Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Overige ziekten > Aanhoudende duizelingen en moeheid na narcose
Auteur Onderwerp: Aanhoudende duizelingen en moeheid na narcose
Deejee
BerichtGeplaatst: 09-11-2005 10:55 Reageer met quote

Hallo,

Ik ben nu 6 dagen geleden geopereerd en heeft er een distractie van de bovenkaak plaatsgevonden.Concreet houd dit in dat er een apparaat in mijn gehemelte is geplaatst waarmee ik zelfstandig de bovenkaak kan aandraaien en dus verbreden.
Teneerste is mij een aantal keren gemeld van te voren dat dit een poli klinische ingreep zou worden en dat ik dezelfde dag weer naar huis kon. Week voor de operatie kreeg ik te horen dat ik een nachtje moest overblijven in ziekenhuis omdat ze ook een verstandskies zouden verwijderen en een zenuwbehandeling zou krijgen. Al met al voor mij verder geen reden om te denken dat het een zware operatie zou worden. Daar werd totaal niet overgesproken. Het was een simpele ingreep volgens de chirurgen.
Uitiendelijk kon ik de volgende dag gewoon weg niet naar huis omdat ik amper op mijn benen kon staan!! (Ik ben kwam na ongeveer 5 uur weer op de afdeling en dan vanuit gaanden dat ik ongeveer 3 uur onder narcose ben geweest (?).)Dag later ben ik wel gegaan omdat ik me een beetje een vervelende patiente begon te vinden omdat ik maar bleef klagen over aanhoudende duizelingen en verschrikkelijke moeheid.
Nu 6 dagen later blijven de duizelingen aanhouden en krijg ik steeds meer de indruk na wat ik lees en hoor dat ik een behoorlijke zware operatie achter de rug heb en het normaal is dat ik nog zo zwak ben. Maar waarom is mij dat van te voren niet verteld en waarom wordt je geacht de volgende dag weer naar huis te gaan. Dit heeft bij mij zo een verkeerde indruk opgewekt t.a.v. de operatie dat ik nu niet meer weet waar na ik moet luisteren (en geloof me in het ziekenhuis krijg ik een en al tegenstrijdigheid te horen).
A. Heb ik nu echt een hele zware operatie achter de rug waarvoor ik eigenlijk nog op bed zou moeten liggen?
B. Zijn die vreselijke duizelingen normaal?

Ik hoop dat iemand mij het verlossende antwoord geven kan want ik maak me ongerust.
Anita1969
BerichtGeplaatst: 06-01-2006 11:54 Reageer met quote

Hoi Deejee,

Heb er geen antwoord op, maar ben wel benieuwd hoe het nu met je is?

Grt,
renessy
GastBerichtGeplaatst: 11-01-2006 18:34 Reageer met quote

Hallo, ik wil je niet bang maken, maar ik ben na een simpele knie-operatie wel drie maanden duizelig geweest... Ik kon sinds de narcose niet tegen rook, patat, koffie en dat soort geurende dingen... Ze zeggen dat t kan...

Succes!
Caitlin
GastBerichtGeplaatst: 06-02-2006 15:44 Reageer met quote

Hallo,
Ik ben 2 weken geleden, geholpen aan mijn schildklier. Ze hebben er een stuk vanaf gehaald en verder alles goed bekeken al met al ruim 2 uur onder narcose geweest. Nu ben ik 2 weken verder voel ik mij nog steeds zo moe en futloos. Is dit normaal? Kan het ook aan de soort operatie liggen? Ik dacht zo'n beetje weer aan het werk te gaan maar eerlijk gezegd moet ik daar niet aan denken.
Ben blij dat eindelijk mijn vraag ergens kwijt kan.
Groetjes.....
Karin70
BerichtGeplaatst: 19-04-2006 15:30 Reageer met quote

ik heb in 5 jaar tijd 5 operaties achter de rug waarvan de langste 8 uur heeft geduurd. Mij is verteld dat je een half jaar last kan blijven houden van zo'n narcose dus niets om je zorgen over te maken lijkt mij. in ieder geval het beste ermee.

Caitlin mag ik vragen of alles goed was met het stukje schildklier wat ze weggehaald hebben ?

Groetjes,
Karin
klavertje
GastBerichtGeplaatst: 13-05-2006 16:49 Reageer met quote

hallo

Ik heb net een nieuw onderwerp gestart over restless body na narcose/pijnbestrijding. ik heb dus zelf hele vervelende ervaringen hiermee. ik ben de afgelopen vijf maanden een behoorlijk aantal keren in het ziekenhuis geweest, o.a. maag en darmonderzoek met lichte narcose, dat was geen probleem.
Daarna heb ik een leverpunctie gehad zonder narcose, maar heb daarna wel een morfineinjectie gehad, vanwege de pijn en ik moest vier uur stilliggen. Na die injectie had ik het niet meer ik kon niet meer stilliggen. Vandaar dat ik het heb over restless body. Dat heeft drie dagen geduurd. In maart heb ik een schildklieroperatie gehad en ik heb gezegd dat ik niet tegen morfine kan. Hebben ze me toch gegeven, met als gevolg dat ik op de uitslaapafdeling bijna ontplofte en niet
meer kon blijven liggen. Toen ik terug mocht naar zaal ben ik dus uit mijn bed gesprongen en heb twee uur heen en weer gelopen met een loopinfuus. Pas toen ik iets kalmerends kreeg kon ik weer enigszins in bed blijven. Dat duurde ook een dag of drie.
Afgelopen woensdag hebben ze mijn galblaas verwijderd, heb duidelijik gemaakt dat ik geen morfine verdraag, heb ik ook niet gehad. Maar toen ik wakker werd gemaakt kon ik bijna niet wakker worden, heel duizelig en ja hoor weer hetzelfde liedje, ik kon niet stil blijven liggen. Heb daar gelukkig snel iets voor gehad. Toen ik aan het eind van de dag naar huis mocht heb ik nog twee tabletjes gehad, maar ik voelde me verschrikkelijk. Dat restless gevoel is tien keer erger dan de pijn en zelfs nu drie dagen na de operatie kan ik nog niet helemaal stilzitten. Ik wiebel voortdurend met mijn benen.
Nou een lang verhaal ik ben benieuwd of iemand dit ook herkent.

groeten
yvonne
matti
GastBerichtGeplaatst: 29-05-2006 21:44 Reageer met quote

hi allemaal, hey deejee, ben bijna 10 dagen ver en heb nog altijd last van enorme druk in mijn hoofd, wazige gedachten, amnesie van het korte termijn, emoties en zwarte gedachten, zelfs angst rond mijn hartritme en mijn ademhaling(alsof mijn keel gedeeltelijk is dichgeslibd) en dat allemaal na een algemene verdoving van 2 uur voor een knieoperatie...
pfff ik hoop ook dat dit niets ernstig is en snel overgaat; veel succes allemaal...
matti
GastBerichtGeplaatst: 29-05-2006 21:47 Reageer met quote

en deejee, die verschrikkelijke vermoeidheid, dat heb ik ook gehad en amai, daar had ik angst voor de tweede operatie, maar heb dat gemeld en de volgende operatie verliep vlekkeloos, ook wellicht omdat ik geen pijn voelde en heb zelfs niet meer geslapen, waarschijnlijk vandaar die gevoelens nu haha, maar het zou toch allemaal wel psychisch zijn hoor en enkel rust helpt je, niet teveel nadenken en goed slapen...succes
Yolanda.
GastBerichtGeplaatst: 09-06-2006 16:20 Reageer met quote

Hallo Yvonne, (reactie op bericht 13-5 16.49 uur)

Je verhaal over restless body spreekt mij erg aan. Drie mnd geleden is mijn baarmoeder verwijderd. Nadat ik een beetje was bijgekomen van de morfine(+/- na 1,5 dag) had ik ook helse pijnen in mijn benen. Ik werd er helemaal gek van. Ze hebben de assistent gynaecoloog erbij gehaald, deze heeft wat testjes gedaan en zijn antwoord luidde het komt niet van de operatie. Vervolgens hebben ze me een fysio gestuurd die mij adviseerde te lopen. Enfin met een verse buikwond ben ik dus gaan lopen in de ziekenhuisgangen. Hielp natuurlijk niet. Vervolgens ben ik met wat kruiken gaan werken, in eerste instantie hielp het een beetje maar de helse pijnen kwamen weer snel terug. Eenmaal thuis heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb er voor gezorgd dat ik bijna dagelijks 3 weken achter elkaar massage heb gehad. Daarnaast heb ik met de verse buikwond 2 maal per dag een wandeling van een uur gemaakt om te druk op de benen kwijt te raken. Inmiddels ben ik op controle geweest en nog steeds kan niemand mij vertellen hoe dat nou kon komen met die beentjes, zelfs de anestesist roept dat het niet aan hem ligt. Maar ja, het moet toch wel ergens van komen ! We zijn nu 3 maanden verder maar de zijkanten van de benen doen nog steeds pijn. 's nachts wordt ik er dan wakker van want dan moet ik weer op de andere zij draaien en overdag heb ik het gevoel dat ik mijn benen moet meeslepen. Dus de beweging en de massages hebben me een heel stuk geholpen maar ik ben er nog niet. Ik ben dus nog steeds op zoek naar oplossingen. Ik ben inmiddels al 2 maal naar een osteopaat geweest, tot op heden heeft dat ook nog niets veranderd en op mijn sportschool staat een power plate waarop je ook massageoefeningen kunt doen, dus dat gaan we de aankomende weken ook maar even uitproberen. Ik heb ook geen flauw idee of het de morfine is die deze problemen veroorzaakt of iets anders. Mijn oplossingen zitten in de symtoombestrijding en niet in het vinden van de oorzaak. Ik hoop dat ik daar ook nog acgter kan komen en dan laat ik het je wel weer weten.

Hou je haaks !!
Yolanda
Gast
BerichtGeplaatst: 09-06-2006 23:44 Reageer met quote

Yolanda schreef:
Hallo Yvonne, (reactie op bericht 13-5 16.49 uur)

Je verhaal over restless body spreekt mij erg aan. Drie mnd geleden is mijn baarmoeder verwijderd. Nadat ik een beetje was bijgekomen van de morfine (+/- na 1,5 dag) had ik ook helse pijnen in mijn benen. Ik werd er helemaal gek van. Ze hebben de assistent gynaecoloog erbij gehaald, deze heeft wat testjes gedaan en zijn antwoord luidde het komt niet van de operatie. Vervolgens hebben ze me een fysio gestuurd die mij adviseerde te lopen. Enfin met een verse buikwond ben ik dus gaan lopen in de ziekenhuisgangen. Hielp natuurlijk niet. Vervolgens ben ik met wat kruiken gaan werken, in eerste instantie hielp het een beetje maar de helse pijnen kwamen weer snel terug. Eenmaal thuis heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb er voor gezorgd dat ik bijna dagelijks 3 weken achter elkaar massage heb gehad. Daarnaast heb ik met de verse buikwond 2 maal per dag een wandeling van een uur gemaakt om te druk op de benen kwijt te raken. Inmiddels ben ik op controle geweest en nog steeds kan niemand mij vertellen hoe dat nou kon komen met die beentjes, zelfs de anestesist roept dat het niet aan hem ligt. Maar ja, het moet toch wel ergens van komen ! We zijn nu 3 maanden verder maar de zijkanten van de benen doen nog steeds pijn. 's nachts wordt ik er dan wakker van want dan moet ik weer op de andere zij draaien en overdag heb ik het gevoel dat ik mijn benen moet meeslepen. Dus de beweging en de massages hebben me een heel stuk geholpen maar ik ben er nog niet. Ik ben dus nog steeds op zoek naar oplossingen. Ik ben inmiddels al 2 maal naar een osteopaat geweest, tot op heden heeft dat ook nog niets veranderd en op mijn sportschool staat een power plate waarop je ook massageoefeningen kunt doen, dus dat gaan we de aankomende weken ook maar even uitproberen. Ik heb ook geen flauw idee of het de morfine is die deze problemen veroorzaakt of iets anders. Mijn oplossingen zitten in de symtoombestrijding en niet in het vinden van de oorzaak. Ik hoop dat ik daar ook nog acgter kan komen en dan laat ik het je wel weer weten.

Hou je haaks !!


YolandaMisschien heb je wel te lang niet goed op de ok tafel gelegen waardoor je last het van je rug/bekken of SI gewricht en dus een soort van zenuwpijn in de benen. Ik herken deze pijn ook maar ik krijg het als ik lang moet zitten bijv met autorijden.
truusje
GastBerichtGeplaatst: 23-06-2006 14:13 Reageer met quote

hallo allemaal

ik zit hier een beetje suf te lezen, waarom? omdat ik nu 1 dag thuis ben, na maar twee dagen ziekenhuisopname en een opreatie van de baarmoeder, vleesbomen verwijderd.
de dag dat ik naar huis mocht voelde ik me op en top,,,en nu,, helemaal op, inderdaad erg wazig kan het moeiijk omschrijven wat ik voel. voel me idere geval geen mens, ik wil van alles, maar ik kan niet, doodmoe, vaag, alles is vaag, is dit normaal. je de eerste dag goed voelen, en daarna terug vallen???
tierlantijntje
GastBerichtGeplaatst: 06-07-2006 10:28 Reageer met quote

Ben april 2004 geopereerd (3.30 uur) aan mijn rug en had van de narcose geen last. Nu ben ik in hetzelfde ziekenhuis op 23 mei j.l. weer geopereerd (4 uren) en ben nu nog steeds zo moe. Volgens de specialist gisteren ben ik genezen verklaard, maar die vermoeidheid breekt me.Dingen niet kunnen benoemen maakt me ook heel onzeker. Wat te doen?IIk wil alles en heb ook geen pijn meer
elze
BerichtGeplaatst: 26-09-2006 23:43 Reageer met quote

misschien toch door de morfine, ik ben 12 jaar geleden geopereerd aan een buitenbaarmoederlijke zwangerschap, mn buik zat al vol bloed en moest met spoed geopereerd worden en kreeg daarna ook morfine, dat was op een donderdagavond, de arts die vrijdag naast mijn bed stond, ik was toch zo beroerd, vond dat ik de zaterdag maar naar huis moest, meteen kwam de verpleegkundige langs die zei, daar komt niets van in, ze gaat maandag. ook zei de arts dat ik na een week wel weer aan het werk kon, wist ik veel. ik lag thuis alleen maar duizelig en misselijk te zijn op de bank en na 3 weken voelde ik me zo schuldig dat ik ging werken, als een zombie zweefde ik daar rond, totdat de arboarts belde en mij naar huis stuurde, voor een buikoperatie staan 6 weken zei hij, was me nooit verteld, maar na die 6 weken was ik nog steeds duizelig en hondsmoe, dat heeft toch echt heel lang geduurd. nu ben ik vorige week geopereerd, mijn baarmoeder is verwijderd en ik heb nu geen morfine gekregen en ik voel me kiplekker, totaal geen last van duizeligheid en daar was ik weer zo bang voor, dus of het aan de morfine ligt weet ik niet, maar als ik de verhalen op dit forum hier zo lees, zou dat best kunnen.
geef er maar aan toe, je kunt niet anders, het komt uiteindelijk wel weer goed, maar het heeft echt tijd nodig. ik weet nog dat ik kwaad op mezelf werd, van stel je niet zo aan, maar dat helpt ook niet echt natuurlijk.
sterkte
groetjes
elze
neeltje
GastBerichtGeplaatst: 28-09-2006 9:10 Reageer met quote

Vijf weken geleden heb ik onder narcose een curettage ondergaan. Een lichte ingreep volgens de informatie die je krijgt, na een paar dagen ben je weer helemaal de oude. Dat was in mijn geval dus niet zo. Direct na de ingreep voelde ik me prima, maar in de dagen die volgden knapte ik niet op en ging ik me steeds zieker voelen. Ik heb last van moeheid en duizelingen, functioneer maar voor hooguit 50%. Omdat ik niet begreep wat er aan de hand was en ervan uit ging dat ik eigenlijk weer alles moest kunnen, ging ik steeds over m'n grenzen heen en moest dat vervolgens bekopen met een zware terugslag. Nu lijkt het eindelijk iets stabieler te worden, maar ik ben bang dat het nog een tijd gaat duren voordat ik weer de oude ben. Ik heb een laag lichaamsgewicht voor mijn lengte en heb gehoord dat slanke mensen meer last hebben van narcose. Ben benieuwd of anderen dat herkennen.
Superkat
GastBerichtGeplaatst: 28-09-2006 11:14 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Ik heb 4 weken geleden een buikoperatie gehad onder algehele narcose. De operatie is me erg meegevallen, maar ik voel me ook nog steeds erg moe en ga geregeld op bed liggen. Na de operatie heb ik een morfinepompje gehad om de pijn te bestrijden, maar ik heb er weinig gebruik van gemaakt omdat de pijn wel te verdragen was en ik misselijk werd van de morfine. De moeheid is er nog steeds, het kan dus zijn dat dat komt van de narcose of de morfine. Ijzergebrek na een operatie komt ook voor, maar ze hebben na de operatie wel bloed geprikt om dat te controleren en volgens mij was het ijzergehalte hoog genoeg want ik heb er verder niks meer van gehoord.
Hoe lang zal het duren eer die moeheid verdwenen is want ik vind het onderhand wel genoeg.......
groetjes
SK
athena
GastBerichtGeplaatst: 30-09-2006 21:36 Reageer met quote

Ook ik ben 1,5 week terug geopereerd, baarmoeder verwijderd.De operatie en periode erna zijn me tot nu toe heel erg meegevallen. Tuurlijk ben ik wat sneller moe maar dat wordt met de dag beter. Ook ik reageerde erg heftig op de morfine. Braken, onbeheerst beven, duizelig en een onrustig brandend gevoel in m,n lichaam. Na het afkoppelen van de morfine heeft dit nog een dag of 3 geduurd. Wat een troep is dat!!! Volgens een vriendin die verpleegkundige is , komtt dit meer voor. Ook de verpleging in het ziekenhuis zei dat het een soort overgevoeligheidsreactie was.
TS
GastBerichtGeplaatst: 02-10-2006 10:17 Reageer met quote

Hallo ik heb een vraag ben geopereerd 12 julie heb sindsdien veel laST VAN HAARUITVAL ZOU DAT DOOR DE NARCOSE KOMEN???????????
petra d
GastBerichtGeplaatst: 02-10-2006 18:52 Reageer met quote

Het is jammer dat er geen specialisten reageren op deze klachten met betrekking tot narcose.
Zelf ben ik 3 dagen geleden geopereerd aan een halscyste en ben ca. 1,5 uur weg geweest. Ook ik ben doodmoe en weet nu dat het er blijktbaar toch bij hoort. Toegeven dan maar...
Britta
GastBerichtGeplaatst: 24-10-2006 2:22 Reageer met quote

Hallo narcose-partners, ik zit met dezelfde vragen als jullie!
Is die moeheid en duizeligheid normaal na een operatie?
Ik heb kunstbot in mijn bovenkaak gekregen, zodat er eindelijk implantaten geplaatst kunnen worden(na 8 a 9 mnd).Ben nu een week thuis, voelde me de eerste dag ook heel goed,
maar vermoed, door blijdschap, dat je weer thuis en in je eigen omgeving bent!De dagen erna alleen maar moe,moe en moe en verschrikkelijk duizelig, zelfs als ik op de bank zat te nixen begon het te draaien!
Voor mijn gevoel ben ik al weken thuis!
Wil zo graag weer wat kunnen doen en lekker bezig zijn en zeker weer lekker naar mijn werk!
Als ik gedoucht heb ben ik het al zat, niet normaal!
Ik slaap ook veel tussendoor, besef nu gewoon dat je eraan
toe moet geven, anders denk ik, blijf je sukkelen met jezef!
Na een week was ik voor controle en de chirurg zei ook, dat het normaal is na een narcose en dat je het de tijd moest geven! Dat doe ik dus!
Veel sterkte allemaal!
Mamieke
BerichtGeplaatst: 24-10-2006 21:40 Reageer met quote

Hoi,
Midden juni heb ik een schildklieroperatie gehad en diezelfde avond nogmaals narcose vanwege een slagaderlijke nabloeding. Als pijnstilling alleen Paracetamol en tegen de stress van het trauma een paar dagen oxazepam geslikt.
Daarna bleef ik me een vod voelen: niet moe maar uitgeput, duizelig, namen en woorden steeds vergeten, kon niet meer veilig auto rijden.

In september opnieuw geopereerd (galblaas). Deze keer heb ik vanaf 1 week voor tot ongeveer 1 week na de operatie morfine-injecties gehad en vervolgens nog even Tramadolcapsules en daarbij steeds een hoge dosis Paracetamol.

Nu voel ik me beter dan het hele afgelopen jaar het geval is geweest. Ik heb nauwelijks pijn, krijg geleidelijk aan energie, ga deze week weer auto rijden, mijn geheugen loopt als een trein en de kids zeggen dat ik eindelijk weer een gezellige moeder ben!
Ik heb nog wel last van haaruitval en wordt meteen duizelig bij een onverwachte beweging.
Maar deze keer geef ik mezelf de tijd om te herstellen, ben blij met elk karweitje dat wel lukt ipv te somberen over dingen die niet gaan, geniet van een middag zonder middagdutje (en dat komt steeds vaker voor), .........en verheug me nu al op een probleemloos vlgend jaar.
Index > Overige ziekten > Aanhoudende duizelingen en moeheid na narcose
Pagina 1 van 3  

1, 2, 3  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring