Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Hart- en vaatziekten > Kramp op de borst
Auteur Onderwerp: Kramp op de borst
Matthijs1990
BerichtGeplaatst: 03-04-2011 15:19 Reageer met quote

Beste mensen, er was niet echt een subforum speciaal op vragen gericht, vandaar dat ik het hier post. Excuses als het op de verkeerde plek is.

De reden dat ik post is dat ik me momenteel aardig wat zorgen maak. Ik had wel eens last op de borst, maar de laatste tijd was het wekelijks en sinds afgelopen week zelfs dagelijks en nu constant.

Wat ik voel is kramp op de borst. Bij veel bewegingen die ik maak voel ik steken precies linksonder tegen mijn linkerborst aan (vanuit mijn gezicht gezien). Dat is nu constant zo, zelfs 's nachts kan ik niet lekker liggen omdat ik er in veel houdingen last van heb. Onder de douche komt het ook wel eens opzetten waardoor ik het erg benouwd krijg.

Ik weet niet of het met het hart te maken heeft, omdat ik mijn hart op zo'n moment niet zwaar voel kloppen ofzo. Maar ik denk er wel direct aan omdat het op ongeveer dezelfde plek is, en doordat mijn familie vol hartpatienten zit (vader, vaders beide ouders, moeders ouders etc.).

Ik ben nu 21. Was er nogal van geschrokken en heb alles direct omgegooid. Ben sinds ik uit huis ben gegaan om te studeren (ca. 1,5 jaar geleden) wel 15 kilo aangekomen (van 84 naar 99 kilo bij lengte 1,85 - studentenleven was voor mij tot nu toe alleen maar erg veel drinken en 4x per week eten bestellen) wat natuurlijk ook niet echt bevorderlijk is, dus eet nu volledig via de 'schijf van 5' etc. en beweeg weer regelmatig. Echter, de kramp blijft aan. Ook heb ik soms bij redelijk lichte inspanning ineens enorm harde hartkloppingen (hard in de zin van dat ik het echt voel bonken), maar dat kan natuurlijk ook liggen aan verminderde conditie.

Moet ik nog even afwachten of mijn nieuwe levensstijl de situatie verbeterd? Of kan het toch zijn dat er iets met mijn hart is? Of heeft die kramp waarschijnlijk niets met mijn hart te maken maar met iets anders (zo ja, wat)? Ofwel: naar de dokter, of nog even afwachten of het nu niet verbeteren gaat.

Bedankt voor het lezen en groeten,
Matthijs
poespas
BerichtGeplaatst: 07-04-2011 12:09 Reageer met quote

Hoi Matthijs,

Als het je hart is waar de pijn vandaan komt, heb je meestal geen pijn in rust en als het al wél zo is, heb je in ieder geval ook pijn bij inspanning. Dus voel je pijn, loop dan een paar trappen op en kijk of de pijn erger wordt. Het lijkt mij heel stug bij iemand van jouw leeftijd, maar je weet maar nooit, zeker als het ook in de familie zit. Pijn op de borst die van het hart komt, is eigenlijk niet constant. Zorg dat je gezond eet, veel bewegen en niet roken! Blijf je last houden, zou ik even voor de zekerheid naar de dokter gaan. Sterkte!
Gismo
BerichtGeplaatst: 19-09-2019 14:18 Reageer met quote

Dit forum wordt enkel nog gebruikt door spammers.
Index > Hart- en vaatziekten > Kramp op de borst
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring