Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Seksuologie > Mijn man heeft geen zin in seks
Auteur Onderwerp: Mijn man heeft geen zin in seks
zonnestraal123
BerichtGeplaatst: 04-03-2011 13:45 Reageer met quote

Ik heb hier veel gelezen over het geen zin hebben in seks. Helaas worden de meeste berichten geschreven door mannen, waarvan de vrouwelijke partner geen zin heeft in seks of door vrouwen die zelf geen zin (meer) hebben. Ik sta aan de andere kant van het verhaal: mijn man heeft nooit meer zin in sex, terwijl we eerder een goed sexleven hadden. Alles is al onderzocht: testosteron, stofje in de hersenen, diabetes en ga zo maar door. "Het zit wellicht tussen uw oren mijnheer" en hij kan weer naar huis. Ik heb al vele tips (van het internet) in de strijd gegooid, maar niets werkt. "Het" is er gewoon niet meer en als hij wel weer eens een erectie krijgt, slaat de faalangst toe en gebeurt er weer niets. Mijn man loopt tegen de 50, problemen met libido komen vaker voor en er zijn weinig echte oplossingen voor te vinden. Er zijn geen traumatische gebeurtenissen in het spel die een rol kunnen spelen. Ook geen ziektes of medicijngebruik en ik mag er nog steeds wezen, al zeg ik het zelf.

We hebben een stabiele relatie en houden zielsveel van elkaar, praten veel en doen leuke dingen samen. Daarin zit hem het probleem ook niet. Ik pieker er niet over om vreemd te gaan of van hem te gaan scheiden, maar het vreet wel aan me. Ik heb zelf een erg gezond libido en wil zo graag wel vrijen met mijn man. Op dit moment komen we niet verder dan knuffelen en daarin moet ik dan ook nog het initiatief nemen. Dat vind ik niet erg, maar ik wil zo graag meer. Met enige regelmaat vrij ik wel met mezelf, maar dat is toch anders. Het geeft je nooit hetzelfde gevoel, dan wanneer je met je man vrijt. Ik ben inmiddels gestopt met het praten met hem over seks. Goede gesprekken, ruzie, nieuwe ideeën, mijn man heeft gewoon geen zin meer. Mijn verstand heeft me er wel bij neergelegd, maar mijn lichaam vertelt me iets anders. Er met iemand anders over praten kan niet. Ik schaam me er voor om te moeten zeggen dat we nooit meer seks hebben, terwijl het toch veel meer voorkomt dan men van elkaar weet. En als je er met iemand over praat, krijg je alleen maar te horen, hoe fantastisch hun seksleven is en daar zit ik nou net niet op te wachten. Afgezien van het feit of dat dan weer waar is of niet.

Mogelijk komen op dit bericht reacties van mannen of vrouwen die zich hierin herkennen. Graag wil ik ook reacties van mensen die in hetzelfde schuitje hebben gezeten en tot een andere oplossing zijn gekomen dan het gewoon maar te accepteren of het zoeken van een andere partner.
lilly12
BerichtGeplaatst: 05-03-2011 10:28 Reageer met quote

Hoi zonnestraal,

Ik heb hetzelfde met mijn vriend, hij wil ook niet meer, zelfs niet kussen en knuffelen. Dit speelt nu al bijna 3 jaar.

Vorig jaar is er een breuk/time-out geweest, en toen kreeg ik na vele andere redenen de volgens hem, echte reden: ik was niet meer aantrekkelijk voor hem.
Ik ben dikker geworden de afgelopen paar jaar, maar ten opzichte van andere forse vrouwen ben ik dan nog "slank".
Maar mijn mening is dat als je van elkaar houdt, dit geen invloed zou mogen hebben op intimiteit en seks.

Hij gaat niet naar de dokter om zich te laten onderzoeken of er misschien nog iets anders meespeelt. Hij is ook bijna 50 jaar.

Ik kan alleen maar zeggen dat, zoals jij je voelt, ik dat voor mezelf kan beamen.
Er zijn dagen dat ik het accepteer, en er zijn dagen dat ik zo ontzettend kwaad word. Een relatie heb je met z'n 2en, en het kan toch niet zo zijn dat 1 persoon maar al het gevoel aan de kant moet schuiven. Ik wil graag een middenweg vinden daarin. Maar hij niet.

Hoe lang ik dit nog ga volhouden weet ik niet. Ik hou zielsveel van hem en wil eigenlijk de rest van mijn leven met hem delen, maar ik wil geen vriendjes relatie.
Misschien komt hij nog tot inkeer en wil hij mij ook van tijd tot tijd gevoelsmatig tegemoet komen, maar als dat niet zo is, ik weet niet of ik daar mee kan leven, ondanks mijn liefde voor hem.

Ik zal je met mijn verhaal nu niet echt geholpen hebben, maar misschien heb je er wel wat aan, dat ik hetzelfde voel en denk als jij beschrijft.
vulcan
BerichtGeplaatst: 05-03-2011 11:25 Reageer met quote

Misschien een goedkoop cliché, maar de meeste dingen zijn onderhevig aan sleet. Ook een relatie. Wie het anders beweert bedriegt zichzelf. Veranderingen aan het uiterlijk zouden in principe niet mogen meespelen, iedereen verandert, op korte of lange termijn. Zou er alleen op grond daarvan gescheiden worden dan bleef er geen enkele relatie duren. Niemand heeft de eeuwige jeugd, zolang wij dat niet kunnen accepteren gaat het fout. Ook medische oorzaken kunnen meespelen, met als gevolg een vermindert libido bijvoorbeeld. Dat alles samen maakt het totaalplaatje.
zonnestraal123
BerichtGeplaatst: 06-03-2011 21:03 Reageer met quote

Dank jullie voor je reactie.

Lilly, in jouw geval is het dus nog erger omdat je man je niet meer aantrekkelijk vindt. Dat is bij ons niet aan de orde. Regelmatig zegt mijn man dat ie vindt dat ik er lekker uitzie, maar het doet niets met hem waardoor hij een sexuele prikkel krijgt. En dat is erg dubbel.

Vulcan, je hebt gelijk als je zegt dat alles "slijt", ook een relatie en dat wil ik echt wel onder ogen zien. Ik vind het alleen zo jammer om zo jong al (beiden nog geen 50, ik ben 43) een seksleven vaarwel te moeten zeggen. Wat ik eerder al schreef: mijn verstand kan het wel accepteren, maar mijn lichaam is maar van vlees en bloed. Er zijn geen medische oorzaken te vinden bij mijn man en bij een psycholoog komt hij ook niet veel verder.

Gelukkig knuffelen we wel, maar dat wakkert mijn vuurtje meestal alleen maar aan. Om dan te zeggen, dan knuffelen we maar niet meer, dan heb je helemaal geen intimiteit meer. Soms stel ik nog wel voor om het gewoon te doen, lukt het dan lukt het, zo niet dan is het ook goed, maar dan is het steevast "nee ik wil het niet" en dat respecteer ik dan ook. Hoe dan ook, het blijft lastig. Daarom wilde ik zo graag "horen" van anderen hoe je hier mee om kunt gaan en liever nog: hoe je dit oplost.
vulcan
BerichtGeplaatst: 07-03-2011 15:51 Reageer met quote

Als ik je verhaal zo lees en herlees lijkt je man mij een hopeloos geval. De medici staan met de mond vol tanden? Van het standpunt uitgaande dat je man niet faket, want ook dat is dagelijkse kost. Als het je niet enkel te doen is om wat de buitenwereld ervan vindt, en je hebt een meer dan gezond libido, liggen de oplossingen niet voor het grijpen. Ik begrijp dat je je man geen pijn wil doen, maar toch zul je ooit de stap moeten zetten wil je er psychisch niet helemaal onderdoor gaan.
Elize48
BerichtGeplaatst: 12-07-2011 12:20 Reageer met quote

Mijn man is ook liever als hij zin heeft. Zo werkt dat nu eenmaal. Nu hij vaker zin heeft omdat 'ie weer gezond is, is het ook gezelliger.

Wij zijn naar www.wellcare4u.be gegaan en daar bleek er van alles op hormonaal gebied te spelen. Daar besteden de meeste artsen geen aandacht aan. Ze hebben ook hulp voor het weer opstarten van de beleving met elkaar.

Je kunt ook de lovpil eens proberen. Als het nog niet zo schokkend is, helpt dat bij man en vrouw de zin opwekken. Lovpil is natuurlijk en kan nergens kwaad voor maar het stimuleert de bloedsomloop rond de organen. 3x2 perdag en werkt binnen een paar dagen....

Dit komt uit het boekje van de dokter die het heeft ontwikkeld, Dr Stephan uit Londen
LOVPIL
When I first became interested in developing a whole range of Bio¬Nutritional Therapy supplements I started work in London and Switzerland, where my laboratories have been placed since 1965, to develop a new kind of health food. I was able to draw on twenty nine years of clinical experience atThe Stephan Clinic where people from all over the world have come in search of rejuvenation and a better quality of life.
Men and women have always searched for ways to improve their energy, vitality and the quality of their lives and with this desire there is always the wish for a better and more fulfilling SEX LIFE.
For over a quarter of a century I have treated these men and women at my Clinic in London.
People are living longer today and, as a result of this longer life, new problems are being encountered. Parts of the body are wearing out. Although these new problems are not life threatening they do interfere with the quality of life.
Together with my team of associates in Switzerland and London we researched and developed a new product which would be a modern food supplement for men and women who want to feel better and have a better, more fulfilling sex life. The project was code-named 'The Love This rapidly
became LOVPIL which is the name under which the new product is introduced to the public.
The principle of LOVPIL is that it is a totally natural food supplement, it is not a drug. LOVPIL contains a scientifically balanced mixture of vitamins which have long been regarded as effective for energy and vitality as well as love life and sexual enhancement.
LOVPIL is a natural food supplement for men and women who love life. It is a simple, natural way of helping the body to have an improved and scientifically balanced nutrition that maintains a good quality of life.
'You are what you eat' and, after 29 years of practice specialising in
rejuvenation and sexual problems, I am a firm believer in balanced scientific
nutrition.

During exhaustive consultations with many of my patients I found that of those who were taking certain of the vitamins and other supplements contained in LOVPIL, all claimed that they felt better.
As well as improving the quality of their lives and improving their general feeling of well-being, many said that they had a beneficial effect on their love life.To have a full and happy love life you have to feel healthy and energetic, and that's what LOVPIL is formulated to do, by supplementing the body's nutrition.
Amongst its constituents are specially prepared nutritional proteins of the individual tissues known to be related to sexual problems. These tissues include the glands, circulatory system and nervous system.
These tissue proteins - in the form of Ribonucleic Acids - have been developed as foods from proteins used in a clinical trial for impotence in males. The independent trial was carried out by a general practitioner. The men involved were aged 22-76 years. The result of the trial was that 77.5% of the people
involved had very good results and recovered. The trial was reported in the medical press and, in the words of the general practitioner who conducted the trial, "the results were encouraging enough to make it reasonable to offer this form of treatment in the future to those suffering from impotence or distressingly reduced potency".
The same results were achieved in practice on women who found their interest in sex and general enjoyment of sex had deteriorated.

Take one to three LOVPIL daily, Other constituents of LOVPIL include:
Adenosine Triphosphate or ATP: the biological energy molecule.
Vitamins: Vitamin A, folic acid, Cobalamin B 12, C, and D. The general properties of these and other vitamins are described on page 21.
Minerals: Calcium, Zinc, Manganese and Selenium. The general properties of these and other minerals are described on page 22.
Amino Acids: Isoleucine, Phenylalanine, Leucine, Threonine, Lysine, Methionine, Valine, Alanine, Glycine, Histidine, Arginine, Proline, Aspartic Acid, Serine, Cysteine, Tyrosine, and Glutamic Acid. The general properties of the essential and non-essential amino acids are described on page 23.
LOVPIL also contains Damiana a herb which is found in Mexico and is highly regarded as having aphrodisiac properties.
It is not however the individual constituents of LOVPIL which are important it is the synergy of the whole interaction of these natural nutritional substances.
LOVPIL is for everybody Younger people who want more from life, the middle aged who find they are slowing down and older people who would like to get a little more zip into their lives.

After all, you have to feel good to have a full and active life as well as a fulfilling and satisfying love life.
Anouk2510
BerichtGeplaatst: 12-07-2011 13:47 Reageer met quote

@Zonnestraal...ik begrijp wel dat jullie op het niet hebben van sex na, een goede en fijne relatie hebben...
Ik snap dat je in een relatie het liefst intiem bent met je partner, maar als dat niet (meer) gaat, zou het voor jou/ jullie dan niet helpen dat jij iemand zoekt voor die intimiteit? Of is dat niet bespreekbaar? (ik denk even met je mee he)
Dan heeft hij het gevoel dat ie rust heeft aan zijn hoofd en dan heb jij een maatje voor de sex zeg maar...
Ik wens je veel succes met de toekomst!
probly
BerichtGeplaatst: 12-07-2011 19:34 Reageer met quote

er zijn veel koppels die een uitgebluste partner hebben.Of wel blijven ze samen voor de kinderen, het geld,het huis of gewoon omdat ze van mekaar houden.SEX is iets dat "je moet samen willen beleven"Als dat niet meer kan om welke reden dan ook, dan heb je de keus;Of wel ga je een andere weg bewandelen,maar...daar zitten adders onder het gras.WANT wat je thuis zitten hebt,daar weet je wat je aan hebt.Het gras is altijd groener bij de bueren, maar vaak als je in die wei staat, spring je liefst terug in je eigen wei.
Ervaring is de beste leer,maar als je later op de blaren zit... kan je vreemd staan kijken.Ik blijf waar ik ben, en heb me er bij neergelegd dat we leven in harmonie maar zonder sex.ik heb men les geleerd.
Annabelle
BerichtGeplaatst: 26-07-2011 1:20 Reageer met quote

Crying or Very sad Het is allemaal zo vreselijk, wat ik hier allemaal lees. Er is geen hoop, e, we moeten er maar mee leren leven. Dat wil ik niet! ik heb behoefte aan sex,maar alleen maar met de man waar ik zoveel van hou.Maar hij is altijd moe. Het is zo erg dat hij nog niet eens beseft dat we niet vaak vrijen, voor hem is alles dik in orde, en ik, ik zie hier af. Praten ja,ja,maar als hij niet voelt wat ik mis in onze relatie, waarom dan praten. Ik weet geen raad meer, en ik word er boos van, en dat wil ik niet, er zo mee bezig zijn in mijn hoofd. En elke dag opnieuw hopen dat hij naar mij zou verlangen zoals ik naar hem verlang.
Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
probly
BerichtGeplaatst: 26-07-2011 10:16 Reageer met quote

ik begrijp je beter dan je ooit zou kunnen dromen.Het is heel triest als je partner niet op hetzelfde niveau zit als jij.Ik heb altijd "mijn eigen leven" geleid.ik had een gezin,en had een "ander leven".Men man wist dit en lag er niet wakker van.
Ik heb enkele zeer mooie relaties gehad die jaren duurden.
Ik heb genoten van het leven zoals ik het wou.Heb gereisd, ging in de duurste restaurants, ging shoppen, en bleef omwille van de kinderen bij men man.
De laatste relatie was de mooiste maar had een wrange nasmaak.Het leek de man van men dromen, maar het werd een nachtmerie.Het was men man die me steunde en me door heel deze zware tijd door sleurde.
Men man werd men beste vriend.Samen hebben we jaren gebokst tegen de problemen die kwamen ten gevolge van mijn mooie relatie.De man van men dromen was een fraudeur op grote schaal, en men traceerde meteen "zijn vriendin".
Ik ben na vele jaren onschuldig verklaart en heb het proces gewonnen.Het heeft me véél geld en tranen gekost.
Dit was de laatste relatie in men leven.Ik ben het vertrouwen kwijt en zal nooit nog een andere man in men leven toelaten.
Liever geen sex meer dan nog zo een ellende te moeten mee maken.Ik heb men les geleerd.
Brisc
BerichtGeplaatst: 26-07-2011 10:53 Reageer met quote

Toch sterk uitgedrukt. Niet elke buitenechtelijke relatie eindigt op die wijze.
Nautica
BerichtGeplaatst: 31-07-2011 4:50 Reageer met quote

ik heb hetzelfde meegemaakt als man. Ons sex leven was altijd OK. Maar nu ik 52 jaar ben heb ik meer prikkels nodig om tot de daad te komen. Vroeger toen ik naar mijn partner keek had ik al zin. Maar ik was altijd al meer sex gericht dan zij dat was. Als een man ouder wordt dan gaat het ook trager bij een man en heeft ie niet meer spontaan een erectie als hij naar je kijkt. Denk daar ook eens aan. Niet alleen vrouwen gaan in de overgang maar mannen ook. Lever dus extra prikkels aan en doe eens wat extra's waardoor hij zich ook weer een jonge god gaat voelen. Is het nou zo moeilijk??
Arkona
BerichtGeplaatst: 15-08-2011 18:36 Reageer met quote

Mijn man van 51 jaar oud heeft ook al twee jaar geen zin meer.
Sinds een half jaar vrij ik wekelijks met een andere buitendienst-collega van mij.
Ik spreek dan met die collega ik een motel af en we zorgen daar steeds weer voor goeie bruisende seks.
Heerlijk, ik kijk er elke week naar uit !!!
Mijn man weet er niks van en zijn vrouw ook niet en dat houden we mooi zo.
Verder is ons huwelijk trouwens wel goed.
Arkona
BerichtGeplaatst: 15-08-2011 18:39 Reageer met quote

Nou Arkona, geen last van je geweten ?
Arkona
BerichtGeplaatst: 15-08-2011 18:39 Reageer met quote

Nee, helemaal niet !!!
Jubelteen
BerichtGeplaatst: 15-08-2011 19:38 Reageer met quote

Onvoorstelbaar. Stel dat je door ziekte niet meer kan... dan ben je ook bedankt? Sex zit tussen je oren. Je beinvloed met je denken je lust. Laat je het toe... dan heb je dus een probleem als je partner zo niet denkt.
Sex is hier blijkbaar belangrijker dan een goede betrouwbare partner...
Bi-tje
BerichtGeplaatst: 15-08-2011 19:59 Reageer met quote

Wat heb je allemaal al geprobeerd? De bekende blauwe pillen? hulpmiddelen? jezelf masturberen in bijzijn van je partner? Jezelf in een andere rol zetten met bijpassende kleding? Pikant ondergoed kopen en een striptease act opvoeren?
Curios
BerichtGeplaatst: 30-08-2011 10:52 Reageer met quote

Heel herkenbaar allemaal. Ik maak hetzelfde mee met dat verschil dat ik een man ben. Mijn vrouw is al een aantal jaren (sexueel) niet geinteresseerd in mij. vele praat sessies en ruzies kunnen daar helaas niets aan veranderen. Ik hou van haar en onze relatie is verder prima, maar de frustratie van leven zonder sex is is af en toe ondragelijk. Ook hier zitten er geen trauma's o.i.d. achter zij is gewoon niet zo lichamelijk ingesteld. Ik denk wel eens als de kinderen ouder zouden zijn dan zou ik bij haar weg gaan. Maar dat doe ik niet natuurlijk daarvoor zijn we te veel soulmates.

@zonnestraal en alle anderen, veel wijsheid gewenst.Ik hoop dat jullie een oplossing vinden.
Nautica
BerichtGeplaatst: 31-08-2011 13:06 Reageer met quote

Arkona schreef:
Mijn man van 51 jaar oud heeft ook al twee jaar geen zin meer.
Sinds een half jaar vrij ik wekelijks met een andere buitendienst-collega van mij.
Ik spreek dan met die collega ik een motel af en we zorgen daar steeds weer voor goeie bruisende seks.
Heerlijk, ik kijk er elke week naar uit !!!
Mijn man weet er niks van en zijn vrouw ook niet en dat houden we mooi zo.
Verder is ons huwelijk trouwens wel goed.


Op die manier is mijn huwelijk dus naar de klote gegaan toen ik er achter kwam dat ze al 2 maanden met een ander wel sex had
Annabelle
BerichtGeplaatst: 07-09-2011 10:37 Reageer met quote

Ja ik begrijp het dat je met jou collega stomend seks hebt en dat het heerlijk moet zijn, vind ik geweldig voor jou. Maar dan kom ik weer op de ware probleem en dat is dat al dat stomend en heerlijke seks eigenlijk in het binnenste van jou hart alleen maar met jou geliefde wilt hebben. (Zo is het bij mij, en ik denk als je iemand graag ziet, dat het met die persoon is dat je intiem wilt zijn)
Voor de moment ben ik wat afstandelijk tegenover hem.Ik voel me zo verwaarloosd door hem..Ik voel me als een vulkaan die elk moment kan uit barsten. In mijn binnenste ben ik razend op hem...omdat er nu een probleem is tussen ons, en hij weet hoe belangrijk ik seks vind. We hebben al zo vaak gepraat hier over...maar er komt geen verandering. Ik denk niet dat dit is wat ik had verwacht van onze relatie. Ook wou ik nog zeggen, met het bedriegen van jou partner bedrieg je jezelf ook. Je verplicht jezelf om te liegen, aan jezelf en aan jou partner en wie weet hoeveel pijn het veroorzaakt als het toch maar ooit uitkomt. Het word een zware last op uw schouders...en daarmee is jou probleem niet opgelost.
Index > Seksuologie > Mijn man heeft geen zin in seks
Pagina 1 van 6  

1, 2, 3, 4, 5, 6  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring