Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Kinderziekten > slokdarmvernauwing zoontje? ervaring gevraagt
Auteur Onderwerp: slokdarmvernauwing zoontje? ervaring gevraagt
josé zonneveld
BerichtGeplaatst: 03-03-2011 8:57 Reageer met quote

Die gastroscopie zelf vind ik ook niet zo ingrijpend, heb hem zelf ook gehad en toen zonder verdoving en bij volledige bewustzijn.
Het is de narcose waar ik me dan zorgen over maak.
Ivar is al 3 keer onder narcose geweest en dire keer is hij helemaal over zijn toeren in slaap gevallen, nog bozer wakker geworden en heeft een aantal maanden slaapproblemen gehad vanwege angst.
Bij ons zijn zo ook heel kindvriendelijk en nemen echt de tijd voor de kinderen, dwingen niets maar goed dat neemt niet weg dat het moet gebeuren.
Maar goed zover is het nog niet.
eerst 15 maart maar afwachten
hoopvol
BerichtGeplaatst: 03-03-2011 15:30 Reageer met quote

Hoi Jose,
wat ze bij mijn zoontje hebben gedaan? Pff jeetje dat is zo veel...
gastroscopie, ph metrie, slikfoto, echo's ban zn buik, gelaxeerd, medicatie, ontlasting, urine onderzoek enz. Maar er is zo veel fout gegaan, daar kan ik een boek over schrijven!
Mijn zoontje heeft behoorlijke problemen ontwikkeld. Hij zit nu ook voor een jaar op een MKD. Hierna mag ie gelukkig naar het reguliere basisonderwijs. Maar we moeten eerst zn gedrag onder controle krijgen voordat er evt verdere onderzoeken gedaan worden. Dit was ook onze keuze. Ik heb met het Sophia kinderziekenhuis gebroken en wilde eerst rust. Want dat was er al een hele tijd niet meer. Een hoop frustraties en verdriet. Het nam ons hele leven in beslag. Mn zoontje spuugt bijna nooit meer. Dit komt omdat ie weinig intake heeft en alleen maar op 'safe' speelt. Boterhammen, eierkoek, cracker enz. Dus geen aardappelen, pasta's, groente en vlees. De laatste tijd probeert ie soms iets anders. Helaas heeft ie nu wel weer een aantal keer gespuugd. De eerste en tweede keer (in twee weken) dacht ik nog, ach het is de griep en die is niet goed uitgevierd. Maar na de derde keer begon ik toch te twijfelen. Zou ik dan toch gelijk hebben? Speelt het dan nog steeds? Ben ik toch niet gek? enz enz. Ja, je stelt je zelf zo veel vragen. Op het MKD zitten ze er boven op want vandaag belde de verpleegkundige van het op. En wist dus alles er al vanaf. Nu moeten we in april toch naar de kinderarts (staat in verbinding met het mkd)dus daar zou de kinderarts ook nog naar kijken. Ook naar de jeuk die 'ie de laatste tijd over zn gehele lichaam heeft.
Nou genoeg over mijn oudste zoon haha...

Het kan trouwens ook zo zijn dat ze andere verdoving moeten gebruiken Jose. Mijn zoontje heeft dat ook zo gehad en ze vertelde mij in het Sophia dat deze reactie ook kan komen door de narcose die ze gebruiken. Schijnbaar zit hier ook nog verschil in.

Tuurlijk hoop je dat je kind gezond is. Maar wanneer dit niet het geval is dan kunnen ze beter maar iets vinden zodat er wat aan gedaan kan worden.

Sparretje,
Oh ik dacht dat het wel van te voren te bespreken was. Maar goed, dat zal dan wel niet.
Wel een luxe zeg daar in het Radboud. Jeetje daar deden ze in het Sophie geen moeite voor hoor.
wat erg zeg van jullie psycholoog. Moet inderdaad een rare gedachten zijn, pff.

groeten
sparretje
BerichtGeplaatst: 20-03-2011 20:51 Reageer met quote

Hoi Jose

Hoe is het de 15e gegaan. Ik zie dat je nog niet hebt gereageerd.
Ik zou afgelopen vrijdag worden gebeld maar dat is niet gebeurt. Bel er morgen maar even achteraan.
josé zonneveld
BerichtGeplaatst: 21-03-2011 9:10 Reageer met quote

hoi hoi.
Gelukkig was de slikproef goed.
Geen groete afwijlkingen, maar de kidnerarts wil wel verder zoeken want het probleem is hiermee niet weg.
We gaan 29 maart bespreken wat we verder gaan doen.
de kinderarts ging overleggen voor een scan een gastroscopie maar dat horen we dinsdag allemaal.
we zijn dus niet heel veel verder.
ben wel heel erg blij dat er geen grote afwijkingen aan de slokdarm zijn gevonden maar er kan tijdens een gastroscopie nog altijd wat anders uitkomen zijn de kinderarts.
groetjes en sparretje ben benieuwd wat er bij jullie uitkomt
sparretje
BerichtGeplaatst: 27-03-2011 16:03 Reageer met quote

Hoi Jose

Alvast succes a.s dinsdag. Afgelopen woensdag kontakt met Nijmegen gehad. Besloten is om eerst 1 a 2 maanden een neussonde te proberen. Gaat dit wel goed dan wordt een PEG sonde geplaatst. De sonde zal in Assen worden geplaatst. Hoop dat ik deze week bericht krijg wanneer het zal gebeuren. Heb nog niets gehoord. Hoor ik dan nog niets dan bel ik Nijmegen en wil ik dat zij het gaan doen. Ben het al behoorlijk beu. De arts vindt het nogal wat om hiervoor naar Nijmegen te moeten. Het gaat mij om het vertrouwen dat ons zoontje heeft in Nijmegen. Dit moet je niet gaan schaden. Ik moet het nog allemaal zien met Assen. Ze zeiden op de laatste consult dat ik vor spoedgevallen eerst Nijmegen moet bellen en dat ik niet rechtstreeks kon komen. Dit omdat ik niet wilde dat zij in principe alles wilden overnemen en dat wij alleen voor onderzoeken dan naar Nijmegen zouden gaan. Ik ben bang dat mijn zoontje hier de dupe van wordt. Belachelijk.
josé zonneveld
BerichtGeplaatst: 27-03-2011 17:00 Reageer met quote

Hoi hoi.
Je moet doen waar jullie en jullie zoontje het meeste vertrouwen in hebben.
Gewoon poot stijf houden.
Wel heftig hoor.
En een peg sonde is dat een sonde die via de buik gaat?
Dan moeten jullie zeker ook een cursus hoe je een neus sonde moet in brengen en hoe je het allemaal moet reinigen enzo.
Zou gewoon nijmegen bellen.
Een brutaal mens heeft de halve wereld
Ben benieuwd wat er bij ons dinsdag uitkomt, ik hou je op de hoogte en jullie ook suc6
josé zonneveld
BerichtGeplaatst: 29-03-2011 13:00 Reageer met quote

hallootjes
19 mei krijgt ivar eerst een lactose intollerantie test.
Ze gaan eerst kijken waar de buikpijn de slappe ontlasting en de winderigheid vandaan komen.
Daarna gaan ze verder kijken naar zijn slokdarm.
De kinderarts wil alles stap voor stap zodat het voor ivar niet te belastend is en hij geen nare ervaring aan het ziekenhuis over houd.
Dus 19 mei moeten we ons om 8.30 melden en hij krijgt dan elk 0,5 uur suikerwater te drinken en moet dan gaan ademen in een blaaspijp.
dit doen we dan de hele ochtend en zij kunnen dan zien of de melksuiker zich in gist omzet, of zoiets.
Op naar 19 mei dus.
De volgende stap daarna is het amc voor een gastroscopie.
Groetjes jose
sparretje
BerichtGeplaatst: 29-03-2011 21:10 Reageer met quote

Hoi Jose,

Over het algemeen is elk onderzoek belastend voor een kind. Het is heel frustrerend dat je steeds onderzoeken ondergaat en er steeds niets uit komt terwijl jij ziet dat er iets met je kind aan de hand is. Onze toenmalige kinderarts zei eens dat het menseigen is om overal een etiketje op te krijgen.
Hij had eens een tijdens zijn co-schappen een psycholoog gesproken en die had gezegd dat men niet overal een oorzaak/diagnose voor wil. Niet alles is te verklaren. Maar daar nemen de mensen tegenwoordig geen genoegen mee. Dit hebben we als een rode draad meegenomen en het klopt nog ook. Ik hoop voor je dat er iets wordt gevonden en dat er iets aan gedaan kan worden.
Bij ons zoontje heeft het 2,5 jaar geduurd voor we wisten wat er aan de hand was. Iedere onderzoek die werd gedaan was negatief.

M.b.t. het onderzoek. Het suikerwater is mierzoet. Onze dochter kreeg een glucose intolerantietest in UMCG in het verleden. Ze gruwelde er van.
Hier werd dan geregeld bloed geprikt. Het is een erg lange uitputtende dag voor kinderen. Op een gegeven moment zijn ze het helemaal beu.
Afwachten dus.

Ik zit nog steeds op bericht vanuit Assen te wachten. Heb er niet veel vertrouwen in . Mijn man zei ook al dat hij niet verwacht dat ze kontakt zullen leggen. Ik wacht tot donderdag. Heb ik dan niets gehoord dan bel ik weer naar NIjmegen.

Groetjes Sparretje
sparretje
BerichtGeplaatst: 03-04-2011 23:41 Reageer met quote

Confused Afgelopen vrijdag telefoon vanuit Nijmegen gehad.
Hij had kontakt met Assen gehad. Hij had al 1,5 week geleden een mailtje gestuurd. Hierop is niet gereageerd. De specialist heeft telefonisch kontakt met ze gezocht. Nu hadden ze in Assen gezegd dat ze mijn zoontje gedurende 3 a 4 dagen willen gaan opnemen en dan met een orthopedagoog proberen om het via normale weg medicatie in te laten nemen. Volgens haar zou dit goed gaan bij doorsneepatiënten. Hierop reageerde de specialist dat ons zoontje geen doorsneepatiëntje is. Hij heeft ook z`n twijfels of dit wel zal lukken. Zij had hem gezegd dat ze of afgelopen vrijdag of morgen kontakt met ons zou leggen. Afgelopen vrijdag dus weer niet. Nou morgen maar afwachten. Ik geloof er niet in dat ze zullen bellen. Mijn man en ik hebben dit weekend erover gehad en wij hebben besloten dat we Assen buiten de deur houden. Zij willen steeds niet reageren en geen uitslagen geven. Waarom moeten wij ons kind in een ziekenhuis laten opnemen terwijl ze helemaal niet op hem zitten te wachten. Ik ga morgen Nijmegen bellen. Ben het helemaal zat.
josé zonneveld
BerichtGeplaatst: 04-04-2011 7:50 Reageer met quote

Hoi hoi.
Kan het me goed voorstellen dat je het helemaal zat ben.
Rare gang van zaken hebben ze in assen.
Je moet doen waar jullie je het beste bij voelen.
Jullie kennen je zoontje het beste en weten ook wel wat de best benadering voor hem is.
Raar dat de enen arts hem als doorsnee beschouwt en de andere arts hem juist speciaal vind.
Ook lekkere communicatie hebben ze met elkaar.
Kan me goed voorstellen dat het vertrouwen weg is.
Ze moeten hun afspraken nakomen en hun werk goed doen.
De patiënt staat hierbij vooraan en is het belangrijkste.
Suc6 vandaag met bellen, hoop dat nijmegen voor jullie de uitkomst bied
sparretje
BerichtGeplaatst: 04-04-2011 20:44 Reageer met quote

Hoi jose

Heb vandaag Nijmegen gebeld en het hele verhaal verteld. Ik word nog door de specialist terug gebeld.
Assen had ingesproken op het antwoordaparaat toen ik Martijn van school ging halen. Zouden terug bellen wat niet is gebeurd. Gaat allemaal weer geweldig. Wachten maar weer af wanneer we iets krijgen te horen. Rolling Eyes
josé zonneveld
BerichtGeplaatst: 04-04-2011 20:49 Reageer met quote

tjonge jonge jonge dat gaat lekker zeg.
sparretje
BerichtGeplaatst: 07-04-2011 23:29 Reageer met quote

Rolling Eyes Vanavond belde Nijmegen. Hij vroeg wat we gingen doen. Ik heb gezegd dat we maar rond de tafel moeten en dat het zo niet gaat. We hebben nog steeds niets van Assen gehoord. Heb het hele relaas verteld en dat we liever de stekker eruit halen. Hij wil graag dat er bij ons in de regio een kinderpsycholoog/othopedagoog eens gaat bekijken of zij mogelijkheden zien. Mocht dit niet lukken dan krijgt hij alsnog een sonde. Maar dan zijn we weer een stap verder en weten we dan dat het niet werkt. Het punt is dat er meerdere afspraken zullen volgen en dat de afstand te groot is om dat frequent te moeten afleggen. Mocht het in onze regio niet lukken dan wordt er in Nijmegen gekeken wat en hoe het beste plan is. Morgen gaat hij weer met Assen bellen en hij zei dat ik morgen een afspraak op de poli in Assen maak voor volgende week. Hij vindt dat we eerst een gesprek met de arts moeten voeren. Als dit niet goed uitpakt kan ik hem bellen en gaan we met hem om de tafel. Hij krijgt het idee dat de boel onderschat wordt en dat Assen het niet leuk vindt dat wij kontakt met hem leggen als er iets aan de hand is met ons zoontje. Maar dat is hun eigen schuld. Als zij geen uitslagen geven en hun afspraken met hem niet nakomen dan ga je dit krijgen. Maar kijken of we volgende week terecht kunnen.
Tim11
BerichtGeplaatst: 10-04-2011 0:41 Reageer met quote

Vorige jaar heb ik een onderzoek gedaan over de Kinkhoest en Vaccinatie.
Slokdarmvernauwing hoort in de hoek Keelamandelen


De bevalling. Het geboorte van de baby.
De maten van de navelknipper moet op een zeer nauwkeurig wijze uitgevoerd om de gezondheid van het kind goed kan laten groeien. De maat van navelstreng wordt nauwkeurig 35 mm geknipt. Niet langer en niet korter. Te lang is niet goed voor de huid en spierweefsel. Tekort is niet goed voor de organen ontwikkeling. De schaar wordt eerst ontsmetten. De geknipte navel wordt ontsmet en dicht gekneed. Daarna met watt of doek rondom het navel verzorgd om te voorkomen dat de vocht of bij plas in de navel terecht komt. Anders krijgt baby een "wind/nat" symptomen o.a. darmziekte, reflux of slokdarmvernauwing.

Wanneer de baby wordt geboren. De overgebleven navelstreng zal ongeveer 5 tot 7 dagen los laten. Vanaf de knip tot de navel bodem wordt per dag 5 á 6 mm gedroogd en verkort. Op dat moment wordt het energieveld naar binnen gestroomd en verzameld. Dat is ook de verschijnsel in de loop van tijd wanneer wij onze vuist maken dan voelen wij de energie kracht in de buik rondom de navel. Daar ligt de energie kracht van de mens.

Wanneer de baby wordt onnauwkeurig wijze korter geknipt tot 20 mm. Zie je vaak later de navel van de baby naar voren schieten. Dat veroorzaakt de eerste maand van de geboorte vaak buik vochtophoping, navel pijn, dag en nacht huilen of verkramping. Bij deze baby kan je makkelijk testen onderaan van de buik naar boven langzaam duwen dan hoor je een trommel geluid. Deze baby huilt het meest in de nacht omdat in het nacht wordt het temperatuur kouder en de weerstand minder. Zo zie je vaak de navel af en toe naar voren steekt bij huilen door tekort geknipt. Meesten zullen na 100 dagen over gaan maar ook velen blijven huilen door onjuiste medicatie. Sommigen hebben moeite met ontlasting of bloed ontlasting. De poep is dan klein en dun. Op dat moment zijn vaak met de verkeerde diagnose van de huisarts dat de oorzaak komt van de melk producten. Door onkunde belandt het kind later kans op de ziekte van Crohn.

Uitzuigen van de luchtwegen
Soms is het nodig dat de luchtwegen van uw baby direct na de geboorte worden uitgezogen met een slangetje en een zuigertje. Dit is om te voorkomen dat uw kind slijm in de longen krijgt, waardoor het ademhalen wordt bemoeilijkt.
Wanneer de slijm toch in de longen viel of niet gehuild direct na het geboorte. Dan probeert de baby de slijm ophoesten. Dit ophoesten is geen ziekte. Dit is de natuur genees methode van de baby. Helaas wordt het in de moderne geneeskunde als een kinkhoest ziekte genoemd . Door onkundige medicatie en vaccinatie verandert dit in een andere ziekte. Difterie, COPD, Astma of Longfibrose.

Waarom blijft het vruchtwater hangen achter de longen?
Meestal blijft het vruchtwater niet hangen achter de longen met een vakbekwame verloskundige. Het zal jouw kind maar wezen.

http://www.youtube.com/watch?v=ajXb7bGtF70&feature=related

In de eerste 7 dagen wordt de energie in de navel goed verzameld en verdeelt in de darm om het goed laten bewegen. Na het 7 dagen wordt het beademing alleen via de neus, mond en de huid naar het lichaam gevoed. Na deze 7 dagen wordt alle organen, lichaamsdelen, cellen en viruscellen ontwikkelen.
Vanaf de 7e dag tot 6 maanden worden Amandelen en Blindedarm ontwikkelen voor een betere bestrijding tegen de infectie. De viruscellen ontwikkelen tot een antivirus stoffen voor een betere immuniteitsysteem.

Wat zijn 'de amandelen' en wat is hun functie?
Het lichaam bezit een uitgebreid systeem om infecties te bestrijden, het zgn. lymfkliersysteem. De overgang van mond en neus naar de keel bevat, als een soort ring, veel van dit lymfklierweefsel. Het vangt binnendringende ziekteverwekkers zoveel mogelijk op en maakt ze onschadelijk.
Op een paar plaatsen is dit lymfklierweefsel verdikt:

In de neus-keelholte
Dit is de ruimte achter de neus boven het zachte gehemelte. Het verdikte lymfklierweefsel in het dak van de neus-keelholte noemt men neusamandel (het adenoïd). De neusamandel is vooral bij jonge kinderen aanwezig. Vanaf ongeveer het 8e levensjaar neemt de grootte af. Aan weerszijden van de neusamandel begint de zgn. buis van Eustachius, de verbinding waardoor lucht van de neus-keelholte naar de oren moet gaan.

In de keel
De zogenaamde keelamandelen (tonsillen) zijn te zien als knobbels links en rechts achter in de keel. De huig, het aanhangsel van het zachte gehemelte, hangt midden tussen de keelamandelen.

Achter op de tong
Dit deel wordt de tongamandel genoemd en gaat aan de zijkant van de tong over in de keelamandelen. De tongamandel geeft slechts zelden klachten en wordt op deze pagina verder buiten beschouwing gelaten.
De amandelen vormen maar een klein gedeelte van het lymfkliersysteem van het lichaam. Eventuele verwijdering van de amandelen heeft daarom geen merkbare gevolgen voor de afweer.

Wat voor klachten kunnen de amandelen geven?
Wanneer de amandelen de hoeveelheid binnendringende ziekteverwekkers niet meer aan kunnen, raken ze zelf ontstoken. Hierbij treedt in het algemeen een forse zwelling van de betrokken amandelen op. Is dit het geval bij de neusamandel, dan kan dit leiden tot een voortdurende of telkens optredende verkoudheid met een vieze neus. Andere klachten kunnen zijn: slecht slapen, snurken, veel door de mond ademen of herhaalde oorontstekingen.

Wat als het speciaal de keelamandelen betreft?
Dan bestaan de klachten in het algemeen uit herhaalde perioden van keelpijn met slikklachten en temperatuurverhoging. De keelamandelen kunnen ook voortdurend in een meer of minder ontstoken toestand verkeren, in zo'n geval treden klachten van moeheid, hangerigheid, afgenomen eetlust en slechte adem meer op de voorgrond. In de hals zijn dan vaak verdikte lymfklieren te voelen. Zeer grote keelamandelen kunnen zelfs de ademhaling belemmeren, hetgeen nachtelijke onrust met onregelmatig snurken tot gevolg kan hebben.
Zijn de keel- en neusamandelen gelijktijdig ontstoken, dan bestaat het klachtenpatroon uit een combinatie van het bovenstaande.

Nuttig te zijn, God geve u elk orgaan, zijn alle nuttige. Amandelen op de kruising van de mond en keel, dus een ieder is verantwoordelijk voor het bewaken van de ingang van het spijsverteringskanaal en de luchtwegen om schadelijke stoffen te voorkomen in de lucht in het lichaam, knip de amandelen hebben om het lichaam te verlaten in de frontlinie van de verdediging.


Wanneer de drink- en eetgewoonte te "heet" in combinatie met de onzorgvuldige maatregel na het bevalling dan is de kans op een reflux.

In de reguliere geneeskunde zal dit een diagnose stellen: Reflux door slecht sluitend maagklepje
De patiënt moet dan in de operatie kamer onder de mes komen. Terwijl dit geen chirurg werk zal toegepast worden.

http://www.scdiet.nl/reflux.php

http://nl.wikipedia.org/wiki/Maag
De oorzaak ligt in de maagportier(pylorus) die veroorzaakt door ongezonde eet- en drinkgewoonte of medicijnen. Wanneer de pylorus te "heet" wordt. Dan zal dit opgezwollen en dik geworden. De maagzuur en voedsel restant zoeken dan een andere weg naar boven. De richting maagingang (pars cardiaca). Na een bepaalde tijd dan is sprake van Reflux door slecht sluitend maagklepje. De maagklepje sluit niet slecht. Integendeel een noodoplossing van het lichaam(maagklep). Het moet wel ergens kwijt raken als er vol is en de normale weg geen toegang biedt. Helaas is onze moderen geneeskunde een andere kijk op deze Reflux.


Drie TCM pylorus-kruidenrecepten voor ongeveer 30 euro en na 3 weken zal dit probleem vrijwel opgelost voor een Reflux door slecht sluitend maagklepje.

Wanneer de drink- en eetgewoonte te "koud" in combinatie met de onzrogvuldige maatregel na het bevalling dan is kans op een slokdarmvernauwing. 'koud"in de darmstelsel veroorzaakt de benauwing in de slokdarm.

Drie TCM "ontkoud" kruidenrecepten en 3 Nier kruidenrecepten voor ongeveer 50 euro en na 3 weken zal dit probleem vrijwel opgelost voor slokdarmvernauwing.
Er zijn altijd een TCM-arts bij u in de buurt.
sparretje
BerichtGeplaatst: 10-04-2011 10:22 Reageer met quote

Ten eerste weet ik niet wat keelamandelen met slokdarmvernauwing door reflux heeft te maken. Dit komt nl. door het steeds maar etsen van maagzuur in de slokdarm. Bij mijn zoontje was de slokdarm dusdanig aangetast dat er ingegrepen moest worden.
De reflux is wel iets afgenomen, maar niet voldoende. Hij heeft er nog steeds wel last van.

Afgelopen vrijdag een afspraak gemaakt in Assen. Heb verteld dat we volgende week een afspraak moesten. Daarnaast gezegd dat Nijmegen dit wil en dat hijzelf ook nog belde vrijdagmiddag. Kreeg als antwoord dat dit wel erg kort dag was.Waarop ik antwoordde dat er 2,5 week verknoeid is en we allang een afspraak hadden gehad en dat ze het zien te regelen.
Toen werd er gevraagd of het om een nieuwe patíent ging. Hij is al een paar jaar in Assen voor controles. Vervolgens moesten ze het dossier erbij pakken en konden ze niet vinden. Krijg er een beetje raar idee van. Daarna hadden ze een plekje gevonden voor ons voor a.s. maandag. Allemaal een beetje te toevallig. Moet nog zien of het allemaal goed komt. Heb wel gezegd dat ons zoontje niet mee gaat. Het is geen tussentijdse controle. Het is een gesprek tussen de arts en de ouders.
Prompt staat de kinderarts s middags op het antwoordapparaat. Of ik even wilde bellen over hoe verder met ons zoontje en mocht het niet lukken we elkaar maandag zouden zien. Kon het ook niet bezetten, maar we hadden allebei zoiets van. Je wacht nu ook maar tot maandag. Wij hebben al die tijd niets gehoord en zijn inmiddels al bijna 3 weken verder, dan kan zij ook nog wel tot na het weekend wachten.
Tim11
BerichtGeplaatst: 10-04-2011 13:58 Reageer met quote

http://nl.wikipedia.org/wiki/Maag
Wanneer je de afbeelding van maag orgaan kijkt. Dan zie je mond - slokdarm - maag - dunnedarm.
Wanneer iets mankeert in de dunnedarm. Dan zijn de omliggende boven organen of onder organen bijgetrokken. Naar beneden dan heb je de blindedarm als waarschuwings signaal: blindedarmontsteking. Naar boven dan heb je de keelamandelen als waarschuwings signaal: amandelenontsteking. In de bloed dan heb je lymfeklierontsteking. Zij hebben niet alleen de waarschuwings functie. Maar ook een genees uitwerkings functie.

Reflux in de maag heb je 2 mogelijkheden. Een is de probleem in de maag. De andere is de probleem niet in de maag maar in de dunnedarm. Wanneer je ziet een ontsteking in maaguitgang over (maagportier = pylorus). Bij veel geval ligt het probleem in de dunnedarm en niet in de maag. Wanneer je de oorzaak in de dunnedarm had gevonden en oplossen. Dan verdwijnt de ontsteking in de pylorus op een natuur manier. De probleem van reflux is dan ook opgelost.

De keelamandelen en neusamandelen zijn niet de oorzaak van slokdarmvernauwing of reflux. Jullie hebben allemaal meegemaakt dat na het verwijdering van neus- en keelamandelen geen bijdrag oftewel geen oplossing is. Dus logisch nadenken. Niemand kan je hier een andere wijs maken dan de feiten.

Sommige ziektes kan je met chirurgwerk oplossen. Maar sommige ziektes kan je abosuluut niet met de chirurgwerk uitvoeren. Eenmaal orgaan verwijdering dan is deze orgaan van eeuwig weg. Het komt niet meer terug. Elke orgaan heeft een of meer speciale functie's voor je lichaam.

Nierfalen en bijnieruitputting kan je met een eenvoudige kruidenrecepten genezen. Maar wel met de functie en de aanwezigheid van keelamandelen.
sparretje
BerichtGeplaatst: 10-04-2011 17:08 Reageer met quote

Bij mijn zoontje is het behoorlijk complex. In zijn hoedanigheid zien de artsen maar zelden. Hij had een middenrifbreuk, reflux, vertraagde maaglediging. Zijn hele spijsverteringsstelsel is een probleem. Bij hem was de pylorus niet ontstoken. Het hele probleem zit het meest in de maag en slokdarm. Daarnaast heeft hij last van obstipatie en gaat het eten zeer moeizaam. Zijn keel en neusamandelen zijn niet verwijderd. Waarom zou je ook als het niet nodig is.
Tim11
BerichtGeplaatst: 10-04-2011 17:32 Reageer met quote

Quote:
Zijn keel en neusamandelen zijn niet verwijderd. Waarom zou je ook als het niet nodig is.

josé zonneveld
Geplaatst: 15-02-2011 10:54
Keel en neusamandelen zijn er al uitgehaald toen hij 1 en 1,5 jaar oud was.

Ik las veel verhalen in deze forum dat de chirurg de verdachte de keelamandelen- of blindedarm heeft verwijderd. Maar het bleek na het verwijdering de keelamandelen of blindedarm toch niet ontstoken. In de andere verhalen bleek de probleem niet weg terwijl deze organen had verwijderd.

Quote:
Daarnaast heeft hij last van obstipatie en gaat het eten zeer moeizaam. Zijn hele spijsverteringsstelsel is een probleem.

Deze probleem is niet de vak voor de chirurg. U kunt beter naar een arts die wel verstand van dit soort ziektes.

Gember thee, ongebrand amandelen zijn goed voor de darm.
http://www.google.nl/search?q=sharon+fruit&hl=nl&rlz=1C1SKPC_enNL377NL379&prmd=ivns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=C82hTaiyO8ecOvWM3TQ&ved=0CDcQsAQ&biw=1680&bih=935
http://rudolfdewit.com/papaya.html

Rijpe sharonfruit, bieten en papajafruit zijn heel goed tegen de verstopping.
Rolling Eyes
sparretje
BerichtGeplaatst: 11-04-2011 22:40 Reageer met quote

Ons zoontje is onder behandeling bij een maag-darm-leverspecialist. Lijkt me een arts die wel weet waar hij het over heeft.

Vandaag naar Assen geweest. Hele verhaal wordt verdraaid. Als je niet gestoord bent dan wordt je het wel.
Al met al ben ik nog weinig tot niets opgeschoten. Ze willen hem opnemen om te zien of innemen van medicatie en drinken via normale weg verbeterd kan worden. Heb laten weten geen voorstander te zijn van een opname. Ben ook bang dat het onder dwang gebeurt. Poliklinisch zal kunnen bij ons in het ziekenhuis, maar dan heb ik weer met een 3e kinderarts te maken. Dan heb ik 3 kapiteins op 1 schip. Assen wil al alles naar zich toe trekken en als ik op bepaalde dingen afhaak, is het mis. Als ik niet had gevraagd hoe het verder zou gaan, wist ik na het bezoek nog net zoveel als toen ik er kwam. Wat moet je ermee?
Ik bel morgen Nijmegen maar weer en wil een afspraak. Klaar
josé zonneveld
BerichtGeplaatst: 12-04-2011 10:47 Reageer met quote

huh.
Jij ben toch de baas over jou zoon en jij bepaal wat er wel of niet gebeurd, toch.
Zou gewoon nijmegen weer bellen en zeggen wat assen wil gaan doen en dat je hier geen goed gevoel over heb.
Jammer dat het voor jullie zover rijden is naar nijmegen.
eeen second opinium zit je natuurlijk ook niet op te wachten want dat zou ziekenhuis nr 3 beteken.
Hele moeilijke situatie vind ik.
Jullie worden echt van het kastje naar de muur gestuurd.
Is jullie zoontje al eens opgenomen geweest te opbservatie.
Gewoon om te kijken waar de problemen zich voordoen.
Tis niet optimaal maar ik kan me zo voorstellen dat de artsen/verpleegkundigen het dan met eigen ogen zien wat het probleem is en dat jullie echt niet gek zijn.
Thuis een filmpje maken zodat ze jullie zoon in de thuissituatie zien.
Ik kan me goed voorstellen doen jullie er helemaal klaar mee zijn.
Jullie zijn niet gek, jullie zoontje heeft een probleen en dat moet gewoon serieus worden genomen.
Suc6
Index > Kinderziekten > slokdarmvernauwing zoontje? ervaring gevraagt
Pagina 2 van 4  

Vorige  1, 2, 3, 4  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring