Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > oorsuizen, krakengeluiden en vreemd gevoel, geluid in hoofd
Auteur Onderwerp: oorsuizen, krakengeluiden en vreemd gevoel, geluid in hoofd
Lisanne69
BerichtGeplaatst: 23-02-2011 20:45 Reageer met quote

Hallo lotgenoten en ervaringsdeskundigen!

Vorig jaar begon het met een migraine aanval, daarna een aanval van draaiduizeligheid en periode van duizeligheid. Ik had een heel stressvolle tijd en werkte veel te veel...voelde wel dat ik over mijn grenzen ging maar kon er niet echt wat aan doen..althans dat dacht ik toen.

Nu heb ik sinds 6 weken een piep in mijn rechteroor. En sinds bijna 2 weken een vaag gevoel/geluid in mijn achterhoofd. Soort gekraak maar dan niet zoals het echte gekraak wat ik ook heel erg hoor in mijn nek/hoofd en oren bij het bewegen en slikken....maar geluid wat er niet is...En s'nachts voel ik het spiertje aantrekken in mijn oor dit hoor ik ook als een ratelend geluid. Trrrrrrrrr zoiets:-)

Ik knarsetand heel erg en kaakklemmen en heb een zeer gespannen spierspannig rond mijn hele hoofd, schedel, kaken, nek, schouders.

Wie herkent dit en vooral het vage geluid in mijn hoofd vind ik heel naar en raak ervan in paniek waardoor ik helemaal niet meer kan ontspannen.

Tips:-)????
marie1902
BerichtGeplaatst: 12-04-2011 23:00 Reageer met quote

Hoi Lisanne,

Wat vervelend! Ben je naar dokter en KNOarts gegaan, of zijn de duizeligheid en de piep vanzelf verdwenen? Ik begrijp dat er in Nederland wel een miljoen mensen aan Tinnitus (oorsuizen) lijden. In combinatie met de duizeligheid lijkt jouw aandoening echter meer op de Ziekte van Menière. Daar schijnt een middeltje tegen te bestaan- zonder bijwerkingen- genaamd Betahistine.
Laat even weten hoe het nu met je gesteld is. Mijn oren piepen sinds 9 weken nu. Ik kan er niet van slapen, zo'n herrie. Ook ik heb aan de nodige stress blootgesteld gestaan de afgelopen tijd. Morgen breng ik een bezoek aan de oorarts. Ben benieuwd wat hij er van gaat zeggen en wat hij er aan denkt te kunnen doen.

Groetjes,
Marie1902
Ellen77
BerichtGeplaatst: 10-05-2011 21:24 Reageer met quote

Het is alsof ik mijn verhaal lees, behalve dan de draaiduizeligheid. Hier ook ineens migraine sinds vorig jaar en nu al sinds januari steeds een aanhoudende pieptoon. Ik ben benieuwd hoe het met je gaat?
Mariandel
BerichtGeplaatst: 29-12-2011 16:55 Reageer met quote

Hallo,
Ik herken zo'n beetje alles wat jullie schrijven.
Oorsuizen heb ik na stress/scheiding gekregen 14 jr geleden en sinds zo'n jaar of twee klem ik mijn kaken s nachts zo hard dat ik 2 gezonde kiezen helemaal heb doorgebeten en daar een groot gat zit nu.
Omdat mijn tandarts bang is dat ik Implantaten ook stuk zal bijten ben ik nu eerst aan het proberen het Kaakklem probleem op te lossen.
Een bitje hielp trouwens totaal niet, het bloed staat erin als ik wakker wordt en mijn kaak voelt verwrongen aan. Ik heb nu 12 behandelingen gehad in het Hersencentrum met Neuro Feed back training.
Er worden elektroden op je hoofd geplaatst en je gaat naar muziek luisteren of een film kijken.
Telkens als je ( ongemerkt) spanning opbouwt dan gaat de muziek of de film langzamer of staat helemaal stil.
De bedoeling is dat je hersens getraind worden om zo het jarenlange gedrag af te leren.
Er is nog geen verbetering, maar ik hoop heel erg dat het gaat lukken! Mijn oorsuizen zal ik wel nooit meer kwijt raken, daar heb ik het te lang voor, maar voor wie het pas geleden is; je zou Neuro Feedback training kunnen proberen.
Als ik mijzelf voorbij ga, te veel, te druk, te laat naar bed dan geeft mijn hoofd mij eerst een seintje door een hele harde fluittoon in mijn oor.
Als ik die negeer dan heb ik in de week erna Muniere achtige klachten, kotsmisselijk, draaierig, zeeziek gevoel. Dan kan ik aleen maar dagen slapen om dit kwijt te raken, zover laat ik het dus tegenwoordig niet meer komen. Verstand komt met de jaren zeggen ze, ik ben nu 60 dus dat klopt wel! Laughing
Ik speur internet af naar oplossingen voor mijn probleem en laatst zag ik mensen op een forum die goede ervaringen hadden met botox injecties i.d.
Succes en veel sterkte!
tinitus
BerichtGeplaatst: 18-06-2012 11:36 Reageer met quote

hoi Lisanne en Marie,

Bij mij is het gekomen nadat een vriend van mij met een rietje in mijn oren geblazen had, ik merkte dat er een chemisch stofje in gebazen werd.
herken jij dit?

    Moderator opmerking:
    dubbelposten is niet toegestaan. Uw andere (dubbele) bericht is daarom verwijderd. Zie ook de Forum regels
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > oorsuizen, krakengeluiden en vreemd gevoel, geluid in hoofd
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring