Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Seksuologie > Mijn man heeft geen zin in seks
Auteur Onderwerp: Mijn man heeft geen zin in seks
Anoniempjee1976
BerichtGeplaatst: 29-02-2016 11:12 Reageer met quote

MADELINA schreef:
Ik zit middenin het verhaal van een partner te hebben die zeer weinig seksverlangens heeft en onze relatie prima vindt. We vrijen 2x in een maand. Ik wil veel meer. Ik heb proberen praten en ben naar een relatietherapeut gegaan. Het helpt echt niet.Hij belooft effort maar het blijft bij woorden en als ik mijn seksuele behoeftes uit dan is het mijn probleem. Want voor hem is alles goed. Hij zegt mij nog aantrekkelijk te vinden. We zijn 10 jaren samen. Hij is 49. We hebben een 'beste vriend'-achtige relatie. Ik wil me vrouw voelen. Ik wil zeker moeite doen en experimenteren in onze relatie. Ik heb al zoveel geprobeerd. Sexy lingerie, rolspel, speelgoed, .. Heel even gaat het dan iets beter en dan voel ik me zo hoopvol en blij maar enkele dagen later is het weer weken stil. De tv wint van mij. Elk initiatief komt van mij. Ik weet niet hoe ik nu het beste voor mezelf kan zorgen. Aanvaarden dat het niet meer voor mij weggelegd is, kan ik niet. Ik wil me ook niet meer verlagen met te blijven smeken of zagen over seks.Ik zoek dus gezonde oplossingen. Eigenlijk voel ik me radeloos en ben blij dat ik dit forumgesprek gevonden heb. Een vrouw die meer zin heeft dan een man lijkt uitzonderlijk. Daarom voelde ik ook alleen met een taboeprobleem. Zijn er aub tips of helpende ervaringen die jullie willen delen?


Beste Madelina,

Ik zit net als u in dezelfde situatie, dus kan ik erg aanvoelen wat je doormaakt. Ook al ben ik een man.

Je schrijft ook dat aanvaarden niet meer voor u is weggelegd, en dat je dat niet kunt, en dat je naar gezonde oplossingen zoekt.

Als ik zou kunnen beste, zou ik je een magische formule sturen … Want ook ik heb alles al geprobeerd.

Zelf naar een relatietherapeut gaan wil zij niet. Maar ik heb omwille van onze situatie zelf een opleiding seksuologie gevolgd, met de bedoeling wat papieren te laten rondslingeren die verband houden met ons probleem.

Maar ook dat helpt niks. Dus ik ben opgeleid om koppels te helpen in zulk soort problemen. Maar ik kan er mijn eigen seksuele relatie niet mee verbeteren. Paradoxaal niet? Smile

De wet indachting: de mens specialiseert zich op het terrein van zijn grootste frustraties. Smile

En ja, Soms kom je tot de conclusie dat er geen echte oplossing is. Toch wil zij een kind van mij, en omdat vrouwen niet zwanger kunnen worden van de heilige geest, word de volgende seksuele afspraak op de kalender genoteerd. Want haar vruchtbare periode rekent ze met precisie uit.

Maar dan wil ik zelf niet en zorg dat ik van te voren gemasturbeerd heb. Ook al zijn voor mij kinderen geen bezwaar. Ik wil ook niet behandeld worden als een soort van melkkoe.

Ook de vrees dat het daarna nog erger zal worden. (Cupido verdwijnt als een baby verschijnt)

Dus net als u voel ik me ook radeloos. Niet dat ik dus enige oplossing voor uw probleem kan bieden, alleen maar een groot begrip voor uw situatie. Wat me geen enkel moeite kost uiteraard.

Groet,

Anoniempje
houde
BerichtGeplaatst: 05-12-2016 23:05 Reageer met quote

ik heb een vraag ik ben verliefd op iemand maar ik hem hem nog nooit gezien maar alleen foto.. mijn hart klopte bij hem.ik kam niet meer stoppen...
psycho_
BerichtGeplaatst: 06-12-2016 21:32 Reageer met quote

houde schreef:
ik heb een vraag ik ben verliefd op iemand maar ik hem hem nog nooit gezien maar alleen foto.. mijn hart klopte bij hem.ik kam niet meer stoppen...


oeehhh, lastig!!
kun je op geen enkele manier iets van zijn sociale media vinden en misschien een gesprek met hem aan gaan?
als je nu al zulke sterke gevoelens hebt en je hem nog niet eens gezien hebt, betekent het wel degelijk iets! Ik zou gewoon praten met hem. Ik weet dat dat lastig is en akward maar als het tussen jullie klikt, dan kan er wellicht iets moois ontstaan!
Anoniempjee1976
BerichtGeplaatst: 08-12-2016 6:19 Reageer met quote

houde schreef:
ik heb een vraag ik ben verliefd op iemand maar ik hem hem nog nooit gezien maar alleen foto.. mijn hart klopte bij hem.ik kam niet meer stoppen...


Ik zou alle gevoelens die u hebt uitspreken naar die persoon toe uitspreken. Positieve en negatieve. Sommige dingen moet je uitspreken. Het moment gaat voorbij en dan ben je weer alleen.
Koettie
BerichtGeplaatst: 08-12-2016 23:17 Reageer met quote

Naar iemand die je niet kent? Dat komt vest creepy over.
psycho_
BerichtGeplaatst: 08-12-2016 23:24 Reageer met quote

Koettie schreef:
Naar iemand die je niet kent? Dat komt vest creepy over.


Je kan toch gewoon hoi zeggen of via via met hem ontmoeten, niks creepy
Koettie
BerichtGeplaatst: 09-12-2016 0:36 Reageer met quote

Hoi zeggen is ook iets anders dan 'alle gevoelens die je hebt' naar iemand uitspreken.
Anoniempjee1976
BerichtGeplaatst: 09-12-2016 4:53 Reageer met quote

Uiteraard Koettie, ik ging eigenlijk al van de veronderstelling uit dat er van te voren toch wel eerst een gesprekje of meer had plaatsgevonden, en dat goed klikte. Dat kan een lange tijd, zeer lange tijd duren, maar ook vrij snel. Het begint natuurlijk altijd eerst wat oppervlakkig en voorzichtig aftasten. Ik heb zelf ooit in zo’n situatie gezeten zeer kort geleden.
Ik had gevoelens en zij had gevoelens. Dat wederzijds bleek te zijn. Die werden eigenlijk vrij snel uitgesproken. Ik ben eerlijk gezegd vaak niet de eerst die de gevoelens prijsgeeft, maar ik was toch heel blij dat zij dat durfde doen. Zodat ik me ook vrijer kon uiten.

Na een aantal kortere ontmoetingen en woordenwisselingen werd er achteraf niet veel mee gedaan met die gevoelens, wegens de omstandigheden.
Toch was het voor mij en wellicht voor haar toch een leermoment, die achter bekeken toch niet graag had willen missen, omdat er op bepaalde vlakken erg grote overeenkomsten waren. Dat was ook de rede van deze zeer sterke gevoelens. Maar ja, dat hangt natuurlijk van het contact af, en van de persoon en de context… Daar zijn eigenlijk geen vaste regels voor.
Koettie
BerichtGeplaatst: 09-12-2016 10:37 Reageer met quote

Er staat letterlijk dat ze hem nooit gezien of gesproken heeft, dus daar ging ik maar even vanuit.
Anoniempjee1976
BerichtGeplaatst: 09-12-2016 11:54 Reageer met quote

Okay, ik ging van een totaal ander scenario uit. Wink Want tegenwoordig kan men elkaar makkelijk bereiken via facebook, berichtjes, bellen, mail enz. Je zegt dat zij schrijft dat er letterlijk staat dat ze hem nooit gezien of gesproken heeft. Live gezien wellicht niet. Dat is het enige wat duidelijk is. (Tenzij via cam met facebook misschien of elders) Nooit gesproken/geschreven staat er namelijk niet. Smile
Index > Seksuologie > Mijn man heeft geen zin in seks
Pagina 6 van 6  

Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring