Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Aanhoudende onverklaarbare pijn onder linker schouderblad
Auteur Onderwerp: Aanhoudende onverklaarbare pijn onder linker schouderblad
Catelijne
BerichtGeplaatst: 29-01-2011 12:59 Reageer met quote

Sinds een maand of 3 heb ik een hele rare pijn onder mijn linker schouderblad. Het begon eerst sluimerend en daarna werd het een tijdje heel hevig en nu is het er altijd, dan weer hevig, dan weer minder. Het was/is ook niet te bestrijden met pijnstillers, zelfs niet met ibuprofen 600.

Ben naar de huisarts geweest en die verwees me door naar de Fysio. Die was er van overtuigd dat het een spier is die onder mijn schouderblad doorloopt, waar ik last van heb. Dus aan de fitness, dat ging meteen al niet goed. Tijdens bewegingen geen last maar meteen daarna hevige pijn. Constatering van de fysio, overbelasting en dus minder hevige training. Dat een tijdje volgehouden maar de klacht bleef hetzelfde. Constatering van de fysio, twee weken helemaal niets doen. Klacht is nog steeds hetzelfde en ik begin het nu aardig beu te worden. Ik voel gewoon mijn hele schouderblad zitten, alle contouren. Ook is mijn hele bovenlijf beurs omdat die zich steeds tegen die pijn loopt te verzetten. Warmte helpt, maar zodra ik de warmte (kruik, warm-matje)weghaal komt het meteen weer terug. Er zijn nooit foto`s gemaakt of bloed afgenomen.

Heb de fysio er op aangesproken dat mijn moeder ostiopherose (botontkalking)heeft en dat mijn oma zware reuma had. Nee dat kon het niet zijn want het zat veel te centraal. Ik moest maar gaan zwemmen of naar de sauna.

Op dit moment ben ik er echt klaar mee en ga volgende week terug naar de huisarts want ik heb het idee dat deze fysio maar wat loopt te gissen en dat ze het gewoon niet weet.

Als iemand deze klachten bekend voorkomen en misschien weet wat het wel is dan wil ik dat heel graag weten!
joepje
BerichtGeplaatst: 01-02-2011 2:08 Reageer met quote

Hallo Cathelijne,
Heel herkenbaar, bij mij is het 2e kerstdag begonnen, na een val. Aangezien ik zelf in de zorg werk, en geen "pieper" wil zijn, door blijven werken (en nog steeds), ik ga dus ook niet naar een huisarts, omdat ik weet dat het pijnstillers en fysio worden....Warmte helpt inderdaad!Maar wordt er zo moe van....Maar hoop net als jij op het verlossende antwoord!Laat even weten hoe je aankomende bezoek is afgelopen bij de huisarts ( ik ben getest op osteoporose, en ja rheuma zit in de familie, en ja m'n gewrichten kraken bijna allemaal)
Groetjes Joepje
Catelijne
BerichtGeplaatst: 22-02-2011 20:29 Reageer met quote

Bij mij is het dus niet gekomen door een "trauma", het was er gewoon ineens en ging niet meer weg. Huisarts bezoek heeft alleen opgeleverd dat ik nu een verwijzing heb voor de orthopeed want hij wist het ook niet meer. Er zijn nu inmiddels wel foto's gemaakt maar daar was niets op te zien. (dus in ieder geval niets met het bot, al is dat wel waar ik de meeste pijn aan heb!) Heb inderdaad ook krakende gewrichten (met name knieƫn, maar dat is al jaren zo en dat doet geen pijn) Nu begin ik het zelfs ook af en toe aan de rechterkant te voelen dus ik wil nu wel erg graag weten wat het is, helaas heb ik pas 11 maart een afspraak kunnen krijgen met de orthopedie.....dus afwachten maar weer....
Muisjuh
BerichtGeplaatst: 05-03-2011 19:40 Reageer met quote

Vraag eens een verwijzing naar een reumatoloog, Vooral omdat het nu op meerdere plekken voorkomt en omdat je er al enige tijd last van hebt, Kun je je klachten wat beter omschrijven? meer pijn als het koud buiten is enzo enzo
Catelijne
BerichtGeplaatst: 16-03-2011 12:04 Reageer met quote

Het heeft zijn ups en downs, kan niet echt zeggen wanneer ik er meer last van heb dan op andere momenten. Wel heb ik meer last als ik intensief bezig geweest ben. Het is een tijdje goed gegaan en was het bijna weg maar zoals altijd weer te vroeg gejuicht want nou is het in alle hevigheid weer terug.

Ik ben afgelopen vrijdag bij de orthopeed geweest en zijn er nogmaals foto's gemaakt maar ook op deze was (weer) niets te zien. Dus het bot is het niet. Nu heb ik 24 maart weer een afspraak met de fysio in het ziekenhuis en dan gaan ze ook kijken met de echo. Ze vermoeden dat het de spier- en pees aanhechtingen zijn. Op dit moment maakt het me niet uit wat het is, ik wil er gewoon vanaf. Wordt er redelijk moe van. Je hebt het idee dat je van het kastje naar de muur gestuurd wordt.
sas0472
BerichtGeplaatst: 10-01-2017 23:02 Reageer met quote

hoi Catelijne, mijn man heeft nu al een jaar soortgelijke klachten. de pijn komt en gaat, pijnstillers helpen niet, fysio en orthopeet werkt ook niet en cortisone spuiten werken ook niet. Ook trekt de pijn door in zijn bovenarm aan de achterkant. MRI,CT-scan, echo allemaal gehad maar niets op te zien. Zijn naar ander ziekenhuis gegaan voor second opinion maar ook deze neuroloog heeft eigenlijk geen idee en heeft hem naar de fysio gestuurd wat tot nu toe allen maar meer last geeft. Kortom we zijn nog geen steek verder (wel 1 jaar verder) Nu ben ik erg benieuwd hoe het verder met jou gaat en welke weg jij inmiddels bewandeld hebt
Cate
BerichtGeplaatst: 23-02-2017 15:51 Reageer met quote

Hallo sas 0472, excuus voor de late reactie Embarassed , ik krijg reacties op dit forum nog binnen op mijn oude e-mailadres en die bekijk ik nauwelijks. Het gaat nu goed, na fysiofitness, zwemtherapie en acupunctuur en ik echt ten einde raad was (want dat hielp ook allemaal niet) ben ik uiteindelijk via via bij shiatsu uitgekomen. Na twee (moet ik er wel bij zeggen) pijnlijke sessies ging er een wereld voor me open! Nu voel ik het alleen nog heel af en toe maar niet meer iedere dag! Ik kan zeker aanraden het een keer te proberen, mij heeft het in ieder geval ontzettend geholpen! Hopelijk heeft je man wat aan deze info! Succes!
sas0472
BerichtGeplaatst: 02-03-2017 13:04 Reageer met quote

Dank voor je reactie, mijn man zit nog steeds in de medische molen. Wij lopen nu bij een orthopeet en gaan eind van de maand naar een rematoloog. Nu was ik gister aan het googelen en stuitte ik op "Neuralgische Amyostrofie". Veel klachten komen overeen met wat mijn man heeft dus gaan wij hier nu werk van maken. Via de site van radboudumc kom je daar. Misschien heb jij hier ook wat aan.
Gr. Sas
Cate
BerichtGeplaatst: 02-03-2017 15:12 Reageer met quote

hallo Sas, ik heb op je advies ook eens gegoogled en gelezen over neuralgische amyotrofie. Hoewel de meeste klachten overeenkomen met mijn klachten denk ik niet dat dit het gene is wat ik heb. Ik heb namelijk geen uitval verschijnselen. Bij mij is het vermoedelijk gewoon stress, volgende week ga ik in ieder geval weer shaitsu massage laten doen, dat heeft mij tot nu toe altijd goed geholpen. Wie weet is het toch voor je man een keer een idee om dat te proberen, je kunt dit zelfs deels vergoed krijgen bij je zorgverzekeraar. Ik hoop in ieder geval dat je man gauw van zijn klachten af is! Het is niks om maar steeds van het kastje naar de muur gestuurd te worden en maar steeds geen antwoord te krijgen op wat je nu eigenlijk hebt (en nog belangrijker: hoe kom je ervan af!)
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Aanhoudende onverklaarbare pijn onder linker schouderblad
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring