Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Prikkelbare Darm Syndroom (PDS)
Auteur Onderwerp: Prikkelbare Darm Syndroom (PDS)
*poes*
BerichtGeplaatst: 17-08-2013 12:38 Reageer met quote

@ tonzwart: Bedankt voor je reactie. Ik ben nu een week bezig met elke avond een flinke schep Colon Clean door m'n avondeten en yoghurt te mengen en ik moet zeggen dat ik zeker verandering merk! Mijn ontlasting is veel beter, het komt elke ochtend stipt op vrijwel hetzelfde tijdstip, het komt heel makkelijk naar buiten en het plakt niet meer aan mij en aan de wc pot, heel fijn! Verder is de pijn momenteel ook weg! Ik heb nog wel last van een "dikke buik" soms, maar misschien verbetert dat ook nog als ik het langer gebruik. Anders kan ik die Deflatine misschien een keer proberen, bedankt voor de tip!
MPosthuma
BerichtGeplaatst: 30-08-2013 9:27 Reageer met quote

Sinds twee jaar last van PDS (klachten) iedere dag een ziek en pijnlijk gevoel in mijn onderbuik. Net als zovelen al van alles geprobeerd. Vorige week vrijdag ben ik begonnen met Curcuma Longa capsules. Diezelfde avond was ik al van mijn klachten af. Sindsdien nog geen last weer gehad. Aangezien de capsules vrij groot zijn doe ik de kruiden s'morgens en s'avonds door mijn eten.

Mocht je het nog niet geprobeerd hebben het is de moeite waard!
frisian3
BerichtGeplaatst: 07-10-2013 13:35 Reageer met quote

Philip75 schreef:
Heeft iemand ervaring met de methode "PDS afweersysteem programma" van Wouter Schatteman (wegmetpds.be)? Mijn vrouw overweegt dit te gaan proberen. Heeft iemand hier ervaring mee?

Ik heb het dieet van Wouter Schatteman nu zo'n 7 weken gevolgd. Het is even uitzoeken wat je wel en niet kan eten. Begin augustus is het PDS ontdekt. Ik ben 3,5 maand constant in de diarree geweest(20 tot 30 keer per dag naar toilet) en ik kreeg voedingsvezels van de dokter die totaal niet hielpen, de klachten werden alleen maar erger. En verder weten ze het in het ziekenhuis ook niet. Dus heb ik gegoogled en stuitte ik op het programma van Wouter. Ik was hiervoor ook al eens naar een mevrouw geweest die had een Es Teck machine. Daar kwam eigenlijk hetzelfde uit als het dieet wat ik nu volg. En niet voor iedereen is dezelfde voeding juist. Wouter heeft een groene, oranje en rode lijst gemaakt van voeding die je wel of niet kunt eten. Groen is veilig, rood is verboden, oranje kan per persoon wisselen. Ik heb het ook gehad dat ik een paar weken iets uit de groene lijst at en geen last had maar daarna wel. Ik ben nu sinds 2 dagen diarree vrij en dat is een prettig gevoel. Ik ben gisteren voor het eerst sinds half juni de deur weer uit geweest op mijn scootmobiel. Dus is het zeker het proberen waard. Er zijn zelfs mensen die helemaal zijn genezen en alles weer eten volgens Wouter maar daar is bij mij de tijd nog te kort voor. Voorlopig hou ik me aan het dieet.
fd
BerichtGeplaatst: 24-10-2013 17:19 Reageer met quote

Hallo, Ik heb al sinds m'n geboorte last van moeilijk naar de wc gaan. Ik heb er een keer een kijkoperatie voor gehad maar ze konden niks vinden. Ook heb ik van de dokter medicijnen gekregen maar die gebruik ik nu al een jaar of 4 niet meer. Maar nu heb ik vaak na het eten last van buikpijn. En ik heb ook heel vaak last van winderigheid. Maar zou dit PDS kunnen zijn?? Heeft iemand misschien hetzelfde (gehad)??
jeaninevb
BerichtGeplaatst: 31-10-2013 21:43 Reageer met quote

Ik heb ook al geruime tijd PDS. Ik probeer zelf te ontdekken wat ik wel en niet kan eten omdat ik wel weet dat voeding heel veel klachten kan veroorzaken.
Als ik op internet ga zoeken dan heb ik echt het idee dat het allemaal zo tegenstrijdig is.
De een zegt juist volkorenbrood, de ander zegt nee niet doen en een derde zegt weer wat anders. Dit is maar een klein voorbeeld.
Maar hebben jullie dat idee ook of hebben jullie misschien ergens anders je informatie vandaan?
Ik zag ook dat er een belangenvereniging was, de PDSB. Heeft iemand van jullie daar ervaring mee?
BlikjeSoep
BerichtGeplaatst: 19-12-2013 17:03 Reageer met quote

Ik blijk nu dus zo'n anderhalf jaar PDS te hebben. Het begon met een enorme stress periode na het bouwen van ons huis en daarbovenop nog eens een stressy tijd op het werk. Darmen overhoop, vermoeid, diaree en obstipatie. Na een tweetal weken waren die verdwenen. Natuurlijk in die tijd naar m'n HA gegaan voor een bloedonderzoek en m'n ontlasting laten nakijken op occult bloed -> negatief. Vorig jaar in July weer een aanval welke gepaard gingen met obstipatie/diaree/nachtelijke zweet aanvallen en jeuk in de oksels. Natuurlijk ben ik zo'n Hypochonder en geloofde dat ik eraan ging Smile. Ik geloofde dat (na het googlen) ik geen PDS had maar HIV. Dus ik met dat resultaat naar de HA --> dokter geloofde mij dus niet, maar ik eiste een bloedonderzoek --> na de uitslag --> natuurlijk geen HIV en de symptomen gingen ook weer vanzelf weg. Nu heb ik dus weer sinds 3,5 weken last van de symptomen, eerst weer rugpijn, hoofdpijn, pijn in de buik rond de navel met steken, rommelende darmen obstipatie/diaree. Nu gebruik ik bachbloemen (mimilus en aspen) voor mijn hoofd koel te houden om de gedacht aan erger tegen gaan want dat helpt je ook niet verder. Mijn dokter heeft nu (gelukkig)een afspraak gemaakt bij de darmspecialist om een darmonderzoek te doen. Dus dat ga ik even afwachten en zien wat het resultaat is. Ik wil tegen ieder zeggen die last heeft van PDS: zoek op tijd hulp en ga naar de HA en laat je diagnostiseren. In de tussentijd kun je ontspannings oefeningen doen.
haelewyn
BerichtGeplaatst: 03-02-2014 13:39 Reageer met quote

BlikjeSoep : heel herkenbaar, bijna alles wat je zegt.

Kan iemand me vertellen of hij vaak donkere ontlasting heeft na een periode van obstipatie bij PDS ? Ik heb alle 100 pagina's hier niet gelezen maar heb er de energie niet toe op dit moment.
cento91
BerichtGeplaatst: 03-02-2014 22:57 Reageer met quote

Hoi, ik ben 22 en ik heb ook PDS (na een darminfectie) en na een periode van obstipatie is mijn ontlasting vaak donker en breiig..
Meestal kan ik dan opeens een paar dagen niet naar de wc (met een dikke buik als gevolg) en dan opeens komt het er allemaal uit..
Ik heb vaak een naar zeurend gevoel in mijn buik en ik voel mijn darmen letterlijk bewegen!
Ook als ik iets eet, ook al is het maar een kale boterham krijg ik een hele dikke buik alsof ik zwanger ben! Erg hard ook.

Ik heb ook weleens last van vet diarree wie hebben dat nog meer?
Ik ben er voor mezelf nog niet echt achter wat ik kan eten en wat ik beter kan laten staan. Erg moeilijk vind ik dat.

Spruitjes, rauwe ui en knoflook zorgt bij mij wel voor meer winderigheid en krampen. En stress en maagzuur ook!
haelewyn
BerichtGeplaatst: 03-02-2014 23:49 Reageer met quote

Voor mij is aspartaam , cafeine , koolgroenten, en vooral (!!!) proteineshakes een uitlokkende factor. Maar er moet meer zijn want ook als ik die vermijd, heb ik nog PDS. Maar kan dan wel veel langer zonder aanvallen.
Ook mijn darmen schudden soms in mijn lijf. Letterlijk schudden !
Ik kan goed melk verdragen en probeer op last-dagen veel vloeibare dingen te eten. Vooral melkproducten en soep met de juiste ingredienten.
Als ik PDS heb , heb ik overal pijn. In ribben, borstkas, spieren rondom mijn buik en borst, ruggewervels.
Probiotica nemen lijkt te helpen. En medicijnen genre Spasmine (binnenkort nog Spasmomen proberen).
helio
BerichtGeplaatst: 21-03-2014 15:04 Reageer met quote

Hallo allemaal, na een helio pylori bacterie antibiotica kuur gehad, en PDS aan overgehouden, dieet, gesprekken met psych het mag allemaal niet baten, het is kennelijk onoplosbaar.. mijn vraag is nu ik heb gelezen over Glutagenics, wie heeft ervaring met dit poeder? het zou een sterk probiotica zijn wat je maag/darmen een nieuwe slijmlaag geeft? graag even een reactie

ps. wie heeft PDS en heeft zo nu en dan last van aanvallen waarbij je aan de diarree bent en koorts hebt? Ook ervaar ik pijn in mn onderste darmstreek
DGrunn
BerichtGeplaatst: 21-04-2014 13:31 Reageer met quote

Hallo, ik lees hier veel verhalen van mensen met hetzelfde probleem als ik. Ik heb ook PDS en mijn vraag is, als jullie er last van hebben, hoe zorgen jullie er dan voor dat het weer overgaat? Ik heb nu al een tijdje weer last van mijn darmen, afgelopen week is het erger geworden. Meestal ontstaat het na mijn tentamenweek door de stress, maar inmiddels heb ik geen stress meer maar het gaat maar niet over. Ik drink geen koffie en alcohol, eet veek vezels en drink veel water. Toch heb ik iedere dag weer moeite met naar de wc gaan, heb last van mijn rug, ben misselijk, opgezette buik. Ik word er moe van, wat kan ik doen om me weer goed te voelen?
haelewyn
BerichtGeplaatst: 21-04-2014 14:30 Reageer met quote

Vaak probiotica nemen, minstens elke dag.
Testen of je het misschien beter maakt door geen brood of melk te gebruiken.
Laatste keer ben ik er plotseling vanaf geraakt door bij de Chinees een uitgebreide maaltijd te gaan eten. Heb er 2 maanden mee gelopen en die dag was het ineens gedaan door eens veel stoelgang te produceren en me eens flink vol te eten. Het is onvoorspelbaar..
Door brood te vermijden en melk en ook geen fruitsap meer te drinken + geen aardappelen meer te eten had ik wel ineens last van kaliumtekort (alle symptomen ervan alleszins) en dat is ook geen lachtertje. Dus : overdrijf niet met je inspanningen !
Ouwe knar
BerichtGeplaatst: 26-06-2014 12:21 Reageer met quote

Ouwe knar

Mijn leven lang heb ik al PDS. Ook ik heb veel onderzoeken gehad zoals velen hier en ben daar niet veel wijzer van geworden. Wat ik wel indekt heb is dat een vezelrijk dieet veel ongemakken kan verlichten. Bruin brood en rijst zijn daarbij erg belangrijk, en zo min mogelijk vlees eten. Ik eet ook geen pasta's of aardappels. Veel drinken is een must en dan het liefst mineraal water! Natuurlijk zal dit voor iedereen anders werken maar voor mijzelf werkt dit erg goed. Ook drankjes met prik drink ik nooit. Bij eventuele heftige darmpijnen neem ik het medicijn inhibin in. Dit medicijn is eigenlijk bedoelt tegen nachtelijke spierkrampen maar bij toeval ontdekte ik dat het ook snel mijn darmkrampen doet verminderen/verdwijnen. Dit medicijn is gewoon te koop bij elke apotheek. Sinds deze ontdekking draag ik deze tabletten altijd bij me voor het geval dat. Verder hoop ik dat jullie iets kunnen met deze informatie.

Veel sterkte allemaal
Charles1951
BerichtGeplaatst: 09-07-2014 4:54 Reageer met quote

Er is nu een baanbrekende methode op PDS TE STOPPEN.

Vereist wel een radicale verandering in manier van eten ( wel lekker ) en levensstijl.

PDS STOPPEN METHODE.
http://www.optimalegezondheid.com/prikkelbare-darm/
hoefmr
BerichtGeplaatst: 15-07-2014 11:21 Reageer met quote

Hallo Allemaal,

Ook ik heb PDS klachten, alleen dan de variant PDS met diarree en geen verstoppingen. Nu heeft de huisarts macrogol voorgeschreven maar overal vind je dat dit middel juist laxerend werkt. En zoals al gemeld heb ik geen last van verstopping.

Dit ook gemeld aan HA, dat mijn voedsel passage heel snel is, en er geen sprake is van obstipatie. HA blijft volhouden dat dit middel zal werken.

Heeft er iemand ervaring met dit middel terwijl hij/zij geen last had van obstipatie, en wat zijn jullie ervaringen dan.

bedankt!
nynke1985
BerichtGeplaatst: 20-07-2014 14:36 Reageer met quote

hallo

ik heb mijn leven lang al darmklachten maar het zat me nooit in de weg. nu heb ik sinds 3 jaar krampaanvallen. ik krijg dan ontzettende buikpijn met diaree, ik moet dan ook binnen 3 minuten bij een wc zijn want ik kan het dan niet ophouden. na een jaar niet het huis uit gedurft te hebben ben ik naar een internist gegaan en die zei pds. ik ben zelf gestopt met lactose en het is 60 procent beter geworden alleen ong een keer in de twee weken krijg ik weer zon aanval uit het niets. ik kan me heel goed voelen. tussen de aanvallen door gaat het heel goed met mijn darmen. ik kan regelmatig naar de wc en heb weinig last. doordat die aanvallen zo uit het niets komen durf ik niergens meer heen.

wie herkent dit verhaal?: tussendoor goed voelen ong 1 keer per twee weken zon buikpijnaanval met diaree, (zure ontlasting)

ik gebruik 1 keer per dag movicolon
nynke1985
BerichtGeplaatst: 20-07-2014 14:40 Reageer met quote

hoefmr schreef:
Hallo Allemaal,

Ook ik heb PDS klachten, alleen dan de variant PDS met diarree en geen verstoppingen. Nu heeft de huisarts macrogol voorgeschreven maar overal vind je dat dit middel juist laxerend werkt. En zoals al gemeld heb ik geen last van verstopping.

Dit ook gemeld aan HA, dat mijn voedsel passage heel snel is, en er geen sprake is van obstipatie. HA blijft volhouden dat dit middel zal werken.

Heeft er iemand ervaring met dit middel terwijl hij/zij geen last had van obstipatie, en wat zijn jullie ervaringen dan.

bedankt!ik denk dat ze denken dat je overloop diaree hebt. dit is dunne ontlasting die bij de verstopping langs loopt. ze geven dan laxerende middelen zodat die verstopping dan weg gaat. hebben ze bij mij ook gedaan alleen was dat dus het probleem niet, kan nu niet meer zonder laxerende middelen..
qwertyqwerty
BerichtGeplaatst: 06-12-2014 20:02 Reageer met quote

Hallo,

Ik vraag me af of ik PDS heb en of iemand zich herkend in het volgende:
-Grieperig, en vage buikklachten.
-buikklachten houden aan, bezoekje HA, diagnose buikgriep.
-buikklachten houden aan, overal in de buik af en toe pijn, uitstraling benen, heupen, zij, gevoelig bij plassen,opnieuw HA, diagnose urineweginfectie, antibiotica kuur 1. (Urine nitriet test, schoon, urinekweek ook schoon)
-klachten houden aan, ontlasting onderzoek, bacterie aangetroffen die waarschijnlijk door antibiotica kuur 1 heeft kunnen over groeien.
-antibiotica kuur 2 tegen bacterie veroorzaakt door antibiotica kuur 1 Smile.
-Nu: klachten zijn soms weg, en dan weer flink aanwezig, zeurende pijn in buik, dan in bovenbuik net onder de laatste ribben, dan in onderbuik, in de fanken, heupen, benen, onderrug, soms een gevoelige plek rechts boven in de rug.

Ik vraag mij af of iemands weg naar de diagnose pds er ongeveer zo heeft uit gezien Smile

Groetjes.
MUSJE2
BerichtGeplaatst: 10-12-2014 1:56 Reageer met quote

Hallo Qwerty,
Nee, dit doet mij meer denken aan wat vastzittende wervels, die kunnen buikklachten veroorzaken. Misschien eens langsgaan bij een manueel therapeut of osteopaat?
Groet, Musje.
Peter E
BerichtGeplaatst: 30-04-2015 17:07 Reageer met quote

Ondanks een glutenvrij, histamine arm en emulgator arm dieet heb ik toch heel lang last gehad van prikkelbare darmen: diarree, opgeblazen gevoel, wollig denken, snel van slag zijn, mager lichaam.

Dat ging over toen ik begon met hardlopen.Ik begon met een paar korte afstanden van 3 kilometer ben daarna overgestapt op 6 km en heb toen 14 km gerend op mijn laatste loodjes. Twee dagen na de 14 km had ik weer vaste ontlasting en was ik niet gestresst meer op mijn werk. Geen problemen meer met het schrijven, presentaties en gewoon weer plezier hebben in het dagelijkse leven.

Ik kan dus iedereen aanraden om te gaan sporten. De 14 km was misschien wat overdreven, maar heeft wel goed geholpen.

Ik de literatuur lees je vaak dat sport helpt bij het verlagen van het stress hormoon cortisol. Cortisol is ook vaak in verband gebracht met het prikkelbare darm syndroom.

Veel sterkte nog allemaal!
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Prikkelbare Darm Syndroom (PDS)
Pagina 100 van 101  

Vorige  1, 2, 3 ... , 99, 100, 101  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring