Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Het Restaurant > Dochter bekeerd tot Moslim
Auteur Onderwerp: Dochter bekeerd tot Moslim
thomas1
BerichtGeplaatst: 09-03-2009 19:15 Reageer met quote

Wat een raar onderwerp op een medische website?Maar goed.Ik snap niet dat mensen Moslim willen worden?Ik heb het zowiezo niet hoog op met het geloof .Als je kijkt hoeveel ellende en oorlogen eruit ontstaan zijn, en nog steeds ontstaan geloof ik in mezelf en God op mijn eigen manier.Als ik zie hoeveel oorlog en moorden er worden gepleegd door extreme Moslims heb ik dit geloof al helemaal niet hoog zitten.
Moslims willen natuurlijk dat je je bekeerd want in hun ogen zijn wij ongelovige honden.Zo praten ze ook over ons en onze cultuur.Het gekke is dat de moslims wel de dingen doen die ze niet mogen.Drinken,sex met nederlandse meisjes,roken,het viel me op hoeveel mannen bisexueel zijn in deze cultuur.Homo zijn mag niet maar ze doen het wel .Ongeacht welk geloof dan ook ,Ik geloof liever in mezelf .
msbs
BerichtGeplaatst: 09-03-2009 19:25 Reageer met quote

beste thomas ik weet niet van welke bronnen jij je informatie vandaan haalt.
Ben zelf ook niet gelovig maar ken wel heel veel moslims en zij zijn niks van dat alles wat jij opschrijft.
en niet alleen moslims maken oorlog maar ook katholieken Christenen Joden enz.
en oorlogen gaan niet altijd over geloof de meeste oorlogen gaan over geld
thomas1
BerichtGeplaatst: 09-03-2009 19:34 Reageer met quote

Ik heb twee jaar in Istanbul gewoond en het zelf meegemaakt.Ik weet hoe ze praten over de westerse wereld .Moslims willen alles overnemen ,zelfs onze cultuur.Ik schreef ..ongeacht welk geloof dan ook .Er is alleen maar ellende uit voort gekomen.oorlogen uit naam van God,Allah of wie dan ook zijn verschrikkelijk.Als er een God zou betaan dan zouden de mensen zich diep moeten schamen.God huilt dan bittere tranen om onze domheden en onze ellende die we de wereld aan doen.Ik vind het moslim geloof echt primitief en enorm uit deze tijd.De koran die ik gelezen heb is prachtig maar het merendeel volgt de koran niet.Ik heb de andere kant gezien toen ik er woonde.Moslims willen niets liever dan onze cultuur omverwerpen.Ik wil graag mijn cultuur behouden en niks met het Geloof in welke zin dan ook te maken hebben.
msbs
BerichtGeplaatst: 09-03-2009 19:37 Reageer met quote

maar je hebt meerdere soorten moslims je hebt 2 stromen
thomas1
BerichtGeplaatst: 09-03-2009 19:47 Reageer met quote

dat weet ik en ik heb hele goede en lieve moslims ontmoet .In istanbul zijn ze enorm gastvrij en open.Ik heb het nu over de andere kant .Dit geldt voor alle geloven in mijn opinie.Uit naam van God worden vele dingen gedaan die niet door de beugel kunnen.Katholiek,protestant,Jehovas,Pinkstergemeente,Moslims.
Laat iedereen in zijn eigen waarde en houd op met het opdringen en veroordelen van niet gelovige mensen.Ik ken een heleboel mensen die zo goed zijn en doen, dat mocht de hemel bestaan dat zij er zeker in zullen komen.Deze mensen geloven vanuit hun hart en hebben geen instituut of groepering nodig om goed te zijn.Nogmaals ik heb niks tegen Moslims maar ik hoef me niet aan hun aan te passen in onze cultuur.
msbs
BerichtGeplaatst: 09-03-2009 19:49 Reageer met quote

daarom heb ik zo'n hekel aan johavas
alatheia
BerichtGeplaatst: 08-04-2009 17:17 Reageer met quote

even een aantal puntjes verduidelijken:

er zijn wel meer dan 2 stromen in de islam, meer dan 70 zelfs...

Verder, elke christen is anders, elke jood is anders, elk mens is anders, dus ook elke moslim is anders.

Als je weet wat de pure islam inhoud dan weet je dat het een mooie religie is, die wordt VERPEST door de media en de moslims die cultuur belangrijker vinden dan de islam zelf.

De islam kent geen dwang (ja ja, ik weet het, in hoeveel landen wordt hoofddoek wel niet verplicht gesteld, moeten de vrouwen thuis blijven etc etc... maar wie zegt dat dit de echte islam is) Het is idd zo dat de hoofddoek verplicht is, maar deze verplichting moet uit het hart komen van de vrouw zelf, niet worden opgelegd door een ander. Waarom draagt een vrouw een hoofddoek? Omdat haar schoonheid alleen voor haar man is, alleen hij mag van haar genieten. Je loopt toch ook niet naakt over straat? Voor veel moslima's is zonder hoofddoek over straat lopen hetzelfde als geheel naakt over straat lopen. Wij schamen ons dan, waarom wil een man mijn haren zien, waarom wil een man mijn benen zien? Wil hij over me fantaseren terwijl ik het niet weet, echt bah, wat een smerige gedachte!

Verder heeft bekeren voor je vriend geen zin, want je moet het uit jezelf doen. Uit jouw liefde voor God, niet uit de liefde voor je vriend.

Ik las ook iets over andere normen en waarden. De islam heeft juist dezelfde normen en waarden als ieder normaal persoon (je mag niet stelen, geweld plegen, je moet aardig zijn voor de medemens, je moet de medemens helpen, klaarstaan voor elkaar, goed zijn voor dieren en de natuur, als er glas op de weg ligt veeg je dit aan de kant en ga zo maar door).

Terroristische aanvallen zijn NIET islamitisch, maar je mag jezelf wel verdedigen uiteraard. Wat deed Nederland toen het werd aangevallen door Duitsland? Nederland heeft zichzelf verdedigd en is niet op de bank blijven zitten. Dit geld ook voor de islam, als je wordt aangevallen verdedig je jezelf. Maar je gaat niet zelf erop uit om dood en verderf te zaaien! Dit is een grote misvatting en in heeft in mijn ogen niets met de islam te maken!!!

Ik ben trouwens bekeerd, hartstikke Nederlands, bekeerd vanwege het geloof en niet vanwege een man. De islam is logisch en heeft niks met cultuur te maken. De normen en waarden die ik eerst had heb ik nu nog steeds, ik ben tegen geweld en onrecht en de islam is werkelijk prachtig.
curious83
BerichtGeplaatst: 25-04-2009 1:39 Reageer met quote

dom dom dom
begrijpen nederlandse meisjes het nou nog steeds niet??
islamitisch mannen gebruiken ze alleen en hebben totaal geen respect voor vrouwen, wat ze ook beweren.

reden van hoofddoek dragen voor de vrouwen si zodat andere mannen niet begeerd naar haar kijken, omdat ze weten hoe vies de ogen zijn van islamitische mannen.

ook mogen ze meerdere vrouwen trouwen, dus zodra jij je bekeert naar de islam, betekent dat automatisch dat je daar ook mee instemt.

de vrouw moet haar man gehoorzamen en aanbidden en niet tegenspreken. Ook al doet hij van alles en nog wat ernaast met andere vrouwen, zij heeft dat te respecteren volgens hun.

Ze trouwen met de nederlandse meisejs omdat ze makkelijk te beinvloeden zijn, tegenwoordig nog makkelijker dan de islamitische meisjes van tegenwoordig.
Ze trouwen met nederlandse meisjes voor de papieren, zodat ze in nederland mogen blijven of zodat het meisje alles eraan doet om hun verderop te helpen bijv, financieel of een betere baan of contacten enzo.

Hoe ´vrij´ en ´tolerant´de man zich ook voordoet, zodra puntje bij paaltje komt weet je dat hij voor zijn geloof en tradities kiest.

En voor de islam en islamitische zijn christelijke meisjes net honing voor hun, als je 1 van de rechte pad af kan brengen, denken ze dat ze naar hun paradijs gaan. Want dan heeft de islam gewonnen. Het is een soort doel of uitdaging zeg maar.
En dan lachen ze de meisjes alleen maar uit.

En zodra je kinderen met ze hebt, vertrekken ze ermee naar hun eigen land en heb jij niks meer in te brengen, omdat de kinderen aan de man worden toegewezen vanaf hun 8ste. En hebben ze ook gelijk die nationaliteit, waardoor je nog minder kan doen.

Ze praten zichzelf altijd goed met een PAAR versjes uit hun koraan, maar verzijgen de rest die de rvouw minderwaardig maken. Zoals een hoge imam het eens zei ´vrouwen die zich niet bedekken vragen erom om verkracht te worden en gebruikt, want ze zijn net stukken vlees voor hongerige katten´ voordat een islamitische jongen vrijgesproken was van verkrachting.

Kortom NOOIT een islamitische man vertrouwen, want ze gebruiken de nederlandse meisjes alleen maar.

kan nog wel typen, maar dan wordt het alleen maar een nog langer verhaaln, maar denk dat mijn boodschap zo ook wel duidelijk is
curious83
BerichtGeplaatst: 25-04-2009 1:46 Reageer met quote

dit is inderdaad zo, klopt voor de 100%
het is zelfs nog erger, ze proberen ons aan te laten passen aan hun, in onze eigen landen. en het liefst hebben ze dat alle ongelovigen doodvallen of bekeren.
is de harde waarheid, maar heb jarenlang in islamitische landen gewoond, en niet eens de extreemste menen ontmoet, maar juist de liberale


thomas1 schreef:
Wat een raar onderwerp op een medische website?Maar goed.Ik snap niet dat mensen Moslim willen worden?Ik heb het zowiezo niet hoog op met het geloof .Als je kijkt hoeveel ellende en oorlogen eruit ontstaan zijn, en nog steeds ontstaan geloof ik in mezelf en God op mijn eigen manier.Als ik zie hoeveel oorlog en moorden er worden gepleegd door extreme Moslims heb ik dit geloof al helemaal niet hoog zitten.
Moslims willen natuurlijk dat je je bekeerd want in hun ogen zijn wij ongelovige honden.Zo praten ze ook over ons en onze cultuur.Het gekke is dat de moslims wel de dingen doen die ze niet mogen.Drinken,sex met nederlandse meisjes,roken,het viel me op hoeveel mannen bisexueel zijn in deze cultuur.Homo zijn mag niet maar ze doen het wel .Ongeacht welk geloof dan ook ,Ik geloof liever in mezelf .
alatheia
BerichtGeplaatst: 25-04-2009 9:16 Reageer met quote

uhhhh, sorry, maar wat jij beschrijft is niet islamitisch, en als een moslima dit overkomt mag zij dit niet tolereren! Met andere woorden haar man verlaten, de man die jij beschrijft is een schande in de islam.

Jammer dat veel mensen zo onwetend zijn en alleen maar dingen overnemen van mensen waarvan ze denken dat het islamitisch is terwijl dit alles behalve islamitisch is.

En de islamitische landen van tegenwoordig, is weinig islamitisch meer aan, teveel cultuur vermengd met islam, dan krijg je dit soort dingen.
Hyke
BerichtGeplaatst: 10-08-2009 21:54 Reageer met quote

*Alatheia* lieve meid met de mooie naam Smile

Ik vind deze *Atasözleri* de meest toepasselijke

Ne ekersen, o´nu bicersin Smile

Arrow Op internet te vinden voor degeen die deze taal niet verstaat Smile

hartelijkegroetvanmijerbij Smile
Hyke
BerichtGeplaatst: 02-09-2009 14:35 Reageer met quote

Een Moslim Vrouw?
Moslim Vrouwen Voor Dating En Huwelijk. Schrijf Je Nu Gratis In.
www.Muslima.com
Hyke
BerichtGeplaatst: 02-09-2009 14:46 Reageer met quote

Op het moment van het uitspreken van de shahadah wordt de persoon in de Ogen van Allah zondeloos als een pasgeboren baby. Men krijgt een compleet nieuwe start en alle slechte dingen die men in het verleden heeft gedaan, worden meteen vergeven. Na het uitspreken van de shahadah is het aangeraden om een douche te nemen als teken van een totale zuivering van alles wat vooraf is geweest.

De geloofsgetuigenis moet men als het volgt uitspreken:

Ash-hadoe alla iellaha iella Allah,

wa ash-hadoe anna Moehammadan rassoeloe Allah

Ik getuig dat niets of niemand heeft het recht aanbeden te worden, behalve Allah en ik getuig dat Mohammed de boodschapper van Allah is.

Na het uitspreken van deze geloofsgetuigenis is men dus een moslim. Vanaf dit moment moet men zich ook houden aan de verplichtingen die Allah aan zijn dienaren heeft opgelegd, zoals onder andere het gebed en het vasten in de maand Ramadan.

Zeker net na de bekering tot de Islaam is het aangeraden om contact op te nemen met een praktiserende moslim in de buurt, die dan begeleiding kan geven die in het begin erg belangrijk is. Men heeft zeker in het begin iemand nodig om het gebed van te leren en die andere basiszaken van de Islaam eenvoudig kan uitleggen. Vaak kan men in contact komen met zo'n moslim via een dicht bijzijnde moskee of islamitisch centrum.
rosalinaq
BerichtGeplaatst: 22-11-2009 23:39 Reageer met quote

Wat denken sommige mensen toch achterlijk, terwijl ze denken dat ze heel slim zijn.
Het gaat altijd maar over de islam en de moslims, hoe de islam is en hoe slecht moslims zijn.
En de christenen dan wat voor geloof is dat en wat zijn ze voor mensen.
Zijn het niet de christenen die kruistochten hielden, en overal ter wereld stalen,en mensen tot slaven maakten.
Nog leuker was dat je als slaaf je eigen geloof en naam niet mocht behouden, je moest christen worden en een christelijke naam nemen maar je werd toch niet geacepteerd.
Waren het niet de christenen die heel amerika veroverde en de oorspronkelijke bewoners doodde.
O,ja en we vergeten australie die ook door christenen werd gekocht voor 1 dollar.
En zo kan ik nog uren blijven vertellen hoe onrechtvaardig mensen christenen zijn.
Dus voordat je een ander geloof of mens bekritiseerd, kijk eerst naar je eigen geloof je familieleden hoe ze zich in hun geloof gedragen en als ze zo voorbeeldig zijn, wat ik me niet kan voorstellen, Dan kan je anderen beoordelen!
zoekend
BerichtGeplaatst: 29-11-2009 22:04 Reageer met quote

meer weten over de islam: bezoek deze sites:

http://www.uwkeuze.net/

Deze website is gemaakt met de beste intenties, we hopen dat we niemand kwetsen. De website stelt u in staat een kleine maar ietwat zware óf inspirerende reis te maken. Het kan zich bewijzen als een stimulerende site die de ogen opent, of choquerend en verontrustend. Het kan twijfels of vragen teweegbrengen, of juist verduidelijken en beantwoorden. Als er irritaties ontstaan, stop dan even en onderzoek of uw reactie niet slechts veroorzaakt wordt door vooringenomenheid en trots. Wees er zeker van dat u oprecht op zoek bent naar kennis, want trots is iets van Satan. Laat de Tevredenheid van onze Heer niet de tweede prioriteit zijn. Wat deze reis ook met u doet, we hopen echt dat we uw gevoelens niet kwetsen. Uiteindelijk is het een intellectuele reis waarna u kiest.

www.al-yaqeen.com
jari
BerichtGeplaatst: 29-11-2009 22:28 Reageer met quote

Ik ben veel en langdurig in landen geweest waar geleefd wordt volgens de sharia.
Volgens mijn normen en waarden leven de vrouwen daar in de hel en zij zijn alleen goed om met hun man ,die ze meestal zelf niet uitgezocht hebben,naar bed te gaan en kinderen te baren.

Ik kan me goed voorstellen dat er in het westen veel mensen bang zijn voor de oprukkende islam.
Ik moet er niet aan denken wat mijn dochters te wachten staat als zij zouden moeten gaan leven volgens de sharia
Sad
zoekend
BerichtGeplaatst: 29-11-2009 22:42 Reageer met quote

De positie van de vrouw in de Islam

Enkele feiten met betrekking tot de vrouw

Niemand ontkent dat de vrouw in de loop der tijd veel heeft geleden. Sterker nog, de vrouw heeft als zondebok moeten fungeren binnen vele beschavingen. Er werden her en der zelfs bijeenkomsten gehouden om de ware aard van de vrouw te onderzoeken. Dit gegeven is een smet op het blazoen van de mensheid. Er is immers geen beschaving geweest of deze heeft de vrouw onderdrukt en allerlei vormen van leed toegebracht.

Zo werd een vrouw in het verleden in het water gegooid wanneer zij haar man niet gehoorzaamde en bezat de man het recht om zijn vrouw te verkopen. In andere beschavingen werd een vrouw, wanneer zij beschuldigd werd van ontucht, in de rivier gegooid. Als zij vervolgens verdronk werd ze schuldig geacht en anders vrijgesproken. Dit is slechts een aantal voorbeelden waaruit opgemaakt kan worden hoe de vrouw in het verleden werd behandeld.

Enkele uitspraken

Zelfs filosofen, die de meeste mensen hoog in het vaandel hebben, die van grote invloed waren op de geschiedenis en waarvan de leer tot vandaag de dag wordt gedoceerd aan allerlei universiteiten, hebben zich schuldig gemaakt aan de meest verschrikkelijke uitspraken over de vrouw. Zo heeft de welbekende filosoof Aristoteles (384-322 v.Chr.), die als vader der filosofen wordt beschouwd, gezegd:

??De vrouw voor een man is te verglijken met slavin en haar meester, en is te verglijken met handwerk en rationeel werk, en met een barbaar en een Griek. De vrouw is een minderwaardige man die is achtergebleven op de tree van ontwikkeling.?1

Schopenhauer(1788-1860) heeft gezegd:

??Zij (vrouwen) zijn geschikt voor het functioneren als verpleegsters en leraressen in onze vroege jeugd, gezien het feit dat zij zelf kinderachtig, onbeduidend en kortzichtig zijn; in één zin zijn ze zelf grote kinderen gedurende hun hele leven. Zij zijn een ondermaatse, smal geschouderd, breedheupig en kortbenig ras, zij hebben geen geschikte kennis en hebben geen genialiteit.?2

Een andere bekende filosoof Friedrich Nietzsche (1844-1900) heeft op zijn beurt gezegd:

"De vrouw heeft zoveel om zich voor te schamen; er steekt zoveel pedanterie, zoveel oppervlakkigheid, zoveel bedilzucht, kleinzielige aanmatiging, bandeloosheid en onbescheidenheid in de vrouw, die tot dusver nog het best in bedwang werd gehouden en werd beheerst door de vrees voor de man."3

Voor de komst van de Islam plachten de Arabieren hun dochters levend te begraven uit vrees voor schande en oneer. Kleine meisjes hielpen nietsvermoedend mee met het graven van hun eigen grafkuil en veegden het zweet van het voorhoofd van hun vaders. Over hen zegt de Koran (interpretatie van de betekenis):

??En wanneer het levend begraven meisje gevraagd wordt. Voor welke zonde zij gedood werd.?
(Soerat at-Takwier: 8-9)

De sporen van vrouwenonderdrukking kunnen nog steeds bezichtigd worden in allerlei burgerlijke wetboeken die in het verleden opgesteld zijn door landen die vandaag de dag de durf hebben om de Islam van vrouwenonderdrukking te betichten. Zo lezen wij in het oude BW, welke gedurende de 19e eeuw in Nederland nog van toepassing was, dat de vrouw gelijkgesteld werd aan een minderjarige en een handelingsonbekwame.

En toen kwam de Islam

De Islam is gekomen om de vrouw te bevrijden van deze onderdrukking en terreur, en tegen de algehele mensheid te zeggen (interpretatie van de betekenis):

??En voor hen (de vrouwen) zijn er rechten overeenkomstig hun plichten.?
(Soerat al-Baqarah: 228)

De Islam is gekomen om tegen de man te zeggen (interpretatie van de betekenis):

??En behandel hen op een goede wijze en mochten jullie een afkeer van hen hebben, dan kan het zijn dat jullie een afkeer hebben van iets, terwijl Allah daarin veel goeds gelegd heeft.?
(Soerat an-Nisaa??: 19)

En (interpretatie van de betekenis):

??Laat hen (gedurende de wachttijd) wonen zoals jullie wonen, naar jullie vermogen en kwelt hen niet om hen in het nauw te drijven.?
(Soerat at-Talaaq: 6)

En (interpretatie van de betekenis):

??En geeft hun (de vrouwen) van de rijkdom die Allah jullie gaf.?
(Soerat an-Noer: 33)

En (interpretatie van de betekenis):

??Zij (vrouwen) zijn als kleding voor jullie en jullie zijn (als) kleding voor hen.?
(Soerat al-Baqarah: 187)

Onze Profeet (vrede zij met hem) is gekomen om de ware positie van de vrouw uit de doeken te doen. Toen hij (vrede zij met hem) werd gevraagd naar degene die het dichtst bij zijn hart lag, antwoordde hij onverwijld: ??cAa??ishah!?

Ook heeft hij (vrede zij met hem) gezegd: ??Wees goed voor jullie vrouwen!?
(al-Boekhaari en Moeslim)

En:

??De beste onder jullie is hij die zijn vrouwen goed behandelt en ik ben de beste onder jullie voor zijn vrouw!?
(at-Tirmidhi)

Desondanks

Desondanks heb je vandaag de dag een aantal hersenloze, haatzaaiende en blindvolgende figuren dat beweert dat een moslimvrouw, die zich conform de Islamitische Voorschriften kleedt en gedraagt, onderdrukt wordt. Wie wordt er nou werkelijk onderdrukt?

Een vrouw die in allerlei reclamespots van producten wordt gebruikt die in negen van de tien gevallen niets met haar lichaam te maken hebben of een vrouw die als een koningin door iedereen wordt behandeld?

Een vrouw die zich genoodzaakt voelt om de prostitutie in te gaan om zichzelf te kunnen onderhouden of een vrouw die te allen tijde door haar mannelijke familieleden onderhouden dient te worden?

Uit een recent onderzoek van de Rutgers Nisso Groep, in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport blijkt dat maar liefst 12% van de Nederlandse vrouwen met seksueel geweld te maken hebben gehad4. Hier schuilt de werkelijke onderdrukking en minachting!

Conclusie

We hebben hierboven een schets gegeven van de positie van de vrouw buiten de Islam en daaropvolgend hebben we aangegeven hoe de Islam tegen vrouwen aankijkt. Tegen hen die nog steeds beweren dat de vrouw in de Islam onderdrukt, minacht en verwaarloosd wordt, zouden wij het volgende willen zeggen:

??De vrouw heeft in jullie beschavingen duizenden jaren moeten lijden. Het is dan ook niet vreemd dat jullie het vandaag de dag voor haar opnemen en haar rechten proberen te waarborgen. Daarentegen heeft de Islam van begin af aan de vrouw haar werkelijke waarde en status gegeven en haar rechten tot aan de Dag des Oordeels gewaarborgd!?

Team al-Yaqeen1. The story of Philosophy, Will Durant.
2. Zie: Henry Alphern's An Outline History of PhilosophyDurant's werk over Schopenhauer. en Russell's werk over Schopenhaueren
3. "Geschiedenis van de westerse filosofie", B.Russell, blz. 794
4. Rapport Seksuele gezondheid in Nederland 2009
jari
BerichtGeplaatst: 30-11-2009 10:21 Reageer met quote

Waarom geen reactie op de sharia?
En als je dan toch terug wil gaan naar het verre verleden kun je gelijk verklaren dat Mohammed een pedofiel was ,gezien hij een meisje van 8 jaar huwde
zoekend
BerichtGeplaatst: 03-12-2009 23:30 Reageer met quote

Het huwelijk van de profeet Mohammed met ??Aa-ishah.


Alle lof zij Allah, de Heer der werelden. Allah's zegeningen en vrede zijn met de profeet Moh'ammed, zijn familie en metgezellen en iedereen die hun voetstappen volgt tot aan de Laatste Dag.

In deze roerige tijden waarin de Islaam wordt aangevallen door onwetenden en waarin vele moslims niet beschikken over de juiste kennis om hun prachtige religie te verdedigen tegen deze aanvallen, is het noodzakelijk om alle wapens uit de kast te halen om ons met het woord en de pen te verdedigen en om de wereld van ongehoorzaamheid tegenover Allah de Verhevene te overtuigen dat zij fout zijn en dat de Islaam de enige juiste weg is. Want het is triest dat zelfs vele moslims sommige aspecten van de Islaam als vreemd beschouwen, terwijl de Islaam de enige juiste leidraad is en alles wat daar van afwijkt is vreemd.

Zelfs intelligente mensen komen wijsheid te kort en doen uitspraken waar zij niet goed over nadenken waardoor zij de beste der mensheid, onze geliefde profeet Moh'ammed (Allah's vrede en zegeningen zijn met hem), beledigen en daardoor ook de Schepper van de hemelen en de aarde en al wat daar tussen is bespotten, Verheven is Hij boven wat zij Hem allemaal toeschrijven. Ze gebruiken zaken waarover ze onvoldoende kennis hebben om de Islaam te verwerpen. Zo ook het onderwerp betreffende het huwelijk van de profeet (Allah's vrede en zegeningen zijn met hem) met ??Aa-ishah (moge Allah tevreden met haar zijn) .

Wij moslims dienen te weten dat als wij iets niet snappen of iets vreemd vinden, dat dit dan aan ons zelf ligt en dat als we hier aandacht aan besteden en op zoek gaan naar informatie en redenen betreffende deze zaak, dat dan alles logisch en begrijpbaar wordt. De ware gelovigen accepteren het en de ongelovigen en opstandigen zullen het alsnog verwerpen.

Enkele definities.

Voordat we gaan kijken naar het huwelijk van onze geliefde profeet (Allah's vrede en zegeningen zijn met hem) met ??Aa-ishah (moge Allah tevreden met haar zijn), dienen we eerst naar enkele definities en achtergrond informatie te kijken om dit huwelijk goed te kunnen beoordelen.

Het huwelijk is een wettige, sociale en religieuze relatie tussen individuen wat de basis vormt van een familie. Historisch was een huwelijk een sociaal contract tussen een man (de echtgenoot) en een vrouw (de echtgenote). Het huwelijk wordt over het algemeen gezien als een man-vrouw relatie ontworpen om kinderen te krijgen en hen succesvol geschikt te maken voor de samenleving. In het verleden keurden de meeste samenlevingen polygynie (een man die meerdere vrouwen heeft) goed. Het westen is een grote uitzondering. Europa en de Verenigde Staten waren monogame culturen. Dit kwam door een Germaanse culturele traditie, een vereiste van het Christendom en een mandaat van de Romeinse wet. Maar de Romeinse wet steunde prostitutie, buitenechtelijke relaties (van getrouwde mensen), seks zonder huwelijk, homoseksualiteit en seksuele omgang met slaven. Eigenlijk dezelfde situatie als nu in het westen gangbaar is.

Tegenwoordig trekken zelfs vele mensen het nut van het huwelijk in twijfel en stellen dat het slechts een wettelijke fictie is. Dit is onderdeel van een algemene verstoring van het traditionele familieleven in het westen. Vanaf de tweede wereldoorlog ziet het westen een dramatische toename van scheidingen (van 6% tot 40% van de eerste huwelijken), samenwonen zonder huwelijk, een toenemende ongehuwde bevolking, homoseksualiteit en kinderen die geboren worden buiten een huwelijk - vroeger bastaards genoemd - (van 5% tot 33% van de geboorten), alsook een toename van overspel (van 8% tot boven de 40%). We moeten de explosieve groei van al dan niet dodelijke geslachtsziekten niet vergeten.

Het christelijke westen heeft polygamie officieel verboden. Wereldwijd keuren de meeste bestaande samenlevingen polygamie niet meer goed als een vorm van huwelijk. Bijvoorbeeld in 1953, na de communistische revolutie, veranderde China van het toestaan van polygamie naar het steunen van alleen maar monogame huwelijken.

Hoe dan ook, het huwelijk is dus van oorsprong een man-vrouw relatie. Maar wanneer is iemand een man of vrouw? In het woordenboek lezen we bij man: volwassen mens van het mannelijk geslacht; en bij vrouw: volwassen mens van het vrouwelijk geslacht. Maar wanneer is iemand volwassen? Ook hier raadplegen we een woordenboek en lezen bij volwassen: geestelijk en lichamelijk volgroeid.

Tussen het kind en volwassen zijn, gaat men door de ontwikkelingsfase van puberteit, in lichamelijk opzicht de periode van de geslachtsrijping, het vermogen zich voort te planten. Voor de jongen wordt gewoonlijk de periode van 12 tot 17 jaar en voor het meisje die van 10 tot ruim 16 jaar opgegeven, waarna de adolescentie volgt. Het begin van de geslachtsrijping treedt niet voor alle rassen op gelijke leeftijd op.

De geslachtsrijpe mens kan kinderen voortbrengen, maar is in de regel nog niet aan het ouderschap toe. Er is een periode tussen voltooide geslachtsrijpheid (lichamelijk) en geschiktheid voor het ouderschap (geestelijk), althans in het westen. Want vergelijking met niet-westerse culturen heeft geleerd dat de overgang van kind naar volwassene ook zonder de minste psychische spanningen kan verlopen. Het is dan ook waarschijnlijker dat de puberteit (genomen in de niet strikt lichamelijke zin) een cultuurverschijnsel is, dat zich voordoet in die samenlevingen die zo complex zijn, dat een opgroeiend kind er niet direct zijn plaats in kan vinden.

Bij de vrouw begint de zichtbare geslachtsrijping met het breder worden van het bekken; dan volgen: de ontwikkeling van de borstklieren, de schaambeharing en ca. twee jaar later de eerste menstruatie. De menstruatie komt dus als laatste, wanneer het meisje zich ontwikkeld heeft tot een jonge vrouw.

Met deze informatie in het achterhoofd, kunnen we gaan kijken naar:

Het huwelijk van de profeet (Allah's vrede en zegeningen zijn met hem) met ??Aa-ishah (moge Allah tevreden met haar zijn).

De profeet Mohammed (Allah's vrede en zegeningen zijn met hem) treurde over de dood van zijn eerste vrouw, de moeder der gelovigen, Khadiedjah bint Khoewaylid (moge Allah tevreden met haar zijn), die hem altijd gesteund had en terzijde stond. De profeet (Allah's vrede en zegeningen zijn met hem) noemde het jaar waarin zij stierf ??het jaar van verdriet?, en dit was in de maand Ramadhaan van het tiende jaar van zijn profeetschap. Een maand later trouwde hij met de weduwe Sawdah bint Zam'ah (moge Allah tevreden met haar zijn). Zij was een oudere vrouw en niet echt mooi. Hij trouwde met haar om haar te troosten en te onderhouden na de dood van haar man Assakraan ibn ??Amr, en om haar te beschermen omdat zij tussen de moeshrikien (polytheïsten) verbleef.

Een jaar later trouwde de profeet (Allah's vrede en zegeningen zijn met hem) met ??Aa-ishah bint Aboe Bakr (moge Allah tevreden zijn met vader en dochter) toen zij zes jaar was, maar hij voltrok het huwelijk pas toen zij negen was. De profeet (Allah's vrede en zegeningen zijn met hem) was zelf over de vijftig.

??Aa-ishah (moge Allah tevreden met haar zijn) heeft gezegd: ??De profeet (Allah's vrede en zegeningen zijn met hem) huwde mij toen ik zes jaar was. Vervolgens gingen we naar Al-Madinah en verbleven bij Bani al-Haarith ibn Khazradj. Ik werd ziek en mijn haren begonnen uit te vallen (door de ziekte; daarna groeide het weer aan). Mijn moeder Oem Roomaan kwam bij me toen ik aan het schommelen was en mijn vrienden waren bij me. Ze riep mij en ik ging naar haar toe, niet wetende wat ze wilde. Zij nam me bij de hand en leidde me naar de deur van het huis. Ik was buiten adem en we wachtten tot ik uitgerust was. Toen nam ze wat water en veegde ermee over mijn gezicht en hoofd, daarna nam ze me mee naar binnen. Er waren enkele vrouwen van de Ansaar in het huis en zij zeiden: ?? ??Alaa al-khayri wa'l-baraka wa ??ala khayri taa'ir (zegeningen, felicitaties, etc.).? Mijn moeder droeg me over aan hen en zij verfraaide mij. Toen was plotseling de boodschapper van Allah (Allah's vrede en zegeningen zijn met hem) daar. Het was midden in de ochtend en zij droegen mij aan hem over. Op dat moment was ik negen jaar.? (Overgeleverd door al-Boekhaarie, 3605)

Dit toont aan dat het huwelijkscontract gesloten werd toen ??Aa-ishah (moge Allah tevreden met haar zijn) zes jaar was, maar dat het huwelijk pas later voltrokken werd, toen ze negen was. Nu is de leeftijd van negen wel een uitzondering, want veel meisjes bereiken pas op latere leeftijd de pubertijd/volwassenheid.

??Aa-ishah (moge Allah tevreden met haar zijn) heeft ook gezegd dat de profeet (Allah's vrede en zegeningen zijn met hem) haar huwde toen ze zes jaar was en dat hij het huwelijk voltrok (door de eerste coïtus) toen zij negen was, en zij bleef negen jaar bij hem.? (Overgeleverd door al-Boekhaarie, 4738) De profeet (Allah's vrede en zegeningen zijn met hem) stierf toen ??Aa-ishah (moge Allah tevreden met haar zijn) achttien jaar was.

Tot haar deugdzaamheden behoort het feit dat de Openbaring onder andere in haar huis neergezonden werd en niet bij de overige vrouwen van de profeet (Allah's vrede en zegeningen zijn met hem). Zij was één van de meest dierbaarste personen voor de profeet (Allah's vrede en zegeningen zijn met hem) en het nieuws betreft haar onschuld, toen zij onterecht van overspel werd beschuldigd, werd vanuit de zevende hemel geopenbaard. Zij was één van de meest geleerde onder zijn vrouwen en één van de meest geleerde vrouw van de Oemmah (gemeenschap) in zijn geheel. De belangrijke metgezellen (moge Allah tevreden met hen zijn) van de profeet (Allah's vrede en zegeningen zijn met hem) verwezen naar haar mening en vroegen haar om advies.

Betreft het uithuwelijken kunnen we het volgende zeggen: de profeet (Allah's vrede en zegeningen zijn met hem) heeft gezegd: ??Een eerder getrouwde vrouw dient men niet te laten trouwen totdat er met haar overlegd is, en een maagd dient men niet te laten trouwen totdat haar toestemming is gevraagd.? Zij zeiden: ??O boodschapper van Allah, wat is haar toestemming?? Hij zei: ??Als zij blijft zwijgen.? (Overgeleverd door al-Boekhaarie, 5136; Moeslim, 1419, van een h'adieth van Aboe Hoerayrah.)

De volgende punten kunnen redenen voor dit huwelijk zijn:

1. De profeet (Allah's vrede en zegeningen zijn met hem) zag een droom betreft het huwelijk met haar. Het is bewezen in al-Boekhaarie van een h'adieth van ??Aa-ishah (moge Allah tevreden met haar zijn), dat de profeet (Allah's vrede en zegeningen zijn met hem) tegen haar zei: ??Jij bent twee keer aan mij getoond in een droom. Ik zag dat jij gewikkeld was in een lap zijde en er werd gezegd: ??Dit is jouw vrouw.? Ik nam de bedekking van haar weg en zag dat jij het was. Ik zei: ??Als dit van Allah komt dan gebeurd het.? (Overgeleverd door al-Boekhaarie, nr. 3682) Of dit een profetisch visioen is, waar het op lijkt, of een gewone droom, kan afhankelijk zijn van de interpretatie. Er is hierover een meningsverschil onder de geleerden, zoals vermeld is door al-Haafiz in Fath' al-Baari, 9/181.

2. De profeet (Allah's vrede en zegeningen zijn met hem) merkte in ??Aa-ishah (moge Allah tevreden met haar zijn) de eigenschappen van intelligentie en wijsheid op, ook al was ze nog maar een kind. Daarom wilde hij met haar trouwen zodat zij beter in staat zou zijn om overleveringen betreft wat hij zei of deed te verhalen. Het is een feit dat, zoals reeds genoemd is, zij een referentie was voor de Sah'aabah (de metgezellen [moge Allah tevreden met hen zijn]) met betrekking tot hun handelingen en uitspraken. Zij heeft vele ah'adieth overgeleverd.

3. De liefde van de profeet (Allah's vrede en zegeningen zijn met hem) voor haar vader Aboe Bakr As-Siddieq (moge Allah tevreden met hem zijn), en de kwellingen waar Aboe Bakr aan geleden had omwille van het verspreiden van de Waarheid, welke hij doorstond met geduld. Hij was de sterkste van de gelovige mensen en het meest oprecht in de geloofsovertuiging, na de profeten.

We moeten weten dat onder de elf vrouwen van de profeet (Allah's vrede en zegeningen zijn met hem), jong en oud, de dochter van zijn grootste vijand (Aboe Soefyaan) en de dochter van zijn dierbaarste vriend (Aboe Bakr) vertegenwoordigd waren. Eén van hen hield zich bezig met het opvoeden van wezen, een ander onderscheidde haarzelf van anderen door met grote regelmaat te vasten en het bidden van Qiyaam... Zij vertegenwoordigden verschillende soorten van mensen, door wie de boodschapper van Allah (Allah's vrede en zegeningen zijn met hem) de mogelijkheid had om een weg voor de moslims duidelijk te maken hoe men met verschillende mensen diende om te gaan. (Zie al-Sierah al-Nabawiyyah fi Daw' al-Masaadir al-Asliyyah, p. 711)

Betreft het feit dat ??Aaishah (moge Allah tevreden met haar zijn) zo jong was en dat zelfs vele moslims hier over verward zijn, dienen we te weten dat de profeet (Allah's vrede en zegeningen zijn met hem) opgegroeid is in de hete woestijn van het Arabische schiereiland. Gewoonlijk komt de pubertijd/volwassenheid in hete landen eerder en trouwen mensen jonger. Dit is hoe de mensen van Arabië tot voor kort waren. Bovendien variëren vrouwen enorm in hun ontwikkeling en hun lichamelijke en geestelijke geschiktheid om te trouwen.

Vroeger was het heel normaal dat men op jongere leeftijd trouwde, jonger dan tegenwoordig. Ook in Nederland. Op mijn zoektocht naar een voorbeeld kwam ik al gauw uit bij prins Willem II van Oranje (1626 ?? 1650) die in 1641 trouwde met de toen tienjarige Maria Henriette, oudste dochter van Karel I, koning van Engeland, Schotland en Ierland (van 1625 tot 1649). Maria Henriette werd geboren op 4 mei 1631 en trouwde op 12 mei 1641 (ze was dus net 10 jaar geworden) met de latere Hollandse stadhouder Willem II, die toen zelf nog maar 15 jaar was. Diegenen die de Islaam op dit punt aanvallen, kennen hun eigen geschiedenis niet goed. Want als het huwelijk tussen de profeet Moh'ammed (Allah's vrede en zegeningen zijn met hem) en ??Aa-ishah (moge Allah tevreden met haar zijn) een reden is om de Islaam te bekritiseren en te verwerpen, dan dienen Nederland en Engeland ook bekritiseerd en verworpen te worden. We kunnen gerust stellen dat dit uitzonderingen zijn. In het geval van de profeet Moh'ammed (Allah's vrede en zegeningen zijn met hem) was het een voorbeeld voor de mensheid.

We dienen te weten dat de profeet (Allah's vrede en zegeningen zijn met hem) geen andere maagd huwde dan ??Aa-ishah (moge Allah tevreden met haar zijn) en dat al zijn andere vrouwen vóór hun huwelijk met de profeet (Allah's vrede en zegeningen zijn met hem) al getrouwd waren geweest en dus of weduwe waren of gescheiden. Dit feit weerlegt het idee dat verspreid wordt door vele vijandige bronnen, dat lichamelijke begeerte en het genot van vrouwen de voornaamste beweegredenen achter de huwelijken van de profeet (Allah's vrede en zegeningen zijn met hem) waren. Want als dit waar zou zijn en dit was zijn intentie, dan had hij wel voor vrouwen gekozen die allemaal jong, maagd en mooi waren, en als leider van de hele Islamitische wereld had hij veel meer dan elf vrouwen kunnen trouwen etc. Bovendien hebben we in het begin van dit artikel kunnen zien dat polygamie (polygynie) een heel normaal verschijnsel was in het grootste deel van de wereld. Zelfs in de Bijbel staan enkele grote profeten vermeld die meerdere vrouwen hadden.

Zo had Ibraahiem (Abraham) (vrede zij met hem) bijvoorbeeld een zoon van zijn vrouw Sara en ook van Hagar, de Egyptische slavin van Sara. En in Genesis 25:1 en 25:6 lezen we o.a.: ???En Abraham nam wederom een vrouw? en ?maar de zonen van de bijvrouwen, die Abraham had?? En in Genesis 29 en 30 lezen we o.a. dat de profeet Yaa'qoeb (Jakob) (vrede zij met hem) ook meerder vrouwen had. En in Genesis 32:22 lezen we: ???Toen stond hij (Jakob) in die nacht op, nam zijn beide vrouwen, zijn beide slavinnen en zijn elf zonen?? In 1 Koningen 11:3 lezen we over de profeet Soelaimaan (Salomo) (vrede zij met hem) o.a. het volgende: ???En hij (Salomo) heeft als vrouwen gehad zevenhonderd vorstinnen en driehonderd bijvrouwen?? Christenen beschuldigen de Islaam van alles en nog wat, terwijl zij niet kijken wat de Islaam werkelijk inhoudt en ook vergeten zij wat hun eigen geloofsleer en ??Heilige Boek? voorschrijft. Terecht zegt Jezus (vrede zij met hem) o.a. in Lucas 6:41-42: ???Waarom kijk je naar de splinter in het oog van je broeder of zuster, terwijl je de balk in je eigen oog niet opmerkt? Hoe kun je tegen hen zeggen: ??Laat mij de splinter in je oog verwijderen,? terwijl je de balk in je eigen oog niet ziet? Huichelaar, verwijder eerst de balk uit je eigen oog, pas dan zul je scherp genoeg zien om de splinter in het oog van je broeder of zuster te verwijderen.?

Ook het feit dat in het westen veel overspel gepleegd wordt en dat veel getrouwde mannen prostituees bezoeken etc., toont aan dat er behoefte is aan polygynie.

Hoe dan ook, deze elf huwelijken dienden allemaal als voorbeeld en waren allemaal om een bepaalde reden en dus niet uit begeerte zoals vele ontwetenden beweren. Deze lasterpraat van de ongelovigen en anderen tegenover de profeet (Allah's vrede en zegeningen zijn met hem) toont hun onvermogen aan om fouten in de wet en religie van Allah de Verhevene te vinden, daarom proberen zij manieren te vinden om de Islaam te bekritiseren in zaken die geen betrekking hebben op de sharie'ah.

Tot slot.

De profeet (Allah's vrede en zegeningen zijn met hem) trouwde met ??Aa-ishah (moge Allah tevreden met haar zijn) toen zij zes jaar was en hij consumeerde het huwelijk pas (hij wachtte met geslachtsgemeenschap met haar) toen zij daar lichamelijk klaar voor was, in haar geval was dat op de leeftijd van negen. Er klaar voor zijn verschilt van meisje tot meisje en is dus niet gebonden aan een leeftijd en er kan dus geen leeftijd vastgesteld worden vanaf wanneer een meisje binnen een huwelijk geslachtsgemeenschap mag hebben. Dit zijn slechts wetten en verzinsels van de opstandige verwerpers van de rechte leiding. En waarom zou een meisje dat jong klaar is om te trouwen en kinderen te baren, niet jong mogen trouwen en kinderen baren? Is dat omdat de ongelovigen besloten hebben dat dit niet gepast is? Dat er mensen zijn die het beter denken te weten dan God, wil niet zeggen dat zij gelijk hebben. In het begin van dit artikel hebben we aangegeven dat de Islaam de enige juiste leidraad is en alles wat daar van afwijkt is niet normaal.

Het is interessant om te zien dat degenen die het bestaan van God ontkennen en alles aan de natuur toeschrijven, zelfs de natuur verloochenen. Want als een meisje volgens haar ??natuur? klaar is om kinderen te baren, mag dat niet van de volgelingen van vermoedens, want zij vinden dat ongepast en zij dient enkele jaren te wachten tot een leeftijd die zij geschikt vinden. Met alle gevolgen van dien. Ik las laatst in het nieuws een bericht waarin stond dat de meeste jongeren al op een gemiddelde leeftijd van 15 jaar seksueel actief waren. Sommigen - vooral meisjes - experimenteerden al op hun 12de levensjaar met deze activiteit voor ??volwassenen?. Is dit dan wat de betweters willen? Seks voor het huwelijk, ongewenste zwangerschappen, geslachtsziekten, emotionele problemen etc.

Hoe dan ook, we leren van het voorbeeld van onze geliefde profeet (Allah's vrede en zegeningen zijn met hem) dat leeftijd dus geen rol speelt bij een partnerkeuze, religieuze toewijding en een goed karakter daarentegen wel. Dit zijn zaken die er toe doen en factoren die leiden naar een goede verstandhouding en geluk, Inshaa-e Allaah (als Allah dat wil). Nog belangrijker is dat dit kan leiden naar succes in het Hiernamaals, want een man en vrouw dienen samen de Islaam te belijden, elkaar te onderwijzen en elkaar te steunen in de religie van Allah de Verhevene, elkaar aan te sporen tot het goede en te weerhouden van het slechte. Zij bereiken dan succes in dit leven en zullen eeuwig samen in het Paradijs verblijven, Inshaa-e Allaah, waar geen pijn, verdriet of moeilijkheden zullen zijn.
jesser
BerichtGeplaatst: 04-12-2009 0:44 Reageer met quote

De vrouw wordt al geruime tijd onderdrukt door de islam, de islam loopt zo'n 200 tot 400 jaar achter op de westerse beschaving. Masculiniteit en feminiteit is in nederland vrijwel gelijk. dat vrouwen de mogenlijkheid hebben om model te worden en langs de A7 in C&A ondergoed poseren wil alleen maar zeggen dat de vrouw zich hier volledig ontplooit heeft en er geen mindcontrol en onderdrukking plaats vindt.

Het zal nog wel 400 jaar duren voordat de Islam vrouwen als gelijkwaardig gaat zien. Tot die tijd zoeken ze het zelf ook maar uit
Index > Het Restaurant > Dochter bekeerd tot Moslim
Pagina 4 van 5  

Vorige  1, 2, 3, 4, 5  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring