Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Buikpijn???
Auteur Onderwerp: Buikpijn???
Mia
GastBerichtGeplaatst: 08-11-2005 19:55 Reageer met quote

Hallo,

Ik heb vorige week vrijdag 500mg naproxen ingenomen vanwege mijn pijnlijke menstruatie. Dit heb ik van de HA voorgeschreven gekregen en neem ik al een paar jaar tegen de pijn.
Nu heb ik vrijdag toen mijn buikpijn weer opkwam (door menstruatie) 500mg naproxen dus genomen. Hier een paar uur na kreeg ik er een andere soort pijn bij en dat heb ik nu nog steeds. Het zit aan de rechterkant net onder de ribbenboog. Het is een golvende pijn die steeds komt (voor een halve minuut of langer)en gaat dan even weg en dan komt het weer terug.
Ben er al regelmatig in de nacht wakker van geworden en moest met mijn benen opgetrokken liggen omdat het best zeer deed.
Ik heb er meer last van als ik een lege maag heb maar als ik gegeten heb dan heb ik er ook veel last van. Tussendoor blijft het ook aanwezig Sad

Moet ik nu meteen naar de HA rennen of kent iemand deze verschijnselen??

MVG

Mia
Anita1969
GastBerichtGeplaatst: 08-11-2005 20:06 Reageer met quote

HOi Mia,

Tja, het zal absoluut heel veel kunnen zijn. Maar kan ook eventueel galstenen zijn. Je kan even zoeken op het forum hier op galblaas of galstenen, wellicht je symtomen beantwoord worden, maar een bezoek ana de HA zou ik zeker even doen hoor.

Grt,
Anjita
Heleen
BerichtGeplaatst: 09-11-2005 15:40 Reageer met quote

Ik zou even bij de huisarts langsgaan als ik jou was. Gebruik van NSAID's (zoals naproxen) kan maagproblemen veroorzaken, daar zouden je klachten mee samen kunnen hangen.
Mia
GastBerichtGeplaatst: 10-11-2005 17:20 Reageer met quote

Hallo,

Bedankt voor jullie antwoorden Very Happy !
Het is alweer weg. Gisteren nog een paar keer steken gehad in de re zij en vanmorgen was het weg. Denk niet dat het iets met de maag was want dat heb ik ooit wel gehad en dit zat echt op een andere plek. Rechts onder de ribbenboog!
Misschien was het idd iets met galstenen en komt het terug maar dat zie ik dan wel.
Nu is het gelukkig weg en ik hoop dat het ook wegblijft Very Happy !

MVG

Mia
Anita1969
GastBerichtGeplaatst: 10-11-2005 23:20 Reageer met quote

Hoi Mia,

Nou gelukkig joh dat het weer over is. Veel succes ermee. En hopelijk dat het niet meer terug komt.

Grt,
Anita
Mia
GastBerichtGeplaatst: 11-11-2005 22:32 Reageer met quote

Helaas vandaag overdag toen ik lag te slapen na een nachtdienst toch weer pijnlijke steken in mijn re zij gehad Sad . Nu is het weer weg gelukkig.
Kijk het nog even aan en anders misschien toch even naar de huisarts!

MVG

Mia
Anita1969
GastBerichtGeplaatst: 12-11-2005 14:47 Reageer met quote

Hoi Mia,

Zijn het allees steken in je rechterzijde of wellicht ook zeurderige pijn, met uitloop naar de rug?
Gast
BerichtGeplaatst: 12-11-2005 19:06 Reageer met quote

Hoi,

De pijn is dan wel continu aanwezig alleen soms wat heftiger en dan zakt het iets maar het is dan niet echt weg (een beetje golvend). Het zit rechts onder de ribbenboog een beetje waar de lever en de gal volgens mij zit. Ik kan niet zeggen dat het ook echt naar de rug trekt maar het zit echt binnenin (niet oppervlakkig) Ik voel het nu ook een klein beetje nadat ik een 1,5 uur geleden gegeten heb. Het zeurt een klein beetje nu maar niet zo heel erg zoals toen ik gisteren wakker werd. Lijkt een beetje op weeen maar dan in mijn rechter zij Confused
Het is gelukkig niet meer zo erg als van de week toen ik bijna zat weg te puffen maar voel het af en toe nog steeds opkomen Sad !

Verder voel ik me niet ziek of zo en heb ik geen koorts oid!

MVG

Mia
Anita1969
GastBerichtGeplaatst: 12-11-2005 19:19 Reageer met quote

Hoi Mia,

Nou zou ff maandag dokter bellen en een echo laten maken om te kijken of er stenen zijn. Want lijkt er erg op. Je hebt alleen daar pijn toch? NIet in de maagstreek dacht ik he.

Ben erg benieuwd en hoop dat je het weer wegtrekt.

Maar zoals een dokter weleens gezegd heeft, een galsteenaanval heeft veel weg van een bevalling schijnt dus aardig te kloppen.

Mag ik vragen hoe oud je bent?

Grt,
Anita
Gast
BerichtGeplaatst: 12-11-2005 20:06 Reageer met quote

Hoi Anita,

De pijn zit idd niet in de maagstreek maar er een heel stuk rechts van. Het is nu niet heel erg maar voelt een klein beetje zeurderig nu. Het doet nu niet heel pijn of zo. Van de week was veeel erger en nu na het eten (1,5 uur erna ) is het zeurderige gevoel weer begonnen en dan houd de pijn even aan en dan is het weer even weg en zo door. Duurt nu alweer twee uur maar niet heel erg of zo. Het is een beetje een vervelend gevoel.

Galstenen lijkt mij dat het veeel meer pijn moet doen of is dat niet zo?

MVG


Mia
Anita1969
GastBerichtGeplaatst: 13-11-2005 9:26 Reageer met quote

Joh ik zou het niet weten, en waarom niet, ik bleek er lange tijd last van te hebben gehad en tuurlijk wel wat gevoeld, maar dat ging dan weer weg, dus daar schonk ik dan geen aandacht meer aan, tot die bewuste ochtend, dat ik ineens in het ziekenhuis lag met aalvleesklierontsteking, dus zou toch even langs de dokter gaan.

S6 ermee! Weet niet wanneer je reactie geeft, maar mijn reactie kan wellicht wat langer gaan duren ivm opname in het ziekenhuis a.s. vrijdag voor een galblaasverwijdering.

Grt,
Anita
Mia
GastBerichtGeplaatst: 13-11-2005 18:22 Reageer met quote

Hoi Anita,

Heel veel succes dan vrijdag!!

Wat waren bij jou dan de klachten? Heb je er lang mee gelopen of niet? Wanneer had je de klachten? Ik heb er maar een dag of 6 echt last van gehad en daarna een soort van naweeen lijkt wel Confused !
Misschien idd een steentje geweest maar die zal dan nu wel weg zijn Wink

Ik heb vandaag geen last meer gehad dus kijk het nog wel even aan. Misschien valt het mee en blijft het weg Very Happy

MVG

Mia
Anita1969
GastBerichtGeplaatst: 13-11-2005 18:50 Reageer met quote

Hoi Mia,

Dank je wel.

Ik had in principe geen klachten, buiten dat ik een keer hele erge maagpijn (dacht ik) kreeg en klam werd maar dit trok na 20 minuten weer weg. Maar eigenlijk is het bij begonnen na die ontsteking, en is het nu nog aan de gang.

Zie best wel tegen de operatie op, maar zal blij zijn als ik van mij klachten af ben.

Fijn dat je geen last heb gehad, hou ook even in de gaten of je het na specifiek eten hebt en wat voor pijn je hebt, schrijf het anders op, omdat jehet anders weer zo snel vergeet.

Grt,
Anita
Mia
GastBerichtGeplaatst: 14-11-2005 23:58 Reageer met quote

Hoi,

Ik hoop dat je snel na de operatie van je klachten af bent. Veel succes iig vrijdag!!

Ik heb nu twee dagen geen klachten meer gehad dus denk wel dat het over is Very Happy .

Wel een goede tip idd om het op te schrijven want je kan je vaak niet meer precies herinneren wanneer, hoe en waardoor! Ga het als het nog terug komt zeker bijhouden alleen laten we hopen dat het niet meer terug komt Wink

Thanks iig voor je adviezen Very Happy

MVG

Mia
Anita1969
GastBerichtGeplaatst: 15-11-2005 17:18 Reageer met quote

Hoi Mia,

Nou meid houden zo. Veel s6.

Grt,
Anita
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Buikpijn???
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring