Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > pantozol vraag over bijwerkingen
Auteur Onderwerp: pantozol vraag over bijwerkingen
slokdarm
GastBerichtGeplaatst: 02-01-2005 9:42 Reageer met quote

hallo paul
ik had van jou een antwoord over pantozol.op de gezondheidspagina,over zantac en pantozol,nou ik heb die laatste gebruikt en goh wat word ik daar beroerd van zeg,ik ga transpireren word ontzettend nerveus,en duizelig,maar het helpt wel beter als zantac maar ik moet het echt niet meer die pantozol,heb je hier wel meer van gehoord of zijn er mensen me ervaring met slokdarm problemen van het maagzuur.
bedankt
groetjes elly.
Paul
AdminBerichtGeplaatst: 02-01-2005 12:27 Reageer met quote

Hoi,

In de uitgebreide bijsluiter van de nederlandse apothekers staat duizeligheid wel beschreven als (tijdelijke) bijwerking van pantozol. Zie deze link

Over nerveusheid en transpireren kan ik niks vinden. Wel is een zeldzame bijwerking het krijgen van koorts. In dat geval dient u dan uw arts te raadplegen.

Maar dat laatste lijkt me zowiezo al het handigste als de klachten komen door pantozol gebruik dan is de huisarts de persoon die u een ander soort gelijk middel kan geven. Hopenlijk heeft u bij een andere "protonpompremmer" deze bijwerkingen niet.

Dit onderwerp is verplaatst naar het subforum "Interne ziekten" en de titel is aangepast
Rein
ArtsBerichtGeplaatst: 05-01-2005 16:06 Reageer met quote

Van Zantac (ranitidine) is ook al bekend dat dat minder goed werkt dan een middel als Pantozol (pantoprazol) of Losec (omeprazol). Eerstgenoemde is een H2-blokker en laatstgenoemden protonpompremmers. Bekend is dus dat protonpompremmers beter werken om de aanmaak van maagzuur te remmen (mooie referentie heb ik hier nu ff niet voor Wink).

De bijwerkingen die je noemt kunnen optreden als gevolg van het moeten wennen aan het geneesmiddel door het lichaam. Normaal gesproken moeten deze bijwerkingen na een week of 2 over zijn. Is dat niet het geval, dan is het inderdaad verstandig om de huisarts hierover te raadplegen en te kijken of er alternatieven zijn?
anoniem
GastBerichtGeplaatst: 28-01-2005 23:43 Reageer met quote

hallo Elly, als ik het goed begrijp gebruik je dus medicijnen voor je maag. Ik weet alleen even niet welk middel het is wat jij hier gebruikt en waar je zo beroerd van bent, maar ik gebruik al jaren maagmedicijnen en wel PREZAL. Nou meid ik heb jaren getobt mat tagamet, zantac,en weet ik al nog meer,drankjes, maar tot dat ik na de geboorte van onze zoon nu 11 jaar geleden van de internist prezal voorgeschreven kreeg, Ik voelde me de Koningin.......overdreven, nee ik moest altijd zittend slapen en het zat tussen mijn oren, nou er zit vanalles tussen mijn oren maar dat toch echt niet. Maar dat bewees de PREZAL. Geweldig!!!!!!!!!!!
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > pantozol vraag over bijwerkingen
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring