Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Overige ziekten > Aanhoudende duizelingen en moeheid na narcose
Auteur Onderwerp: Aanhoudende duizelingen en moeheid na narcose
Ivy
GastBerichtGeplaatst: 27-10-2006 1:12 Reageer met quote

Het afgelopen jaar ben ik vier keer geopereerd aan mijn blaas, waarvoor ik onder algehele narcose moest. De laatste keer was eind mei. Toen heb ik zelfs een vaginawand-correctie moeten ondergaan om de negatieve effecten van voorgaande operaties teniet te doen. Lichamelijk gaat het nu goed, alleen maak ik me zorgen over het bij vlagen niet op de juiste woorden te kunnen komen of dingen niet goed te kunnen benoemen. Ook ben ik nog steeds moe. Helaas kon ik over deze effecten van narcose (daarvoor had ik nergens last van...) weinig tot niets vinden op internet. Wie kan mij verder helpen?
ruan
GastBerichtGeplaatst: 19-11-2006 21:39 Reageer met quote

Hallo, ik ben ook geopeerd aan mijn spataders, dit is nu vijf dagen geleden. vanwege de pijn heb een behoorlijke dosis morfine gehad en ben nu erg misselijk en moe.
de misselijkheid heb ik nog nooi gehad na een operatie, volgens mij komt dit echt van de morfine. je wil zoveel maar kunt zo weinig volgens mij moet je het de tijd geven.
en hopen dat je werkgever het erook mee eens is.
roel venema
GastBerichtGeplaatst: 06-03-2007 14:30 Reageer met quote

goede m. ben 44jaar nu 2mnd. thuis en ben geopereerd aan een nieuwe heup 2005 had ik een bhr heup erin gekregen [ alleen de heupkop] na een jaar ging het mis een bacterie bij de heup 13 september2006 weer opgenomen heupkop erruit 3weken zonder heup 12 okt nieuwe heup na 1 week 2 bacteries errin ben in totaal 5x geopereerd waarvan 3x ruggeprik nooit weer en 2x narcose ben nog steeds wat duizellig vooral s,morgens als ik op sta heb ook zeer zware medicijnen gahad antibiotica en antibiotica aan het infuus en gentakralen[antibiotica] in heup zitten het duurt wel 6 mnd.voor dat mijn lichaam deze stoffen allemaal kwijt zijn vandaar ook die duizelligheid ik hoop dat het allemaal weer goed komt .
Sinates
GastBerichtGeplaatst: 10-03-2007 22:38 Reageer met quote

Hallo

Ik ben voor 3 weken terug poliklinisch geopereerd aan vetknobbels onder mijn oksel en aan mijn bovenarm.
Ik ben onder volledige narcose geweest.
Ik ben op donderdagmiddag geopereerd,en op zaterdagnacht kreeg ik erge hoofdpijn,deze heeft tot en met de donderdag van de week erna geduurd.
De 1e dagen kon ik met pijnstillers nog de pijn wat aan,maar de laatste 2 dagen kon ik niet op mijn benen staan,zo'n zware hoofdpijn had ik.
Ik had er op woensdag ook bij overgegeven.
Verder heb ik de woensdag en donderdag na de operatie de hele dagen op bed gelegen,zo beroerd was ik.
Tot ik op woensdag het idee kreeeg,het zal tot niet van de narcose komen?Ik heb toen het ziekenhuis gebeld,en dit gevraagd,of dit mogelijk was,dat dit van de narcose kwam,maar dat konden ze niet zeggen,maar ze raadden me toen wel aan,om dezelfde dag nog contact met mijn huisarts op te nemen.
Ook bij de huisarts konden ze niet zeggen,of het van de narcose kwam,maar we konden dezelfde dag nog een pijnstiller bij de apotheker halen.
Nu ik jullie's verhalen lees,ben ik er al meer van overtuigd,dat ook dat van mij wel eens van de narcose kon komen.Ik dacht eerst misschien van de spanning of een migraine aanval,die heb ik heel zelden,de laatste is al jaren geleden.
Groeten Sinates
Gast
BerichtGeplaatst: 11-03-2007 2:32 Reageer met quote

hallo ik ben David en afgelopen dinsdag geopereerd aan mijn kaak
Operatie van zo`n uurtje
Toen ik bij kwam was mijn bloedruk wat te hoog
Toen ik in huis terug kwam (het was een dagopname)voelde ik me verder eigenlijk wel redelijk goed op wat moe na maar dat leek me normaal
Nu 5 dagen later voel ik me nog steeds moe en het is alsof mijn hart soms te snel klopt en de geluiden om me heen erg hard klinken of eigenlijk schel
Herkend dit iemand?
Of heeft iemand dit ook meegemaakt en wat waren dan de klachten en hoelang duurt zoiets?

Groetjes David
jessje
BerichtGeplaatst: 11-03-2007 18:15 Reageer met quote

ik ben ook geopereerd een 10 dagen geleden, ik heb nog heel veel last van mijn maag enzo, wie kan me helpen? ik slik primperan en nexium, wanneer slaat dit aan? wanneer zal het beter met me gaan?
Gast
BerichtGeplaatst: 12-03-2007 0:07 Reageer met quote

Hoi Jessje

Ik slik zelf ook Nexium 40 Mg voor de maag omdat ik nogal vaak last heb van brandend maagzuur
De Nexium sloeg bij mij direkt aan maar ik gebruik het al voor de operatie
Primperan zegt me niks dat ken ik niet
Maar ik hoop dat je er snel baat bij zou hebben

Groetjes David
magnolia
GastBerichtGeplaatst: 20-03-2007 12:34 Reageer met quote

Hoi,
Ik ben 2 weken geleden geopereerd geweest.
De vermoeidheid blijft bij mij ook, ik heb geinformeerd bij een reformwinkel of dit normaal is. Ze zeiden dat dit kon ze adviseerde mij chlorella ik ga hier zelf mee beginnen het ontgift je lichaam en geeft je energie zitten ook mineralen in helaas kan ik nog niet zeggen of het inderdaad helpt.
groetjes.........
Sofie..
GastBerichtGeplaatst: 23-03-2007 12:50 Reageer met quote

Yolanda schreef:
Hallo Yvonne, (reactie op bericht 13-5 16.49 uur)

Je verhaal over restless body spreekt mij erg aan. Drie mnd geleden is mijn baarmoeder verwijderd. Nadat ik een beetje was bijgekomen van de morfine (+/- na 1,5 dag) had ik ook helse pijnen in mijn benen. Ik werd er helemaal gek van. Ze hebben de assistent gynaecoloog erbij gehaald, deze heeft wat testjes gedaan en zijn antwoord luidde het komt niet van de operatie. Vervolgens hebben ze me een fysio gestuurd die mij adviseerde te lopen. Enfin met een verse buikwond ben ik dus gaan lopen in de ziekenhuisgangen. Hielp natuurlijk niet. Vervolgens ben ik met wat kruiken gaan werken, in eerste instantie hielp het een beetje maar de helse pijnen kwamen weer snel terug. Eenmaal thuis heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb er voor gezorgd dat ik bijna dagelijks 3 weken achter elkaar massage heb gehad. Daarnaast heb ik met de verse buikwond 2 maal per dag een wandeling van een uur gemaakt om te druk op de benen kwijt te raken. Inmiddels ben ik op controle geweest en nog steeds kan niemand mij vertellen hoe dat nou kon komen met die beentjes, zelfs de anestesist roept dat het niet aan hem ligt. Maar ja, het moet toch wel ergens van komen ! We zijn nu 3 maanden verder maar de zijkanten van de benen doen nog steeds pijn. 's nachts wordt ik er dan wakker van want dan moet ik weer op de andere zij draaien en overdag heb ik het gevoel dat ik mijn benen moet meeslepen. Dus de beweging en de massages hebben me een heel stuk geholpen maar ik ben er nog niet. Ik ben dus nog steeds op zoek naar oplossingen. Ik ben inmiddels al 2 maal naar een osteopaat geweest, tot op heden heeft dat ook nog niets veranderd en op mijn sportschool staat een power plate waarop je ook massageoefeningen kunt doen, dus dat gaan we de aankomende weken ook maar even uitproberen. Ik heb ook geen flauw idee of het de morfine is die deze problemen veroorzaakt of iets anders. Mijn oplossingen zitten in de symtoombestrijding en niet in het vinden van de oorzaak. Ik hoop dat ik daar ook nog acgter kan komen en dan laat ik het je wel weer weten.

Hou je haaks !!
Yolanda


Dit herken ik wel van mijn laatste twee operaties. Ik ben afgelopen januari geopereerd aan de schouder en heb na de operatie een dag of 4 een rusteloze lichaam gehad. Ik kon niet stil liggen of stil zitten. Weet niet waarvan het komt maar moet over 2,5 week weer aan de schouder geopereerd worden en zal het dan ook wel aangeven zodat ze evt iets kunnen geven. Ik had er overdagen in de nacht last van maar in de nacht was het het vervelends en heb daardoor een paar dagen niet goed kunnen slapen.

Groetjes,

Sofie
Gast
BerichtGeplaatst: 09-05-2007 14:08 Reageer met quote

jessje schreef:
ik ben ook geopereerd een 10 dagen geleden, ik heb nog heel veel last van mijn maag enzo, wie kan me helpen? ik slik primperan en nexium, wanneer slaat dit aan? wanneer zal het beter met me gaan?


Hoi als je onder narcose moet, dan moetje 3 dagen voor de operatie geen dierlijke eiwitten tot je nemen.
zoals vlees vleeswaren, melk, ei en kip enz. Dan ben je niet ziek na de narcose, ik heb zelf een rugoperatie gehad, en ik ben niet ziek geweest, terwijl ik 12 jaar terug een borstverkleining heb gehad, en ik daarvan 38 uur het liggen overgeven.
Tuut
GastBerichtGeplaatst: 11-05-2007 12:07 Reageer met quote

Hallo,

Ik ben maandag onder narcose geweest, daarna nergens last van (behalve van de operatieplek en sinds donderdag(gisteren) ben ik duizelig en heb ik concentratieproblemen. Ik heb bijvoorbeeld een sms van mijn vriendin verkeerd gelezen en vergeten een kopje onder de senseo te zetten, waardoor het bakje gelijk helemaal vol zat! pfff Ik hoop dat het met rustig aan doen vanzelf weer weggaat, want dit is niks!

p.s. het is zelfs lastig om zo'n tekst in een keer foutloos te schrijven!
miranda184
GastBerichtGeplaatst: 11-05-2007 21:07 Reageer met quote

hallo,
afgelopen maandag ben ik onder narcose geopereerd aan mijn voet. ik ben anderhalf uur onder zeil geweest. nu heb ik vandaag een vreemd eenzijdig auto-ongeluk gehad, gelukkig zonder lichamelijk letsel, en wordt mij gevraagd of dit niet aan de narcose zou kunnen liggen. ik heb maandag uit het ziekenhuis geen ontslagbrief oid meegekeregen en ben benieuwd of dit inderdaad hieraan zou kunne liggen. hoelang na de algehele narcose mag je weer autorijden?
groetjes miranda
Sofie.
GastBerichtGeplaatst: 12-05-2007 11:44 Reageer met quote

op zich mag je een paar dagen na de narcose wel autorijden. alleen met je voet is het niet verstandig en ben je niet verzekerd als er dus iets gebeurd. weet niet wat er aan je voet gedaan is maar misschien niet echt verstandig om te rijden met een net geopereerde voet.
het kan zijn dat de verzekering daarom moeilijk doet.

sofietje
anniem
GastBerichtGeplaatst: 21-05-2007 11:20 Reageer met quote

Hallo
ik ben op 10 april geopereert .Mn baarmoeder is verwijderd ,Ze zijn 3 uur bezig geweest vanwege de grote ,Het is vaginaal gebeurt Ik heb tot vrijdag de morfine gebruikt .Nu ben ik nog steeds erg moe.Heb staaltabletten meegekregen uit het ziekenhuis maar kon daar niet tegen .Dus gestopt nadat de huisarts er van op de hoogte was.Op 6 juli is de boerderij afgebrand echt plaat We hebben dat nog niet verwerkt en ik kan dat niet bevatten .Nu ben ik alleen maar heeeel moe Hoe zou dit kunnen.De operatie of alles bij elkaar?
Dian
BerichtGeplaatst: 20-06-2007 17:18 Reageer met quote

Wat ben ik blij dat er mensen die ook na een OK last hebben van duizeligheid.
Ik ben in januari geopereerd aan mijn knie, en heb nu -5 maanden later- nog steeds last van duizeligheid.
Volgens mijn huisarts kan dit niet zijn van de narcose -van 2.5 uur-, maar nu ik jullie ervaringen allemaal lees...
Ik heb eens gehoord dat een narcose ongeveer een jaar kan nawerken.
Weet iemand hier de feiten van????

Moeheid kan erg lang duren na een OK. Kijk alleen al naar je conditie die waarschijnlijk hard achteruit is gegaan. Verder moet je je alles op alles zetten om hier bovenop te komen. Stapje voor stapje kom je er wel!! Succes!!!
edda
BerichtGeplaatst: 17-07-2007 9:44 Reageer met quote

Ik ben 5,5 week geleden geopereerd aan een blindedarm ontsteking. De volgende dag mocht ik alweer naar huis, kon nog niet eens lopen!
Ik ben zeker 2 weken ontzettend duizelig geweest en ontzettend moe. Na 1,5 week ging ik wel alweer werken omdat ik dacht dat je er met een dag of 4 eigenlijk alweer bovenop moest zijn. Niemand had mij verteld hoelang je eigenlijk niks mocht/kon doen.
Normaal sport ik 4 x in de week maar nu na 5,5 week ben ik blij als ik weer de hele dag kan werken en s'avonds geen afspraken heb zodat ik kan slapen.
Ook ben ik nog steeds de hele dag door misselijk, het valt me in elk geval erg tegen.
Ik lees wel dat er meer mensen zijn die erg lang last hebben van narcose.
Edda
Dian
BerichtGeplaatst: 18-07-2007 11:28 Reageer met quote

jessje schreef:
ik ben ook geopereerd een 10 dagen geleden, ik heb nog heel veel last van mijn maag enzo, wie kan me helpen? ik slik primperan en nexium, wanneer slaat dit aan? wanneer zal het beter met me gaan?


Ik ben best wel benieuwd of je medicatie al is aangeslagen. Primperan slaat nl. gelijk aan, anders helpt het meestal niet.
Weegschaal61
BerichtGeplaatst: 20-03-2009 9:56 Reageer met quote

Afgelopen november ben ik geopereerd aan een darmafsluiting,die het gevolg was van een verstrengeling van littekenweefsel met een stuk darm na een eerdere operatie i.v.m. baarmoederhalskanker.We zijn nu 4 maanden verder en ik werk 4x4 uurtjes per dag,wat de absolute max. is.Ik ben moe,moe,moe.Heb 's nachts last van zere benen en overdag kan ik me slecht langere tijd op iets concentreren.Ook heb ik soms moeite om op een woord te komen of benoem iets fout.Knetterdol word ik ervan.Voorheen blaakte ik van de energie en kon ik bergen verzetten naast mijn fulltime job,huishouden en zorg voor 3 kinders.Wie herkent dit en kan iemand me vertellen hoe lang dit duren kan?Ik las al tot anderhalf!! jaar evt.restverschijnselen??En hoop dat dát niet waar is........
remke
BerichtGeplaatst: 11-06-2009 21:28 Reageer met quote

o wat ben ik blij dit te lezen. ben 26 mei geopereerd aan mijn galblaas. deze hebben ze inclusief steentjes verwijderd. ik ben nog geen uurtje onder narcose geweest en volgens mij heel snel bij gekomen. merkte dat ze de slang nog uit mijn mond aan het halen waren.volgens mij was ik heel druk na de narcose, tenminsten zo voelde het wel. probeerde steeds recht op te zitten en op de klok te kijken.
terug op mijn kamer heel beroerd geweest(duizelig en heel misselijk) na 1 dag mocht ik weer naar huis/. daar was ik echt super moe en misselijk. kon niet slapen omdat ik veel te druk in mijn hoofd was en heel bang was voor complicaties. ben nogsteeds heel moe en heel onrustig van binnen. kan me heel moeilijk concentreren, niet stil zitten, tv kijken en autorijden lukt niet goed. af en toe last van hyperventilatie en ademhalen gaat heel raar. heel druk en onrustig gevoel dus.
is er iemand die dit herkend? ben 11 weken geleden ook bevallen. dus misschien alles een beetje te veel geworden? of komt het echt van de narcose.
mocht het volgende week nog zo zijn dan ga ik ff naar de huisarts. als er iemand is die dit herkent zou ik het graag horen.
cjsalva
BerichtGeplaatst: 12-03-2010 22:59 Reageer met quote

heb me 3 maande geleden mijn wijsheidstanden uit laten trekken. Sinds dan heb ik last van 'paniekaanvallen' door nawerking van de narcose, zou dit kunnen? Ze zeggen dat narcose een half jaar en langer in je lichaam kan blijven.

Wat ik voel:

-Licht in het hoofd
-gevoel van afsluiting luchpijp
-angst
-nerveus
-gevoel dat je in slaap valt gelijk bij de narcose toediening
Index > Overige ziekten > Aanhoudende duizelingen en moeheid na narcose
Pagina 2 van 3  

Vorige  1, 2, 3  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring