Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Reactieve artritis-ervaringen uitwisselen?
Auteur Onderwerp: Reactieve artritis-ervaringen uitwisselen?
L1la
BerichtGeplaatst: 11-08-2006 23:09 Reageer met quote

Kitty, hoe was het bij de reumatoloog? nog wat wijzer geworden?
en JJ en Jannie? ook weer wat opgeknapt.
Ik heb net een hele goeie periode achter de rug, denk dat het de medicijnen zijn die me een heel stuk op weg helpen.
Ben denk gisteren m'n bij fysio m'n grenzen te ver voorbij gegaan. En vandaag stond er ook een hele stapel huishouden op mij te wachten helaas voel ik dat ik weer.Het weekend doe ik maar weer rustig aan.
jannieheetik
BerichtGeplaatst: 12-08-2006 7:09 Reageer met quote

Ja hoor, jannieheetik was al snel opgeknapt van die ene stomme streek, maar....

Hebben jullie dat nou ook? Nadat ik die darmontsteking heb gehad, hoeft er maar 'dat' te gebeuren of ik ben wéér ziek! OK, die reuma, en die is uiteraard gevoelig voor van alles, voor het weer, voor spanningen, dat begrijp ik. Maar ook de rest van mijn lijf - het lijkt wel dat ik geen weerstand meer heb! Elk virusje wat langswaait, daar doe ik aan mee, ik hoef maar 'n keer iets 'verkeerds'(?) te eten en ik heb weer diaree (ik heb ook - en had dat al jaaaaren - prikkelbare darm)

Kortom: ik heb het gevoel dat mijn leven uiteenvalt in twee delen: toen ik nog gezond was, en na de darmontsteking...... Ik ben 52 en voel me oud, gammel en versleten!
Gast
BerichtGeplaatst: 12-08-2006 9:39 Reageer met quote

Gelukkig ik niet, ik gebruik al een hele tijd op advies van de natuurarsts Lymphdiaral, Dit is een homeopatisch middel welke weerstand verhogend werkt.
Kreeg het voogeschreven omdat de arts er van uit gaat dat mijn klachten veroorzaakt zijn door een virus welke nog steeds in mijn lymphe huist, om ze schoon te krijgen gebruik ik dus Lymphdiaral.
Fijne bijkomstigheid is dat ik niet meer aan alles mee doe Laughing
Kan me wel voor stellen dat je er niet erg prettig bij voelt.
jannieheetik
BerichtGeplaatst: 12-08-2006 10:12 Reageer met quote

Bedankt, maar bij mij is de ellende begonnen met een campylobacter, en daarvan is ook weer aangetoond dat die bacterie inmiddels verdwenen is uit mijn systeem, dus.... dat kan de boosdoener niet zijn.

Zelf zit ik meer te denken aan: minder bewegen door die rotreuma en meer van die sneeuwbal-effecten die gewoon veroorzaakt zijn door het (inmiddels langdurig) niet 100% kunnen functioneren. Mijn conditie is bagger!

Ik probeer zo gezond mogelijk te leven maar op de een of andere manier ben ik sinds vorig jaar februari - toen ik die darmontsteking kreeg - 10 jaar ouder geworden!
JJ
BerichtGeplaatst: 13-08-2006 22:12 Reageer met quote

Goed om te lezen dat het (ook) bij jullie weer iets beter gaat.

Ik beweeg (meestal) weer een stuk soepeler dan enkele weken geleden.
Waar ik vooral tegen aan loop is dat die stomme ontsteking zoveel energie vreet (en ook mijn conditie is bagger!!). Ik moet steeds aftasten wat doe ik wel / niet en hoe deel ik mijn dag in. Daarbij komt ook nog eens, dat ik de ene dag veel meer energie heb dan de andere..... Vaak weet ik pas aan het eind van de dag of iets te veel was of niet..
Maar eens kijken hoe het deze week gaat als ik weer na m'n vakantie weer ga beginnen met werken..

Gelukkig heb ik naast de ontsteking weinig last van andere "langs waaiende zaken".. Wel heb ik vaak last van stijfheid in mijn rug en schouders. Ik kom soms (met m'n 33 jr)als een oude opa mijn bed uit op slechte dagen..

Slikken jullie naast de ontstekingsremmers nog andere voedingssuplementen om je weerstand e.d. op te krikken? Wat doen jullie om bijv. je conditie weer (iets) op pijl te krijgen?
L1la
BerichtGeplaatst: 14-08-2006 14:06 Reageer met quote

Die gast hierboven was ik!
Naast die Lymphdiaral die ik in een verhoogde hoeveelheid neem ik visoliecapsules en momenteel loop ik nog bij de fysio, daar doe ik vooral cardiofitness, de mate waarin kan nogal variéren.Afhankelijk van hoe ik me voel.
Rianneke
GastBerichtGeplaatst: 17-08-2006 21:15 Reageer met quote

Ik ben blij om te lezen dat er meerdere zijn die in hetzelfde schuitje zitten. In 2003 heb ik in de dom.rep. reactieve artritis opgelopen door een campylobacter bacterie. Helaas heb ik nu nog steeds last van mijn enkelgewrichten. De laatste tijd verergeren deze klachten weer, en krijg ik ook steeds meer last van mijn vingers. Ik ben terug gegaan naar de huisarts, en ze heeft me opnieuw bloed laten prikken, hieruit blijkt dat zowel mijn bezinking als mijn CPA nog steeds (dus al drie jaar) verhoogd is. Verder heb ik ook HLA-B27 in m'n bloed. Ze weet geen raad meer met me dus mag ik weer (drie jaar geleden ook al)naar de reumatoloog. Zoals je kunt begrijpen ben ik bang dat het niet meer langer om reactieve artritis gaat, maar dat het chronisch is. Ze (zowel de huisarts als de reumatoloog) hebben me gezegd dat ik van deze klachten af zou komen, maar dat het een hele tijd kan duren. Maar drie jaar is nu toch wel erg lang. Toen ik hier voor het eerst mee geconfronteerd werd was er helaas nog geen forum, dus het is voor mij vooral veel herkenning wat ik hier lees. Ik stel me dus toch niet alleen maar aan..... Confused
rob vd l
GastBerichtGeplaatst: 17-08-2006 21:51 Reageer met quote

hoi mensen,
ik vind t een beetje raar om hier mn verhaal te doen, maar ik was toevallig aan t kijken op t internet...beetje kijken wat reactieve artritis nu inhoud(voornamelijk de leuke dingen die ik er aan over heb gehouden) en wat de ervaringen van anderen zijn.
Het is nu meer dan 4 jaar geleden dat reactieve artritis bij mij werd geconstateerd. ik moet zeggen dat ik de eerste 2 maanden het engst vond...mn lichaam takelde af en de doktoren (huisarts enzo) wisten niet wat het was totdat ik in het ziekenhuis belande.
Na een klein jaartje echt plat te hebben gelegen, ging t langzaam aan weer wat beter.
niet veel later kon ik weer fulltime werken en wat later kon ik weer sporten (heerlijk! haha).
Nu moet ik eerlijk zijn..ik heb nog niet alles gelezen, maar ik vroeg me af...
ik heb nu nog vaak ontstoken nagels/nagelriemen en mn nagels donderen er ook zo nu en dan af...dikke gewrichten (vingers en tenen) heb ik ook regelmatig.
zou dit nog over gaan? soms maak ik me een beetje zorgen...
dit is de eerste keer dat ik zie/lees over mensen die dit ook hebben en het is raar...
wellicht zocht ik meer herkenning dan dat ik in eerste instantie had verwacht..
rob vd l
GastBerichtGeplaatst: 17-08-2006 22:03 Reageer met quote

ik heb ff snel alles zo'n beetje doorgelezen, maar ben ik nu de enige die (waarschijnlijk) door een geslachtsziekte aan r.art. gekomen of is dit iets wat niemand wil vertellen?
Rianneke
GastBerichtGeplaatst: 17-08-2006 22:07 Reageer met quote

Dag Rob, Ik mag donderdag as 24 aug naar de reumatoloog en ik neem aan dat ik dan te horen krijg of het normaal is dat je na zo'n lange tijd nog last kunt hebben van je gewrichten. Ik zal laten weten wat eruit is gekomen. Helaas kan ik je niet helpen met je vraag of je de enige bent die op deze manier aan react.artritis is gekomen. Wie weet komen er nog reacties.
rob vd l
GastBerichtGeplaatst: 17-08-2006 22:15 Reageer met quote

wat leuk dat je zo snel reageert!
zou je kunnen laten weten wat de reumatoloog tegen je verteld heeft?
misschien heb ik er wat aan...
had jij het nu gekregen door iets met je darmen?
ik lees zoveel dingen waarvan ik niks wist...
L1la
BerichtGeplaatst: 17-08-2006 22:16 Reageer met quote

Ik weet wel dat je het kan krijgen als gevolg van geslachtsziekte. Gelukkig is dat bij mij niet het geval. Ik ben vooraf ook niet ziek geweest.
Het eerste wat ik merkte was dat ik van het ene op het andere moment pijn had in alle gewrichten
Reumatoloog zei dat het onwaarschijnlijk is dat je het zolang bij je hebt.
rob vd l
GastBerichtGeplaatst: 17-08-2006 22:21 Reageer met quote

ha L1la,
mooie naam trouwens (grapje)
ik ben gelukkig niet ook ziek geweest (niks van gemerkt in ieder geval)
maar het rare is dat ik geen flauw idee heb waar ik die geslachtsziekte dan vandaan zou kunnen hebben gehaald..
ps zeker gechecked en gedubbelchecked en altijd netjes de liefde bedreven (zeg ik beschaafd, toch?)
L1la
BerichtGeplaatst: 17-08-2006 22:25 Reageer met quote

Nou Rob er staat dan wel L1la je moet het lezen als Lila Li de eerste 2 van voornaam la 1e twee van achternaam (maarja Lila was al bezet)
Hoe weet je dan dat het een geslachtziekte was, want ik denk niet dat ik daar op getest ben.
En ga er eigenlijk van uit dat ik dat niet heb of mijn man moet niet helemaal eerlijk zijn...
rob vd l
GastBerichtGeplaatst: 17-08-2006 22:31 Reageer met quote

Ha Lila,
Toen ik naar de internist verwezen werd, werd ik door de medische mangel gehaald. bloedonderzoeken, dermatoloog, oogarts etc etc.
uit de bloedtest is duidelijk geworden dat het door chleamidia (ik spel het vast niet goed) gekomen is.
Ik wil je niet bang maken, maar misschien kun je je een keertje laten testen. kost niet veel moeite en je hebt snel duidelijkheid.
chleamidia merk je niet(vrouwen niet.) maar je kan er wel onvruchtbaar van worden.
ik hoop dat ik nu niks verkeerds heb gezegd en dat ik je nu niet bang heb gemaakt.
L1la
BerichtGeplaatst: 17-08-2006 22:36 Reageer met quote

Nee hoor, ik heb al 2 kids dus daar ben ik niet bang voor. Enig idee hoelang je ermee rondgelopen hebt?
Al moet ik zeggen dat ik niet echt door de mangel gehaald ben.
Het is nu bijna 3 jaar en in die tijd heb ik natuurlijk wel verschillende keren biij huisarts aangeklopt maar in totaal ben ik maar 2 keer bij reumatoloog geweest.
mede omdat ze niet in m'n bloed kunnen ontdekken.
Onlangs heb ik telefonisch contact gehad met een andere reumatoloog en deze zei dat ik waarschijnlijk meer moest denken aan fibromyalgie, aangezien bij mij de spieren er ook bij betrokken zijn.

Vraagje heb jij ook altijd zo'n broeierig gevoel in je gewrichten?
rob vd l
GastBerichtGeplaatst: 17-08-2006 22:42 Reageer met quote

waarschijnlijk heb ik er niet langer dan 2/3 maanden mee rondgelopen...
ze zouden het wel aan je bloed hebben kunnen zien. dat zal het dus waarschijnlijk niet zijn.
Ik heb ook geen last van mijn spieren (nooit echt gehad)
ik kan niet zeggen dat ik een broeierig gevoel heb (gehad).
meer af en toe pijnlijk..vooral na overbelasting...bijvoorbeeld 1 1/2 uur sporten ofzo (last van mn voet)
en nu bij het bewegen van mn duim.
Ik merk het voornamelijk bij gitaarspelen..beetje stijf.
L1la
BerichtGeplaatst: 17-08-2006 22:47 Reageer met quote

1 !/2 uur sporten.... dat lukt mij niet.
loop bij de fysio doe aan cardio fitness maar zelfs fietsen gaat moeilijk binnen 5 minuten doet het pijjn en als ik er dan af kom na een kwartiertje sta ik te bibberen op m'n knieen.
Vingers zijn ook pijnlijk, vaak dikke gewrichten als ik ze b.v stoot ga ik door de grond.
Momenteel gaat het gelukkig heel goed, heb onlangs nieuwe medicijnen gekregen die voor chronische zenuwpijn zijn en die lijken aan te slaan.
Rianneke
GastBerichtGeplaatst: 17-08-2006 22:51 Reageer met quote

Hallo L1la krijg je verder nog onderzoeken of het fybromyalgie is. Ik zelf was behoorlijk ziek (diarree) in de dom.rep. en mijn enkels waren net zo dik als m'n knieen. Bij thuiskomst adviseerde de huisarts om naar de internist te gaan. Gelukkig had ik een ontzettend enthousiaste internist die het leuk vond om mijn ontlasting (!!!) te laten onderzoeken. Daaruit bleek dat het via een campylobacter bacterie was. Dit heeft inderdaad een darminfectie veroorzaakt. Ik denk zelf dat ik deze in Nederland al heb opgelopen want de dag voordat we naar Dom Rep gingen moest ik al telkens braken en kreeg vervolgens een gigantische migraine-aanval.

Broeierige gewrichten heb ik wel, en vooral de laatste paar weken, ik heb zelf het idee dat het met het weer te maken heeft, maar de geleerden beweren dat het niet aan het weer kan liggen. Veel stijvigheid ook, als ik lang heb gezeten, gelegen of gelopen. Afwisselen helpt bij mij dus het beste.
rob vd l
GastBerichtGeplaatst: 17-08-2006 22:57 Reageer met quote

super dat de medicijnen aan slaan!
dat gevoel van door de grond zakken als je je stoot herken ik wel al moet ik zeggen dat dat niet heel erg vaak voor komt...toch raar gezien mn waarschijnlijk bizarre keus van sporten..
ik slik ook geen medicijnen meer...ik ben er niet zo fan van.
klinkt misschien dom, maar ik heb liever een paar uur wat pijn (en weten dat ik te veel van mn lichaam heb geeist) dan dat ik alles onderdruk met pijnstillers, maar ik denk dat ik nu niet zo mag klagen...toch?
meestal ben ik weer opgeknapt na een goede nachtrust...
maar hoe is jou perspectief? wordt het nog beter?
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Reactieve artritis-ervaringen uitwisselen?
Pagina 5 van 7  

Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring