Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Zwangerschaps Geklets > Augustus 2011 mama's
Auteur Onderwerp: Augustus 2011 mama's
ineke20
BerichtGeplaatst: 25-01-2012 17:52 Reageer met quote

Hoi Pinkie,
Met betrekking tot het draadje (beugel) ken ik inderdaad. Die kreeg ik de eerste keer ook niet en toen stond het binnen een jaar alweer scheef. Veel tandartsen werken niet meer met een spalk achter de tanden (draadje). Kreeg toen een bitje(gebitje) van rubber?/plactic? voor 's nachts. Dit werkte ook niet omdat ik lichtelijk knars 's nachts en die was om de 3 maanden weer kapot, dus NIET DOEN aub als je de keus hebt want het ging bij mij ook weer scheef staan. Voor mij is de spalk het beste. Oke het heeft er ook voor gezorgt dat ik mijn hele bovengebit aan de voorkant kwijt ben door een ongeluk (mijn ziekte) want bij de val ging alles dus mee maar dat zal een ander niet zo snel gebeuren gelukkig. Wel balen na al die jaren een beugel en dan net zonder en dan een brug.

Jayden heeft nog zeker 6 voedingen per dag. Borstvoeding is ook lichter verteerbaar. Dit zal de reden zijn. Vanacht heeft hij weer een keer doorgeslapen van 00.00 tot 07.00 maar meestal komt hij tussen 3 en 5. Hij is idd nu 5 mnd maar denk ook dat het gedeeltelijk genetisch bepaald is. Zijn zus heeft er ook ongeveer 9 maanden over gedaan.

Jayden is gelukkig niet constant ziek. Heeft wel nu 2 puffers voor zijn longen en dit gaat perfect. 1 voor een beschermlaag en 1 om de blaasjes te openen.

Vanavond ouderavond op de creche. Ben benieuwd, is niet verplicht geloof ik.

Bijzonderheden hoor je nog. Heb ook nog wel een paar vraagjes denk ik?!

Liefs,
Ineke20
Pinkiedinkie2
BerichtGeplaatst: 29-01-2012 15:09 Reageer met quote

Hoi Ineke,

Ik krijg straks een nachtbeugel en een draadje. Die combi schijnt erg goed te zijn.

Tja, je hoort het wel meer dat baby's zo langs 's nachts nog komen voor een voeding.
Hebben wij denk ik geluk gehad met de kids.

Hier echt een ziekenboeg.
Meike vanaf dinsdag ziek, blijft verhoging houden en nu denk ik dat ze spruw heeft, morgen maar even de huisarts bellen. Ze huilt ook steeds zo zielig en kan zich moeilijk vermaken, terwijl dat anders zo goed gaat.
Jisse was vrijdag aan het spugen.
Silke is snotverkouden en m'n mannetje en ik zijn ook verkouden en keelpijn.
Hoop dat de bacillen hier snel weer weg gaan.
Jullie nog niet ziek?

Ben je nog naar de ouderavond geweest?

Wat voor vragen heb je?

Morgen met Jisse naar de podotherapeut, moet alle kids meenemen omdat ik geen oppas heb.

Liefs,
Pinkie
ineke20
BerichtGeplaatst: 07-02-2012 16:26 Reageer met quote

Hoi Pinkie,
Wat heeft een nachtbeugel voor toegevoegde waarde als je ook al een spalk hebt??

Hoe was het telefoontje met de huisarts? Kon ze je ergens mee helpen zodat je gezinnetje weer stabiel is?
Hier hebben we om de buurt duidelijk even wat minder weerstand. Ik zelf word ook niet overgeslagen helaas. Meestal wel namelijk. Ben nu aan de diaree. Is me 2 keer eerder in mijn leven overkomen icm buikpijn. Het slijm/hoesten van Jayden wordt niet minder dus morgen even de huisarts bellen voor een afspraak. Is mijn zoon stil 's nachts dan is het mijn vent die loopt te blaffen.

We zijn met fruit begonnen. Ideaal vindt hij het niet maar ook niet verschrikkelijk. Hopelijk helpt dit ook voor het doorslapen.

De ouderavond ben ik heen geweest maar de avond was veel te kort maar heel interessant.
Nog veel sneeuwpret gehad met zijn allen? Hier een keer met de slee weggeweest maar zondag voor het eerst met zijn allen naar een suptropisch zwembad geweest. Jayden vond vooral het bubbelbad leuk en Caitlin de grote glijbaan. Na afloop nog een patatje gegeten en ze waren helemaal afgepeigert en bekaf dat slapen vanzelfsprekend en met liefde ging.

Op de vragen kom ik nog terug.

Liefs,
Ineke20
Pinkiedinkie2
BerichtGeplaatst: 08-02-2012 14:45 Reageer met quote

Hoi Ineke,

De combinatie nachtbeugel en spalkje schijnt het beste te zijn, de mensen die ik ken die ook een slotjesbeugel gehad hebben hebben dit allemaal zo gehad.
De nachtbeugel is afbouwend, dus niet blijvend.

Meike heeft een fikse keelontsteking gehad. Toen we bij de huisarts waren waren de amandelen nog vergroot, de ontsteking was net weg kon ze zien. Dus ab had geen zin meer helaas.
Ook heeft ze spruw gehad wat ik al dacht, gelukkig is dat weer weg. Elke keer na de voeding mondje schoon gemaakt en tig keer op een dag flessen uitkoken.

Wij hadden het ook omstebeurt hier, tja, iedereen komt aan de beurt geloof ik nu.
Vervelend dat jullie er ook zo'n last van hebben.
Wanneer moet je naar de huisarts met Jayden?

Wordt vanzelf wel beter met fruit eten, Meike had dat ook, nu eet ze hele potjes.
Ook met de 6 maanden potjes begonnen 's avonds, ze eet zo'n hele pot op, mondje blijft maar open gaan.

Leuk dat jullie naar een subtropisch zwembad gegaan zijn, waar?

Zaterdag zijn we een paar keer met de kids buiten geweest en natuurlijk steeds met Jisse naar school brengen en halen.
Heb toch maar ski pakken voor de kids gehaald, zo koud als het is, brrr.
Scheelde dat ze bij de intersport alles voor kids voor de helft hadden.
Heb meteen laarzen voor Silke voor de komende twee jaar meegenomen van een goed merk, scheelt toch weer.
En Meike kan het ook weer aan.

Volgende week moet ik de nachtdienst weer in sinds een jaar.

Liefs,
Pinkie
ineke20
BerichtGeplaatst: 28-02-2012 16:20 Reageer met quote

Hoi Pinkie,
Nachtdiensten, jeetje ja als het nodig is, is het niet anders. Zou er nu echt niet aan moeten denken, laat staan met 3 kids.

Ben van het weekend naar de huishoudbeurs geweest. Erg gezellig. Leuke sandaaltjes gekocht voor Caitlin. Helaas waren ze toch een maat te klein (precies pas nu) dus gisteren weer teruggestuurd voor 1 maat groter. Deze zomer is stippen duidelijk in voor meiden. Als ik ergens niet van houd is het stippen. Verder zie je veel velle kleuren. Hard rood, blauw en groen etc.

Even een opfrisje voor mij. Wat zit er in de 6 mnd potjes wat ze nu ineens wel mogen? Zijn dit de koolhydraten van aardappelen en pasta?

We zijn met afbouwen begonnen van de inbakerdoek. Nu nog met 1 handje en geen buitendoek meer. Heb jij ze al verkocht en voor hoeveel?

Welke potjes aan fruit en groenten eet Meike graag? Ook van een specifiek merk? Wij zijn ook met groenten begonnen sinds kort. We hadden beide zo iets van 1 ding tegelijk (fruit en dan maar eens wennen aan groenten).

Doe/deed je het uitkoken in de magnetron of ouderwets? Toen ik spruw had heb ik namelijk mijn magnetron kapot gemaakt doordat het laagje water wat in de magnet.sterilisator moet te weinig is om deze vervolgens 5 min. op 900 Watt te doen. Weten veel mensen niet maar die hoeven ook niet alles na elke voeding alles te steriliseren. Advies is langer in de magnetron maar dan met een lager wattage. Misschien heb je hier iets aan voor vrienden etc. was een dure reperatie namelijk.

Jayden heeft dus net als Caitlin zwakke longetjes. Beide een puffer. 1 puffer kon gestopt worden en moeten we zelf weer gaan gebruiken als hij met ademhalen weer gaat piepen.

Subtropisch zwembad in Breukelen. Ken je het? Anders wel een aanrader hoor?

Over 2,5 week hebben wij hier bij mij thuis een reunie van de zwangerschapscursus. Ben benieuwd. Natuurlijk kon niet iedereen maar dit was de beste dag en heb gevraagd of iedereen iets te eten of te drinken wil meenemen. Het is niet een hele grote groep gelukkig maar had beloofd het te organiseren.

Heb je bij je vorige kids ook potjes gebruikt? en voor hoelang? Ik heb namelijk bij Caitlin helemaal geen potjes gebruikt en alles vers klaar gemaakt maar neig nu uit gemakzucht en vermoeidheid toch eerder nog wat langer door te gaan met potjes.

Hopen dat hij nu echt eens gaat doorslapen. Het lijkt ook net alsof Rolling Eyes , als hij 's avonds goed slaapt dat hij juist minder goed slaapt 's nachts. Komt dan rond de klok van 3 Confused ipv 5. We hebben namelijk een aantal keer geprobeert hem eerder eten te geven (rond de klok van 10 ipv 12). Toch zegt het CB dat ze niet langer slapen als ze daarvoor korter hebben geslapen. Wat is jouw ervaring?

Iets heel anders, echt heel erg. Moet nog steeds mijn kerstboom aftuigen Embarassed . Erg he! 1 ding is zeker over 2,5 wk is hij zeker weg met de reunie. Ach het staat wel leuk, de stekker van de lichtjes is er wel uit want die had mijn man nodig.

Zo even snel tussen het slaapje van Caitlin.

Liefs,
Ineke20
Pinkiedinkie2
BerichtGeplaatst: 05-03-2012 15:42 Reageer met quote

Hoi Ineke,

In de potjes van 6 maanden zit vooral de andere variatie.
In die van 4 maanden zit ook al aardappel, in ieder geval bij de wortels wel.

Ik kookte ouderwets uit, omdat ik de sterilisator al verkocht had.
Wat vervelend dat je magnetron kapot gegaan was daardoor.

Ik ken dat subtropisch zwembad niet, zal het onthouden!

Bij Jisse heb ik ook geen of nauwelijks potjes gebruikt, bij Silke vond ik het toen wel handig, net als bij jou, de tweede is dan toch weer anders.
Bij Meike nu weer, ze vindt het heerlijk en altijd apart wat koken vind ik nu eerlijk gezegd te druk.
Zodra het kon at Silke met de pot mee, weet niet de leeftijd meer, zeker voor het jaar in ieder geval.

Wij hebben nooit late avondvoedingen gehad, 22.00 was op z'n laatst bij ons.
Hier is het nooit zo geweest als ze langer sliepen voor de laatste voeding dat de nacht minder goed ging.
We moeten Meike nu wel eens wakker maken, omdat ze anders later naar bed gaat, we willen haar er wel om 20.30 in hebben, dan hebben we ook nog een beetje wat aan de avond.

Lijkt me erg lastig om van die voedingen af te komen als hij nu al zo lang op die tijden zit.
Ik moet ook eerlijk zeggen dat de mensen om me heen die ook baby's hebben van dezelfde leeftijd als Meike en Jayden niet zulke late en nachtvoedingen hebben.
Je geeft wel kunstvoeding of pap 's avonds toch?
Het is net of hij een ritme houdt waar hij moeiljik vanaf komt.
Ben je inmiddels wel van de borstvoeding af?

Ik ben zo blij dat ik al m'n kleren weer pas, ben nu ook weer wat lichter als voor de zwangerschap, zit nu op de grens (bmi 19).
Vind het ook heerlijk om te weten dat ik niet meer zwanger hoef te zijn.
Dat is natuurlijk anders als je weet dat je nog graag een kindje wil.

Wij zijn in 1x gestopt met inbakeren, ging prima.
Doen jullie het langzaam?
Ik heb de doeken voor 40 euro aan een collega verkocht, heb ze bij Silke 2 jaar geleden nieuw gekocht.

Jisse mag volgende week afzwemmen voor B.
Ook kan hij ineens lezen, hij wordt zo groot.
Tanden wisselen is hij ook mee bezig.
We moeten wel weer naar de oogarts voor hem, in oktober ook al geweest maar de juf zegt dat hij weer niet scherp ziet.
Voordat hij naar groep 3 gaat toch maar weer laten controleren.

Och jee, je kerstboom.
Daar zou ik echt niet tegen kunnen, desnoods zou ik hem 's nachts afgetuigd hebben.
Is hij inmiddels al weg?

Ga snel weer, moet zo naar school.

Liefs,
Pinkie
ineke20
BerichtGeplaatst: 16-03-2012 15:36 Reageer met quote

Hoi Pinkie,
Lijkt mij ook een ongelooflijke leuke fase waar je nu in zit met Jisse. Ipv hun voor te lezen gaan ze nu jouw voor lezen.

Had vorige week al wat geschreven maar een miscommunicatie met mijn partner. Was nog niet klaar en moest de kids halen. Toen ik terug kwam kon ik opnieuw beginnen.

De kerstboom is nu eindelijk weg maar had er geen last van en Caitlin vond het elke morgen fantastisch. Kerstboom, oh wat mooi zei ze dan. Hij was vorige week al ingepakt maar nog niet naar zolder dat is maandag gebeurt. Moet echt met zijn 2-en omdat hij zo zwaar en groot is.

Inbakeren doen wij idd in fases. We hebben het geprobeert in 1 keer maar helaas. Hebben hem toen wel in een trappelzak gedaan. Nu slaapt hij alleen in de binnenste doek met 1 handje er buiten.

Zou overigens echt niet weten waarom hij niet doorslaapt want eten doet hij goed. Eigenlijk is het door het vaste eten alleen maar variabeler geworden. Krijgt hij om +- 20.00 uur potje groenten/aardappelen dan om 21.00 wordt hij afgetankt met fles en om 23.30 nogmaals. 's Nacht komt hij nu weer rond de klok van 02.30 en 03.00 uur. 's Ochtends is hij helemaal geen grote eter. Begin vaak met fruit nu. Eet zo een klein potje helemaal op en dan rond de klok van 11-12.00 uur en 15.00-16.30 weer een fles. Onze eerste was ook zo maar wel makkelijker. Was meer eten slapen eten slapen met tussen poze's van 4 uur.

Morgen reunie van de zwangerschapscursus. Ben benieuwd. Het is bij mij thuis dus heb hard geboend deze week ook al lijkt het nu weer even voor niks te zijn geweest.

Ben na de huishoudbeurs geweest en echt hele leuke sandaaltjes gekocht voor Caitlin van replay. Verder een zwempak voor Jayden met uv 80

Ben nog wel aan de borstvoeding maar kolf alweer een keer minder. Ben langer door gegeaan ivm een pinda(noten)/koemelk/tarwei (eiwit) allergie en dan ook nog allemaal kruisallergieen die mijn neefje heeft. Heeft waarschijnlijk geen nut meer want hij is net 1 maar dan kan ze wel tussendoortjes maken.

Wat goed van je dat je weer op gewicht bent. Is je gewicht nu niet alleen aan de lage kant? Ik moet me verder schamen dan alleen die kerstboom. Kom heel langzaam aan maar ik doe ook helemaal geen oefeningen. Ben me wel van plan in te schrijven voor de meidenloop in Utrecht. Utregtloop o.i.d.

Welke maat heeft Meike nu? 74? Jayden heeft heel soms nog 62 maar het meerendeel is 68.

Wat ik je echt kan aanraden als je er de tijd voor hebt is om met je zoontje of dochtertje peuterdans te gaan doen. Ben afgelopen dinsdag begonnen. Het zijn 10 lessen. Echt geweldig om mijn kind zoveel plezier te zien hebben. Wilde eigenlijk ook dreumesdans gaan doen maar viel op de verkeerde dag waardoor het niet ging. Voorwaarde is dan dat ze wel kunnen lopen bij dreumesdans. Misschien ga ik hem nog wel een keer doen in het najaar. Is ook goed voor de motoriek. Bij peuterdans mag je niet zelf mee doen. Alleen aan de zijkant kijken. Daar zat ik dan met Jayden. Hij was gelukkig heel lief anders moest ik de zaal verlaten en kan ik het alleen bekijken vanuit een kamertje ernaast op een tv.

Als je van wennen kunt spreken?! Wennen de nachtdiensten al? Hoe is het afgelopen bij de oogarts?

Mijn psych vroeg mij continue waarom ik eigenlijk een 3e kindje wil. Kon hem niet eens echt antwoord geven? Ben idd heel gelukkig met 2 gezonde kinderen. Heb ook een jongen en een meisje. Wat waren bij jullie de redenen als ik vragen mag?

Fijn weekend

Liefs,
Ineke20
Pinkiedinkie2
BerichtGeplaatst: 02-04-2012 14:40 Reageer met quote

Hoi Ineke,

Heb je gekolfd voor je neefje?
Dus Jayden kreeg het niet meer? Of begrijp ik het verkeerd?

Hoe was de reunie?

Wat is dat voor zwempak wat je gekocht hebt?
Een broekje of een heel pak?

Leuk dat Caitlin danst.
Ik weet zeker dat Silke peuterdans helemaal het einde zou vinden, het gaat alleen niet vanwege mijn onregelmatige werk, ik heb geen vaste dagen.
Ze danst thuis ook veel.

De nachtdiensten gingen prima eigenlijk, wennen doet het nooit nee, maar het valt altijd wel mee.
Moet over 2 weken alweer.

De oogarts moeten we volgende week heen.

Tja, waarom 3 kinderen, het leek mij vooral erg gezellig. En anders had ik het idee dat het steeds aan me zou blijven knagen, nog een keer op een later tijdstip zwanger worden zag ik niet zitten.
Wil je man ook nog wel een derde?

Vanmorgen m'n oren uit gespoten, zaten helemaal dicht en had er oorpijn van gekregen.

Meike was vrijdag en zaterdag heel veel aan het huilen, gek werd je er van.
Gister kreeg ze ineens allemaal plekjes op haar romp (buik, rug, hals), blijkt het de 6e ziekte te zijn.
Gelukkig onschuldig, maar ze heeft er wel last van gehad.
De plekjes zitten er nog, maar ze is vooral erg moe nu, dus slaapt meer als anders, wel lekker na al dat huilen.
We konden haar niet neerleggen of in de wipstoel zetten, uit ellende maar in de draagzak gedaan, dat doen we anders nooit en ik had hem al op marktplaats gezet, nog niet verkocht gelukkig.

Liefs,
Pinkie
ineke20
BerichtGeplaatst: 12-04-2012 15:19 Reageer met quote

Hoi, ben ik weer Embarassed Very Happy Very Happy .

Vervelend voor Meike en jullie. Caitlin heeft heel snel achter elkaar de 5e, 6e ziekte en waterpokken (was ze net 1) gehad. Eerst had ik het idee alweer de 5e ziekte maar dat was de 6e ziekte. Hebben je andere kids het nooit gehad? Was laatst ook een lezing over in het mama-cafe.

Heb nog nooit mijn oren laten uitspuiten maar volgens velen voelt het heerlijk erna. Klinkt eng ook al is het niet zo.

Hoe was het bij de oogarts?

Het is een heel broekpak wat ik heb gekocht. Heb nu ook een goedkopere versie voor Caitlin gekocht bij prena... Is uv 50+ scheelt ook weer een hoop smeren. Die voor Jayden was bijna 3x zo duur maar is zo leuk.

Of mijn man nog een 3e wil? Tot voor kort twijfelde Rolling Eyes hij nog maar denk dat ik het nu op mijn buik kan schrijven maar dan negatief bedoelt helaas Crying or Very sad Confused . Praat er maar even niet over want dat voelt hij als druk. Het is 2 keer kort achter elkaar niet goed gegaan met mijn ziekte en de laatste keer is het met mijn rib Confused Crying or Very sad niet goed afgelopen en voel mij een echte oma. Tramadol is iets wat verlichting Razz bied. Ze verwachten dat het zeker 6 wk duurt. Moet dan wel mijn borstvoeding 14 uur daarna weggooien. In het begin ging Jayden extra naar de creche, schoonmoeder was er en afgelopen vrijdag was goede vrijdag dus mijn vent was vrij. Klinkt raar maar dan merk je weer bij hoeveel dingen je je rug gebruikt. Heel simpel toiletteren is pijnlijk bij het afvegen, als je moet niezen ga je door de grond etc.

Kolf niet meer voor mijn neefje, hij eet ook de tussendoortjes niet en volgens mijn zus zitten er meer problemen in het type eiwitten. Nog wel voor Jayden en ga er denk ik toch nog even mee door. Hij krijgt papflessen met borstvoeding en dat vindt hij heerlijk. Vind het ook prettig als we naar Italie gaan zodat hij niet meer last krijgt van zijn darmen.

Inbakeren zijn we nu mee gestopt maar hij is weer onrustig. Hij komt weer midden in de nacht ipv einde van de nacht. Het stoppen moest echt want hij draait zoveel. Zit denk ik ook een beetje in de genen. Ik was/ben een grote eter, mijn dochter en mijn zoon ook. Heb niet het idee dat het een gewoonte is want hij is verder zo een lief en makkelijk mannetje.

Ben begonnen met de streepjescodes uit te knippen van o.a. de potjes (olvar..). Krijg je korting mee op cadeaus. Kijk later wel of ik er wat mee doe. Mss ook iets voor jouw Wink ?? Als je dat merk gebruikt natuurlijk. Heel raar bij de makro zijn die potjes duurder dan in de winkel.

Reunie was reuze gezellig alleen toch een lage opkomst. Dat was eigenlijk het enige teleurstellende.

Kijk al uit naar mijn vakantie Cool . Ben er echt aan toe en dan maar hopen dat mijn rug over is en Jayden doorslaapt.
Liefs, Ineke20
ineke20
BerichtGeplaatst: 24-04-2012 15:18 Reageer met quote

Hoi, koninginnedag voor de boeg en zal dit jaar waarschijnlijk voor het eerst in tich jaar niet naar Amsterdam gaan. Gaan jullie nog wat leuks doen? Jayden ligt alweer bijna een week in het ziekenhuis. Ze zouden hem 2 dagen observeren maar dat werden er 5 en nu wordt het waarschijnlijk tot het einde van de week. Het ging niet echt lekker. Hij dronk ineens slecht maar at voorbeeldig. Ze vonden dat hij nog heeel veel voedingen had op en dag voor iemand van zijn leefdtijd en raar dat hij dan niet echt veel aan kwam. Hij was ruim 1 kilo te licht in zijn eigen curve. Ging naar beneden. Alles bij elkaar nemen ze blijkbaar geen risico met die kleintjes, slecht drinken, obstipatie en te licht is blijkbaar een reden op hem op te nemen. Kwam als een klap in mijn gezicht want het is een vrolijk ventje. Verder maken zij zich ook al zorgen om mijn situatie en willen ze dat wij meer hulp krijgen. Laat het maar even op mijn af komen maar als het te ver gaat zeg ik het wel.

Heb voor mijn rug nu ook morfine en evt indien nodig ook nog tramadol als aanvulling gekregen voor de dagen dat mijn kids thuis zijn maar nu is Jayden er niet. Wel goed voor mijn rug. Er blijkt ook o.a iets te zijn met mijn spier. Weet niks meer van de contrastvloeistof maar had het wel fijn gevonden dat ze me alles hadden vertelt van wat er aan de hand was.

Ben je vrij met de vakantie van je kid? Hebben ouders eigenlijk voorang om vrij te krijgen met schoolvakanties?

Liefs, Ineke20
Pinkiedinkie2
BerichtGeplaatst: 05-05-2012 13:54 Reageer met quote

Hoi Ineke,

Sorry voor mijn lange afwezigheid hier, maar ik ben er even tussenuit (geweest).

Hoe gaat het met Jayden?
Jeetje wat schrikken, hij zal inmiddels wel weer thuis zijn?
Ik zei toch ook laatst al dat hij nog zoveel voedingen had?
Slaapt hij wel door nu?

Ik had het nog niet verteld aan je, omdat het ook snel gegaan is allemaal.
23 april heb ik een borstvergroting gehad, omdat ik echt niets na de 3 zwangerschappen over had gehouden en ik niet eens meer AA had, er was geen bh meer voor te krijgen en het deed ook zeer die beugels.
De chirurg zei dat er geen borstklierweefsel meer zat.
Met de zomer in het vooruitzicht ging ik er steeds meer mee zitten, dus ging ik voor een consult naar een kliniek.
Ik kon na 4 wk al geholpen worden, dat is nu dus gebeurt.

De operatie op zich was niets bijzonders, alleen de pijn erna is me erg tegengevallen.
Met tramal, ibuprofen en pcm kwam ik de dag enigszins door.
Ik had voor een week de oppas rond, mocht natuurlijk niet tillen erna en denk dat ik 4 wk niet kan werken.
Het is wel pittig door de week met de 3 kids, maar het scheelt dat ik Silke niet hoef te tillen.

Vind je dat niet onprettig zitten voor de kids zo'n heel zwempak? Het lijkt me zo sneu en een beetje zonlicht is toch wel gezond?

O dat wist ik niet van de potjes olvarit, heb het er ook niet op zien staan?
Er zijn er wel honderden weg volgens mij hier Sad

Ik was dus wel vrij met de vakantie van Jisse, maar had expres de operatie in m'n vakantie gepland, om m'n werk tegemoet te komen.

Wat is er met je rug eigenlijk? Snapte het niet helemaal van de contrastvloeistof.

Succes met alles!

Liefs,
Pinkie
ineke20
BerichtGeplaatst: 05-05-2012 18:06 Reageer met quote

Hoi hoi, zo wat goed van je dat je dat gedaan hebt. Nou daar mag je mij wel meer over vertellen. Heb met mijn buurvrouw het erover gehad want ik denk aan liften en heb ze ook al telefonische gesproken. Mss is een combinatie voor mij beter. Liften met vulling. Heb namelijk door de borstvoeding echt theezakjes over gehouden. Dit wordt nog erger als ik helemaal gestopt ben. Doordat mijn borsten met 3 cupmaten waren gegroeid tijdens de zwangerschap (en overproductie ) zijn ze erg opgerekt en lelijk. De kliniek kon mij nu niet helpen want moet 9 maanden volledig gestopt zijn met borstvoeding voordat ze wat kunnen doen! Moest jij niet 9 maanden gestopt zijn? Wat bedoelen ze met geen borstklierweefsel meer? Hoe komt dat dan?

Nee zo een zwempak zit als gegoten en daar hebben ze helemaal geen last van. Scheelt ook weer insmeren. Heb ook wel een zwemshort voor beide. Zonlicht is absoluut goed voor ze mede vanwege mijn erfelijke osteoporose is het voor hun extra belangrijk maar het maakt dan niet uit of je in je zwembroek of totaal aangekleed in daglicht rondloopt.

Jayden heeft totaal 9 dagen in het ziekenhuis gelegen. Toen wilde wij hem mee want zagen er geen toegevoegde waarde meer in. Hij eet nu minder en komt weer aan. Raar hoor minder eten en dan juist aankomen. Hij heeft nu 5 voedingen per dag en daarnaast nog lunch, avondeten en fruithap. Van de 5 voedingen zijn 2 flessen ook met pap. Ze wilde nog minder eten proberen maar dat wil hij echt niet. Hij drinkt nog bijna 1liter borstmelk. Dit kwamen ze niet veel tegen, zo een ventje wat zoveel at. Zijn zus dronk nog meer. Hij slaapt ook al iets beter maar nog niet zoals zovelen al doen. We houden ons aan een strak schema. Wel raar hoor om hem wakker te moeten maken soms, voelt zo fout. Verder zijn ze medicijnen aangepast. Vindt hij niet leuk maar werkt wel beter.

Door contrastvloeistof kunnen ze precies zien wat en of er iets beschadigt is. De onverwachte opname van Jayden heeft ook iets goeds opgeleverd. Het heeft mijn rug heeeeel goed gedaan. Gelukje bij een ongelukje.

Kan je de link van de olvarit via de mail toesturen als je wilt?!

Sterkte met je herstel, heb bewondering voor je hoor! Je hebt toch niet je vakantiedagen ervoor opgegeven?

Liefs, Ineke20
Pinkiedinkie2
BerichtGeplaatst: 06-05-2012 13:08 Reageer met quote

Hoi Ineke,

Zou je me die link willen sturen?

Fijn dat Jayden weer thuis is!
Op het cb vonden ze de 4 flessen die Meike drinkt nog veel.
Wanneer moet je hem wakker maken dan?

Er was gewoon geen klierweefsel bij mij meer, oftewel, helemaal geen borsten meer.
Ik had voor de eerste zwangerschap altijd cup B, na Jisse A, na Silke AA en na Meike dus echt niets meer.
De arts zei dat het geen theezakjes waren, dat scheelde zei hij, waarom weet ik niet.
Waar wil jij het laten doen?
Je krijgt er geen cent van vergoedt, maar had het er wel voor over, om me nog 30 jaar zo te voelen wilde ik ook niet.
Het maakt niets uit bij mij de borstvoeding, er zat toch al niets meer, was zo plat als een dubbeltje.
Wil je wel de foto's mailen van voor en na als je wil.
Morgen moet ik terug voor nacontrole, de pleisters haal ik er vanavond af, die moesten 2 wk blijven zitten.
Is het trouwens wel verstandig in jouw situatie?
Het valt niet mee, zeker als het onder de borstspier geplaatst wordt valt de pijn niet mee.

Ik had een week vakantie ervoor opgegeven, omdat het niet noodzakelijk was de operatie en ik het ook zo snel mogelijk wilde ivm de zomer in het vooruitzicht, je moet de eerste tijd een speciale bh aan dag en nacht namelijk.

Fijn weekend nog!

Liefs,
Erica
ineke20
BerichtGeplaatst: 06-05-2012 17:39 Reageer met quote

Hoi Pinkie, denk dat de arts zei dat het scheelde dat het geen theezakjes waren omdat je anders in mijn situatie zit namelijk liften en vulling. Bovendien is het financiel ook duurder. Mijn tepelhof moet verplaatst worden. Nou ben zeker benieuwd na de foto's. Ben je wel erg tevreden over de kliniek waar je behandelt bent? Is het een aanrader? Heb zelf contact gehad met Bergman clinics.

Of het verstandig is, is misschien weer een ander verhaal maar wat je zelf ook schrijft je moet je prettig voelen met jezelf maar wil me ook aantrekkelijk voelen voor mijn partner. Verder zou wel de bedoeling zijn achter de spier want wil niet dat het er zo nep uitziet. Heb ook begrepen als met de vulling de betere oplossing is voor mij dat je het om de 10 jr moet vervangen ongeveer. Ka sjing.

Zal morgen de link even mailen!

Moet Jayden aan een vast schema houden van het ziekenhuis met vaste tijden dus moet hem bijna bij elke voeding weer wakker maken. Mag max 30 minuten afwijken van het programma. De meeste hebben ook nog maar 3 of 4 voedingen per dag. Zei een kennis ook dat ze op het CB zeiden dat ze terug moest naar 3 voedingen.

Liefs,
Ineke20
Pinkiedinkie2
BerichtGeplaatst: 09-05-2012 21:14 Reageer met quote

Hoi Ineke,

Dat is ook wat dat je aan zo'n strak schema zit en daar weinig van af mag wijken.
Wanneer mag hij naar minder voedingen dan?

Ik heb heerlijk twee dagen de meiden niet thuis gehad omdat ze naar de gastouder waren.
Heb de foto albums weer bij gewerkt, was wel wat pijnlijk het snijden van de foto's maar ben blij dat het klaar is.

Liefs,
Pinkie
ineke20
BerichtGeplaatst: 09-05-2012 22:21 Reageer met quote

Hoi Pinkie,

Ja zo een strak schema is echt niet een aanrader en ook niet 100% na te streven. Op dinsdag ga ik met Caitlin naar de peuterdans (nu nog 2 keer) en dan moet Jayden mee want heb geen oppas, Het is precies het tijdstip dat hij in bed moet liggen. Nou dacht als we terug zijn geef ik hem zijn boterham en fles en stop hem dan in bed. Nou huilen daar al, gewoon vermoeidheid. Thuis aangekomen boterham klaargemaakt maar was ineens in slaap gevallen in de bakfiets. Nou heb hem dus zonder eten en drinken met jas en al in bed gestopt. Bovendien niet in zijn trappelzak. Nou Caitlin ging hierdoor dus een half uur later na bed. Hij eruit en zij erin. Terwijl het dan het moment is dat ze samen slapen tegerlijktijd. Momentje voor mezelf maar nu helaas niet. Alles liep in duigen maar is goed gekomen gelukkig. Verder een feestje in het weekend is bijna niet te doen want hij mag niet langer dan 1,5 a 2 uur wakker zijn. Dan heb je nog de reistijd er naar toe e.d. Hij moet namelijk in zijn bed slapen. Strakjes kunnen we als dit schema goed werkt doorbreken door af en toe ook in een vreemd bedje te laten slapen. Het schema moeten we als het kan tot zijn 1e verjaardag volhouden tenzij hijzelf aangeeft minder melk nodig te hebben. Zijn slaapschema mogen we niet veranderen.

Wat goed van jouw die foto albums. Heeeeel goed idee. Moet nog meer dan 1000 foto's inplakken. Moet nog vanaf Jayden zijn geboorte alle foto's ontwikkelen en ook van Caitlin vanaf die tijd. Voel me meteen belabbert (moet er nog zoveel doen) omdat het eigenlijk een kwestie is van bijhouden maar ja als je het doet heb je er ook weer veel plezier van. Zeker de kids. Eigenlijk vind ik dat ik alles keer 3 moet doen voor de kids en mezelf. Mijn zus en ik hebben maar 1 fotoalbum van onze peuterjaren en die moeten we dus delen. Zou ook wel handig zijn als ik het gedaan heb voor de vakantie.

Liefs, Ineke20
Pinkiedinkie2
BerichtGeplaatst: 10-05-2012 14:30 Reageer met quote

Hoi Ineke,

Kan je niet een broodje meenemen voor Jayden als je weer naar peuterdans moet?
Dan vermaakt hij zich meteen met eten en/of drinken.
Wij deden dat ook toen we met koninginnedag even naar de markt gingen, broodje in een bakje mee en dat ging prima, zolang ze maar kan eten vermaakt ze zich prima.
Ze kan nu ook uit een beker drinken, van het weekend deed ik het een keer voor de grap, ze dronk meteen een halve beker roosvicee leeg.

Lastig is dat he, dat ze soms langs elkaar heen slapen.
Zal straks nog erger worden, Meike dreigt soms naar 2 slaapjes te gaan, dan slaapt ze precies voor en na Silke d'r slaapje, daar zie ik ook tegenop.
Zit Jayden eigenlijk al op z'n billen?
Meike zit sinds een paar dagen goed, ze vermaakt zich heerlijk op de grond met de duplo.

Waarom heb je zoveel foto's van die korte tijd?
Ik had er nu zo'n 100 van Silke en Jisse en 130 van Meike.
Dat was ook vanaf de geboorte van Meike.
En dat vond ik al veel, want het was maar van 8 maanden.
Ik wil ook nog een album voor mezelf hebben eigenlijk, maar dat moet ik dan van 6,5 jaar terug nog doen vanaf dat Jisse geboren werd, ben al blij dat ik de kids bij kan houden.

Hoezo mag je z'n slaapschema niet veranderen? Vanwege het groeien?
Wat slaapt hij veel dan, Meike is vaak tussen twee slaapjes overdag 3 uur wakker, nu zelfs bijna 4 uur.
Of slaapt hij maar heel kort dan?

Ik had een pech vanmorgen.
Vanwege de operatie kan ik de dubbele wagen wat minder goed rijden, dus was ik even met de auto omdat het ook regende.
Toen we weg wilden gaan reed er een vrouw tegen m'n auto aan.
Ik wilde Meike even in de auto zetten, bleek ze me helemaal onder gepoept te hebben, ze had al weer even niet gepoept dus was het weer een hele explosie.
Autostoel ook onder de poep.
Thuis zat alles eronder en ook met d'r handjes zat ze erin te graaien, meteen maar in bad.
Omdat ik het bad even aan moest zetten legde ik haar even in haar bed, doe ik anders nooit, maar ik wist van tevoren niet dat ze in bad moest.
Plast ze d'r hele bed en slaapzak onder.
Vanavond komt de man van die vrouw voor een schadeformulier, het is gelukkig alleen maar lakschade, krassen, maar toch weer gedoe ervan.

Meike is gelukkig eindelijk in slaap gevallen lijkt het, Silke was ook alweer aan het roepen maar die heb ik gezegd nog even te gaan slapen, kan ik nog even 20 min zitten voor ik Jisse weer moet halen.

Liefs,
Pinkie
ineke20
BerichtGeplaatst: 11-05-2012 15:58 Reageer met quote

Hoi Pinkie, volgens mij had je een staatslot moeten kopen wat een hoofdprijs zet en dat allemaal achter elkaar, jeetje wat een pech. Is het gisteren nog goedgekomen met het formulier? Zou angstig zijn dat diegene niet komt o.i.d. ook al heb je het nummer. Alleen lak schade zou ik ook ontzettend erg vinden, zo oud is jullie auto toch ook niet? De tijd die alles met elkaar gaat kosten (repareren e.d.) is zo zonde. Zijn de kids niet geschrokken?

Kan Jayden niet bezighouden met eten omdat hij het niet mag. Als hij weer meer gaat eten gaat hij ook weer afvallen en daar aan wennen. Het is een hele goede tip hoor want voor de meeste zal het zeker helpen. Bij Caitlin hielp en helpt het nog perfect. Als wij naar de psych gaan heb ik een hele lading eten bij me. Verder is het een ruimte waarin niet gegeten mag worden (die peuterdansruimte).
Jayden heeft dan wel veel slaapjes maar hij slaapt ook niet lang en anders moet ik hem wakker maken om de regelmaat aan te houden. Zoals je weet had/heeft hij ook nog moeite met doorslapen. Het gaat al beter maar op de dagen dat hij naar de creche is geweest zie je dat het 's nachts toch minder gaat. Heeft hij toch weer te veel prikkels gehad en is hij oververmoeid en dat werkt zich door in de nacht dan is hij huilerig maar overdag is hij de grootste komiek.

Wat goed van Meike dat ze al uit een beker kan drinken. Jayden niet hoor maar ook nog niet geprobeert. Meike is dus ook motorisch heel sterk.
Jayden kan wel al een aardig lang op zijn billen zitten (komt waarschijnlijk ook door de reflux want wilde heel snel rechtop zitten, had hij blijkbaar minder last) maar soms zie je hem toch naar voren kukelen maar duwt zichzelf dan weer recht of op zijn buik. Hij ligt namelijk ook graag op zijn buik. Zie je ook veel bij reflux-kindjes. Caitlin is ook een buikslaper (en dan met de knietjes gehurkt).

Die foto's heb je denk ik verkeerd begrepen. Zijn alle foto's van Caitlin vanaf haar geboorte met de vakantie (3 wk) van toen ze 10 maanden was. Heb er mss 200 ingeboekt van haar. 1e kindje he maak je veel foto's van in het begin. Heb van Jayden nog niks ontwikkeld dus dat komt er nog eens bij.

Mijn kind en mijn borsten roepen! Moet dus ook gaan kolven. Sorry als ik nog wat vergeten ben te beantwoorden of dat het weer eens eenrichtingsverkeer is.

Fijn weekend
Pinkiedinkie2
BerichtGeplaatst: 15-05-2012 15:25 Reageer met quote

Hoi Ineke,

Ik wist waar die mensen woonden die tegen ons aan reden, tegenover de school.
Als ik het adres niet had geweten was het anders geweest.
Nu maar afwachten wat we van de verzekering zullen horen.

Had idd de foto's verkeerd begrepen!

Klinkt erg moeilijk allemaal met Jayden z'n ritme en regelmaat.
Wanneer moet je weer terug?
Vast al gezegd maar ben het even kwijt.

Hier slapen ze ook allemaal op hun buik.
Zelf doe ik dat ook maar nu even niet Wink

Meike is gister voor het eerst op de fiets geweest.
Ook komt de eerste tand door, heeft Jayden al tandjes?

Vanmiddag is de dubbele wagen opgehaald, heb m nog goed kunnen verkopen voor 450 euro, hij zag er nog erg goed uit.

Ook naar de ortho geweest, het gaat zo goed dat m'n beugel er in de zomer al uit mag ipv december of zelfs nog later.

Wat een rotweer hè!

Liefs,
Pinkie
ineke20
BerichtGeplaatst: 16-05-2012 16:50 Reageer met quote

Hoi Pinkie, even een kort berichtje ( hier weer even druk ). Jayden heeft nog helemaal geen tandjes. Neem wel een bijtring (Caitlin wilde zoiets nooit) en dentinox mee op vakantie. Werkte namelijk erg goed.
We zijn bijna wekelijks op controle, is het niet een poli consult dan wel telefonisch.

Wat voor fiets is dat waar Meike op rijdt? Oh wacht je hebt het verteld op jouw fiets, was het niet?!! Leuk zeg, vind het wel jammer dat ik dat niet mag. Lijkt me een heerlijk gevoel. Wat heb je je duo idd nog goed verkocht. Heb de mijne tot nu nauwelijks gebruikt dus ook haast voor niks gekocht. Doe bijna alles met ze op de bakfiets.

Sinds kort hebben we net zoals jullie een glazenwasser maar wel 1 keer in de 2 maanden, voor binnen heb ik vorige week zo een ding vd reclame gekocht op tv. Je weet vast wel zo een geel apparaat. (zal geen reclame maken anders wordt dit bericht weggehaald. Werkt idd perfect, ben naar een demonstratie gegaan en kreeg hem toen nog eens met extra korting!!

Ga je nog iets leuks doen met hemelvaart? Wij niet echt, klusjes die zijn blijven liggen maar mijn vent heeft vrijdag ook vrij genomen. Heerlijk een lang weekend met zijn allen.

Heerlijk dat je beugel er al zo snel uit mag, echt jouw jaar he!!! Ben heel blij voor je, ken het gevoel van yes hij mag er uit.

Liefs, Ineke20
Index > Zwangerschaps Geklets > Augustus 2011 mama's
Pagina 37 van 38  

Vorige  1, 2, 3 ... , 36, 37, 38  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring