Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Reactieve artritis-ervaringen uitwisselen?
Auteur Onderwerp: Reactieve artritis-ervaringen uitwisselen?
rob vd l
GastBerichtGeplaatst: 17-08-2006 23:00 Reageer met quote

sorry rianneke,
je reactie stond er nog niet toen ik begon met typen.
ik vind t trouwens raar om te lezen dat iedereen zo'n verschillende reacties heeft.
L1la
BerichtGeplaatst: 17-08-2006 23:01 Reageer met quote

De afgelopen jaren heb steeds de hoop gehad dat het overging en 2 maanden terug toen ik hoorde van FM heb ik het best moeilijk gehad.
Gelukkig gaat het nu best wel goed en heb ontzettend genoten dat ik ruim een maand pijnvrij was.
Wel naar hoor dat je ook nog zo ziek was. Want het is best wel en schok wat het lichaam ineens kan doen.

En ook ik heb een hekel aan pijnstillers, meestal werkte ze bij mij toch niet. Loop ook bij alternatieve genezers.
Nu hebb ik 25 mg nortrillen en het is een wereld van verschil.
Slapen doe ik gelukkig als een roos, heb tijden gehad dat ik zo stijf als wat uit bed kwam, maar het kan zowiezo erg varieren. Het springt van gewricht naar gewricht en het weer heeft geen invloed.
rob vd l
GastBerichtGeplaatst: 17-08-2006 23:06 Reageer met quote

dit is wel herkenbaar.
stijve gewrichten als je uit bed komt, maar dat duurt meestal niet langer dan een half uurtje.
ik ga nu maar eens slapen anders komt dat mijn nachtrust niet ten goede..haha..en ik moet morgen toch weer om 6.45 op.
weltrusten allemaal en ik spreek jullie hopelijk snel weer.
L1la
BerichtGeplaatst: 17-08-2006 23:08 Reageer met quote

Welterusten Rob en Rianneke ik ga ook naar bed.
JJ
BerichtGeplaatst: 20-08-2006 15:54 Reageer met quote

Hoi mensen,

Kijk je even niet op het forum en...
Broeierige gewrichten heb ik niet, maar ik kom wel stijf uit bed 's ochtends, vooral als ik te veel (wat is te veel) gedaan heb. Ook heb ik dan vaak last van mijn schouder(s) - het lijkt wel constante spierpijn. Verder voel ik mijn knie eigenlijk bijna de hele tijd - geen heftige pijn, maar je voelt hem wel eingelijk constant. Ook ik heb het meeste baat bij niet te lang in 1 houding zitten/staan. Afwisseling van houdingen, lopens, staan, zitten e.d. zorgt voor het minste pijn en stijfheid.

Hoewel ook ik er geen fan van ben, slik ik wel dagelijks medicijnen. Mijn ervaring is dat als ik ze niet slik de pijn met vlagen niet uit te houden is.. en mijn leven flink belemmerd.
Maar aan de andere kant weet ik nu ook niet hoe het eigenlijk echt met me gaat... Met de medicijnen kan ik mijn leven redelijk op pakken - hoewel sporten e.d. er nog lang niet in zit. De spieren in mijn been hebben vlink aan kracht verloren (dat been is dan ook een ielepoot..). Doe oefeningen van de fysio, maar allemaal nog onbelast...
Ook fietsen (ik ging o.a. fietsend naar werk) zit er niet in, we hebben dus maar een 2e autotje gekocht omdat mijn vroud de auto ook nodig heeft voor haar werk.
Maar eens kijken wat de reumatoloog donderdag te zeggen heeft (ik Ik moet donderdag weer voor controle).

groet
JJ
L1la
BerichtGeplaatst: 20-08-2006 18:03 Reageer met quote

Hoi JJ
Die constante spierpijn voel ik ook wel.Eigenlijk ben ik altiijd bewust van m'n gewrichten. Het wil alleen nogal heen en weer springen de ene keer vooral m'n polsen dan weer in knieen of enkels.
Allen laats, tijdens de vakantie ben ik 3 weken pijnvrij geweest. Heerlijk had eindelijk m'n eigen lijf weer terug.
Welke soort medecijnen slik je?

Werk je inmiddels weer, las dat je na de vakantie weer ging beginnen, en hoe gaat dat?
Ik werk part time in de horeca en ben op zoek naar een andere baan welke minder belastend is (morgen sollicitatie gesprek)
JJ
BerichtGeplaatst: 23-08-2006 17:48 Reageer met quote

Hoi L1La,

Ik slik diclofenac na 100 (met tegen de bijwerkingen omeprazol).
Het werken gaat, tot nu toe, vrij goed. Ik werk 4 dg als docent en het schooljaar moet nog echt op gang komen. Dus het is even afwachten hoe het gaat.
Voor mijn vakantie ging het werken redelijk goed. Als ik veel moest lopen gebruikte ik krukken om m'n knie gewricht niet te veel te belasten en ik kan tijdens mijn werk redelijk afwisselen met zitten, staan, lopen.

Morgen moet ik weer naar de reumatoloog, ik ben erg benieuwd wat hij te zeggen heeft.

Hoe is je sollicitatie gesprek gegaan?
L1la
BerichtGeplaatst: 23-08-2006 18:37 Reageer met quote

Docent lijkt me inderdaad nog wel redelijk te combineren, en niet al te belastend.
Even afwachten maar wat reumatoloog zegt, wordt vast weer bloed bloedprikken en die uitslagen laten vaak even op zich wachten.

Sollicitatie gesprek ging best goed, denk ik, behalve dan dat ze op zoek is naar iemand voor ma, woe & za. Woensdag is een probleem want is s'middags mijn dochter nog vrij van school. Ze vroeg ook nog naar mijn gezondheid, heb wel eerlijk verteld dat ik gewrichtpijn heb, maar dat ik al 2 jaar mezelf niet heb hoeven ziekmelden.
Hoor deze week nog of er een 2e gesprek komt.
Rianneke
GastBerichtGeplaatst: 24-08-2006 21:40 Reageer met quote

Hallo allemaal, ik mocht vandaag weer naar de reumatoloog. Nou nou, dat was toch weer een teleurstelling. Ik heb begrepen dat als reactieve artritis na een bepaalde periode niet over is, het waarschijnlijk chronisch zou worden. Het is bij mij zo'n 3 jaar geleden, maar ik kreeg vandaag te horen dat het bij mij niet chronisch is, omdat er geen zwellingen zijn. Wat ik dan wel heb, kunnen ze niet zeggen. Er is weer bloed afgenomen en ik heb diverse rontgenfoto's moeten laten maken, maar gelukkig krijg ik volgende week de uitslag al. Verder heb ik voor een heel weeshuis aan Naproxen meegekregen, en daar kan ik het mee doen. Heeft iemand van jullie ook zo'n diagnose gekregen, en wat hiermee gedaan?
L1la
BerichtGeplaatst: 25-08-2006 8:33 Reageer met quote

Reumatoloog die ik het laatst gesproken heb zei ook al dat reactieve artritis altijd tijdelijk is. Bij mij is er niets te vinden. Niets in het bloed, niets te zien op róntgen. Een eerder bezoekje zeiden ze misschien beginnende artrose of overbelasting. In beide kon ik me niet vinden. Ben zelf veel op zoek geweest, nu valt de term fibromyalgie weer.
Ik krijg de indruk dat huisarts maar al graag daar mee instemt, want dan zijn we van het gezeur af, want fm is toch niets aan te doen.
Wat moet je?, proberen het te accepteren maar dat valt niet mee, dat weet ik wel.

Wens je veel succes, want het is echt niet leuk te horen dat ze niet weten wat het is.
L1la
BerichtGeplaatst: 15-09-2006 14:35 Reageer met quote

JJ en rianneke hebben jullie de uitslagen al van de onderzoeken van de reumatoloog?
JJ
BerichtGeplaatst: 17-09-2006 14:41 Reageer met quote

Mijn bezoekje aan de reumatolooog was erg kort.. Gezien het feit dat er geen vocht in mijn knie (en enkel) meer zit en ze niet warm aan voelen en mijn ervaringen van de tijd ervoor, gaf hij aan dat ik "zo door moest gaan"..
Ik deet het gemiddeld en hij ging er van uit dat het bij mij gewoon over zou gaan en dat ik niet bij die gene zou gaan horen bij wie het niet over gaat (volgens hem gaat het bij 2 op de 10 pacienten na een jaar niet meer over)... Of te wel kom in januari maar weer terug en als het in de tussentijd niet goed gaat, moet ik me melden. Als het wel goed gaat mag ik gaan afbouwen met de medicijnen..

Overigens gaat het op dit moment goed Wink . Ik kan nagenoeg normaal functioneren en kijk het nog even aan voor ik voorzichtig ga afbouwen met de medicijnen...

Wat mij overigens wel verbaast dat er onder de artsen zoveel verschil in menig bestaat over reactieve artritis. Of het nu wel of niet over gaat etc...

Groetjes
JJ
L1la
BerichtGeplaatst: 18-09-2006 8:19 Reageer met quote

Goed nieuws dus. Mooi! Fijn voor je dat je weer bijna normaal functioneert.
Ik heb bevestiging gekregen dat de huidziekte HS bij mij waarschijnlijk de oorzaak is. Mijn lichaam is constant ontstekingen aan het opruimen, eigenlijk geen wonder dat je daar gewrichtpijn van kan krijgen.
Maar ook daarin zijn artsten het oneens heb ik al begrepen.
Rianneke
GastBerichtGeplaatst: 28-09-2006 19:31 Reageer met quote

Ik was op vakantie, dus vandaar nu pas mijn reactie. Ik werd nog gebeld door de reumatoloog dat ze niets konden vinden. Foto's en bloed waren goed. Ik vroeg ze waarom ik dan zo'n last had van mijn vingers, dit had ik voorheen nog niet. Hierop kreeg ik als antwoord dat iedereen weleens ergens last van heeft, maar dat dat meestal vanzelf wel weer over gaat. Ik kreeg het advies om de komende paar weken dagelijks Naproxen in te nemen en na deze weken langzaam af te gaan bouwen. Maar zodra ik zwellingen zou krijgen, moest ik contact opnemen. Al met al dus niks wijzer geworden. Sterker nog, eerder het gevoel gekregen dat ik me aanstel. Ik zit nu te twijfelen om een keer naar een homeopaat te gaan, misschien dat zij me kunnen helpen, maar ik heb hier totaal geen ervaring in. Heeft iemand van jullie ervaring met een homeopaat Question
L1la
BerichtGeplaatst: 29-09-2006 8:05 Reageer met quote

Klinkt hetzelfde als bij mij toen, en ik begrijp je gevoel heel goed. Ik ben uiteindelijk ook naar een homeopaat gegaan en later naar een natuurarts beide hebben het inmiddels opgegeven. Crying or Very sad
Homeopaat kijkt naar het hele plaatje van jou met name ook hoe in het dagelijks leven reageer en basis daarvan schrijft hij een product voor.
Kijk maar eens op http://www.homeopathie.net/
Ik heb de homeophaat voor een gedeelte vergoed gekregen van de zorgverzekeraar maar het licht er aan welk pakket je hebt.

Loop nu inmiddels bij voetreflextherapeut, en moet zeggen dat het inmiddels heel goed gaat, ben het niet helemaal kwijt maar het is goed te doen, heb eindelijk het gevoel m'n eigen lijf weer terug te krijgen. Laughing
Gast
BerichtGeplaatst: 29-09-2006 8:24 Reageer met quote

Ja, ik ben ook bij een homeopaat geweest, IK heb het maar opgegeven.
Om een lang verhaal kort te maken: dure korreltjes waar ik géén baat bij had en adviezen waarmee ik niks kon en die later ook nog eens gevaarlijk bleken.

(Ik moest me niks aantrekken van die bloeddruk en alle dierlijke eiwitten laten staan)

Dat laatste lijkt wel enig hout te snijden alleen ontdekte ik later dat het ene eiwit het andere niet is. Dat 'me niks aantrekken van die bloeddruk' heeft later tot een levensbedreigend hoge bloeddruk gezorgd, zo ontdekte de reumatoloog.

Nu eet ik zoutloos (en gebruik de pilletjes weer) en let een beetje op welke eiwitten ik wel en welke ik niet eet. Helemaal onzin is het niet maar écht effectief was het óók niet.
Rianneke
GastBerichtGeplaatst: 29-09-2006 22:03 Reageer met quote

Nou bedankt voor jullie informatie, het klinkt niet heel erg veelbelovend, maar ik denk dat ik toch maar een afspraak maak. Via via heb ik de naam doorgekregen van een 'goede' homeopaat. Als ik niets onderneem, weet ik zeker dat het niet beter wordt.
L1la
BerichtGeplaatst: 30-09-2006 10:20 Reageer met quote

IK denk dat het logisch is dat je verder zoekt, als je het gevoel hebt dat niemand meer iets voor je doet. Dat is precies de reden dat ik ook verder ben gaan zoeken.
Het is beter om naar een homeophaat te gaan van wie je gehoord hebt die goede resultaten geeft dan er zo een uit de telefoon gids te plukken.
En zoals je zegt als je niets onderneemt gebeurt dus ook niets.
Wens je in ieder geval veel succes. Very Happy
jannieheetik
BerichtGeplaatst: 01-10-2006 17:41 Reageer met quote

Ten eerste: Sorry, ik ben die 'gast' van 29-09-2006 8:24 ook. Van browser veranderd en logde nou ineens niet meer automatisch in....

Ten tweede: Ik heb wel het gevoel dat ze veel voor me doen allemaal. De reumatoloog heeft gezorgd dat ik een jaar lang wekelijks fysio krijg en die fysiotherapeute doet óók enorm haar best (en ik ook...) maar iedere keer krijg ik last van ándere gewrichten. En soms ook zodanig dat ik de oefeningen die ik kreeg (en die best soms GOED helpen, hoor!) voor die gewrichten waar ik het al eerder had, niet meer kan doen....

't is dus net zo lang als het breed is, het is gewoon een KUT Evil or Very Mad ziekte!
Alone
BerichtGeplaatst: 02-11-2006 1:51 Reageer met quote

hallo ik heb misschien zoals meerdere de vorm van reactive artritis..Bij mij hadden ze eerst geen idee wat het moest zijn..ik had had eerst last in mijn rechter voet, toen dachten ze dat het een ontstoken zenuw was en heb er ook pillen voor gekregen die ook werkten..na een maandje geen last te hebben kreeg ik last in mijn linkervoet. Ik bleef er mee doorlopen en dacht het gaat wel over, ik wilde niet bij het minste of geringste weer bij de dokter zitten...op een gegeven moment kon ik niet meer doorlopen en toen begon er een lang proces..er moest vocht uit me enkel gehaald worden en dat was echt geen pretje, ook is er een MRI-scan gemaakt maar daar kwam niks uit, bloedtessen en rontgenfoto's allemaal niets. Toen werd ik doorverwezen naar de reumatoloog, en daar zijn ze erachter gekomen...ik loop er nu al ongeveer 5 maanden mee, het is wel wat minder geworden maar de pijn die ik elke dag heb is geen pretje, ik sport graag en dat word nu mij een beetje ontnomen. Misschien ga ik binnenkort verder op zwaardere medicijnen of er wordt een injectie ingebracht, ik heb liever de medicijnen want zo'n prik in geen pretje en heb ook last van me rechterteen zo nu en dan...ik hoop dat ik er binnenkort vanaf ben want het lijkt wel een eewigheid te duren. Ik moet me verhaal toch aan iemand kwijt en hopelijk zijn er meer mensen die dat hier doen. Sterkte ermee
Index > Spier- en gewrichtsklachten > Reactieve artritis-ervaringen uitwisselen?
Pagina 6 van 7  

Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring