Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Zwangerschaps Geklets > Augustus 2011 mama's
Auteur Onderwerp: Augustus 2011 mama's
ineke20
BerichtGeplaatst: 11-11-2011 15:53 Reageer met quote

Hoi Pinkie, sorry nog geen foto van deze kant. Heb helaas de hulp nodig van mijn vent maar wat een leuke foto's heb je geplaatst vooral die 2e vind ik erg leuk. Vrolijke meid zo te zien. De eerste valt haar kleding een beetje weg in de kleur van je wipper maar een heerlijke lach heeft ze. Weet ook niet of wij al foto's hebben met een lach maar ga zeker mijn best doen. Kan natuurlijk niet achter blijven haha.

Welk merk flesjes gebruik jij voor de friso? Heb namelijk ook altijd friso comfort gebruikt en deed op de difrax-fles dan een M speen en dat ging prima. Heb ook eens zo een kersen speen geprobeert maar dat was niets. Werkt je 3 om 1 schepje? Zo te zien ziet ze er heel tevreden en gezond uit dus.....what effer

Vandaag weer bij de kinderarts (Jayden) geweest maar ze had weinig tijd. Ach het gaat goed dus maak me er niet zo druk om. Hij weegt nu 5045 gram dus dat gaat ook goed. Zij zegt alleen dat ik hem niet meer dan een liter melk mag geven per dag. Ja leuk al die artsen, van het CB moet ik juist meer gaan geven .....Heb ook zo iets van normaal zou je niet eens weten hoeveel je geeft bij BV maar ik weet het doordat ik het afgekolft heb en bij mijn dochter is het ook goed gegaan terwijl die rond deze periode al veel meer dronk.

Oh ja een gastouder. Dan betaal je per uur ipv een hele dag? Hoe werkt dat? Niet dat ik de keus heb maar heb wel interesse. Kan het natuurlijk ook wel google maar ben helaas geen baas meer over de laptop maar mijn dochter is de baas. Nu slaapt ze even heerlijk!! Probeer dat er zolang mogelijk in te houden. Ze ligt nu toch alweer 2 uur.

Soms kijk ik naar Jayden en denk dan dit is de laatste keer dat ik zo een ukkie heb en geniet er dan heel bewust van.
Werk je ook in de weekenden? Of kun je ook aangeven dat je dat liever niet doet? Jouw beroep stopt natuurlijk niet op vrijdag maar des ondanks een heel fijn weekend.

De 19e intocht hier. In de straat wilde ze het ook organiseren maar we hebben geen sint en pieten, ja dan houdt het op.

Liefs,
Ineke20
Pinkiedinkie2
BerichtGeplaatst: 14-11-2011 21:42 Reageer met quote

Hoi Ineke,

Ik heb vanmiddag de difrax m speen gekocht, hij werkt erg goed!
Ik dacht dat ik die bij Silke al eens geprobeerd had en toen niet werkte.
We hebben aardig lopen kloten, ik hoop dat het goed blijft gaan nu, want ze wordt aardig boos als ze het er niet uit krijgt en het te dik wordt.
Het laatste beetje is nog wel moeilijk voor d'r, dat laat ze vaak staan.
Toevallig was de kinderarts waar ik met Meike geweest was vorige week aan het werk op m'n afdeling, dus heb ik het probleem even voorgelegd, hij heeft meteen in de computer haar curve bekeken en deze was idd afbuigend.
Hij stelde motilium voor om toch het spugen te voorkomen.
Toen ik zei dat we bij Silke altijd een schepje meer melk erin moesten doen voor extra calorieën vond hij dat ook een goed idee.
Morgen wegen, we zullen zien.
Ik doe nu 1 schepje gewone friso erbij voor de calorieen.
Eerst verving ik een schepje comfort voor een schepje gewone friso om het iets dunner te maken maar daar ging ze weer meer van spugen, je blijft bezig he.
Zal blij zijn als ze straks hapjes krijgt en het allemaal wat beter zal gaan.

Ik hoorde op m'n werk ook dat je een liter mag geven per dag.
Meike komt daar bij lange na niet aan.

Bij de gastouder betaal je idd per uur.
Je betaalt ook begeleidingskosten aan het gastouderbureau, die krijg je niet vergoedt.
Omdat ik onregelmatig werk is het moeilijk om de uren goed te regelen met de belasting voor de kinderopvangtoeslag.
We moeten dus het zo ongunstig mogelijk regelen en veel zelf voorschieten om niet naderhand terug te moeten betalen.

Zo kijk ik idd ook naar Meike, ze is nu druk met dingetjes vastpakken en ze heeft haar voeten gevonden.
Voor het laatst zo'n kleintje.
Aan de ene kant kan ik niet wachten tot ze wat groter is, aan de andere kant besef ik maar al te goed dat dit de laatste keer is zo'n ukkie.

Ik werk ook de weekenden, meestal 1 van de 3 weekenden.
Ik ga nu ook wat extra dagen er bij werken om de extra kosten met de kinderopvang wat te ondervangen.
We hebben ook niet altijd zekerheid ivm de eigen zaak van m'n man.

Het was ongelooflijk druk het weekend op m'n werk.
Zaterdag weer zonder pauze doorgewerkt, niet kunnen eten en dan thuis weer druk met de kids.
Ook het huishouden in de avonduren gedaan.
Vandaag zat ik er doorheen, ik baalde omdat m'n man het in het weekend rustig heeft zonder verplichtingen van Jisse z'n school en geen schoonmaakklussen of was.
Vanmorgen waren we te laat op school omdat Meike d'r fles niet dronk omdat de andere kids erg druk waren, dus het begon al goed.
Heb wel een keer of 4 moeten huilen vandaag.
Jisse kwam ook weer twee keer erg vies thuis, het zand ligt dan door het hele huis.
En de katten komen ook zo smerig thuis elke keer, de box onder het zand, overal modderpootjes, ik baal er van!
Het is dat ze nog lang te leven hebben, ben ze echt zat, die extra dingen kan je er dan echt niet bij hebben.
Jij weet ook niet wat je ertegen kan doen om ze uit de box te laten he?
Eerder legden we een handdoek erin zodat er geen viezigheid in zou komen maar het zand ligt gewoon overal, zo goor.

Morgen nog een dagje vrij en dan weer 2 dagen werken.
Morgenochtend naar de orthodontist, om twaalf uur Meike wegen.

Liefs,
Pinkie
ineke20
BerichtGeplaatst: 21-11-2011 15:35 Reageer met quote

Hoi,al een tijdje weer niets van me laten horen maar het blijft hier hectisch. Mijn partner is morgen ook al weer een week thuis met antibiotica en ik sinds vrijdag weer aan de antibiotica. Dat afbouwen blijft moeilijk hoor.

Hoeveel weegt Meike nu? Wij kregen van de kinderarts (Jayden) te horen dat het niet eens wetenschappelijk bewezen is dat motilium werkt. De kinderarts van Caitlin denkt dat het wel wat doet. Nu is de motilium al even afgebouwd en we mogen de zantac voor haar nu ook afbouwen. Drinkt Meike nu ook wat beter met de M speen. Wij gebruiken de M speen overdag en de S speen 's nachts. Vindt mijn partner prettiger omdat hij dat te gulzig is en dan veel lucht binnen krijgt en juist weer minder drinkt.

Gaat het spugen al beter? Jayden spuugt echt sporadisch. 1 keer met projectie en heeeeeel af en toe komt er een beetje terug. Gebruik niet eens altijd slabbers of spuugdoekjes.

Heb je een beugel dat je naar de orthodontist moest?

Ben nog steeds geen liefhebber van zand maar ja kinderen vinden het geweldig he. We hebben zelfs deze week om ons toch even beter te voelen een vakantie geboekt waarvan ik dacht dat zit er maar ach ik betaal toch niet. We gaan wel camperen en het is aan het meer en er is een zwembad. Het is noord Italië. De kids kunnen dus wel in het zand spelen maar alleen een zwembad en goed weer is voor mij al voldoende.

De intocht was niet echt een succes van het weekend. Buiten dat wij een pokerface op moesten zetten om net te doen of we ons lekker voelden was de sint iets te vroeg. Nog wat geprobeert te filmen maar mijn dochter kon het allemaal weinig boeien en merkte niet eens dat er een piet naast er stond. Het leukste vond ze nog dat ze bij papa op zijn nek mocht zitten volgens mij. Mijn zoon daarintegen keek zijn ogen uit. Helaas had ik geen fototoestel bij me anders had ik die foto hier geplaatst maar moet nog even zoeken voor een foto!! Vergeten ben ik het niet maar durf nu al helemaal geen druk te leggen op mijn partner want hij klaagt enorm jammer genoeg. Is het sint-feest al goed op gang bij jullie??

Vorige week voor het eerst naar het mama-cafe geweest maar zonder kids haha maar was best aardig. Ja die van mij ging voor het eerst een hele dag naar de creche en dan ga ik hem niet thuis houden om met andere mama's wat te babbelen en hem te laten zien. Donderdag de 1e les van babymassage was echt een succes. 's Middags nog naar de creche gebracht en hij was heeeeeel rustig zeiden ze. Ik weet natuurlijk hoe dat komt maar zij niet. Helaas ben ik wel helemaal onder geplast als enige. Caitlin was ook zo die plaste ook zoveel tijdens die cursus. Soms wel 3 keer.

Gebruik jij ook nog steeds 1tjes van luiers?? Het zal wel want volgens mij is Jayden zwaarder dan Meike. Heb toch maar weer 2 nieuwe pakken gehaald.

Liefs,
Ineke20
Pinkiedinkie2
BerichtGeplaatst: 22-11-2011 21:24 Reageer met quote

Hoi Ineke,

Hoe ver ben je met het afbouwen?
Vervelend dat je man ook ziekjes is, wat heeft/had hij?

Meike spuugt nog wel aardig wat, ze is geregeld helemaal nat, dus omkleden komt nog regelmatig voor en spuugdoekjes zijn vaak lekker nat, zonder kan ze niet.

Lekker een vakantie geboekt!

Silke is niet naar de intocht geweest, Jisse wel 2x.
Voor Silke komt het volgende jaar wel.
Ze heeft het wel steeds over Klaasje en Piet.

Ik moet een beugel, vandaar dat de bezoekjes aan de orthodontist ook weer gaan beginnen.
Heb ooit al een beugel gehad.

Meike zit sinds kort in nr. 3 van de luiers, ze kan aardig veel plassen en poepen en nr. 3 is vanaf 4 kg meen ik uit m'n hoofd.

Was je al eens eerder naar het mama-café geweest?
Hoe is dat daar?

Ik ben veel aan het werk, deze weer ook weer 4 dagen.

Liefs,
Pinkie
ineke20
BerichtGeplaatst: 01-12-2011 23:08 Reageer met quoteineke20
BerichtGeplaatst: 03-12-2011 22:13 Reageer met quote

Hoi Pinkie,
Eindelijk zoals beloofd nog een paar fotos van mijn trots. We waren er dus al eerder mee bezig met leukere foto's maar mijn vent deed iets verkeerd waardoor we helaas deze ook nog eens definitief kwijt zijn.

De eerste foto is gemaakt tijdens een les babymassage. Blijkbaar had ik het goed gedaan dat hij zo ontspannen was dat hij ook nog in slaap viel.

Jeetje dat Meike nog zoveel spuugt. Ik voed hem eigenlijk zonder slabber en spuugdoek maar gister spuugde hij dus wel ineens en ook nog eens met projectie. Schrok me lam. Uit het niets zo een golf en dan te bedenken dat ik het met Caitlin tijdens elke voeding heb gehad maar dat lijkt dan wel weer eeuwen geleden. Verwachtte het ook niet, bij haar wist je dat het ging gebeuren.

Jayden heeft nog wel steeds een 1tje van luiers maar dit is wel zijn laatste pak. Hij weegt nu 5,5 kilo en is 60 cm lang dus theoretisch kan hij ook een 3 aan maar vind deze echt te groot. Donderdag had hij zijn 2e prikje. Ging gelukkig allemaal goed en heeft dankzij de prik voor het eerst een keer van 11 tot 7 geslapen.

Ben nu 3 keer naar het mama-cafe geweest. Vind het erg leuk en soms ook nog leerzaam. Er is een lactatiedeskundige (bijna wekelijks) en 1 keer per maand is er een arts of dieetiste die bepaalde stellingen bespreekt. Vind het ook leuk om te horen hoe andere ouders reilen en zeilen met de kids.

Hoe gaat het werken, buiten dat het zwaar valt uiteraard helaas??
Morgen komen mijn schoonouders even sinterklaas vieren en vrijdag hebben we het op de creche geviert. Nu was Caitlin toch ineens bang geworden voor zwarte piet.

Mijn vent gaat nog steeds niet echt lekker, krijgt nu zijn 2e antibiotica kuur. Gelukkig geen longontsteking of kinkhoest want daar dachten ze aan dus maandag waren er fotos gemaakt in het ziekenhuis maar zijn bloed was niet goed. Daar kwam uit dat hij een ontsteking had maar hoe of wat mag joost weten..... Waarschijnlijk gaat hij maandag wel weer proberen te werken. Hij is toch 2 wk haast thuis geweest, soms toch even fijn.

Hoe gaan jullie sinterklaas vieren??

Mijn dochter heeft nu vaker de laptop dan ik, echt niet gezond maar ja doe het zelf he. Vanaf nu zal ik wel actiever worden want gaan allebei 3 keer per wk naar de creche.

Fijn weekend en sinterklaas!!
Ineke20
Pinkiedinkie2
BerichtGeplaatst: 13-12-2011 20:57 Reageer met quote

Hoi Ineke,

Voor het eerst dat ik zo lang op me laat wachten.
Had je berichtje al wel gelezen, maar geen tijd gehad te reageren.
Zulke hectische dagen/weken gehad.
Eerst natuurlijk sinterklaas, toen was Jisse de 8e jarig, 6 jaar geworden. Alles wat daarbij komt kijken, uitdelen, kinderfeestje, feestje voor de familie.
En ook heel veel moeten werken, 6 in de 8 dagen.

Lieve foto's van Jayden!
Zit hij vaak in de tummytub?
Ik doe Meike in het grote bad met een zitje, was het geklooi weer zat in het badje of tummytub.

Hoe gaat het met je man?

Hier zijn 2 pieten thuis geweest.
De dochter van een collega met haar vriendin.
Vorig jaar waren ze er ook, het was weer een succes.

Jisse heeft ook nog afgezwommen voor A op 3 december.

Hoe gaat het verder met je?
Gaat het afbouwen goed?

Ik moet nu weer drie dagen werken, dan lekker het weekend vrij.
Met kerst moet ik kerstavond werken en 1e kerstdag overdag.

Hier is eigenlijk iedereen ziek, zwak of misselijk.
Silke snotverkouden.
Gisteravond had Meike koorts.
Vannacht heeft Jisse een poos buikpijn gehad en diarree, heb zelf daardoor maar 2 uur kunnen slapen.
M'n man snottert zich een ongeluk en ik begin ook. Ook zere keel.

Verder gaat het heel goed, heb met werken een aardig ritme te pakken.
Vooral na het werk loopt het allemaal goed.
Vandaag had ik in drie kwartier alle kids gebadderd/gewassen en mezelf gedoucht, het gaat steeds sneller.

Liefs,
Pinkie
ineke20
BerichtGeplaatst: 14-12-2011 11:19 Reageer met quote

Hoi Pinkie, nog gefeliciteerd met Jisse. Een zwemdiploma en jarig. Ja dan is dit een drukke maand voor jou. Sinterklaas, kerst, oud en nieuw, verjaardagen en dan ook nog werken.

Met mijn vent gaat het iets beter. Heeft naast zijn anti-biotica (die nu is afgelopen) nog een puffer gekregen. Hij werkt alweer volledige dagen maar het korte lontje is helaas nog niet weg. Jayden heeft nu een vervelend hoestje maar geen verhoging of koorts. Kreeg hiervan de schuld want we waren het weekend bij vrienden geweest en zij was verkouden en wilde evt onze afspraak verzetten. Zei dat het niet nodig was maar ja zoals je zegt het heerst en wie zegt dat het door haar kwam want hij gaat ook 3 dgn naar de creche.

Vanacht was het weer 03.30 en Jayden bleef maar hoesten na zijn voeding. Het enige voordeel is dat mijn vent om 3 uur nu al klaar is met werken omdat hij maar naar zijn werk is gegaan. Ik dacht dat hij beneden zat maar niet dus. Normaal helpt hij mij bij het ochtend ritueel van wassen, eten, aankleden etc maar nu was hij dus al weg. Gelukkig dat ik ging kijken anders had ik het niet gered.

Fijn dat het nu allemaal een beetje in zijn gareel gaat. Oefening baat zeker kunst.

Het afbouwen is even gestaakt op advies van de lactatiedeskundige maar heb ik geen overproductie meer. Kolf nu met 2 borsten precies zijn voeding, tussen 160 en 190. Na een paar weken kan ik evt met mijn rechter borst stoppen (de probleemborst) als ik met 1 borst verder wil. en 2 x leegkolven p/dag en de andere 2 keer 10 a 20 cc minder kolven dan normaliter bij die borst. Zo ga ik steeds minder aanmaken en kan ik met die borst stoppen. Krijg nog een gesprek met de kinderarts want die wil dat ik al eerder ga bijvoeden ivm de reflux. Weet ook niet of ik met 1 borst verder wil en mag van mijn partner maar het lijkt dat het met mijn chronische ziekte toch in een rustiger vaarwater ben gekomen.

Jayden gaat eigenlijk altijd in de het grote bad met ons 3-en. We hebben een groot bad omdat ik nooit alleen in bad mag. Bij de cursus babymassage eindigden we in de tummy-tub maar deze is toevallig wel thuis genomen.

Mooi dat je toch zo positief blijft ondanks dat iedereen een beetje ziek, zwak en misselijk is. Hopelijk gaat dit snel voorbij. Slaapt Meike wel al helemaal door? Volgens mij wel he?? 2 uur is wel heel erg weinig. Heb jij dan geen hoofdpijn als gevolg daarvan?

Doen jullie wel iets aan kerst? Wij tuigen een boom op en daar blijft het bij. Gaan ook niet weg o.i.d. Zijn ouders zijn op vakantie (elk jaar) en mijn moeder werkt altijd. Idem dito voor oud en nieuw tenzij er een verassing is van iemand die het met ons wil vieren maar denk dat ze ons ook niet vragen doordat we net een kleine hebben dus laten ze ons met rust.

Liefs, Ineke20
Pinkiedinkie2
BerichtGeplaatst: 14-12-2011 21:40 Reageer met quote

Hoi Ineke,

Ga jij dan met de kids in bad als je man helpt ofzo?
Ik ga nooit in bad eigenlijk, altijd douchen.
Vind het wel heel lekker, maar heb er de tijd niet voor.

Hoe gaat het met de reflux nu dan?

Meike slaapt al een hele tijd door ja.
Laatste voeding om 21.30 en dan tussen 7.30 en 8.00 weer.
Wel soms eruit voor de speen.
Hoe gaan de nachten bij jullie nu dan?

Ik voel me wel brak na zo'n nacht ja.
Vandaag was ik ook goed beroerd op m'n werk.
Hele dag niezen, snotteren en een hoofd vol watten.
Het was dan ook weer een korte nacht omdat m'n man weer snurkte.
Hij is om half 2 beneden gaan slapen.

Ik moet kerstavond en eerste kerstdag werken.
Tweede kerstdag gaan we bij m'n moeder eten. M'n zus is jarig dus die komt daar ook heen.
Met oud en nieuw ben ik lekker vrij.

Fijn dat het wat beter met je lijkt te gaan nu.

Jayden kan zeker ook hoesten door de creche, daar vliegen ook zoveel bacterien rond.
En los daarvan, Meike is ook verkouden, die gaat niet naar de creche.
Ze maken hun eerste levensjaar toch zoveel virussen door.

Meike krijgt trouwens sinds 1,5 week hapjes.

Liefs,
Pinkie
ineke20
BerichtGeplaatst: 15-12-2011 11:27 Reageer met quote

Hoi Pinkie,

Wij gaan zondags altijd in bad met zijn allen. Of ik met de kids, of hij of met zijn vieren. Door de weeks gaan wij nooit in bad tenzij wij ons beroerd voelen of steenkoud hebben. Normaliter douche ik alleen. Caitlin houdt nog niet van douchen. Zodra er water op haar hoofd valt raakt ze in paniek en vindt ze dat niet leuk. De huisarts zei ivm haar droge huid dat ze niet te vaak in bad moet. Zo ie zo heerst atopisch eczeem in de familie. Mijn neefje heeft het echt heel erg. Heel zielig.

Wauw laatste voeding om half tien, heerlijk kijk ik naar hoor. Jayden wordt denk ik echt een duimelot. 's Avonds geven we hem geen speen als hij gaat slapen want anders krijg je idd dat je er continue uit moet als die speen eruit is maar het gevolg is dat hij op zijn handen gaat sabbelen als hij honger krijgt. Volgens mij doet hij dat bewust maar volgens het CB niet. Speen hoeft ook niet echt van hem, soms heel even.

Oh wat goed, hapjes voor Meike. Hoe reageerde ze de eerste keer? Weet nog met Caitlin, dat gezicht vergeet ik nooit meer!! Vindt ze het wel lekker?? Zal ook nog even moet wennen he.

Wat aardig van je vent dat hij dan beneden gaat slapen want zelf zal hij het waarschijnlijk niet eens merken dat hij dan snurkt?!!

Bijna ongeloofwaardig maar krijg van het weekend weer kraamvisite en zelfs 2 keer. Verder gaan we even voor kerstballen kijken of er iets leukers is dan we al hebben en anders gaan de oude er weer in. Wil eigenlijk alleen nog maar kerstballen van kunststof maar die zijn vaak effe van kleur. Niks bijzonders dus.

De nachten gaat steeds beter en mijn man doet ze nog steeds. Zorg dat alles klaar staat en dat hij alleen de melk hoeft op te warmen en zijn luier moet verschonen. Het ochtendritueel doen we samen maar blifjt nog wel hectisch met veel stress.

Je merkt het vast, ben weer wat actiever hier omdat ik weer de laptop tot mijn beschikking heb omdat ze weer naar de creche zijn. Heerlijk even bijkomen en ben aardig bij met schoonmaken en opruimen. Even tijd voor mezelf!!

Liefs, Ineke20
Pinkiedinkie2
BerichtGeplaatst: 17-12-2011 14:59 Reageer met quote

Hoi Ineke,

Fijn dat late kraambezoek hè, ik had het ook nog vorige week, ze was toen ook al 4 maanden.

Doe je de kids door de week niet in bad?
Ik doe de meiden om de dag in bad, de andere dag was ik ze gewoon.
Jisse doucht wel elke dag, ook Silke vindt de douche nog niets vermoed ik, kan het wel eens proberen maar ze is denk ik nog te klein om haar haren op die manier te wassen, ze krijgt ook crèmespoeling in omdat ze anders van die knopen heeft.

Hoe laat krijgt Jayden z'n laatste voeding? En hoe laat de eerste dan weer?

Meike vindt de hapjes nog niet zo geweldig, happen lukt ook nog niet zo, het is meer de lepel een beetje in haar mond duwen.
De wortels met aardappel gisteravond vond ze wel aardig geloof ik, toen deed ze echt haar mondje open.

Bij ons hangen de glazen ballen nog in de boom, gaat tot nu toe heel goed, nog niets kapot.
Silke weet dat ze er niet aan mag zitten.
Tot het goed gaat hou ik deze gewoon, ze hebben Jisse toentertijd ook overleefd.

M'n man heeft het wel door als hij snurkt, omdat ik hem dan steeds vraag op z'n andere zij te gaan liggen.
Het was voor hem fijn beneden, ik moest er alle nachten een keer of 4 uit voor Meike.

Fijn weekend!

Liefs, Pinkie
ineke20
BerichtGeplaatst: 22-12-2011 23:25 Reageer met quote

Hoi Pinkie,
Ja van mij mag er nog veel meer kraamvisite komen hoor. Vind het ook wel gezellig.

Door de week gaan ze idd niet in bad. Was ze gewoon maar niet te vaak omdat water uitdroogt en hebben beide last van een droge huid maar niet extreem hoor maar merk het wel als ik ze vaak in bad doe. Als ze echt gaan stinken o.i.d. dan wel natuurlijk. Mijn neefje heeft extreem veel last van eczeem.

Jayden krijgt zijn laatste voeding tussen 23.30 uur en 00.30 uur dan komt hij tussen 03.00 en 05.00 uur. Nu lijkt het weer iets vaker te komen, ongeveer om de 3 uur maar denk dat dat komt door zijn verkoudheid en hoesten. Gaat wel de betere kant op. Hij duimt nu wel wat meer maar dat laat ik maar gaan want hij krijgt natuurlijk moeilijker lucht en daarom vindt hij die speen even niks.

Gaan de glazen kerstballen nog steeds goed?
Toch aardig van je man dan dat hij zijn slaap plek verandert voor jouw/jullie!! Meestal slaap je ergens anders toch minder goed.

Vandaag nog even snel een ID-kaart voor Jayden aangevraagd. Scheelt toch een hoop vind je niet? Nu nog 9,20 euro en straks 30 euro!!!

Morgen naar de kinderarts, ben benieuwd maar zal wel niet spannend zijn want het gaat perfect. Heb nu een heel tevreden mannetje. Zie er wel tegenop om met beide kids naar de poli te gaan.

's Middags nog een kerstborrel vanaf 16.00 uur op de creche en dan weekend, heerlijk. Sorry want jij moet ook nog werken. In gedachten ben ik bij je moet je maar denken. Vind het een fijn idee omdat ik dan helemaal niet weg hoef, alleen nog om een paar boodschappen te doen.

Misschien een stomme vraag maar ik heb nog steeds geen vaginaal vocht. Kan me niet meer herinneren hoelang dat duurde bij Caitlin. Is dit normaal? Komt dit door de borstvoeding? Maar zou ik ook niet een beetje horen te hebben? Weet wel dat het bijna een jaar duurde voordat ik weer menstrueerde. Dit kwam echt pas toen ik helemaal gestopt was met de borstvoeding.

Hele fijne dagen, werkse en hopelijk is er toch een beetje een kerstgedachte op je werk!!!

Liefs, Ineke20
ineke20
BerichtGeplaatst: 29-12-2011 12:07 Reageer met quote

Hoi Pinkie,

Bedankt voor je mooie kaart!!! Vind vooral Meike er fantastisch op staan. Wat een ogen en uitstraling. Wij wilden ook een fotokaart laten maken maar is er niet van gekomen omdat ik een foto van hun samen wilde maken en dat is nog steeds niet gelukt.

Ben zo trots op mijn eigen dochter. Ze heeft gisteren voor het eerst zelf aangegeven dat ze na de wc moest en ze plaste ook nog ECHT!!! Zelfs 2 keer, hoop dat dit zo blijft doorzetten. Weet ook wel dat 1 zwaluw nog geen zomer maakt maar het begin is er. Heb gevraagt of ze op de creche haar af en toe op het toilet willen zetten maar moest het tegen een andere leidster zeggen ivm kerstvakantie zijn sommige groepen samen gevoegd. De 1e keer plassen op het toilet was ook nog eens bij mijn psychiater, gekker kan haast niet haha.

Hoe gaan jullie je oud en nieuw doorbrengen? Wij gaan heeel misschien toch nog even weg. Vandaag is mijn vent jarig dus een dag om hem te verwennen zoals elke dag. Maandag naar het CB voor Jayden zijn 3e vacc-prikje. Ben blij dat we een lange afspraak hebben (1 uur) want hij blijft aardig verkouden dus de nachten zijn hier weer heel slecht. Komt echt om de 3 uur en dan slecht drinken en bovendien is de huisarts er ook bij.

Alvast een fijn uiteinde gewenst!

Liefs, Ineke20
Pinkiedinkie2
BerichtGeplaatst: 29-12-2011 21:22 Reageer met quote

Hoi Ineke,

Jij ook heel erg bedankt voor de kaart!
De post deed erg lang over onze kaarten hoorden we ook van andere mensen.
We hadden dit keer de kids apart op de foto gezet, het is zo'n klus om ze alle drie leuk op één foto te zetten, dus dan maar zo.

Dat is wel een lange afspraak 1 uur lang!
Dat hij 's nachts nog steeds komt, waardeloos.

Wat goed van Caitlin! Het is idd een begin.
Silke is er al een tijd mee bezig, sommige dagen gaan beter als andere.

Ik heb ook nog snel 3 id kaarten aangevraagd, scheelt een hoop geld.

De kerstballen gaan nog prima, Silke heeft heel goed geluisterd en echt alleen maar gekeken.

Ik heb kerstavond en eerste kerstdag gewerkt.
Ook dinsdag en woensdag en nu morgen weer.

M'n man is heel veel weg voor z'n werk, eind van de middag belt hij dan dat hij niet mee eet, daar baal ik dan flink van want dat sta ik er weer alleen voor, ook na een werkdag.

Meike slaapt sinds een paar nachten niet meer ingebakerd en op haar buik.
Gaat boven verwachting erg goed.
De ene nacht moeten we er een paar keer heen voor de speen, de andere helemaal niet.
Kunnen we binnenkort de pacco doeken verkopen.
Heerlijk om alles beetje bij beetje weg te doen.

Sinds vorige week heb ik m'n beugel.
Heb veel pijn gehad, amper kunnen eten, het was net voor kerst dat hij erin ging.
M'n mond lag helemaal open en dan nog blaren erbij, brrrr.
Gaat nu gelukkig wat beter.

Verder weinig nieuws.
Jullie ook alvast een fijne jaarwisseling!

Liefs,
Pinkie
ineke20
BerichtGeplaatst: 02-01-2012 17:37 Reageer met quote

Hoi Pinkie,
Ten eerste de allerbeste wensen natuurlijk zoals geluk,liefde, gezondheid, tijd (en ook voor elkaar) en misschien een financiele meevaller is ook altijd wel aardig.

Een beugel, ja daar weet ik alles van. Heb zelf 4 keer een beugel gehad en zie in mijn omgeving dat een hoop volwassenen er toch ook aan moe(s)ten zoals mijn partner. Zoals je je pijn omschrijft heb je vast een plaatjes-beugel gekregen. Mijn vent is er net weer van af. Hij had het nodig omdat zijn ondertanden sneden in zijn boventanden en daardoor sleten ze af en zou hij anders in de toekomst een brug moeten (boven). Voor je het weet is de tijd weer verstreken en is je beugel er al weer uit!

Jayden slaapt nog steeds in de pacco doeken. Ben ook nog niet aan het afbouwen. Helaas ging de vaccinatie niet door vanwege zijn luchtweginfectie en er een klein beetje slijm in zijn longen zaten en als hij dan koorts zou krijgen weten ze niet waardoor of het 1 of het ander. Een uur was omdat ze toch nog een aantal voorzorgsmaatregelen willen treffen/bespreken omdat als het een keer echt mis gaat zij niet van nalatigheid beschuldigd kunnen worden en dan worden de kids zonder overleg uit huis geplaatst. Dat willen zij niet en wij natuurlijk niet. Verder was Jayden niet veel aangekomen. Hij weegt nu 5700 gram maar ja dat heb je als hij slecht eet en is 62 cm lang.

Het ziet er steeds meer naar uit dat Jayden een duimelot wordt en wij het niet kunnen tegenhouden maar we blijven zijn speen aanbieden en soms zuigt er toch weer op. Is soms ook makkelijk met de medicijnen, even een klein slokje medi.. en dan de speen zodat hij het ook doorslikt.

Heb je nog tips voor het zindelijk worden 's nachts? Waar ik wat evt kan kopen en hoe e.d.?

Jaarwisseling idd met een collega gevierd, wel rustig. Mijn vent heeft ruim 3 uur voor 8 oliebollen in de rij gestaan. Ik zei nog de dag ervoor laten zij maar de oliebollen e.d. regelen maar omdat hij het dan goed wil doen is hij bij de nr 4 van de AD-test het gaan halen, ja dan kun het verwachten. Zij hadden de drukte niet overzien en appelbegniets waren er al niet meer. Mijn dochter werd ineens wakker van het vuurwerk en was bang terwijl ze overdag als er vuurwerk werd afgestoken steeds zei:"Boem" Ze wilden slapen zei ze., ja dat denken wij ook wel eens als ze 's nachts komt.

Ook geen fijne situatie voor jouw als je zo hard hebt gewerkt en je vent is laat met eten of komt niet. Wat is dan erger, dan liever die gebroken nachten nog hoor. Eten en het is weer stil. Continue voor 3 kids zorgen zonder een rechter hand is een hele klus. Schouderklopje hoor!! Tuurlijk je hebt geen keuze maar pittig.

Liefs,
Ineke20
Pinkiedinkie2
BerichtGeplaatst: 04-01-2012 21:52 Reageer met quote

Hoi Ineke,

Voor jullie ook de allerbeste wensen, een heel goed 2012!

Is 5700 gram niet goed dan?
Ik heb toevallig Meike gister laten wegen omdat ze weer veel gespuugd had en ik over een maand wat laat vond.
Ze was 5865 gram.

Dat is lang wachten op oliebollen!
Was het bij jullie in de buurt of moest hij er ook ver voor rijden?

Jisse was meteen 's nachts zindelijk, die plaste al heel lang niet meer in z'n luier 's nachts dus dat ging makkelijk.
Silke plast wel 's nachts, daar doen wij nog niets aan, gewoon nog in de luier.
Heeft Caitlin wel luierbroekjes aan?
Je zou haar wakker kunnen maken voor je zelf gaat slapen.
En dan 's ochtends meteen weer.
Maar ik vind het nog wat vroeg eerlijk gezegd om nu al te doen hoor.
Tegen die tijd kan je ook van die matjes in haar bed leggen, die ook in je kraampakket zitten, als je die onder het laken doet heb je niet het hele bed nat.

Het is idd pittig als ik het alleen moet doen thuis.
Ach ja, een nachtvoeding zou ik nu ook niet meer zien zitten, daar zijn we gelukkig voor de rest van ons leven af.

Ik heb een slotjesbeugel gekregen, de slotjes schuurden langs m'n wangen en tong, dat deed zo'n zeer.
De pijn is gelukkig weg, kan alleen nog geen harde dingen eten.

Vandaag een reanimatie gehad op het werk.
Had het nog nooit zo meegemaakt, pas na 15 min hartactie en een slecht kind.
Nu nog afwachten wat het in de hersenen gedaan heeft.

Silke hadden we wakker gemaakt met het vuurwerk.
Omdat ze op zolder slaapt zouden we haar anders niet horen omdat je alleen maar geknal door de babyfoon hoorde.
Ze vond het fantastisch, riep steeds 'zo hé' en 'vuurwerk'.
Ging Caitlin weer makkelijk slapen?

Liefs,
Pinkie
ineke20
BerichtGeplaatst: 09-01-2012 16:43 Reageer met quote

Hoi Pinkie,

De oliebollentent was hier ongeveer 10 minuten vandaan dus dat viel heel erg mee anders had hij het zeker niet gedaan.

Het gewicht van Jayden is niet slecht maar hij is in verhouding weinig aangekomen t.o.v. de vorige keer. Hij is nog steeds verkouden maar hij drinkt al weer redelijk normaal. Hij drinkt nu ongeveer per keer 150 cc borstvoeding ipv 170 cc. Hij is al heel lang constant met drinken. Het wordt ook niet meer. Mijn borstvoeding-vooraad slinkt aardig dus op een gegeven moment moeten we wel bijvoeden. Mentaal is het voor mij dan ook makkelijker want kan er dan ook niet meer van maken he. Kolf steeds minder, zowel in hoeveelheid als in frequentie. Nu kolf ik nog maar 3 a 4 keer per dag net hoe het uitkomt en de hoeveelheid is nu niet meer meer dan een liter. Schat 800 cc.

Caitlin ging heel makkelijk slapen want ze stoorde zich ook aan het vuurwerk omdat ze wilde slapen maar het werd al snel minder. Vorig jaar hadden de meeste denk ik teveel gekocht en de recessie helpt ook mee denk ik.

Vanwaar het j e eigenlijk (weer) een beugel?? Moet je nu elke maand dan voor controle naar de ortho?? Meestal als ze de draad vervangen kan het ook weer even gevoelig zijn. Wil natuurlijk geen zout in de wond stoppen.

Reanimiatie, woh dat is heeeeeel heftig. Was het kindje al ongezond voor de bevalling? Of is het puur door de bevalling gekomen? Hoelang is het dan afwachten voor die ouders? Mijn neefje is na 6 mnd geopereerd (aorta-vernauwing) en heeft heeeeel lang een te hoge bloeddruk in zijn hoofd gehad (180) en dat is nu ook afwachten of het gevolgen heeft gehad.

Zelf hoop ik dat Caitlin vanzelf 's nacht zindelijk wordt en dat ik er niets aan hoef te doen. Vrijdag ging het helemaal mis. Ze had diaree en poepte 2 keer in een kwartier in de onderbroek en was helemaal in paniek. Hierdoor ging het de kamer door en zat zij ook vanonder helemaal onder. Toen ging het ook weer even mis met het plassen. Vind het wel een gedoe om elke keer weer een luier om te doen want dat wil ze niet maar als ze nog niet gepoept heeft ben ik bang.

Morgen komt de fysio langs voor Caitlin omdat ze (loopt)/holt als een molenpaard. Ben echt benieuwt wat zij ervan vindt.

Ja jij hebt nooit meer nachtvoedingen. Het is heel dubbel maar zou ook graag een 3e willen en dan heb ik maar zo iets van het is maar even. Voor je het weet is het weer voorbij maar het zit er voor mij helaas denk ik niet in. Mijn partner wil liever niet o.a. Vind het toch moeilijk als ik denk ja dan moeten die kleertjes echt weg. Soms hoop ik dat een vriendin van mij snel zwanger wordt want dan heeft het nog een goed doel maar volgens mij lukt het bij haar niet. 2 jaar geleden hebben ze zich allebei laten testen en was er niets mis. Hebben toen dat met een smoes geregelt want waren nog niet echt begonnen maar dat ging er meer om naar wat voor huis ze opzoek moesten. Voorlopig zit het niet mee want hun huidige huis trekt ook geen kijker.

Liefs, Ineke20
Pinkiedinkie2
BerichtGeplaatst: 17-01-2012 21:09 Reageer met quote

Hoi Ineke,

Eindelijk weer een berichtje van mij.
Ik werk zo veel dat ik er geen tijd meer voor heb.
Moet nu 11 dagen van de 16 werken, soms 1 dag tussendoor vrij maar dan moet het huishouden gedaan worden.

Silke heeft luierbroekjes aan, die vind ik ideaal nu, omdat ze geregeld gaat plassen op potje of wc.
Is dat ook niet wat voor Caitlin?

Het kindje van de reanimatie is twee dagen erna overleden.
Die vrouw was nog niet eens aan het bevallen, ze had minder leven sinds de avond ervoor.

Meike zit nu op 4 voedingen, de hapjes gaan echt super. Ze eet een heel potje fruit en heel potje groenten per dag.
De laatste fles rond 20.00 en dan om 20.30 naar bed tot 7.30 zo'n beetje.
Hoeveel flessen heeft Jayden nu en hoe lang slaapt hij 's nachts?

Het is geen pretje het aandraaien van de beugel nee, weet dat nog van jaren geleden.

Hoe ging het met de fysio?

Liefs,
Pinkie
ineke20
BerichtGeplaatst: 21-01-2012 14:13 Reageer met quote

Hoi Pinkie,
Drukke en heftige periode voor jouw. Thuis en op je werk. Wat zul jij trots zijn op Meike dat ze zo goed eet. Caitlin haalt dat nog niet eens dagelijks. Wel haar fruit maar haar avondeten is al een tijdje wat minder. Jayden krijgt alleen nog maar borstvoeding. Er is eigenlijk weinig verandert t.o.v. de laatste keer. Hij eet nog steeds om de 3 a 4 uur en krijgt zijn laatste voeding rond de klok van 12 nadat ik heb gekolft. Doorslapen zie ik ook nog niet gebeuren.

Caitlin heeft idd ook luierbroekjes maar thuis zoveel mogelijk zonder want met luier is ze toch makkelijker en op de creche kunnen ze er niet de tijd voor nemen helaas dus brengen we haar met luierbroekje en krijgen we haar terug met een gewone luier. Ze mogen op de creche ook niet hun eigen luier uitdoen omdat als er poep in zit etc...... Geef ze geen ongelijk. Vind de luierbroekjes niet handig als er poep in zit tenzij ze stil en rustig blijft staan. Weet dat ik de zijkant kan losscheuren maar het is tot nu toe iedere keer een drama geweest.

Denk dat wij over een maand beginnen met fruit, groenten en broodkorsten.
Jayden heeft nu 2 puffers ivm de verkoudheid en slijm in zijn longen. Dit zal ook allemaal meespelen dat hij nog niet doorslaapt. Verstopte neus, hoesten etc. Je kent de symptomen van een luchtweginfectie.

Fysio wat meer dan tevreden over Caitlin. Ze had het allemaal veel erger verwacht gezien ze haar verleden kent. Verder zei ze dat motorisch gezien dat het tussen 2 en 4 jarige het heel wisselend is en mag zijn. Er zijn ook 4 jarige die nog niet ergens van af durven te springen etc.

Hoezo heb je eigenlijk dan weer een beugel??

Werkse zowel buitenshuis als binnenshuis!!

Liefs,
Ineke20
Pinkiedinkie2
BerichtGeplaatst: 24-01-2012 14:46 Reageer met quote

Hoi Ineke,

Is het niet raar dat Jayden nog niet doorslaapt inmiddels?
Hij is toch ook 5 maanden nu zo'n beetje?
Hij is toch niet continu ziek of dat hij last heeft van verkoudheden?
Hoe laat komt hij 's nachts nog?
Zit ie dan nog op 6 voedingen ofzo?
Meike wil sinds een paar dagen zelfs nog eerder naar bed.
Om 19.30 de laatste fles en dan 20 uur naar bed, ik vind het prima, kan me niet herinneren dat dat bij Silke ook zo ging.

Ik ben ook heel blij met het eten van Meike.
Ook van Silke trouwens, want met Jisse hebben we altijd problemen gehad met avondeten, nu nog.
Hij moet hiervoor naar een logopedist.

Ik heb een beugel gekregen omdat de boel weer scheef is gaan staan sinds de eerste beugel.
Er werd toentertijd nog geen draadje achter de tanden geplaatst na de beugel, dus is het weer terug scheef gegaan.

Gister naar het cb geweest, Meike is 6085 gram en 64 cm.
Verder snel met brood beginnen zodra ze 6 maanden is.
Ook ivm poepen want ze heeft ontzettende obstipatie gehad vorige week.
Ik was zelf al met lactulose begonnen omdat ik dat nog in huis had, maar dat werkte niet.
Ook olijfolie in het warme eten hielp niets.
Dus na overleg met de kinderarts heeft ze een klysma gehad en nu krijgt ze dagelijks forlax.
Heb nog een klysma voor als het weer zo erg wordt.
Ze is sinds vandaag ook ziek, verkouden en koorts. Dus snel een paracetamolletje gegeven.

Hier gaat het verschonen van poepbroeken met luierbroekjes wel goed, idd gewoon open scheuren, geen probleem.
Een enkele keer zit het in haar rug als het broekje wat afgezakt was.

Verder geen bijzonders, jij?

Liefs,
Pinkie
Index > Zwangerschaps Geklets > Augustus 2011 mama's
Pagina 36 van 38  

Vorige  1, 2, 3 ... 35, 36, 37, 38  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring