Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Diabetes > heb ik diabetes/verband leverproblemen met hoge bloedsuiker?
Auteur Onderwerp: heb ik diabetes/verband leverproblemen met hoge bloedsuiker?
lugum
BerichtGeplaatst: 07-11-2010 12:48 Reageer met quote

Hallo

Mijn verhaal begint een jaar geleden,toen ik mijn bloed moest laten testen. toen bleek dat mijn bloedsuiker op 9 mmol zat. de huisarts vond het niet schrikbarend hoog maar voor de zekerheid moest ik over een aantal maanden het nog een keer laten testen.

Die test had ik eigenlijk niet meer gedaan maar onlangs begon ik problemen te krijgen met de stoelgang, waarop ik weer mn bloed moest laten testen en ook voor mijn hart een aparte bloedtest.
uit beide bleek dat mijn bloedsuiker nu zelfs op 11,4/12 mmol zit.

Echter uit de stoelgang test blijkt dat mijn lever ook niet helemaal goed functioneert.
Aan de telefoon vroeg ik aan de huisarts of hij dacht dat het suikerziekte was en antwoorde negatief. maar ik moest wel de volgende dag langskomen.
Toen ik langskwam bleek er een andere huisarts(invalster die net begonnen is)te zitten dan die ik gesproken had en die denkt wel aan diabetes, en stuurt me ook voor een gesprekje met een of ander iemand om te praten over diabetes.

Ook moet ik een echo laten maken van mijn lever.

De klachten zijn:onregelmatige stoelgang,vermoeidheid
,soms hoestbuien. ook misschien wel verminderd/wazig zicht maar draag al 4 jaar een bril en heb een operatie gehad tegen dubbelzien (spiertje losgesneden)en tsja misschien veel plassen maar wat is een gemiddelde Rolling Eyes en vind het vaag als je veel drinkt uiteraard plas je dan ook veel.


Ik rook niet,drink met "mate"(6 flesjes bier in het weekend)normaal gewicht(88-90kg bij 193cm),ben gestopt met suiker in de thee te doen.
Ik drink wel ong 3/4 liter frisdrank op een dag(al was dat vroeger wel 1 1/2 liter op een dag)
Echter hoe meer suiker ik probeer te minderen hoe hoger mijn mmol lijkt te worden.

Is het niet wat te vroeg om nu al diabetes te constateren? en weet iemand welke lever/alvleesklier problemen ervoor kunnen zorgen dat de bloedsuiker omhoog kan gaan? en is dat dan nog wel diabetes als de bloedsuiker daardoor hoger is?
Index > Diabetes > heb ik diabetes/verband leverproblemen met hoge bloedsuiker?
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring