Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Zwangerschaps Geklets > December 2011 Mama's
Auteur Onderwerp: December 2011 Mama's
Anouk2510
BerichtGeplaatst: 09-01-2012 18:54 Reageer met quote

Fijn Lin dat jullie thuis zijn! Genieten van jullie knul!
wturtle
BerichtGeplaatst: 09-01-2012 19:11 Reageer met quote

Lieve Lin,

Meis wat heerlijk dat jullie mannetje thuis is.
Geniet lekker van hem.
En ja dat het moeilijk is, en blijft, dat is een ding dat zeker is.
Er is niet niets gebeurt he, het zal altijd wel blijven, hopelijk kunnen jullie het een plekje geven.
Ik wens jullie alle sterkte toe met alles.

Heel veel mooie geniet momentjes met jullie kleine mannetje.
En heel veel knuffies.

Liefs Wendy
*Lin*
BerichtGeplaatst: 14-01-2012 15:33 Reageer met quote

wendy, Leen..

hoe gaat het bij jullie??

xx
klm
BerichtGeplaatst: 14-01-2012 18:49 Reageer met quote

Hoi Lin,
Sorry voor de laate reactie maar wat heerlijk dat je mannetje thuis is nu. Geniet nu lekker van jullie kereltje en veel sterkte voor het verwerkingsproces. Gun het de tijd om dit een mooi plekje te geven. Ze is wel uit het oog maar vooraltijd in jullie hart.

gr's KLM
Leen08
BerichtGeplaatst: 15-01-2012 15:04 Reageer met quote

Hallo Linda, Wendy en alle andere meiden die meelezen.
Sorry dat ik zo lang niet ben komen schrijven, het komt er gewoon niet van en daarnaast vind ik het heel moeilijk hoe ik met het verlies van Annelin moet omgaan. Ik heb bijna dagelijks aan jullie gedacht.
We zijn zo intens blij met Kevin (en ik weet jullie ook met Rowan, zeker nu hij thuis is) ik kan me niet voorstellen hoe het moet zijn om een kindje te verliezen. Ik hoop dat jullie het een plekje kunnen geven en intens van Rowan genieten.
Je schreef in het begin dat ze een moeilijke start heeft gehad, wat is er gebeurt dan? Voor zover ik heb kunnen zien heb je je bevallingsverhaal nog niet opgeschreven, zou je dat willen doen?

Wendy hoe is het bij jullie?

Hier in iedergeval mijn verhaal: Woensdagmorgen om 4 uur werd ik wakker en had wat terugkerende menstruatiepijn, maar na een uur was het weer weg en het is de hele dag rustig gebleven. 's Avonds begon het weer maar ik dacht zal wel weer vals zijn. Om 2 uur werd ik wakker van "iets" en op het toilet liep ik leeg, vruchtwater, helder met witte vlokken. Ik heb een kraamverband gepakt tegen het lekken en vroeg me af wat ik moest doen aangezien ik geen weeen had. Toch het ziekenhuis maar gebeld en ze vroegen of ik leven voelde. Ik zei: nee hij zal wel slapen, nou dat vonden ze geen goed antwoord en ik moest voor een CTG komen. Mijn moeder gebeld voor Stefanie, manlief douchen, toen ik, tas gepakt en zowaar in de auto kreeg ik de eerste wee.
Zal het iets puntgewijs opschrijven anders wordt het een mega verhaal.
Ik lag om 3 uur aan de CTG, tegen 5 uur naar de verloskamer en daar blijk ik 3cm te hebben. Half zeven krijg ik een druk gevoel en jawel ik zit op 8cm. De weeen zijn niet op te vangen maar het idee dat ik er bijna ben doet me goed. Helaas na twee uur ben ik pas 1cm verder en ik krijg een infuus met opwekkers. Om 10:10 uur zit er nog een randje maar ik mag persen!
Na drie kwartier maken ze een echo om te kijken waarom het niet wil vorderen en dan is de oorzaak van alles gevonden, het is een sterrenkijker dus ligt met zijn gezicht naar boven gericht. Zevragen of ik hulp wil dmv het vacuum en ik hoor mezelf zeggen: ja, dan maar een kind met hoofdpijn.
Het gaat echter heel rustig, ik krijg voor de zekerheid een verdoving, met de volgende perswee wordt de cup geplaatst en gecontroleerd en die daarna moet ik na even duwen gelijk zuchten. Kevin wordt heel rustig geboren en ik heb hem zelf aangepakt. De bult was na een paar uur al weg en uit voorzorg heeft hij paracetamol gekregen.
Hij was 50cm en 3080gr. De borstvoeding kwam supersnel op gang dus hij groeit goed.
Het is weer etenstijd dus hopelijk tot snel.

Groetjes en veel liefs Hélène.
*Lin*
BerichtGeplaatst: 16-01-2012 11:46 Reageer met quote

Ik zal proberen mijn verhaal ook puntsgewijs op te schrijven want het is een heel verhaal!
Het zal misschien wat onsamenhangend worden omdat ik van 2 kids door elkaar moet vertellen...

nadat er op woensdag voor kerst werd besloten dat ik weer naar huis moest mocht ik de kerst terug komen.
Wij waren er om 8u op 1e kerstdag en om 9u kreeg ik een veter in. deze begon eigenlijk vrijwel direct zijn werk te doen.
Ik reageerde er alleen zelf best wel heftig op.. Ik zwol nog meer op en werd heel rood. Voorweeen waren vrij heftig dus is 's avonds weer besloten om m uit te halen zodat ik een rustige nacht tegemoet ging om 2e kerstdag "fris" aan het echte werk te beginnen.
Ndat ik eindelijk om 2.15 in slaap viel braken rond half 3 mn vliezen. De weeen kwamen gelijk vrij hevig op gang en ze bleven ook heel erg hangen, gingen niet weg. Ik had tussendoor de tijd om tot 10 te tellen en dan was de volgende er al weer. Rond een uur of 9 kwamen ze vragen hoe ik dacht over een ruggeprik aangezien ik ook nog maar 3cm had. 10uur zat ie erin en ik voelde me weer helemaal prima.
's middags om 4u kwam de gyn bij me en zei me dat ze er over dachten om een keizersnede te doen omdat ze op de ecg zagen dat de kids het niet erg fijn vonden. (dit bevestigde heel erg mijn gevoel want ik heb de hele zwangerschap het idee gehad dat het een keizersnee werd) maar nadat ze een half uurtje hadden gewacht ging het wel weer prima met de kids dus is alles gewoon bij het normale gebleven.
's avonds om een uur of 10 had ik 9 cm en toen zagen ze weer dat de kids"het niet leuk meer vonden. Toen hebben ze het laatste weggeduwd en om kwart over 10 moest ik beginnen met persen. Omdat haar elektrodes er af waren konden ze haar niet meer in de gaten houden maar ze hadden wel door dat het niet helemaal goed ging. De tang werd naar binnen gebracht en er werd zo hard aangetrokken dat ik dacht dat ze haar hoofd er af zouden trekken. Annelin werd geboren om half 11.
Deze werd op mn borst gelegd en deed niks. Gelijk is ze weggehaald en gereanimeerd. Vol in mijn zicht. en dat is niet bevordelijk als je nog een keer moet persen voor je zoon.
Met alle kracht en weer mbv tangen is Rowan om 22.41 geboren. Hij werd drect weggehaald en ze renden er mee naar een andere kamer. Ondertussen waren ze nog steeds bezig met het reanimeren van Annelin. en ik zag haar steeds blauwer worden. Ik was zooo bang. zooo bang. Ik wist dat het niet goed zat.
Gelukkig kwamen ze vrij snel met Rowan terug en deze huilde alsof zn leven er vanaf hing en dat gaf me weer een beetje rust. Toen de gyn nog zei dat ik nog verder moest voor de placenta toen had ik het niet meer. Ik heb ze het echt laten uitzoeken. Ik zei: je ziet maar hoe het er uit komt, ik kan niet meer.
Annelin werd overgeplaatst naar de kinderafd en daar verder behandeld, Nog steeds had ik niet het idee dat er echt iets heel erg mis was en had ik nog alle hoop dat het wel goed kwam. Ondertussen is ons verteld dat Annelin naar Zwolle moest omdat ze het zwaar had gehad. dus die is goed een uur later naar Zwolle gebracht. Ik ben eerst gewassen en dergelijke en ben er achter aan gegaan met een ambulance. Mijn vriend en Rowan moesten met eigen auto!!! dus ik heb eerst mijn ouders laten bellen zodat die met hem mee konden want het leek ons niet slim als hij alleen ging.

Anngekomen in Zwolle bleek dat Annelin veel zieker was dan gedacht. (nog steeds drong het niet door dat ze er niet boven op zou komen) Ze lag op de NICU met ik denk wel 25 verschillende soorten medicatie, en ze werd bewust op lage temperatuur gehouden zodat haar hersens niet zouden verzuren.
Pas de 27e 's middags werd ons duidelijk dat ze wel erg ziek is. Ze heeft een dusdanig zuurstof te kort gehad ergens rond of tijdens de bevalling.
De 28e is ons verteld dat we eigenlijk moesten nadenken over afscheid nemen van haar omdat haar toestand voor 99,9% geen kans had op leven. Bewust hebben we er voor gekozen om op de 29e dan afscheid te nemen omdat we haar niet wilden laten lijden. Ze vocht voor iets waar je nooit van zou kunnen winnen.

Ondertussen op de 27e vonden ze Rowan wat stil en slapjes.. Hij reageerde nauwelijks en was eg warm. Hij is toen getest op glucise en deze bleek 0.5 (de ondergrens ligt op 2,6 en bij 0,1 ben je er niet meer)
Dus .. ook Rowan naar de NICU. We hebben er voor gekozen ze niet bij elkaar te leggen omdat we niet wisten wat Rowan er evt van mee zou krijgen als Annelin zou overlijden naast hem.
Rowan bleek ook te weinig bloedplaatjes (50) en te dik bloed te hebben. Gelukkig was dit na een wissel transfusie snel weer op orde. Op de 28e is van rowan een mri gemaakt en een hersenfillm. Op de film waren geen rare dingen te zien gelukkig maar op de mri kwam wel naar voren dat hij een "tik"heeft gehad. Hij heeft kleine bloedingen gehad doordat hij ook zuurstof te kort heeft gehad. Wat dot voor de toekomst betekend is niet bekend. kan zijn dat hij er nooit last van krijgt maar kan ook zijn dat hij iets trager is in zn ontwikkeling. Momenteel staan er in groningen nog bloed en urine op kweek die moeten uitwijzen of hij een stofwisselings ziekte heeft. Vorige week , werd ons verteld dat Rowan wel weer naar zn eigen ziekenhuis mocht maar dat wilden we niet. We wilden liever dat hij in Zwolle bleef. Zelf verbleven wij in het ronald mc donald huis vlakbij.
Rowam heeft zijn glucose nu goed op peil en kan dat ook zo houden als hij een nachtvoeding overslaat dus dat is erg fijn
Hij eet nu zo goed, hij eet het liefst de speen en fles er bij op.

De 29e hebben we een kamer apart gekregen om afscheid te nemen van Annelin. We wilden heel graag dat ze eerst op temperatuur werd gebracht en dat er geen slangen enzo meer aan haar hingen. Gewoon zo als ze eigenlijk hoorde te zijn.
nadat ze ongeveer een kwartier bij ons in de armen lag dachten we zelf dat ze was gegaan, maar niks was minder waar. Ze heeft nog een uur en een kwartier zelfstandig haar hartje laten kloppen. Ze is zo mooi! zo mooi! Ik kon haar niet uit mijn armen weggeven. Ik heb haar gekust en geknuffeld ook al was ze al heen gegaan. Mijn vriend heeft haar gewassen, mooie kleertjes aangedaan en het voelde voor ons "goed" Het was goed.Daarna is ze naar het mortuarium gebracht .
6 januari hebben wij haar in besloten kring begraven. Preccies zoals we zelf wilden. (voor zover je dit wilt natuurlijk)
Het klinkt raar maar nadat Annelin van ons is heen gegaan is Rowan zienderogen met grote stappen vooruit gegaan. Net of hij een zorg minder had ofzo. Of dat zn zus hem helpt.
Vanaf vorig weekend zijn wij weer thuis en Rowan sinds vorige week maandag. Rowan doet het heel goed, reageert alert en groeit erg goed. Hij zit nu op 3130 en geboortegewicht was 2800. Wel blijven we nog even onder controle in Zwolle voor rowan, voor de zekerheid.

Verder kunnen ze nu nog niet zeggen waardoor he gekomen is allemaal. Misschien een virus waar ik zelf niet ziek van geweest ben, misschien 2 dagen de samentrekkingen in de baarmoeder wat ze te veel geworden is...Misschien hebben ze mijn hartslag gemeten ipv 1 van de kids...We weten het niet De placenta is in onderzoek dus ja. ook afwachten

Het meest rare is dat ik tijdens de bevalling meerdere keren het gevoel heb gehad dat er iets niet goed ging, dit heb ik ook ge-uit maar ja de artsen hadden natuurlijk geen reden aan te nemen dat dat zo is als de ecg anders uit wijst.
Volgende week hebben we nagesprek in het zkh waar ze geboren zijn. Ik zie er als een berg tegen op maar wilhet wel graag.

Boven de box hangt een vlinder met de foto van Annelin, zodat ze altijd bij rowan is.

IK hoop dat jullie het een beetje begrijpen, ik ben denk ik heeel veel vergeten op te schrijven dus als je vragen hebt dan stel ze gerust hoor!

Liefs
klm
BerichtGeplaatst: 16-01-2012 12:19 Reageer met quote

Betse Lin,
Met tanen in mijn ogen heb ik jou verhaal gelezen. Wat heftig allemaal. Maar ook zo mooi om toch je dochter zonder alle toestanden vast te kunnen houden voor haar laaste reis. Ook niet te vergeten wat heerlijk om dan je zoon zo vooruit te zien gaan. Het zou best kunnen hoor dat hij dit allemaal voelt en dat er bij hem nu een last van zich af is. Het is niet echt hetzelfde maar mijn dochter is 12 dagen na het overlijden van mijn oma geboren en ik zie in haar doen en late (lopen,praten,uitdrukkingen) mijn oma en dat zegt mijn moeder ook. Ik wens jullie heel veel sterkte volgende week en dat vanaf nu alles goed mag gaan.

Gr's KLM
Leen08
BerichtGeplaatst: 16-01-2012 12:29 Reageer met quote

Jeetje meid wat een verhaal en het is goed te lezen hoor.
Ik vind het zo vreselijk dat je voorgevoel is uitgekomen, (bijna) iedere vrouw heeft wel een moment van 'als het maar goed gaat' dus ik probeerde je nog moed in te praten helaas mocht dit niet baten.
Ik hoop dat het gesprek volgende week duidelijkheid geeft.
In ieder geval fijn dat jullie op een 'goede' manier afscheid hebben kunnen nemen en dat ze boven haar broer hangt, ze zal altijd bij jullie zijn.
Liefs.
Anouk2510
BerichtGeplaatst: 16-01-2012 21:01 Reageer met quote

Ach lieve Lin toch...jij beleefd het ergste wat een mens kan meemaken...pfff...ik weet zeker dat jullie kleine meid altijd bij jullie zal zijn, in gedachten, in jullie hart, als jullie naar Rowan kijken...
Heel veel succes met het gesprek...xx
wturtle
BerichtGeplaatst: 18-01-2012 13:30 Reageer met quote

Hye meiden,

Lin, jeeh meid wat een verhaal toch, ik vind het allemaal zo verschrikkelijk voor jullie.
En begrijp heel goed dat je er vandaag erg tegen op zit om naar het ziekenhuis te gaan.
Ik wil je daarom, en natuulijk ook je man, heel veel sterkte wensen, hopelijk kunnen ze jullie wel wat meer duidelijkheid geven, en antwoorden op jullie vragen.
Wat fijn zeg dat jullie de kleine annelin boven de box hebben hangen.
Natuurlijk is ze voor altijd bij jullie, maar op zo een manier vind ik dat wel erg mooi.
En ja de kleine Rowan wat heerlijk om hem weer bij jullie te hebben, al zal het natuurlijk erg onwerkelijk zijn allemaal.
Ik wil jullie nogmaals heel veel sterkte wensen met alles.
Het is en blijft heel moeilijk.
Geniet heerlijk van elkaar.
Vergeet ik nou helemaal te vragen, hoe gaat het nou met jouw, ben je een beetje bijgekomen van de bevalling?
Jeeh sorry hoor, ik schrijf een beetje van de hak op de tak, maar ik vind het allemaal best moeilijk, weet niet zo goed wat ik je allemaal wel kan vragen.
Vind het zo vreselijk allemaal.
Denk echt dagelijks aan jullie.
Dikke kus hoor.

Helene,

Hoe is het bij jouw, ben je een beetje bijgekomen van de bevalling?
En met je kleine man.
En hoe vind jullie dochter het, lekker meehelpen denk?


Hier is het allemaal lekker druk.
We zijn al wel helemaal gewend hoor aan onze kleine dame, dat ben je eigenlijk al gelijk.
Ze is nu nog wel in de nacht wakker voor een voeding, maar ja dat mag nog he.
Helaas heeft de kleine dame wel erg last van overgeven, dat is dan wel een stuk minder.
En mogelijk heeft ze eczeem, haar hele gezichtje zit onder de pukkels en rode vlekken.

Nou jullie zijn weer een beetje op de hoogte.

Liefs Wendy
*Lin*
BerichtGeplaatst: 18-01-2012 13:38 Reageer met quote

Hej..

je mag altijd alles vragen hoor! geen probleem, Ik vind het alleen maar fijn om er over te kunnen schrijven/praten.
Bijgekomen van de bevalling? ja weet niet goed, Ik heb 2 dagen op bed gelegen en dat vond ik meer dan prima. Ik ben toen weer zo veel mogelijk zelf gaan doen, lopen en douchen enzo. Al was de boel wel flink gekneusd van de tangeverlossing. maar goed, erg veel tijd had ik niet om er over na te denken dat ik kraamvrouw was.. Op zich vind ik dat ook niet erg. Ik slaap nu overdag ook niet en ik hou het (tot nu toe) goed vol allemaal.
Hele afstanden loop ik nog niet want ik merk dat mn lies links wel het een en ander te voorduren heeft gehad en af en toe steekt het daar nog. Maar op zich mag ik volgens mij verder niet klagen, qua bloeden enzo was het allemaal maar minimaal wat ze me vertelden in het ziekenhuis.
Wel heb ik soms nog steken in de buik onderin die ik niet kan verklaren, ik dacht eerst na weeen maar of dat nog kan na 3 weken weet ik niet. Weten jullie dat?

maar hoe is het met jou dan? Ben jij al weerop de been enzo?
Anouk2510
BerichtGeplaatst: 18-01-2012 17:26 Reageer met quote

Lin, misschien een blaasontsteking? Ik had een week na mijn bevalling een nierbekontsteking...ik voelde weinig tot geen drang om te plassen, waardoor dit is ontstaan. Dan ging ik wel, maar meer omdat ik dan dacht dat het wel weer 'tijd' was, maar goed, bleek dus toch niet zo te werken.
Ik had ook die steken, dus hou het in de gaten he! xx
Leen08
BerichtGeplaatst: 19-01-2012 16:25 Reageer met quote

Linda, fijn dat je er over wil schrijven/praten dat is goed. Laat je weten hoe het gesprek gegaan is?
Hou jezelf wel goed in de gaten meis, je hebt een enorme aanslag op je lichaam gehad tijdens de zwangerschap en tijdens de bevalling (zeker met hulpmiddelen) gebeurt er ook vanalles. Luister goed naar je lichaam en heb het er anders met de gyn over of bel een fysio voor advies.
Geen idee hoelang je naweeen mag verwachten, maar tijdens de zwangerschap pijn in je lies kan op bekkeninstabiliteit duiden dus vandaar dat ik zeg misschien even met iemand overleggen.

Wendy, ja je zit zo weer in het ritme dat heb ik ook gemerkt. Kevin komt nu ook één keer midden in de nacht en dan weer om 6-7 uur dus ik mag niet klagen.
Vervelend dat ze misschien eczeem heeft.

Hier gaat het goed, Kevin drinkt in 5 minuten een borst leeg en slaapt dan weer 4 tot 5 uur. Soms komt hij wat eerder en de afgelopen twee avonden was het elke 1,5 uur ik was letterlijk en figuurlijk leeg. Heb vanmorgen alleen maar lopen eten om de energie weer bij te tanken.
Nou ik ga even met de twee een boodschap doen anders hebben we niets te eten vannavond.

Groetjes en liefs Hélène.
*Lin*
BerichtGeplaatst: 20-01-2012 16:38 Reageer met quote

Oh Leen wat fijn zeg, 5uur achter elkaar.. Sinds gister is de voeding van Rowan ook verhoogd en sliep hij ook 5uur makkelijk door maar vandaag is het met 3,5 4u wel gedaan.. Even kijken hoe het uitpakt want hij is vandaag ook erg knuffelig , wil veel bij me "hangen" maar goed, verder doet hij het heel goed, gister nog even op controle geweest bij de fysio (omdat hij prematuur is.. Ik heb nooit geweten dat een baby na 38wk zwangerschap gezien word als prematuur) en de fysio was ook heel erg tevreden, Vorige keer in het zkh kon ze niet goed metingen doen enzo omdat hij gewoon doorsliep.
verder is hij een heerlijke man. net zoals in de buik, altijd erg rustig en na het eten heeft ie standaard de hik.

Ja ik moet even afwachten of de pijntjes aanhouden, ik mag natuurlijk ook niet verwachten dat na 3 weken alles alweer bij het oude is. Die liezen hebben een flinke klapper gekregen en dat heeft even tijd nodig. Ik heb besloten dat als ik er over 3 weken nog last van heb dan even langs de h.a ga.

En hoe is het met Kevin.. Ik heb het misschien niet opgeslagen in mn geheugen of er over heen gelezen maar hoe zwaar was hij bij de geboorte en hoe groot? En hoe is eht met je dochter? Vind ze het allemaal prachtig of vind ze het moeiliijk de aandacht te delen?

En Wendy,. hoe is het bij jou,met de kleine dame? Overgeven al minder aan het worden? En de eczeem?

Gisteren was er op ned 2 geloof ik nog een doku over "een moeilijk begin' in grote lijnen kwam het verhaal van de ouders overeen met het verhaal van ons met Annelin. Was erg interesante doku om te zien. Maar ook erg confronterend wel.

Nou ladies, ik doe nog even snel de oogjes dicht voor de volgende voeding weer op het programma staat!

Liefs
Leen08
BerichtGeplaatst: 23-01-2012 11:54 Reageer met quote

De tijd tussen de voedingen is weer veranderd hihi, hij vind 3 uur wel genoeg. Maar goed hij mag gewoon drinken als hij trek heeft en komt per dag dan op 6 a 7 voedingen uit dus het gaat hartstikke netjes. Hij ligt nu te slapen dus heb ik weer eens tijd om jullie te schrijven.

Oh Linda, geniet van het knuffelen hoor, je kan hem niet verwennen en het is alleen maar goed. Ons mannetje wil overdag ook veel bij me zijn en het liefst op zijn buik op mijn borst slapen. Ik geniet daar net zoveel van als hij. Gelukkig gaat hij 's nachts zonder commentaar weer zijn bed in als hij heeft gedronken.

38wkn prematuur, ja misschien ook door zijn gewicht en omdat het een tweeling is?? Ach wat extra controle is nooit weg, als ze je maar niet gek maken met allerlei dingen.

Met Kevin gaat het goed, hij was 50cm en woog 3080gram, heel erg netjes dus. Hij is nu een kilo aangekomen en gaat langzaam kleinvallend maatje 56 in. Stefanie vind het super, zit elke dag met hem op schoot en toen ik gisteren bij het naar bed brengen vroeg of ze het nog steeds leuk vond, zei ze ja. Ze is alleen jaloers als andere kinderen hem op schoot hebben.

Meiden nog even een vraagje, zitten jullie ook zo te tobben met je kleding? Mijn eigen spullen passen nog niet (moet nog zeker 10 kilo vanaf) maar de zwangerschapskleding is uiteraard te groot/wijd. Pff loop echt elke morgen te zoeken wat ik nu weer aan moet.

Groetjes Leen en Kevin 3w4.
*Lin*
BerichtGeplaatst: 23-01-2012 13:06 Reageer met quote

Nou ik heb het ook wel hoor met de kleding. De positie broeken zijn me net iets te groot maar ik heb nog wel een klein buikje dus ik vind het nog wel fijn. Ik heb ook niet de illusie dat ik ooit nog weer het figuur krijg wat ik had. Ik was altijd rond de55- 60 kilo met een maatje klein kleiner kleinst en ik denk niet dat ik dat nog terug krijg maar dat geeft ook niet. Binnenkort maar een keer shoppen voor mezelf! heerlijk.
Qua bovenstuk draag ik nog steeds veel vesten. Deed ik in de zwangerschap ook en dat vond ik erg fijn. Gewoon simpel shirt eronder en klaar!

Eigenlijk weet ik niet hoeveel ik nu weeg. In het zkh heb ik me 3 dagen na de bevalling gewogen en toen was het nog 80 maar toen had ik ook nog veel vocht en dat heb ik nu niet meer. Ik zal eens wegen van de week.. ben zelf oo wel benieuwd.

Liefs
wturtle
BerichtGeplaatst: 23-01-2012 17:58 Reageer met quote

Hey meiden,

Linda, meid ik vind het zo knap dat je er veel over wilt en kan praten. Ik snap het ook wel hoor, maar vind het super knap. Hoe was het gesprek in het ziekenhuis? En wat heerlijk zeg dat het zo goed gaat met Rowan. tja prematuur, ik kijk daar ook wel van op, maar inderdaad is het waarschijnlijk wat helene al zei dat hij een tweeling is en dus wat lichter is als een eenling van dezelfde leeftijd. Maar ok ook niet verkeerd natuurlijk een extra oog, maar laat je niet gek maken hoor. Oh heerlijk toch effe knuffelen, lekker genieten toch.

Helene, heerlijk dat Kevin het ook lekker doet. Een kilo aangekomen, netjes hoor. Wat leuk zeg dat Stefanie het zo leuk vind, dat knuffelen dat ken ik, hier hetzelfde leuk hoor. En ja jaloers als andere kindjes haar broertje vast hebben, dat snap ik wel hoor, het is haar broer natuurlijk. Sementha die zegt tegen iedereen die haar zusje op schoot heeft, mag je niet meenemen hoor, mijn zusje. Lache toch.

Ja meiden met de kleding is hier ook zo hoor. Ik heb dan nog wel de zwangerschapsbroeken aan, puur omdat ik mijn oude broeken nog niet pas, maar ja meiden het mag nog he, het is voor ons allen nog te kort geleden he. Komt allemaal goed.

Met Angelique gaat het allemaal lekker, ze slaapt ook s nachts zo 4 a 5 uur, soms langer en soms iets korter maar gemiddeld toch wel 4 a5 uur. Ben afgelopen vrijdag wel even met haar naar de huisarts geweest, ik vond haar gezicht er roder uitzien dan smaandags en had zoiets van misschien dat ik er iets anders op moet smeren enzo. De huisarts heeft me een vettige zalf gegeven zodat ik het vet kan houden en met een paar weken moet ik wel verbetering zien en merken, zo niet maar weer terug. Op het moment heeft ze van haar gezicht niet veel last maar wel van haar hoofdhuid.

Liefs Wendy
*Lin*
BerichtGeplaatst: 23-01-2012 21:20 Reageer met quote

We zijn zojuist terug van het eindgesprek en ik moet zeggen, het voelt "goed' Ik vond het ontzettend moeilijk om weer naar binnen te gaan bij het ziekenhuis maar ik moet ook realistisch en eerlijk zijn, ze hebben ook alles gedaan vppr onze kleine meid wat ze maar konden.
We hebben nog wel te horen gekregen dat de ph waarde in haar navelstreng goed was en dat het dit alleen nog maar meer onduidelijk maakt allemaal, niemand had kunnen voorzien dat dit zou gebeuren. Niemand had dit verwacht. Ten tijde van de bevalling waren ze erg bang, omdat Annelin er zo slecht uit kwam waren ze naar rowan toe helemaal angstig maar die deed het tegen ieders verbazing juist goed.
Het gesprek verliep heel rustig en gelukkig konden we zelf ook zonder al te veel tranen met een fijn gevoel ons verhaal doen.
We houden er alsnog een rustig en 'goed" gevoel aan over aan het gesprek.
We zijn wel weer het een en ander wijzer geworden qua verduidelijking over sommige medische termen. dat is ook wel fijn. Ongetwijfeld hebben ze ons dat al eerder uitgelegd allemaal maar dat hebben we niet opgeslagen

Over 2 weken moet ik zelf weer terug voor mijn eigen controle. En nu we dit gesprek hebben gehad ga ik er al weer heen met een stuk geruster gevoel.

Nou dames, ik schriijf snel weer als ik iets meer tijd heb
*Lin*
BerichtGeplaatst: 26-01-2012 23:19 Reageer met quote

Hej dames,, even een korte update hier weer
We zijn gisteren naar de kinderarts geweest voor controle van Rowan.
Het was een zeer kort bezoek eigenlijk. We zijn al met al misschien 10 minuten binnen geweest en voor we het wisten was de arts alweer gevlogen. Hij vroeg of Rowan voldoende luiers had, hoeveel hij drinkt, Hij heeft rowan gewogen, aan de benen en buik gevoeld en dat was het. Conclusie het gaat goed Tot over 2 maanden!
super natuurlijk dat alles goed gaat maar we waren best flabbergasted om het zo te zeggen. Daar rijd je dan bijna een uur voor.

Rowan weegt nu 3800 dus een kilo gegroeid in precies een maand. Netjes toch?

En hoe is het met jullie? Lichamelijk ook? Hier gaat t goed, af en toe merk ik het nog wel in de bekken maar dat is ook mijn eigen schuld want ik heb gelijk de pumps weer van boven gehaald en dat is nog niet heel verstandig denk ik maar platte schoenen is gewoon niet mijn ding. 8 febr moet ik terug voor na controle bij de gyn. van de week zijn de hechtingen er uit gevallen en ik bloed ook nagenoeg niet meer.

Nou ladies, als ik jullie morgen niet "spreek" dan alvast een fijn weekend!

Liefs
Leen08
BerichtGeplaatst: 14-02-2012 17:26 Reageer met quote

Hallo dames,
Zo ik zit weer eens achter de pc dus nam me gelijk voor om een verhaaltje te tikken.
Even een vraagje aan alle dames die dit gaan lezen, hoe plaats je een foto??

Nou hier gaat het in iedergeval erg goed. Kevin is donderdag 7 weken en 2kg aangekomen, ik heb weer slagroom zogezegd! Het is een heel rustig mannetje dat lekker slaapt en sinds twee nachten ook een soort doorslaapt. Gisteren van 22:30-6:30 en vannacht van 23:30-6:45 ik hoop dat deze trend zich voortzet. Al mag ik niet klagen hoor want hiervoor kwam hij om 19 uur en dan om 3 uur en weer om 8 uur en dat vond ik helemaal niet erg. Ik slaap direct weer in als ik 's nachts een voeding heb gegeven.
Met mij gaat het ook goed, heb vandaag wat oefeningen van de fysio gekregen om te voorkomen dat ik problemen krijg. Ik moet goed mijn bekken kantelen als ik opsta en ik heb een trucje geleerd om de maxi-cosi goed te tillen. Ook bijvoorkeur nog even op platte schoenen lopen, bleh dat heb ik 8 maanden gedaan.
Morgen moet ik voor controle bij de gyn. Het bloeden was met 4-5 weken wel over en toen begon het weer een soort en nu heb ik soms wat slijm, dus ik heb het idee dat mijn cycles weer aan het opstarten is. Maar eens kijken na 4 weken of er wat komt. Zou ik wel 'vervelend' vinden, bij Stefanie ben ik 6 mnd niet ongi geweest en dat is best lekker.
Met de kleding gaat het iest beter al ben ik nog steeds geen gram kwijt. Broeken krijg ik weer aan alleen mijn blousen krijg ik door de borstvoeding niet dicht.

Nou dames hoe gaat het met Rowan en Angelique en met jullie natuurlijk??
Linda jij bent al bij de gyn geweest voor de nacontrole was dat goed en gaat het beter met je bekken?
Wendy hoe gaat het met de uitslag/eczeem van Angelique?

Nou ik zie jullie reactie wel verschijnen, groetjes en liefs Hélène.
Index > Zwangerschaps Geklets > December 2011 Mama's
Pagina 13 van 15  

Vorige  1, 2, 3 ... 12, 13, 14, 15  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring