Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Problemen na galblaasoperatie
Auteur Onderwerp: Problemen na galblaasoperatie
Lauren
GastBerichtGeplaatst: 01-11-2005 18:57 Reageer met quote

Hoi

In onze buitenlandse vakantie, anderhalf jaar geleden, kreeg ik last van galstenen die verstopt zaten in mijn galwegen (ik was helemaal geel). In het buitenland ben ik dan ook opgenomen in het ziekenhuis, de galstenen zijn na 5 dagen verwijderd en een dag later de galblaas. Ook had ik cholangitis, volgens de dokter daar. Weer 5 dagen later werd ik ontslagen en kon terug naar Nederland. Mijn leverwaarden waren nog torenhoog, maar zijn hier langzaam maar zeker gedaald naar normale waarden.
Sindsdien heb ik problemen met mijn gezondheid: Waar mijn galblaas ongeveer zat doet het altijd zeer, en vooral als ik loop/auto rijdt/als ik in beweging ben. 70% van de tijd ben ik aan de diarree (terwijl ik vetarm eet). Chronisch vermoeid. Rugpijn ter hoogte van de galblaas. En nog kleine klachten die komen en gaan. Ook heb ik zo nu en dan (volgens omstanders een hele rare kleur).
Ondertussen ben ik bij een MDL-arts geweest, die mijn bloed heeft onderzocht en waar ik een keer ontlasting heb ingeleverd (geen 24 uurs). De uitslag die ik daarvan heb gekregen is: Niks te vinden in beide, en er zijn meer mensen die er last van hebben. Het zal met de tijd wel over gaan.
Mijn vragen zijn: Hebben meer mensen deze of andere problemen gehad? Heeft iemand andere tips? Wat moet of kan ik doen? Want ik weet het nu ook niet meer.

Groetjes, Lauren
Anita1969
GastBerichtGeplaatst: 02-11-2005 13:28 Reageer met quote

Hoi Lauren,

Nou het zit je dan niet mee zeg. Maar is er door middel van correspondentie niet mogelijk om een arts hier in Nederland te laten kijken wat ze precies hebben gedaan bij je, wellicht dat een ander licht op de zaak laat schijnen. WEet natuurlijk niet of je dat al gedaan hebt.

En even voor mijn beeld wat is cholangitis?

Zelf heb ik ook last van galstenen, heb aalvleesklieronsteking gehad en wordt nu binnen 2 weken geopereerd om de galblaas weg te halen.

Wellicht dat je eens in geval van het niet meer weet naar een Ostheopaat te gaan. Wellicht dat hij je verder kan helpen.

Heel veel succes ermee en laat nog eens iets horen.

Grt,
Anita
Lauren
GastBerichtGeplaatst: 03-11-2005 19:00 Reageer met quote

Hoi Anita,

Bedankt voor je antwoord.
Cholangitis is als galstenen in je galwegen gaan vastzitten en de gal er niet meer langs kan. Je krijgt dan een galwegontsteking.
Ik heb, naar aanleiding van jouw berichtje, al half en half gekeken wat een Osteopaat is. Lijkt me interessant, ik ga nog eens verder op internet kijken wat dat allemaal inhoudt.
Jij heel veel succes met je operatie.
Groetjes, Lauren
Anita1969
GastBerichtGeplaatst: 12-11-2005 17:50 Reageer met quote

hoi Lauren,

Hoe is het momenteel met je.

Ben erg benieuwd.

Grt,
Anita
Lauren
GastBerichtGeplaatst: 15-11-2005 14:13 Reageer met quote

Hoi Anita,

Zijn gangetje. Rustig aan, anders heb ik veel te veel last. En vooral niet teveel eten. Vorige week etentje buitenshuis gehad. Zoveel at ik toch echt niet, dag erna alleen maar aan de diarree geweest en dus 2 kilo afgevallen.
Lief dat je naar me vraagt.
Groetjes, Lauren
Anita1969
GastBerichtGeplaatst: 15-11-2005 15:02 Reageer met quote

Hoi Lauren,

Meid dan kan je na zo tijd toch niet gewoon blijven lopen, het lijkt mij dat er toch nog iets niet helemaal goed zit. Denk toch dat het kwestie is van volhouden, als je zoveel last hebt, kan het volgens mij gewoon niet goed zitten.

Hoop echt dat er een oplossing voor je komt, want hier kan je bijna niet gewoon mee leven. Eten is toch een eerste vereiste.

Ik had trouwens a.s. vrijdag geopereerd geworden ware het niet, dat ik het slachtoffer ben geworden van de griep met koorts. En op die manier opereren ze je dus niet.

Maar goed, ik zou eht nog iets gaan doen hoor, wellicht een ERCP met een camera naar binnen om te kijken of alles goed zit, of was dit nou al gebeurt? Sorry, maar lees momenteel zoveel verhalen.

Zelf buiten de griep gaat het redelijk hier, je gaat er bijna aan wennen.

He laat je wat van je horen?

Grt,
Anita
Marjan
GastBerichtGeplaatst: 23-11-2005 16:06 Reageer met quote

hallo,
Als sinterklaas cadeautje krijg ik een laparoscopie. (op 5 dec. aanstaande dus). Nu zie ik daar eigenlijk best wat tegenop. Niet dat ik erg bang ben voor de pijn maar wel voor na die tijd. Ik heb namelijk een dochtertje van een jaar en die vergt heel wat verzorging nog. Nu is mijn vraag of er meer zijn geopereerd en thuis nog een heel klein kind hebben. En hoe deed je dat dan? Alvast bedankt!

Groetjes, Marjan
Anita1969
BerichtGeplaatst: 23-11-2005 16:23 Reageer met quote

Marjan heb je in het andere topic al antwoord gegeven.

Groejtes,
Anita
gaste
GastBerichtGeplaatst: 06-10-2006 10:41 Reageer met quote

Ik heb ook nog steeds last na de verwijdering van mijn galblaas. De gal moet een andere weg vinden en dat gaat af en toe gepaard met vervelende klachten. Ook heb ik last van diarree. Dit is beter dan die pijn die ik had toen mijn galblaas er nog in zat, maar dit is ook best wel vervelend.
Anita1937
GastBerichtGeplaatst: 07-10-2006 10:00 Reageer met quote

Hoi Gaste,

Wat voor klachten heb je nog, en wanneer ben je geopereerd geworden?

Grt,
Anita
Rachel1
BerichtGeplaatst: 08-10-2006 15:28 Reageer met quote

gaste schreef:
Ik heb ook nog steeds last na de verwijdering van mijn galblaas. De gal moet een andere weg vinden en dat gaat af en toe gepaard met vervelende klachten. Ook heb ik last van diarree. Dit is beter dan die pijn die ik had toen mijn galblaas er nog in zat, maar dit is ook best wel vervelend.


Hallo Gaste,

vervelend is dat he? In het ziekenhuis werd mij gezegd dat ik gewoon alles weer zou kunnen eten.... Confused
Nu heb ik (vooral na wat vettigheid) heel snel diaree. Het is geen lekker praatje maar ook heb ik dan last van een vreslijk riekende winderigheid. De ene keer heb ik er meer last van dan de andere keer. Ik heb inmiddels wel geleerd er een beetje rekening mee te houden ,minder vet dus, maar gisteren schrok ik erg. Ik had geen spinazie gegeten en nu was mijn ontlasting groen/ licht en dun.... Bah het blijft opletten...
Ik ben trouwens eind februari 2006 geopereerd en jij?
Heb jij ook aleens groene ontlasting gehad na de operatie?
Anita1937
GastBerichtGeplaatst: 08-10-2006 17:12 Reageer met quote

Hoi Rachel,

Dit soort klachten kan 1 tot 1 1/12 jaar duren. Dus geef het ruim de tijd. Er is een heel orgaan weggehaald, dus je lichaam moet echt wennen.

Veel sterkte ermee

Grt,
Anita
mine
GastBerichtGeplaatst: 13-10-2006 1:16 Reageer met quote

mijn galblaas is er ook uitgehaald op 29-09-06. ook ik heb last van diarree en winderigheid wat trouwens heel vervelend is. ik ben ook heel erg moe, ik wist niet dat het herstellen zo lang duurde, dokter zei vier a vijf weken in tegenstelling wat ik al gelezen heb.

groetjes mine
Lilliane
GastBerichtGeplaatst: 25-10-2006 17:40 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Mijn galblaas is zo'n 12 jaar geleden verwijderd. Pijn heb ik niet meer, maar op stap gaan, uitjes en etentjes zijn geen lolletje voor me. Het maakt niet uit of ik vet eet of niet, maar ik kan daarna de deur niet meer uit. Alleen al als ik droge rijst heb gegeten of een droge boterham geeft al problemen. Als ik weet dat ik een dag op stap moet eet ik helemaal niets. Mijn ontlasting kan ik vaak niet ophouden. Mijn vader had het alleen van roomboter, kaas en eieren. Als hij dat niet at had hij geen last. Ik heb (of kan hebben) van alles last. Het beheerst mijn leven en als ik bij de huisarts klaag kan hij er niets aan doen, zegt hij. Heeft nog iemand hier last van?
Tom15
GastBerichtGeplaatst: 16-01-2007 22:47 Reageer met quote

Hallo allemaal,
Dit klinkt allemaal heel bekend. Vorige week moest ik met de trein naar Brussel. En net als Lilliane maar niks gegeten van te voren. Want inderdaad wanneer ik moet, kan ik het ook niet ophouden. Je moet er met alles wat je doet rekening mee houden. Uit eten hoeft van mij niet meer.
jessies
GastBerichtGeplaatst: 18-01-2007 23:28 Reageer met quote

Ik ben half nov geopereerd en heb nu ook nog last. Mijn ontlasting is dun en geel. En heb nog steken onder mijn ribben.
Ook ben ik misselijk en heb het gevoel dat er iets knappends in me buik zit, moeilijk te omschrijven. En een druk) het gevoel van een baksteen in je buik te hebben'
Ik kreeg mijn aanvallen voorheen als ik ongesteld moest worden. En nu kreeg ik rond die tijd nog steeds pijn. Gelukkig geen echte kolieken meer.
Volgende week moet ik een echo laten maken en weer bloed laten prikken. De huisarts denkt dat er misschien toch weer steentjes in de galweg zitten. Maar het zou ook kunnen dat de ontlasting zo geel is omdat het je darmen dus sneller passeert ofzo. Maar ik moest dus overal rekening mee houden.
De dokter had het ook over spoelen Question Iemand dat al eens gehad Question
En aan een ERCP moet ik niet nog een keer denken.
Anita1937
GastBerichtGeplaatst: 19-01-2007 9:05 Reageer met quote

Hoi Jessies,

Ja het kan lang duren hoor voor je lichaam gewend is aan geen galblaas, veel mensen denken hier erg licht over, maar je lichaam en met name je darmen kunnen voor die pijn zorgen en gewoon ook nog de wond die van binnen net zo groot is als een vuist. Het is nog niet zo lang geleden, en denk dat je wellicht niets wijzer hiervan wordt. Maar kan beter zekerheid voor alles nemen.

Ik heb geen ervaring met spoelen. Wel met een ERCP maar daar heb ik geen slechte ervaring mee.

Laat je nog iets horen.

Grt,
Antia
jessies
GastBerichtGeplaatst: 19-01-2007 15:36 Reageer met quote

Hoi anita,

Ik laat zeker wat weten
Vandaag bloed geprikt en maandag heb ik de echo.
Je leest hier van die akelige verhalen na een kijkoperatie en verwijderring van de galblaas. Dat ik er toch wel erg onzeker van word.
Als maandag die echo er maar goed uit ziet. Gelukkig zeggen ze dan altijd direct wat ze zien.
Ik vind de ercp vreselijk.
Ze hebben me gelukkig toen wel helemaal weg gemaakt met zo'n roesje. Maar ik kan me nog goed herinneren hoe ik weer terug gedrukt weer op het bed als ik ging liggen kokhalzen. Dat gaf het gevoel van met je hoofd in een kussen geduwd te worden en te stikken. Heel eng.
jessies
GastBerichtGeplaatst: 22-01-2007 21:01 Reageer met quote

Zov andaag mijn echog ehad
En alles zag er keurig netjes uit
Waar de echomeneer aan dacht was aan mijn endometriose. Hier was niks van te zien (is moeilijk te diagnostiseren) maar aangezien ik er bekend mee ben (heb 1 verkleefde eileider, plekjes op mijn blaas en een chococyste gehad) en dat in combinatie met de galaanvallen die ik altijd 1 dag voor ik ongesteld moest worden had, vond hij wel een teken aan de wand. Zelf had ik dat aan de internist al tig keer aangegeven, maar die zei dat er geen verband met beiden bestond. Volgens de echomeneer kan de endo overal in je buik zitten en had het over een mriscan. Nou ja we wachten de bloeduitslagen wel af en zien wel weer wat er allemaal nog op mijn pad komt. Ben al blij dat de lever en de galwegen er goed uitzagen. Was daar wel ongerust over.


Groejtes jessies
sjolan
GastBerichtGeplaatst: 20-02-2007 17:14 Reageer met quote

ik heb 10 jaar geleden een galblaas operatie gehad die mislukt is,na 4 weken zat mijn lichaam helemaal vol met galvocht,met een dreen wert er 5 liter galvocht verwijdert uit mijn buik.sinds dien heb ik altijd last van ontstekingen en ben erg moe.
Wie heeft ook zo iets gehad?
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > Problemen na galblaasoperatie
Pagina 1 van 5  

1, 2, 3, 4, 5  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring