Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Kinderziekten > jongen van 9 jaar toont geen emoties
Auteur Onderwerp: jongen van 9 jaar toont geen emoties
imsaya
BerichtGeplaatst: 14-04-2011 21:54 Reageer met quote

Wij hebben een zoon van 9 jaar. Hij is sportief en heeft veel vrienden. Hij doet het goed op school.
Maar thuis is hij respectloos tegen zijn ouders en broertje. Hij toont totaal geen emoties, als ik terugdenk heeft hij nooit gehuild omdat hij bv verdrietig was o.i.d. Het wordt steeds moeilijker om met hem om te gaan, want hij toont totaal geen emotie, als hij een mooi cadeau krijgt of nieuwe kleren laat hij niet merken dat hij er blij mee is, laatst kreeg hij nieuwe schoenen en hij ging huilen en op de grond liggen stampen dat hij ze niet wil. Zijn broertje zei meteen dat hij de schoenen wel mooi vond en dat hij ze wel zou willen hebben. Als hij zijn broertje met stoeien pijn doet, gaat hij niet kijken/vragen of het met hem gaat, hij gaat dan gewoon zijn eigen ding doen. Als hij iets kapot maakt zegt hij geen sorry en laat het gewoon liggen. We doen alles voor hem, maar hij respecteert het gewoon niet. We voelen ons verscheurt.Straffen helpt ook niet,als hij iets doet wat niet mag,en ik zet hem op de gang ofzo,dan boeit het hem totaal niet,we hebben ook andere methodes geprobeerd,maar het maakt niks uit.Hij groet ook geen mensen als er iemand binnenkomt, en als we hem erop wijzen dat hij moet groeten, dan doet hij dat op een respectloze manier. kunnen haar gewoon niet echt bereiken.
Hij kan ook heel lief zijn hoor. De juf op school zegt dat hij daar gewoon meedoet en vrolijk is.
wie o wie herkend dit?
Anouk2510
BerichtGeplaatst: 14-04-2011 22:21 Reageer met quote

Imsaya...misschien zou het een vorm van autisme kunnen zijn. Je zou eens verder kunnen zoeken kijken of er iets onderzocht kan worden. Mocht dit zo zijn dan kun je misschien samen met wat ondersteuning hem gericht helpen...misschien doet hij het niet bewust...
Op school kan hij goed meekomen, dit kan hem goed heel veel energie kosten, waardoor hij thuis uitgeput is en zichzelf kan zijn...
Veel succes...
sparretje
BerichtGeplaatst: 14-04-2011 22:29 Reageer met quote

Heb je al geprobeerd om op een rustige manier met hem te praten en gevraagd waarom hij dit doet. Is er iets gebeurt waardoor hij zo reageert. Wat je ook zou kunnen doen is om de huisarts te vragen wat dit kan zijn. Misschien is het een optie om hem eens te laten testen. Kan het ook zijn dat er sprake is van een lichte vorm van PDD-NOS of in het autismegebeuren. Als ik dit zo lees lijkt het daar wel veel op. Deze kinderen hebben geen idee dat anderen ook gevoelens hebben. Ze zijn super "egoistisch". Hebben geen inlevingsvermogen. Kijk maar eens via google naar pdd-nos. Misschien herken je iets. Straffen heeft geen zin. Wat niet wil zeggen dat je er geen aandacht aan moet besteden. Ga ook niet teveel op negatieve toer. Dan wordt het alleen maar moeilijker. Probeer hem zo positief mogelijk te benaderen. Laat zien dat je er voor hem bent.
Mijn dochter van 10 heeft PDD-Nos en hier herken ik wel dingen van. Als je tegen hem praat kijkt hij je dan ook aan of wil hij het niet doen.
succes
wendeline
BerichtGeplaatst: 14-04-2011 23:25 Reageer met quote

Hoi imsaya,
Uit je verhaal merk ik dat je het erg lastig vind.
Ook lees ik dat hij wel emotie kan tonen, want hij huilt wel om de schoenen....misschien is het alleen niet de emotie die jij verwacht.
Wat ik dan meer denk is dat het gemak kan zijn of respectloosheid.
Als hij bijv niet groet, kun je bijv net zolang bij die mensen blijven tot hij netjes bedankt of gedag zegt. Aan de amdere kant is ieder mens anders en willen niet alle kinderen een kus of knuffel geven bijv. verwacht dus ook niet wat jijbwil, maar kijk of hij echt asioscaal gedrag ve rtoont en spreek hem er dan op aan.
Zorg ook dat je overwicht hebt als ouder,anders zal hij nergens bvs ar willen luisteren en werkt corrigeren ook niet.
Probeer ook eens met je zoon te praten anders,,waarom hij zo doet enisschien helpt rustig zijn tegen hem en hem helpen op zo'n moment wel.
Via de huisarts kun je ook thuisbegeleiding vragen voor een poosjeisschoen kumnen die eens meekijken.
Geven jullie hem zelf wel het goede voorbeeld? Dat is ook belangrijk.
Sterkte
imsaya
BerichtGeplaatst: 15-04-2011 14:56 Reageer met quote

Bedankt voor jullie reacties.
Ik ga zeker eens met de huisarts praten. Als ik tegen hem praat kijkt hij me ook niet aan, als ik hem daar op wijs dan kijkt hij, maar totaal ongeintresseerd. Ik vind het moeilijk hoe ik hem moet benaderen, juist corrigeren en boos worden of sommige dingen door de vingers zien zoals bv handje geven/groeten omdat iedereen anders is. Ik probeer zoeveel mogelijk het goede voorbeeld te geven, maar omdat ik zelf ziek ben en veel medicijnen slik ben ik ook vaak moe en sneller geirriteerd, dat bevoderd ook niet echt.Als ik hem vraag waarom hij zo doet zegt hij weet ik niet. Als ik hem uitleg dat ik ziek ben en door de medicijnen snel moe ben en dat hij een beetje mama moet helpen door goed te luisteren en het goede voorbeeld te geven voor zijn broetje, haalt hij zijn schouders op en hij zegt ik vind het toch niet erg dat je ziek bent. Een poosje geleden kon ik bijna niet lopen door mijn ziekte zijn broertje zat echt met tranen in zijn ogen en hielp me overal mee, Maar mijn oudste kon het niks schlen hij gedraagde zich zo naar en zei dat het hem het echt niks kon schelen.
sparretje
BerichtGeplaatst: 16-04-2011 21:35 Reageer met quote

Hoi Imsaya
Ga naar de huisarts en zorg dat je begeleiding krijgt. Waar je misschien al iets aan kan hebben is video-hometraining. Dan kun je zelf op beeld zien wat er allemaal speelt. Dan leer je ook hoe te handelen. Mocht dit niet lukken dan kan je altijd nog andere hulp vragen. Maar het vinden van goede begeleiders valt erg tegen. Niet iedereen heeft de ervaring in huis.
frank8991
BerichtGeplaatst: 27-10-2011 9:06 Reageer met quote

Hallo imsaya
ik ben nu 15 en heb mijn hele leven al problem gehad met emoties. Mijn moeder was ook ziek en snel geirriteerd en aan de medicijnen dus herken veel.
vroeger als mijn moeder boos werd ging ik lachen enz. ik zei nooit sorry maar werd ook erg verwend dus dacht dat alles zelfsprekend was.. Op school haalde ik negens en de leraren klaagden niet over me toch was ik ongelukkig. Wat bij mij heeft geholpen was af en toe spelen in de les en 2 hele goeien vrienden waarbij ik wel blij was. Ik ben toen bij hun op school gekomen wat heel erg goed ging.
Helaas is dat ook verkeerd gegaan maar dan dwaal ik af.
Dokters en psychologen hebben eigenlijk niet echt geholpen tot dit jaar, ADD is bij mij vastgesteld ( ze dachten bij mij in het begin ook aan autisme) waardoor ik veel stress in mijn hoofd had en ik ben nogal een binnenvetter dus kwam er ook nooit iets uit kwa klachten daarover.
Medicijnen helpen mij mijn gedachten wel te orderen en kan beter praten met andere wat voor mij een grote vooruitgang is. Ik denk eerlijk gezegd dat hij zoals mij gewoon door deze fase heen moet en continu lastig vallen ( zo voelde ik het toen) is ook irritant en leverd boosheid op en bij mij toen ook vluchtgedrag, ik denk dat hij het als hij iets ouder is wel snapt.
gr frank.
Index > Kinderziekten > jongen van 9 jaar toont geen emoties
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring