit kan dan ook wat langer duren om dat het virus in een lichaamsdeel zit die niet zo goed weet hoe het moet reageren en bestrijden van virus.

Er zijn ook een paar voorbeelden te noemen waarbij er zonder seksueel contact er "vreemde" bacteriesoorten de plasbuis zijn binnengedrongen. Deze kunnen dan zich bijvoorbeeld nestelen in de prostaat.

Zie bijvoorbeeld dit thread waarbij een jongen huidbacterien waren aangetroffen in zijn sperma:

http://forum.scholieren.com/showthread.php?t=1842834


Nu komen we op het punt dat we weten wat mogelijk de oorzaak is, alleen is nu de vraag "Hoe nu verder? "

Zoals ik al eerder had aangeven heb ik er momenteel ook weer last van. Doch weet ik ook uit ervaring dat het vanzelf weer over kan gaan.

Toch lijkt het mij slim om het volgende te doen indien de klachten niet overgaan en langer dan 1 a 2 maanden aanhoud.

Zorg ervoor dat je eerst alle standaard testen hebt ondergaan bij de dokter. Blijken alle standaard testen negatief, eis dan het volgende.

(Eisen bij de dokter kan, je bent namelijk tenslotte eigen baas over je lichaam en gezondheid)

Laat een monster afnemen van: bloed, urine, sperma en uitstrijkje slijmvlies plasbuis.
Laat dit onderzoeken (op kweek zetten) op alle bacterie en virussoorten.

Het is niet onbedenkelijk dat een nieuw soort bacterie/virus of een normaal bacteriesoort (op de verkeerde plek) als resultaat uit deze test kan komen.

Mogelijk dat hieruit een passende behandeling/medicatie uit voort kan komen.


Daarnaast soort inderdaad dat je heel veel water drinkt en gezond eet. Dit kan je weerstand verhogen en dat beetje extra geven wat nodig is om de urethritis te genezen.
Ze zeggen dat het slikken van vitamine (A + D) ook kan helpen. (Ik weet dit niet zeker.)

Ik las ook nog over het homeopathisch middel Natrium murlaticum. Maar of dit werkt weet ik niet. Ik heb mij hierin nog niet echt verdiept.

Daarnaast is het heel belangrijk de penis en daarmee het slijmvlies van de plasbuis niet verder ter irriteren.
Dus stop met het slikken van medicatie, smeren van zalfjes of wat dan ook, als dat het niet helpt. Waarschijnlijk irriteert het het slijmvlies van de plasbuis steeds meer.

Was je penis niet met zeep/douchegel! Je penis wassen met zeep zorgt ervoor dat ook goede bacterien worden weggewassen. Daarnaast droogt het de eikel uit wat zorgt voor nog meer irritatie.
EN OM ZEKER NIET TE VERGETEN ZORGT HET ER OOK VOOR DAT DE PIEMEL MEER TALG GAAT PRODUCEREN WAT ZORGT VOOR WITTE EN ZEER STINKENDE (zogenoemde) PIEMEL KAAS!

Gewoon 1 of 2 keer per dag onder de douche afspoelen met water. Niets meer niets minder.


Er is trouwens nog een derde boosdoener voor urethritis. Deze boosdoener heet aseptische ontsteking en is een steriele ontsteking, dat is een ontsteking zonder infectie met bacteriën of virussen. Zo kan een urinebuisontsteking ontstaan door beschadiging van de urinebuis, bijvoorbeeld door een katheter.


Dit is hetgeen wat ik jullie kan vertellen over mijn bevindingen. Ik hoop dat jullie met dit antwoord verder kunnen.

Ik zelf ben een gelovige Christen. Ik geloof in wetenschap en de medici, maar ik geloof ook dat alles is terug te brengen op de basis en die basis is God.
Bid en vraag aan God of hij je wilt helpen met je herstel. Bidden is het krachtigste medicijn tegen ziekte en depressie.
Voor de mensen die niet geloven wil ik zeggen dat ondanks dat je misschien niet in God geloofd, geloofd God wel in jou. Hij zal altijd zijn hand naar je uitreiken. Het enigste wat je hoeft te doen is deze aan te pakken. Mocht je meer willen over het geloof en hoe te geloven en bidden dan is hier heel veel informatie over te vinden op internet.


Voor diegene die er nu last van hebben, maak je geen zorgen. Het is vast niet chronisch en het zal op den duur echt wel overgaan.
Het is bij mij tenslotte ook 3 keer eerder weggegaan.

Laat het vooral niet je leven beïnvloeden of domineren.
Er is het gezegde: "Als je maar lang genoeg je zelf wijs maakt dat je ziek bent, dan zul je je ook ziek gaan voelen.


Mocht je dit lezen en hiervan ook last hebben of last van hebben gehad. Laat een reactie achter!
Ook voor diegene die dit antwoord lezen en hiermee verder zijn gekomen.
Alvast mijn (en vele andere) dank hiervoor.
zodziej
BerichtGeplaatst: 12-11-2013 20:59 Reageer met quote

Goedenavond.

Ik herken het verhaal precies wat jullie beschrijven. Zal jullie mijn verhaal uitleggen. Ik had chlamydia en gonorroe in één keer. Na de behandeling daarvan kreeg ik vaak last van nadruppelen bij het plassen en heel vaak moeten plassen. Had van de zomer zelfs een cystoscopie gehad en mijn urinebuis en blaas was volgens de uroloog 'proper'. Sindsdien eigenlijk sexueel niet echt actief geweest, pas sinds een maand weer. Ik had orale sex, en precies wat hierboven beschreven is, heb ik ook. Meteen na een paar dagen naar de huisarts geweest om te testen op witte bloedcellen en dergelijke, maar alles was nog steeds clean.

Mijn vraag is dan eigenlijk ook, is er al iets door jullie gevonden wat eventueel kan helpen. Soms heb ik er dagen geen last van tot ik eigenlijk weer sexueel actief word.

Ik hoor graag van jullie!
taaf
BerichtGeplaatst: 23-02-2014 12:26 Reageer met quote

Jason1985 schreef:
Hallo lieve mensen,

Ik heb een heel groot probleem en hopelijk kunnen jullie mij hierbij helpen...
Ik loop hier al hele tijden (4 maanden nu al) mee rond en ik word er helemaal gek van.
Dit probleem beheerst mijn leven op dit moment zodanig, dat ik nauwelijks meer aan iets anders kan denken... Ik slaap amper, ik eet amper en voel me de hele dag rot.
En het dagelijkse leven lijdt daar enorm onder, zelfs op het werk denk ik er constant over na, dat is toch echt niet normaal meer he? Daar zou ik dus heel graag vanaf willen, zodat ik me weer normaal kan focussen op de toekomst...

Om dan maar te beginnen met de oorzaak van het probleem:
Half december 2010 (vier maanden geleden nu) heb ik seks gehad met een meisje.
Dat leek allemaal goed te gaan tot op het moment dat we klaar waren.
Daarna kreeg ik last van mijn penis. In het begin was dat van de top van penis tot helemaal
naar onderen toe.. Van binnen dan natuurlijk, want aan de buitenkant is helemaal niks te zien (geen wondjes of iets dergelijks). Daarna (na 2-3 weken) ging het een klein beetje beter, maar nu blijft de pijn/irritatie/branderigheid op een gelijk niveau en ik word er helemaal gek van... Sad
Die pijn kenmerkt zich van pijn de hele dag door (zeurderig gevoel van binnen) en pijn na het plassen (branderig of zoiets), met als gevolg dat als de penis een klein beetje gebogen wordt (bijvoorbeeld in mijn broek tijdens het fietsen) dat het dan heel vreemd aanvoelt van binnen: niet zozeer pijn maar meer ongemakkelijk/vervelend (met name in de top). Dat je de drang hebt om je penis "ff goed te leggen", als men snapt wat ik bedoel... Ook heb ik veel minder seksuele opwinding (opgewonden ergens van raken) dan voorheen, maar misschien zit dat wel tussen de oren.
Wel is het zo dat ik vind dat mijn penis minder stijf (en langzamer stijf) wordt dan voorheen het geval was... Ik vind hem nogal klein(er) in slappe toestand, verbeeld ik me.
Maar over de pijn zelf: hier zit ook helemaal geen progressie meer in, alsof het nog beter gaat worden ofzo...
Het lijkt (voelt) net alsof er iets mis is met de urinebuis of iets dergelijks, of een kleine spierscheuring ofzo ergens van binnen. Ook denk ik aan gescheurde zwellichamen...
Ik stel me zelf continue de vraag: wat heb ik verkeerd gedaan dan en waarom moet mij dit in vredesnaam overkomen?? Vooral van dit laatste wordt ik steeds verdrietig omdat ik niet goed weet wat er mis is en ik VOOR die ene keer seks nog nooit wat gehad heb aan m'n penis... Sterker nog: dit was 1 van de weinige keren in m'n leven dat ik uberhaupt seks heb gehad, dus andere oorzaken/redenen zijn uitgesloten. Ik heb 2 soa testen gedaan (voor de zekerheid) en dat was beide negatief (goed dus). De laatste heb ik na ruim 3 maanden laten doen, dus dat kan dan niet het probleem zijn, denk ik...

Misschien moet ik iets meer details geven nog:
het moment waarop we daadwerkelijk met de seks begonnen en het moment
waarop ik ben klaargekomen, duurde in totaal ruim een uur (vrij lang dus).
We hebben het in principe veilig gedaan (dus met condoom), behalve het orale
gedeelte (zij bij mij dan, heb haar niet oraal bevredigd). We hebben geen anale seks
ofzo gehad, wel heeft zij mij redelijk lang afgetrokken totdat ik klaarkwam (en bij het
aftrekken heeft zij ook glijmiddel gebruikt). Wat mij betreft kunnen er dan ook enkele mogelijke oorzaken zijn van deze ellende, namelijk:

1) De seks was te lang, en/of zij heeft mij té lang of té hard afgetrokken, maar voor mijn gevoel was dat op dat moment helemaal niet zo.
2) Tijdens het pijpen is er een bacterie ofzo in de plasbuis terecht gekomen (vanuit haar mond) waarna het is gaan irriteren/ontsteken van binnen. Als gevolg daarvan is er misschien iets anders aan de hand dan een urinebuisontsteking of misschien ook juist wel een urinebuisontsteking (maar wordt zoiets ook getest bij een soa-onderzoek dan???? en wordt je urine misschien op kweek gezet om andere infecties/ontstekingen vast te kunnen stellen???).
3) Tijdens de seks is er misschien in een moment van onoplettendheid toch iets gescheurd (niet totaal afgescheurd bedoel ik), maar dat lijkt me bijna niet, omdat ik daarna wel gewoon een erectie heb gekregen en verder waren er ook geen vreemde dingen te zien ofzo aan mijn penis.
4) Het glijmiddel was niet goed meer (over de datum ofzo, als zoiets uberhaupt kan) en ik heb geen idee of dat negatieve effecten/gevolgen kan hebben.

Een heel verhaal, maar okee... Mijn vraag is dan ook: herkent iemand (of meerdere mensen) dit probleem? En of bovengenoemde mogelijke oorzaken wellicht het probleem kunnen hebben veroorzaakt? Bij voorbaat dank voor de reactie(s).

Gr. JasonBeste, ik herken bij mij hetzelfde probleem heb je hier een oplossing voor gevonden?

Mvg
Geebee
BerichtGeplaatst: 26-02-2014 10:22 Reageer met quote

Hallo mannen ,

Ik vroeg mijzelf af hoe het nu met jullie is?

Streven ik heb een vraag aan je, je geeft an dat get bij jou 3 keer eerder is overgegaan, hoe lang duurde het toen tot het overging?

Groetjes geebee
brenn
BerichtGeplaatst: 21-05-2014 15:47 Reageer met quote

Hey Jason en andere mannen hier.

Ook ik het zelfde probleem alleen ik heb het weer iets anders. Ik heb namelijk na de sex nergens las van maar moet wel altijd plassen Razz. Ik heb het vaker op een onverklaarbare manier, het komt en dan bedoel ik ook niet pijnlijk maar idd zoals door jullie beschreven: branderig/irritant maar ook een snijdende pijn afentoe.

Ik heb me op alle soa's laten testen en ook hieruit bleek dat ik helemaal clean was (gelukkig) want ook ik had het idee dat het een soa kos zijn.

Nu heb ik het dust weer sinds vannacht toen ik ging plasse en ik voelde iets komen maar wist niet wat totdat ik "dit" weer kreeg.. voor mij is het dat altijd opluchten om op de wc te gaan zitten en vaak plassen (uit familie ervaring weet i dat zittend plassen veel beter voor een mam is dan staand plassen en kan nier en blaas stenen voorkomen). Tot nu toe is het altijd naar ongeveer een 30 a 60 minuten overgegaan en had ik nergens meer last van en daarom dacht ik dus aan nier stenen ect. Nu is vannacht echter het probleem een stapje erger geworden het wilde niet weggaan en ik kon geen fijne houding vinden, van de elende heb ik maar 2 paracetamols gepakt en dat heeft mij vervolgens in een heerlijke slaap verholpen. Deze ochtend nergens meer last van tot een uurtje of 10 toen ik weer naar de wc moest. Toen begon het weer.. nu momenteel heb ik er ook weer last van en besloot eens om eens te gaan zoeken wat wel eena kon helpen.

Ik hoop dat we het weten te vinden en ik zal jullie adviezen opnemen.

Mijn peraoonlijk advies is toch om veel te drinken omdat ik merk dat het tijdens het plassen een verlichten gevoel geeft (alsof het gesmeerd word).

Als jullie meer antwoorden of een oplossing hebben gooi het aub hier op het forum want ik wil dit weg hebben.

Groetjes Brandon.
@onzekermeisje
BerichtGeplaatst: 21-05-2014 19:28 Reageer met quote

meschien zouden jullie mannen/jongens eens naar de dokter moeten
gulzada89
BerichtGeplaatst: 14-01-2016 0:50 Reageer met quote

Ik heb deze probleem sinds heel lang, maar soms de hele dag heb ik geen last en soms erg vaak moeten plassen en branding gevoel. Het is erg irritant en ik wil graag er vanaf af. Mijn penis stijf niet vaak meer en hij is steeds kleiner worden als ik branding gevoel heb. Het helpt wel als ik erg veel water drinken en met crame novia mijn piemel smeren. Maar elke dag heb ik niet veel trek om te veel water drinken dan nodig is en hoelang nog dan.

Help help aub wie de oplossing vind share hier aub ik was bij uroloog en veel geld kwijt maar niets geholpen. Aub plaats hier jullie reactie.

Ik heb branding gevoel en mijn vriendin heeft last van mij waneer zij hier in Nederland is voor 3 maanden en daarna zij heeft geen last meer.
Tim020
BerichtGeplaatst: 19-01-2016 9:49 Reageer met quote

@onzeker meisje:
Ik denk dat de meeste mannen hierboven zeker al wel naar de huisarts zijn geweest.. Echter wordt er niks gevonden qua oorzaak.
Ik heb zelf ook al sinds de Kerst last van een branderig gevoel bij de opening van de plasbuis, alsof je ergens ongemakkelijk tegen aan schuurt, een heel vervelend gevoel. Naar de dokter geweest, al 3 x plas ingeleverd, en niks te zien: geen SOA (kon ook niet overigens), geen blaasontsteking, sterker: in de urine zijn geen afwijkende of afwijkende hoeveelheid bacterieen aangetroffen... Wel antibiotica gehad, maar helpt voor mijn gevoel niet.
Bas022
BerichtGeplaatst: 20-01-2016 1:46 Reageer met quote

Kwam na googlen deze site tegen. http://www.neuropathie.nu/cremes/cremes-voor-pijnlijke-vagina.html
Zij hebben zo te zien allerlei verschillende cremes van eigen makelij, die moeten werken tegen conventioneel onbehandelbare neuropathische pijnen. Werkt misschien ook voor pijnlijke eikel..? Heb nu gelukkig geen last, maar bij eventuele eerstvolgende keer zou ik hun wel willen benaderen. Iemand mij voor?
gulzada89
BerichtGeplaatst: 28-01-2016 4:47 Reageer met quote

Beste mensen misschien wordt jullie iets beter net als mij door dese te volgen :

1ste. drink veel water
2de. Gebruik fucidin 20 mg g creme
3de. ciprofloxacine 500 mg
4de. amitriptyline crem

Ik hoop dit jullie helpen en als helpt plaats aub hier een reactie.
GigiBoy
BerichtGeplaatst: 17-11-2016 23:28 Reageer met quote

Hallo,

Ik heb de volgende klachten, sinds ongeveer drie maand

– een bijna constant brandend gevoel in de plasbuis
– brandend gevoel verergert NIET bij plassen of klaarkomen. Plassen voelt soms zelfs verlichtend aan
– Soms heb ik ook een klein rond wit/grijs vlekje op de rand van de eikel, dit vlekje komt en verdwijnt tijdens de dag.
– ’s ochtends lijken de symptomen iets minder. De symptomen kunnen willekeurig verergeren
– geen bijkomnede afscheiding, geen huidproblemen of wratten.


Ik ben getest op SOA, een CT-scan en blaasonderzoek.
De uroloog kan niks vaststellen. De klachten verminderen soms, maar gaan nooit helemaal weg.
's avonds wordt het steeds wat erger, 's morgens lijkt het soms bijna verdwenen te zijn.
Ik heb dit inderdaad beginnen krijgen twee dagen nadat ik oraal ben bevredigd. En inderdaad lees ik op het internet
steeds meer over NSU (Niet Specifieke Urethritis.)

Volgens de dokter ziet de penis er perfect uit. Over het vlekje ligt hij blijkbaar niet wakker.

Als het toch bacteriëel zou kunnen zijn, welke antibotica zou dan wel werken? Iemand enig idee.
Ik heb ciprofloxacine gehad, blijkbaar een breed spectrum antibotica. Maar, dit hielp niet. Integendeel, de klachten
werden veel erger. Ik heb het 20 dagen genomen, en op een gegeven moment was het niet meer te aarden van de pijn bij
het plassen.

Alle reacties zijn welkom.
zie ook http://www.dokter.nl/forum/penis-testikels/368496-constant-brandend-gevoel-in-plasbuis/#post-1438222
deze persoon meldt precies hetzelfde.
Ben 01
BerichtGeplaatst: 18-07-2018 12:59 Reageer met quote

Dag Jongens,
Heb sinds eind april ook dit probleem, is begonnen met gezeur in mijn penis na O.s

De 1ne dag al beter dan de andere nu s’nachts als ik een erectie krijg voel ik snijwonden inwendig in mijn penis en dan begint het gezeur....dit wordt ondraaglijk....heb 2 bloedtesten ondergaan en 3 urinetesten allemaal negatief....4 anibiotica kuren achter de rug en lijkt hierdoor te verergeren.
Is hier iemand al van genezen ...laat het aub weten 🙏
Index > Urologie > Al 4 maanden last van penis...
Pagina 1 van 2  

1, 2  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring