Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Prikkelbare Darm Syndroom (PDS)
Auteur Onderwerp: Prikkelbare Darm Syndroom (PDS)
binbarbados
BerichtGeplaatst: 26-06-2015 13:15 Reageer met quote

Hallo allemaal, ik zelf heb mijn leven lang al het PDS syndroom. Ik zit nu aan de duspatal retard 200 en slik ook 2 keer per dag probiotica pillen, namelijk actibalance. Dit heb ik zelf uit gevonden en deze combinatie werkt heel goed voor mij. Maar alles wat ik doe overleg ik met een arts!!! PDS ervaart iedereen anders maar ik zorg altijd dat ik eerst overleg met een arts. Ik ken mijn Eigen lichaam het beste maar weet ook dat een arts er voor geleerd heeft. Groet Bianca
binbarbados
BerichtGeplaatst: 28-06-2015 9:54 Reageer met quote

binbarbados schreef:
Hallo allemaal, ik zelf heb mijn leven lang al het PDS syndroom. Altijd diarree en buikpijn en weeg maar 53 kilo op goede momenten en 46 kilo op slechte momenten. ik kan niet alles eten maar heb voor mijzelf een lijst gemaakt wat ik wel en niet kan eten. Ik zit nu aan de duspatal retard 200 en slik ook 2 keer per dag probiotica pillen, namelijk actibalance, heb geen pijn meer maar soms wel een aanval van veel diarree. de combinatie actibalance en duspatal heb ik zelf uit gevonden en deze combinatie werkt heel goed voor mij. Maar alles wat ik doe overleg ik met een arts!!! PDS ervaart iedereen anders maar ik zorg altijd dat ik eerst overleg met een arts. Ik ken mijn Eigen lichaam het beste maar weet ook dat een arts er voor geleerd heeft. Groet Bianca
Papaver
BerichtGeplaatst: 29-09-2015 17:47 Reageer met quote

Marc-de-r schreef:
Hallo allemaal,

Erg vervelend PDS!

Hebben jullie ook dat de ontlasting iedere keer een andere vorm en kleur aan neemt. soms waterig of brei-ig, dan weer hard dan hele dunne drollen (als een knakworstje) maar meestal is het bij eerst een stukje normaal en dan wordt het steeds zachter tot waterige ontlasting?

Is dit herkenbaar, want dit lees ik namelijk bij niemand! Alle andere klachten herken ik zeker ook!
En ik kan niet zeggen waar het aan ligt de ene keer denk ik dat ik het heb, maar dan blijkt later dat toch weer niet te zijn.


Voor mij is dit wel herkenbaar Smile ik ben vandaag voor een coloscopie naar het ziekenhuis geweest omdat mijn klachten bleven aanhouden. Mijn darm zag er perfect in orde uit, maar aangezien ik toch zoveel klachten had heeft de dokter er de stempel PDS opgekleefd..
Radiator
BerichtGeplaatst: 23-11-2015 9:28 Reageer met quote

Ja, voor mij ook heel herkenbaar...En vaak naar de wc, omdat het ook dikwijls met beetjes komt.
Ik ben begin dit jaar ook uitgebreid onderzocht, ook coloscopie o.a.

Nu heb ik er de laatste weken weer veel meer last van. Bij mij komt dit duidelijk door spanningen als ik mij in sociale situaties begeef.Ik heb een sociale fobie dus dat geeft extra veel spanningen.

Papaver schreef:
Marc-de-r schreef:
Hallo allemaal,

Erg vervelend PDS!

Hebben jullie ook dat de ontlasting iedere keer een andere vorm en kleur aan neemt. soms waterig of brei-ig, dan weer hard dan hele dunne drollen (als een knakworstje) maar meestal is het bij eerst een stukje normaal en dan wordt het steeds zachter tot waterige ontlasting?

Is dit herkenbaar, want dit lees ik namelijk bij niemand! Alle andere klachten herken ik zeker ook!
En ik kan niet zeggen waar het aan ligt de ene keer denk ik dat ik het heb, maar dan blijkt later dat toch weer niet te zijn.


Voor mij is dit wel herkenbaar Smile ik ben vandaag voor een coloscopie naar het ziekenhuis geweest omdat mijn klachten bleven aanhouden. Mijn darm zag er perfect in orde uit, maar aangezien ik toch zoveel klachten had heeft de dokter er de stempel PDS opgekleefd..
Thomas3
BerichtGeplaatst: 23-11-2015 14:39 Reageer met quote

De ombouw van de dikkedarm en dunnedarm is een kunst van moedernatuur.

De dikkedarm als een muur die om de bovenkant van de dunnedarm heen. De 1e proces is de vocht verdamping in de dunnedarm. De 2e proces is de vocht verdamping in de dikkedarm.

Welke orgaan zit net boven de dikkedarm die dit verdamping proces zorgt?

Het Hart.
Thomas3
BerichtGeplaatst: 25-11-2015 11:49 Reageer met quote

Mensen hebben last van koude handen komt meestal door de hart-proces in de dunnedarm.
Mensen hebben last van koude voeten komt meestal door de hart-proces in de dikkedarm.

Een van de oorzaak voor diarree en ontlasting is de hoge bloeddruk verlagende medicijnen die zorgt een verstoring hartklopping.

Mensen heeft meestal darm en ontlasting probleem na het verwijdering blindedarm Shocked
Tamara025
BerichtGeplaatst: 17-03-2016 14:13 Reageer met quote

Hoi ik heb sinds bijna 2jr ontzettende buikpijn en last van me maag is zo ineens uit het niets begonnen kon ineens niet meer eten was zo beroerd en misselijk dat ik geen eten meer kon zien en ruiken ik was zo bang dat ik iets erg had en durfde niet na de dokter toe tog maar gegaan en werd elke keer met wat medicijnen naar huis gestuurd dan ging het wel weer wat beter en dan kwam het weer trg uiteindelijk tog een echo gemaakt en gevoeld bleek dat dat ik spastische dikke darm heb maar dat ik zoveel last kan hebben daarvan en niks tegen kunnen doen!! Ik word er gek van alles wat ik eet en drink valt verkeer op me maag en darmen de klachten bleven maar aanhouden toch maar na het ziekenhuis gestuurd mdl arts kreeg gelijk een maag en darm onderzoek was bijna ook niks op te zien me darme waren goed en me maag had ik tog dat 1 maagklepje niet helemaal goed sluit (reflux) maar heb bijna nooit last van maagzuur dat omhoog komt? Daar werd de diagnose pds gesteld maar ik kan het geen plaatsje geven en weet me geen raad meer medicijnen die bijna niet werken diëetiste ook niet maar tog blijf ik elke dag dag in dag uit buikpijn en maagpijn houden en heel misselijk beroerd en moe! Weet hier iemand iets van of iemand die dit ook heeft! Of is er iemand bekend meg hypnotherapie? Dat is namelijk tog iets wat ik wil gaan proberen? Hoop dat iemand me kan helpen!
Gr Tamara
Salie83
BerichtGeplaatst: 21-06-2016 7:53 Reageer met quote

He, ik herken je verhaal. Ik heb de 96% aloe Vera gel gedronken die mijn lichaam heeft gereinigd van alles wat er niet in hoorde afgestoten (Dit zijn echt kgs) doordat ik een dagelijkse normale ontlasting kreeg. Door mijn spastische darm ging ik 1x Pw/10 dagen dagen naar het toilet.
Mocht je willen weten welke drank dit is geweest laat het me weten, help je graag om je darmen weer gelukkig te maken en hierdoor ook jou.

Gr. Salie
Kinsella9498
BerichtGeplaatst: 09-07-2016 19:43 Reageer met quote

Weet niet of ik PDS heb, maar heb een vermoeden. Daarom leg ik het hier maar voor aan de ervaringsdeskundigen. Al een aparte post gemaakt, maar daar kreeg ik geen enkele reactie op.
Vooraf: Ik ben een enorme hypochonder en ben als de dood voor de dokter. Daar ga ik pas naar toe als het niet anders meer kan. Dus nog niet naar de dokter geweest, althans nog wel vlak voor de klachten begonnen maar niet meer erna.
Ik heb nu sinds februari buikklachten, nadat ik kort ervoor hevige buikgriep had gehad. Toen wel de dokter bezocht, die geen medicijnen gaf. Alleen paracetamol en goed uitzieken. Dat duurde drie weken. Drie weken met koorts, misselijkheid en heftige diarree. Veel kilo's afgevallen.
Daarna weer hersteld, maar ongeveer twee weken later kreeg ik weer, lichtere, buikklachten. In de vorm van steeds toenemende winderigheid en obstipatie afgewisseld met periodes van 2x daags zachte ontlasting. Soms heel veel en soms erg weinig.
Niet verder afgevallen, maar zelfs weer aangekomen. Geen koorts en voel me ook niet ziek. Maar met periodes een naar gevoel in de buik, buikkrampen (vooral links), soms loze aandrang, door het zinloze persen nu ook aambeien en de winderigheid begint absurde vormen aan te nemen. Ik laat niet de hele dag scheten, maar 2x per dag. En dan komt het eruit of je een zeppelin kunt opblazen. Een explosie van gas. Reukloos. Soms met een beetje dunne ontlasting. Daarna zijn de krampen weg en voel ik me weer prima. Ik heb ongeveer 2x per 3 dagen behoorlijk veel zachte ontlasting. Niet de dunne smurrie die soms met de scheten mee komt.
Ik heb al meerdere diëten geprobeerd. Lactase vrij, gluten vrij, vet vrij. Maar de klachten houden in alle gevallen aan. Ik heb Redugas en Tempocol geslikt, maar dat biedt geen enkele soelaas.
Nogmaals, ik voel me niet beroerd. Het komt met golven, maar neemt wel in hevigheid toe. En ik maak me vreselijk zorgen.
eric003
BerichtGeplaatst: 25-11-2016 22:36 Reageer met quote

Dag lotgenoten of misschien wel ex-lotgenoten, ik heb al 15 jaar PDS en ook al alles geprobeerd, zelfs dit volledige 101blz forum geanalyseerd.hele blz samengesteld met mogelijkheden, alle mogelijke onderzoeken tot in Leuven,ik kan een boek schrijven. Niets, zoals jullie niet zal verwonderen. maar elk jaar rond juni zit ik met hooikoorts te vechten (zonder correlatie met mijn pds) maar dit jaar was het toch wel bijzonder heftig en ben uiteindelijk naar mijn huisdokter geweest (augustus). Deze stelt BELLOSAL 20mg voor. Een nieuw antihistaminicum, en inderdaad na 3 dagen volledig vanaf van de hooikoorts maar sindsdien ook van de pds!!!! ik heb al mijn schade van verboden voedsel dat ik mij de laatste jaren moest ontzien al wel wat ingehaald hier en kan gerust zeggen, die pillekes doen wonderen!
is er nog iemand die dit medicijn geprobeerd heeft??

PS 's morgens 1 uur voor het ontbijt op een nuchter maag innemen is het enige nadeel, dus geen enkele nevenwerking tot hiertoe te bespeuren.
ThomBwha
BerichtGeplaatst: 29-11-2016 15:06 Reageer met quote

In de geschiedenis van dit onderwerp kom ik af en toe veel positieve berichten tegen over Dr Wullink, enthousiast ben ik gaan zoeken naar de beste dokter en zijn dieet, maar ik kan er vrijwel niets meer over vinden. Alle websites die met hem verbonden zijn zijn offline en zijn praktijk is gesloten. Na een beetje doorzoeken kwam ik erachter dat de Dr Wullink al een paar jaar terug overleden is.

Heeft iemand hier bestanden van (van het dieet en/of informatie die behulpzaam is bij deze behandeling) of weet een praktijk die zijn visie en kennis overgenomen heeft?
Rig Locums
BerichtGeplaatst: 02-12-2016 14:27 Reageer met quote

Interessant artikel! Wij zijn RIG Locums de toonaangevende Artsen Uitzendbureau van Internationale Locum artsen die voor de Britse NHS willen werken! klik hier AUB voor meer informatie:

http://www.gmc-uk.org/news/28680.asp
Maria555
BerichtGeplaatst: 11-07-2017 14:31 Reageer met quote

Tamara025 schreef:
Hoi ik heb sinds bijna 2jr ontzettende buikpijn en last van me maag is zo ineens uit het niets begonnen kon ineens niet meer eten was zo beroerd en misselijk dat ik geen eten meer kon zien en ruiken ik was zo bang dat ik iets erg had en durfde niet na de dokter toe tog maar gegaan en werd elke keer met wat medicijnen naar huis gestuurd dan ging het wel weer wat beter en dan kwam het weer trg uiteindelijk tog een echo gemaakt en gevoeld bleek dat dat ik spastische dikke darm heb maar dat ik zoveel last kan hebben daarvan en niks tegen kunnen doen!! Ik word er gek van alles wat ik eet en drink valt verkeer op me maag en darmen de klachten bleven maar aanhouden toch maar na het ziekenhuis gestuurd mdl arts kreeg gelijk een maag en darm onderzoek was bijna ook niks op te zien me darme waren goed en me maag had ik tog dat 1 maagklepje niet helemaal goed sluit (reflux) maar heb bijna nooit last van maagzuur dat omhoog komt? Daar werd de diagnose pds gesteld maar ik kan het geen plaatsje geven en weet me geen raad meer medicijnen die bijna niet werken diëetiste ook niet maar tog blijf ik elke dag dag in dag uit buikpijn en maagpijn houden en heel misselijk beroerd en moe! Weet hier iemand iets van of iemand die dit ook heeft! Of is er iemand bekend meg hypnotherapie? Dat is namelijk tog iets wat ik wil gaan proberen? Hoop dat iemand me kan helpen!
Gr TamaraHeey lieverd, ik heb precies hetzelfde zoals jij beschreef. Nu inmiddels 8 jaar lang en het werd alleen maar erger. Naast PDS heb ik ook nog lactose intolerantie en slokdarmontsteking(gehad) en ik heb van psychisch tot lichamelijk allerlei behandelingen gehad. Ik ben nu 23 en ik lijk een meisje van 12(dikke ondergewicht als anorexia) door dit probleem. Ik zit nu bij de beste dietiste van mijn stad Hengelo en zij heeft mij een hele strenge dieet gegeven in combinatie met FODMAP dieet(lichtverteerbaar eten). Ik begin de dag met 1 roerei en 1 speltbrood en kokend water dan jam met speltbrood kokend water dan zelfgemaakt soep met kip groente en witte rijst erin en kamille thee en tussen de middag eet ik paar aardbeien met kokend water. Dan 1 kleine portie aardappel/speltpasta/witte rijst met beetje groente wat mag en onbewerkt vlees (GEKOOKT) alles . Zelfs fruit. In avond weer aardbei met kokend water en beetje walnootjes. Het is superrrrr moeilijk en zwaar maar ik heb het voor over zolang het helpt. Ik heb serieus paar dagen terug voor het eerst een half dagje gehad dat ik bijna buikpijn vrij was en energie had en daarna ging het mis door een te grote portie macaroni en daarna misschien toch teveel aan rijstwafel??? Misscchien is het niet zo onschuldig als het lijkt, want ik lig ziek krachteloos misselijk op de bank dit forum te lezen. Dus heel misschien helpt dit ook voor jou! Want echt jouw verhaal is helemaal zelfde. Ik hoop dat dit wel aanslaat maar ook weer tijd nodig, dietiste geeft me 3 weken dan moet er rust zijn.
raspy
BerichtGeplaatst: 01-08-2017 21:30 Reageer met quote

Hai allemaal

Ik heb vandaag te horen gekregen dat ik Pds heb alleen veel klachten zijn anders of meer dat ze omschrijven
Zo heb ik pijn met zitten en opstaan helemaal onder in me buik en ook tijdens het plassen hevige steken

Komt dit Voor Bij PDS Of moet ik weer na de huisarts

Mvg rachel
Did
BerichtGeplaatst: 16-09-2017 23:57 Reageer met quote

Hoi, heb sinds enkele maanden geleden maag en darmonderzoek laten doen en is er pds uitgekomen.
Ook ik heb opgeblazen gevoel enorm veel last van wind en boeren en diaree om u tegen te zeggen, ik krijg gewoon stress om de deur soms uit te gaan.
Dingen die ik meermaals lees, maar wat met die vermoeidheid? Hebben jullie dat ook? Ik ben normaal iemand die een ganse dag bezig ben en amper gaat zitten, maar soms heb ik echt dagen dat ik me moet vooruit trekken op het werk , als ik thuis ben en ik voel me zo moe dan blijf ik soms uren in mijn zetel liggen.
Das echt niks voor mij normaal gezien.
Ik vind mezelf verschrikkelijk dan.
Hopelijk herkent iemand dit ? Embarassed
Yasui2018
BerichtGeplaatst: 24-02-2018 5:54 Reageer met quote

Did; heel bijzonder om jouw en andere verhalen hier te horen. Ik ben zelf 20 en nog niet gediagnosticeerd, maar herken me er wel in.
Ik zelf heb met name snachts last (zoals nu), darmen zijn geprikkeld en zodra ik ga liggen wordt het erger. Ik ben vooral misselijk, boeren en kleine beetjes ontlasting.. het ongemakkelijke gevoel zit bij mij rechts ipv links. Alcohol en merry name bier zijn enorme triggers. Dat zijn de ergste nachten.

Aangezien ik het snachts heb merk ik ook vermoeidheid, maar mischien meer een gebrek aan slaap. Zodra mn ogen dichtvallen wordt het steeds erger.

Ik heb dit gelukkig niet heel vaak maar ik merk dat meditatie helpt bij het onder controle houden van je stress. Dit kan positief zijn!

Zijn er andere dingen die jullie erg helpen?

Groetjes en sterkte!
Henk Koning
BerichtGeplaatst: 15-04-2018 0:46 Reageer met quote

Hallo ik heb een vraag:
heb enkele jaren last van darmklachten.
Ben getest op bloed en inwendig onderzoek(slangetje), daar kwam niks uit
Dokter gooit het op Prikkelbare Darm Syndroom.
Dat kan zijn,maar daar kan ik niet mee verder.
Heb niet alledaagse klachten:
Om de 2a3 maanden komen de darmkrampen langzaam op, zijn er ongeveer 6dagen hevig en gaan langzaam weer weg
Dit alles duurt standaard iedere keer 7-8 dagen lang!
Heb geen bloed bij ontlasting, weinig stress, geen koorts en wél eetlust. Alleen eet ik die periode weinig want alles valt zwaar op de maap en veroorzaakt meer pijn. En val dus altijd paar kilo af.
En bij hevige pijn pak ik een warm bad en binnen 1 seconde is de pijn (even) weg. Dus het is duidelijk een gespannen-geprikkelde darm

Vraag: maakt u zoiets vaker mee, ik lees veel over PDS maar zo raar als bij mij zie ik nooit.
Ben ik wellicht allergisch ergens voor en bouwt dat zich op?
en zo ja hoe kom ik daar achter, via dieetdeskundige?
Heb darmontspannerpillen geprobeerd en Iberogast ed maar helpen niet
Dokter zoekt het ook niet verder uit.
Graag uw raad!
mvg h koning
veld
BerichtGeplaatst: 26-04-2018 15:30 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Ik heb sinds 5 weken weer last van krampen in mijn linker bovenbuik. De huisarts gokt het op PDS. Hier kan ik zeker mee leven maar wil het wel graag zeker weten. Ik heb al een ontlastingsonderzoek gehad op ziekte van Crohn en bloedonderzoeken. Wat voor onderzoeken zou ik kunnen laten uitvoeren? Ik wil namelijk niet naar de diëtiste en daar heel lang lopen en dat er dan niks uitkomt. Heb liever een onderzoek waarbij ik eerder antwoord heb. Heb jullie nog tips en ideeën?
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Prikkelbare Darm Syndroom (PDS)
Pagina 101 van 101  

Vorige  1, 2, 3 ... 99, 100, 101

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring