Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Problemen na galblaasoperatie
Auteur Onderwerp: Problemen na galblaasoperatie
suus24
BerichtGeplaatst: 30-01-2008 18:13 Reageer met quote

hai joanie,
pijn in mijn zij had ik niet..dus daar kan ik geen antwoord op geven. Als je wonden goed dicht zijn, volgens mijn arts was dat na 2 weken zo goed als..., dan kan je weer alles doen.
succes!
groetjes, suus
Dienares
BerichtGeplaatst: 31-01-2008 12:13 Reageer met quote

nou bij mij was dat na 5 weken pas dat de wonden dicht waren.
toen de hechtingen eruit gingen ging er 1 open in het ziekenhuis. eenmaal thuis aangekomen was een andere ook geheel open.

Vraag me af hoeveel hechtingen jullie in totaal hebben gehad met laparoscopie... ikzelf bij de navel 6, net onder de borst 4 en 2 keer 2 hechtingen aan mijn rechterzijde...In totaal 14 hechtingen...
suus24
BerichtGeplaatst: 31-01-2008 12:17 Reageer met quote

Embarassed ik had geen enkele hechting.. ik ben dichtgeplakt.... Rolling Eyes
Joanie van der
BerichtGeplaatst: 04-02-2008 15:27 Reageer met quote

Ik ben vandaag even bij de huisarts geweest ivm die pijn in mijn zij, zij zei dat ik waarschijnlijk van binnen kneuzingen en bloeduitstortingen heb van de operatie en ik mag pas sporten wanneer die pijn weg is.
Ik heb 4 hele kleine wondjes, niet groter dan 1 cm en de hechtingen vielen er de 10de dag na de operatie vanzelf uit, wondjes zijn mooi dicht, ik smeer nu dagelijks met littekencreme om het soepel te houden.
Taar21
BerichtGeplaatst: 05-02-2008 19:07 Reageer met quote

Hallo Suus,

Bedankt voor je reactie. Ik vind het "fijn"te horen dat ik niet de enige ben. Morgen ga ik naar een MDL-arts. Ik heb zoveel last. Ben benieuwd wat er uit komt. Ik heb zo echt geen leven meer. De pijn komt steeds vaker opzetten en laat zich minder leiden door wat ik gegeten heb. Baal er zo ontzettend van. Hoop maar dat ik geen stenen in de galwegen heb nu of iets aan de alvleesklier. is dit bij jou destijds ook gecheckt?

Liefs
suus24
BerichtGeplaatst: 05-02-2008 21:26 Reageer met quote

hoi.. ja ik ben ook "blij" Wink dat ik niet de enige ben..en dat dit forum er is, want het is niet uit te leggen aan mensen die het niet voelen.. maar goed.. die pijn is erg vervelend.. nee ze hadden bij mij niet gecheckt of er nog wat in de galwegen/lever zat. Maar een paar weken geleden heb ik een echo gehad en daar was alles schoon op te zien.. daarom zei de arts dat het misschien een laaste stuiptrekking was.. maar ik heb nu nog steeds een zeurderig gevoel..
we moeten afwachten... Crying or Very sad
succes verder!
belleke
BerichtGeplaatst: 19-02-2008 22:42 Reageer met quote

ben in het jaar 2006 in juni aan mijn galblaas geopereerd. de galblaas is verwijderd met een 30 tal stenen erin. als ik nadien bij de dokter ging dan vraoeg hij wat ze juist gedaan hadden??? of ze de galblaas nu verwijderd hadden. ik dacht van wel maar heb zo een half uur geleden een erge koliek aanval gehad, ik herken die pijn gewoon en zal ze ook nooit vergeten. zou die galblaas nu toch niet verwijderd zijn? ik weet het niet en zo ja vanwaar die koliek? morgenvroeg bel ik naar de dokter en moet hij dat maar direct uitzoeken.
Dienares
BerichtGeplaatst: 22-02-2008 13:22 Reageer met quote

Bij mij wordt de pijn alleen maar erger met de dag mee. Vraag me af wat het is. Misschien een ontsteking in de lever of iets dergelijks. Of toch nog steentjes in de galwegen ofzo. Ik weet het egt niet meer. Ik ben gewoon dagelijks minimaal 4 uur uitgeschakeld. Dan kan ik niets anders dan alleen maar liggen rollen. Heb de hele dag door diarree, ondanks wat ik eet. Ook als ik niet eet heb ik het.
Heb dezelfde pijnaanvallen als voor de galblaasverwijdering. Alleen het enige verschil wat er is is dat ik nu niet overgeef maar diarree krijg.

Heeft iemand enig idee wat het zou kunnen zijn?
Ben er moe van geworden.
belleke
BerichtGeplaatst: 22-02-2008 20:42 Reageer met quote

vandaag terug een koliek aanval gehad. stond in de winkel te wachten om af te rekenen en heb aan de kassierster gezegd dat ik niet goed was en straks wel weer kwam.allee ik den auto in gestopt bij de dokter en direct op zijn deur geklopt.wachten in de wachtzaal ging niet. de pijn kwam weer erg op. dokter heeft mij een spuit gegeven en woensdag mag in naar het ziekenhuis om een echo. hopelijk zien ze daar wat er scheelt. laat nog wel iets weten.
Harmke
BerichtGeplaatst: 17-03-2008 23:12 Reageer met quote

Hoi, zit al paar weken mee te lezen en heb ook al mijn "historie" beschreven bij het andere topic over galstenen + leverwaarden. Bij mij is in mijn bloed en op de echo ook geen galsteen geconstateerd maar na een MRI-scan bleken er wel degelijk nog stenen te zitten (terwijl de galblaas er al uit is). Misschien heeft iemand wat aan deze informatie want het is dus zeker niet altijd zo dat als de echo niets laat zien er dan dus ook niets zit. Ik ben inmiddels al een jaar aan het "tobben" en blijf net zo lang doorgaan tot ik van mijn klachten af ben (klachten zijn: nog steeds (na 3 ERCP's en galblaasoperatie) koliekaanvallen en zeurende pijn(en).

Groetjes Harmke
dominique1
BerichtGeplaatst: 06-05-2008 9:42 Reageer met quote

Hoihai lauren
ik heb zo'n 5maanden geleden een galoperatie gehad en direkt de 2e dag een ziekenhuisbacterie er bij opgelopen. Erg ziek geweest, maar nu na zo''n lange tijd loop ik nog steeds iedere keer leeg en maakt niet uit wat ik eet. Ik ga vande week voor een second opinion naar ziekenhuis of naar dieetiste om te vragen wat ik wel kan eten om niet iedere keer naar de wc te moeten. gr. dominique
Lauren schreef:

In onze buitenlandse vakantie, anderhalf jaar geleden, kreeg ik last van galstenen die verstopt zaten in mijn galwegen (ik was helemaal geel). In het buitenland ben ik dan ook opgenomen in het ziekenhuis, de galstenen zijn na 5 dagen verwijderd en een dag later de galblaas. Ook had ik cholangitis, volgens de dokter daar. Weer 5 dagen later werd ik ontslagen en kon terug naar Nederland. Mijn leverwaarden waren nog torenhoog, maar zijn hier langzaam maar zeker gedaald naar normale waarden.
Sindsdien heb ik problemen met mijn gezondheid: Waar mijn galblaas ongeveer zat doet het altijd zeer, en vooral als ik loop/auto rijdt/als ik in beweging ben. 70% van de tijd ben ik aan de diarree (terwijl ik vetarm eet). Chronisch vermoeid. Rugpijn ter hoogte van de galblaas. En nog kleine klachten die komen en gaan. Ook heb ik zo nu en dan (volgens omstanders een hele rare kleur).
Ondertussen ben ik bij een MDL-arts geweest, die mijn bloed heeft onderzocht en waar ik een keer ontlasting heb ingeleverd (geen 24 uurs). De uitslag die ik daarvan heb gekregen is: Niks te vinden in beide, en er zijn meer mensen die er last van hebben. Het zal met de tijd wel over gaan.
Mijn vragen zijn: Hebben meer mensen deze of andere problemen gehad? Heeft iemand andere tips? Wat moet of kan ik doen? Want ik weet het nu ook niet meer.

Groetjes, Lauren
marja janssen
BerichtGeplaatst: 28-08-2008 13:13 Reageer met quote

ik heb op 15 aug een galblaasoperatie gehad en gister zijn de hectingen eruit gehaals.helaas kan ik nog niet rechtop zitten en heb ik rederlijk veel pijn van mijn navel tot onder mijn ribben. moest eigenlijk vandaag na het
uwv maar kan er niet komen dus afgebeld maar die arts gelooft me niet en zegt dat ik geen pijn meer kan hebben.

wie kan me hier iets over zeggen. ik heb echt pijn bij het opstaan en lopen en ik eet gezond en niets wat ik niet mag of vet is . kan iemand me helpen?
taxitrutje
BerichtGeplaatst: 14-09-2008 10:57 Reageer met quote

Zit vanmorgen voor het eerst op dit forum, en wil toch graag een reactie plaatsen. Ik ben 3 dagen geleden geopereerd aan mijn galblaas en deze is met een kijk operatie geheel verwijderd.
Het begon bij mij zo'n 5 mnd. geleden dat ik 2x achtereen een koliek heb gehad.
En na overleg met mij specialist, zijn we tot de afspraak gekomen, dat wanneer ik weer een koliek zou krijgen, ik direct contact op zou nemen.Nou, ik kan je vertellen, dat kon niet anders.... Ik kreeg een koliekaanvaal die 3 uur heeft geduurd en waar ik dus niet doorheen kwam. Met de ambulance ben ik afgevoerd naar de SEH. Waar besloten is dat mijn galblaas die zelfde week eruit zou gaan. Daags daarna kreeg ik weer een enorme koliek en ben ik weer naar de SEH gegaan. Met de afspraak in mijn zak voor 2 dagen erna. Er zou direct geopereerd worden.
Vervolgens heb ik tijd tot de opereratie gedrogeerd door gebracht en heb niets gegeten en gedronken.
Gelukkig bleef het bij een kijkoperatie. Maar het had niet langer moeten duren... Mijn galblaas was zo vergroot, dat ie op knappen stond! Met alle gevolgen van dien... (buikvliesontsteking bv.)En dan is helemaal het hek van de dam. Ik ben de zelfde avond naar huis geaan. Wat misschien niet heel slim was (maar ja, ik ben nogal eigenwijs). Heb die zelfde avond thuis een enorme ontlading van het CO2 gas gehad waar ik me niet echt van vond opknappen!
De dag erna ben ik ook erg ziek en misselijk geweest, en heb wederom niets kunnen eten. Maar de tweede dag begon ik weer wat te leven en ook wat (licht) te eten en te drinken. Vandaag is de 3de dag na de operatie en ik heb dus nog niet de ervaring die ik hier lees van jullie allemaal, maar op mijn wonden na en wat pijn in mijn zij en de vermoeidheid(komt van al dat gas in je lijf), voel ik de pijn die ik had helemaal niet meer. Voor nu kan ik dus alleen maar zeggen dat ik achteraf toch blij ben dat ik het heb laten doen. En ik hoop dat ik me in de komende dagen alleen nog maar beter ga voelen. Het eten ga ik heel rustig opbouwen en misschien wel altijd wel wat aanpassen. Ik vind alle verhalen die ik hier lees zo negatief klinken, daar wordt een mens niet vrolijk van. Natuurlijk begrijp ik dat er altijd mensen zijn, waarbij de operatie geen succes is geweest, maar ik hoop langs deze weg toch ook wat positieve verhalen op het forum te krijgen. Voor iedereen die zich nog steeds rot voelt na deze operatie... heel veel sterkte allemaal. Ik hoop dat mijn vooruitgang wel goed blijft gaan en dat ook ik niet wegzak.
greta60
BerichtGeplaatst: 14-09-2008 12:49 Reageer met quote

ik ben bij een natuurarts geweest die een meting heeft gedaan met electro acupunctuur..ik had niets over mn klachten in de rechterzij verteld maar hij zei in eerst instantie dat er een galsteen zat..toen ik vertelde dat ik sinds 11/12 jaar geen galblaas meer had begon hij over verklevingen rond de lever en daardoor zou ik pijn hebben... Sad

ik blijf ook nog steeds een licht verhoogd billirubine gehalte houden..
ook krijg ik steeds vaker last van maagpijn s:ochtends voordat ik gegeten heb.....wordt iets minder als ik snel een glas water drink
Linda69
BerichtGeplaatst: 23-01-2009 19:55 Reageer met quote

Ik heb bijna alle berichten gelezen en ben tot de conclussie gekomen dat er wel heel veel mensen zijn die dezelfde problemen hebben als ik. Ik heb ook nog steeds pijn, misselijk, vaak diaree met onverteerd eten etc. etc. Het probleem is dat de lever gewoon gal blijft produceren en doordat je geen galblaas meer hebt dit niet meer opgevangen wordt om het gereduceerd af te geven als je het nodig hebt om je eten te verteren, maar dat al het gal gewoon doorloopt.

Ik ben in november 2007 geopereerd aan een, naar wat bleek, een ontstoken galblaas met galstenen. De operatie is (gelukkig) goed verlopen maar na een dag of 10 kreeg ik weer net zoveel pijn (aanvallen) als voor de operatie. Leek wel of ze mijn galblaas hadden laten zitten. Ik heb dit ook aangegeven aan de chirurg in het ziekenhuis bij de nacontrole maar dit was napijn. Na 2 weken ben in naar de huisarts gegaan en het bleek dat mijn lever de functie van de galblaas niet overneemt en zoveel gal produceert waar mijn lichaam geen raad mee weet waardoor mijn galleiders verkrampen wat dus dezelfde pijn veroorzaakt als die galsteen aanvallen. Ik heb zetpillen gekregen BUSCOPAN 10 MG. welke ik 3x daags moest inbrengen (die gaan de verkramping tegen) en kon afbouwen als het wat beter ging. En er ging weer een nieuwe wereld voor me open. De pijn verdween en kon weer normaal leven. Het heeft wel een tijdje geduurd maar zelfs nu als de pijn te hevig wordt gebruik ik ze. Helaas worden ze niet vergoed en ze zijn niet goedkoop. Als ik nu pijn krijg gebruik ik een paar dagen die zetpillen en gaat de pijn weer weg.

Ook ik moet nog steeds rekening houden met eten en heb helaas ook een spastische dikke darm wat ook niet ten goeden komt. De diaree, het onverteerde eten etc. zal wel blijven. Ik hoop dat sommige mensen hier wat aan hebben.
taxitrutje
BerichtGeplaatst: 23-01-2009 20:38 Reageer met quote

Ik kan na 4 maanden nog steeds zeggen, dat ik blij ben de operatie te zijn ondergaan! Ik voel me weer als nieuw. Kan alles eten en heb absoluut geen klachten meer. Zo kan het dus ook. Ik wens een ieder die het er slechter mee hebben alle sterkte toe.
Gerda44
BerichtGeplaatst: 24-01-2009 13:38 Reageer met quote

Bij mij is mijn galblaas verwijderd in 1999. Voor die tijd had ik al een tijd last van buikpijn dat in het midden van mijn buik begint en uitstraald naar mijn rug. Na de operatie leek het beter te gaan maar na een tijdje begonnen de pijnaanvallen weer. Het lijkt net of er een hele strakke band om mijn buik getrokken word. Het veroorzaakt een stekende pijn rondom. Ik heb er soms maanden geen last van en dan is het er ineens weer en ben er gewoon een dag beroerd van.
Weet iemand of dit te maken kan hebben het gal dat word afgescheiden door de lever?
De huisarts kan niks geks vinden. Ik heb wel medicijnen tegen maagzuur omdat ik daar heel veel last van heb.
Ik hoop dat iemand tips heeft......
Mootjepeer
BerichtGeplaatst: 03-03-2009 11:13 Reageer met quote

Bij mij is het net andersom dan bij velen.Mijn galblaas (plus 20 galstenen) is er al 13 jaar uit en ik MOET juist eten. Als ik te lang niet eet stroomt de gal zonder eten in mijn darm en krijg ik krampen en moet ik accuut naar de wc, waar de ontlasting dan ook felgeel is en enorm brandt aan de darmuitgang. Dit is iets waar wel mee te leven is maar ik moet zorgen dat ik nooit 'leeg' raak. Gebeurt dat wel, ben ik een paar uur later de pineut. Ik eet smorgens meteen als ik uit bed kom en als ik weg ga moet ik zorgen dat ik voor onderweg iets te eten heb. Een dagje weg gaat goed, zolang ik maar blijf eten. Ik kan wel alles eten, er zijn alleen dingen waar ik wat meer 't zuur van krijg dan voorheen o.a. paprika, banaan en worstenbrood. Vet eten of geen vet eten, ik krijg van eten geen last, alleen van niet eten. Ik ben vrij stevig en lijnen is ontzettend moeilijk voor mij omdat ik moet blijven eten. Veel mensen snappen het niet maar daar heb ik het lak aan. Mijn gezin weet precies wat ik bedoel omdat zij het regelmatig meemaken dat als ik toch te weinig of te lang niet heb gegeten dan moet ik rennen en geloof me, wie dan na mij naar de wc gaat komt er niet levend vanaf, dan snap je wel wat ik bedoel. Soms heb ik echt geen zin in eten, of gebeurt het per ongeluk dat er net iets te lang tijd tussen zit en dan weet ik dat ik daarna thuis moet blijven. Vervelend maar wel goed om mee te leven. Ik heb dus standaard brood ofzo in mijn tas en lijnen?? Jammer dan, maar ik ga mezelf geen extra krampen bezorgen om een ander een plezier te doen, want de ander heeft er blijkbaar toch meer moeite mee dan ikzelf!!
Iedereen succes met zijn 'kwalen'.
tigertje38
BerichtGeplaatst: 16-03-2009 20:12 Reageer met quote

hallo iedereen
net als jullie allemaal ben ik ook geopereerd aan mijn glablaas en ze hebben zowel de galblaas als 26 stenen verwijderd.
Maar ik ben ook nog steeds moe, heb altijd dunne ontlasting (diarree) en er zit altijd geel bij.
ben al een tijdje naar zeg maar een misselijk gevoel en geen gvoel om te willen eten. ben ook 10 kg afgevallen.
bij mij zijn alle 4 de snedes ontstoken geweest en vooral die bij mij navel die us ook gehecht geweest en aan de bovenkant van je buik zeg maar ook die is ook gehevht geweest maar ze waren vergeten de hechtingen te verwijderen en die zijn nu dan verwijderd
het is bij mij op 4 feb gebeurd en ik heb 4 mnd met afschuwelijke pijnen gelopen voordat ze er achter kwamen dat het door de galblaas kwam, Nu dachten ze eerst dat het door een nierbekkenontsteking kwam.
Maar heb nog steeds UWI ook dat is niet goed.
Maar de moeheid en de dunne ontlasting dat maak mij zo lam.
hebben jullie daar ook last van.
alvast bedankt voor jullie gastvrijheid.

Tigertje38
veroo
BerichtGeplaatst: 09-05-2009 21:33 Reageer met quote

Ik ben 2 weken geleden geopereerd : laparoscopische galblaasverwijdering. De eerste dagen verliepen redelijk goed, behalve dan de gewone ongemakken na zo'n operatie. Maar een week na de operatie had ik veel last van obstipatie, kon niet naar toilet. Ondertussen is dit verholpen, maar nu, een goede 2 weken na de operatie heb ik steeds last van braakneigingen, zure oprispingen, en diarree. Nochtans mijdt ik vet eten en let ik goed op wat ik eet. Doch blijven die zure oprispingen, braakneigingen aanhouden en direct diarree na het eten. Kan dit normaal zijn ? Heeft iemand dit ook (gehad) ? Wat is de reden daarvan ? Iemand raad ?
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Problemen na galblaasoperatie
Pagina 3 van 5  

Vorige  1, 2, 3, 4, 5  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring