Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Het Restaurant > Dochter bekeerd tot Moslim
Auteur Onderwerp: Dochter bekeerd tot Moslim
Els
ModeratorBerichtGeplaatst: 15-03-2007 22:46 Reageer met quote

Fatima schreef:
en ik vind het vreemd waarom hier geen e-mail of adres mag staan! zo kunnen we degene moeilijk bereiken die hulp nodig heeft (en dan heb ik het niet specifiek over deze topic:D )


De forumregel dat je geen emailadressen mag achterlaten is voor je eigen veiligheid. Als je je emailadres in een berichtje plaatst is het zichtbaar voor iedereen (ook voor bv robot-spammers). Als je je emailadres achterlaat in je profiel (dan moet je je wel eerst registreren), dan is je emailadres alleen zichtbaar voor geregistreerde gebruikers.
Op deze manier is het dus wel degelijk ook mogelijk iemand te bereiken. Een mailadres in een bericht plaatsen is niet de enige manier.
Gast
BerichtGeplaatst: 17-05-2007 3:40 Reageer met quote

salaam
ik vind het zo prachtig dat sommige ongelovige zich bekeren tot de islam, ik had een belgische buurjongen hij was een racist
hij haatte moslims als hij hun zien op straat lopen dat iriteert hem heel erg en toen zag ik hem niet meer maar dan na paar jaren later zag ik die terug met een baard, ... hij heeft zich soubhaAnaAllah zelf bekeerd tot de islam, ZIE mensen zeggen islam is WREDE omdat ze HOREN op tv iets negatief over de islam, je gaat noooit positief horen of nog nooit heb ik iets goed over de islam gehoord op TV of in de krant dan is het gwn duidelijk dat dat alles niet waar moet zijn ...dus je hoort van mensen zeggen die islamitische vrouwen worden onderdrukt dat kan toch zijn dat het een slechte moslims zijn die vrouwen ondedrukken zoals ik hoor van iemand een belgische vader die hun eigen dochter misbruiken of de ooms die de dochter van zijn broer verkrachten of weet ik veel niemand is perfect niemand !!
dus moet ik nu zeggen khatolieken misbruiken dochters ??? omdat ik van iemand heb gehoord dat de ooms de dochter van zijn broer heeft verkracht
dat is allemaal onzin, zo worden de mensen ziek van
wil je de waarheid horen nooooit luisteren naar de mensen
want leugenaars bestaat toch???
moet je mensen niet zomaar geloven op het nieuws, ...
dus kijk naar de boeken zoals qoraan bijbel of lees dat dan als stel je voort in de koraan staat dat de vrouwen moeten onderdrukken ik zou echt weg willen gaan van die geloof en dan de KORAAN ==> HEEEL ERG HATEN en da had ik ook ooit aan gedacht dat het in de koraan stond maar dan enkele jaren later toen ik toch op zoek was want was zooo nieuwsgierig ik wist niet veel over de islam toen ik las ik moest er om huilen mijn hart deed zo erg pijn want de mensen hebben de islam helemaal zwart gemaakt nu heb ik dat gemerkt dat er leugens zijn op tv in de krant nu moet ik niemand meer gelove en insaAllah ga ik de islam zelfs nog praktiseren
en ik hou van jullie allemaal
omwille van Allah we zijn gemaakt van bloed en van vlees wij hebben hart wij zijn mensen wij leven op aarde we zijn van dezelfde soort maar gwn de taal de cultuur is anders en de haat gwn vermijden en probeer van elkaar te houden omwille van Allah
mn MSN hier als jullie nog met mij willen spreken
of nog een vraag willen stellen
*********
en vrede zij met jullieee Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Aryk
BerichtGeplaatst: 21-05-2007 10:16 Reageer met quote

Hoi Gast,

Ik snap je punt wel, maar ik wil er graag iets over zeggen.

Als moslims negatief in het nieuws komen is dat omdat ze iets hebben gedaan uit naam van hun geloof. Dat het dan slechte moslims zijn, dat maakt voor de meeste mensen niet zoveel uit, dan is het kwaad al geschied. Dat sommige mensen bij het horen van 'Turk steelt uit supermarkt' meteen een link leggen met de Islam is belachelijk, maar het gebeurt wel.

Er zijn genoeg mensen die snappen dat niet iedere moslim slecht is, sterker nog, veel Nederlanders weten ook wel dat het gros gewoon mensen zijn als ieder ander.

Jouw vergelijking met katholieken vind ik niet helemaal terecht. Niet iedereen in Nederland/België is katholiek, laat staan gelovig. Een kind verkrachten doet ook niemand uit naam van het Christendom (mag ik hopen). In tegenstelling tot wrede acties van moslimextremisten die een bomaanslag plegen om 'ongelovigen' te straffen.

Ik ben absoluut voor verdraagzaamheid en respect voor elkaar en elkaars geloof. Het enige jammere vind ik dat beide 'zijden' elkaar over één kam scheren.
LilJo
BerichtGeplaatst: 29-07-2007 2:14 Reageer met quote

Hallo,

ik ben een nederlandse vrouw van 22.

Momenteel ga ik met een moslim. Hij wil dat ik bepaalde dingen niet meer doe. Ook wil hij graag dat ik mij bekeer.

Sinds vorige week ben ik op internet aan het rondneusen over het geloof van hem.

Graag zou ik in contact komen met meerdere nederlandse meiden die dit of meemaken en of mee gemaakt hebben.
Xeather
BerichtGeplaatst: 30-07-2007 23:49 Reageer met quote

Wat wil jij zelf?? Denk dat dat wel het belangrijkste is en hij zal jouw keuze toch moeten respecteren.
Je vraagt hem immers ook niet om van zijn geloof te stappen... toch? Wederzijds respect, kan hij dat niet dan is hij je niet waard. Liefde is geven en nemen maar er zijn zat mensen die liever nemen dan geven, daar komt herrie van. Dus nu zorgen dat 1 en ander geregeld is zodat je later niets voor je voeten gegooid krijgt.

Succes!
LilJo
BerichtGeplaatst: 31-07-2007 0:22 Reageer met quote

Ik weet gewoon niet wat ik wil. Dat is mijn probleem...dat weet ik!

Sowieso wil ik het er met hem over hebben, maar dat is best lastig.

Ik heb geen idee of hij dat wel zou doen ja of nee...
Xeather
BerichtGeplaatst: 31-07-2007 1:13 Reageer met quote

Nou ja wat hij wil is zijn keuze maar wat jij wilt ook. Als jij het niet ziet zitten dan moet je het niet doen. Tenslotte is en blijft het jouw leven.
Ga ervoor zitten, neem alle info die je kunt vinden over het Moslim geloof in je op en luister in naam der godinnen niet naar de media!
Luister niet naar de grappenmakers op verjaardagen, ik wordt dood en doodziek van de anti-moslim grappen. Eeuwen lang hebben de westerse mensen hun geloof opgedwongen in landen als Afrika en de Indianen zowel originele Amerikaanse bewoners als Zuid-Amerikaanse moesten er aan geloven en zelfs kleren dragen... geloofde je niet in god dan was je een barbaar... dus de westerse volken moeten opletten met hun gezwam over de moslims. Kies wat je wil meisje, doe het voor jezelf in de eerste plaats. Je bent vrij te doen wat je wilt. Zelf heb ik geen geloof, ben een onvervalste heiden in de ogen van de gelovige Wink Maar ik ben goed voor mensen en dieren en geloof nog steeds in de mens ook al zie je niets dan shit op tv en ben ik vaak pijn gedaan door ze.
Ga gewoon is op onderzoek uit voor jezelf, praat met dames in het Moslim geloof en luister naar hun ervaringen. Je zal dan overgens ook zien dat deze dames niet onderdrukt worden en in 9 van de 10 gevallen zelf kiezen voor de Burka's e.d.
Dat Bush denkt dat deze mensen een gevaar voor ons zijn moet hij weten... er is maar 1 gevaar dat ik zie en dat is de man zelf.
Hou je zielsveel van je vriend en hij ook van jou, is hij ook bereid om dingen voor jou te doen en op te geven? Het werkt 2 kanten op Wink
Ooit was ik getrouwd met iemand die verwachtte dat ik het geloof van zijn familie aan nam.... de dominee kwam zelfs op bezoek om over een doping te praten.... uh.... ik heb de man vriendelijk verzocht om weg te gaan en de schoonfamilie gevraagt zich er niet mee te bemoeien. Dat bepaal ik zelf wel. Laat je niet gek maken meis, je komt er wel uit maar je moet het wel tijd geven.
Xeather
BerichtGeplaatst: 31-07-2007 1:19 Reageer met quote

hayat schreef:
ik snap niet dat er nederlandse meiden zijn die zich willen bekeren tot een moslima ik denk ze staan er niet achter maar ze zijn verliefd en dan doen ze maar wat hun partner wilt en ik vind het hypocriet van de moslim mannen dat ze denken dat als ze een "nederlandse" meisje tot moslima bekeren dat zij dan ook echt een moslima is.
ik ben daar dus niet mee eens dit is mijn mening ze willen een leuke meid hebben en dan pakken ze het in het is hun eigen kadootje zij mogen het alleen open maken wanneer ze het willen.


Nou ik kan je zeggen dat heel veel westerse mannen ook zo zijn hoor, gelovig of niet. Zij gaan de hort op en laten jou thuis zitten en jij maar hopen dat ze hun handjes thuis houden. Ik geloof niet dat het vrouwen zien als bezit typisch is voor het Moslim geloof maar gewoon een vervelend mannentrekje dat ze van thuis uit wordt aangeleerd.
Chr
BerichtGeplaatst: 27-08-2007 14:03 Reageer met quote

LilJo schreef:
Ik weet gewoon niet wat ik wil. Dat is mijn probleem...dat weet ik!

Sowieso wil ik het er met hem over hebben, maar dat is best lastig.

Ik heb geen idee of hij dat wel zou doen ja of nee...En zo lang als JIJ niet weet wat je ZELF wil , zal HIJ je dingen laten veranderen die voor HEM aanvaard baar zijn, en niet omdat JIJ je er lekker bij gaat voelen

Ieder moet t voor zichzelf weten, maar WEET dan ook wat of waar je voor sta !!
linni
BerichtGeplaatst: 18-09-2007 17:03 Reageer met quote

hoi LilJo

ik ben een meisje van 21 en ga ook met een moslim man, je vriend is verliefd geworden op wie je bent, onthoud dat goed.
me vriend verwacht niks van me, ik weet niet wat ik wil ik ben nu met me zelf in gevecht wie ik wil zijn. komt je vast bekend voor Question
anoniem20
BerichtGeplaatst: 18-09-2007 19:15 Reageer met quote

Ik zou nooit mezelf ergens tot bekeren omdat me vriend het wil, of het nou een Moslim Christen of Jood is. Ik snap ook niet dat er mannen zijn die dat van hun vriendin verwachten. En als je er als man niet mee kan leven dat je vriendin geen Moslim of wat dan ook is dan moet je ook niet een vriendin nemen die dat niet is, hoeveel je ook van iemand houd dan werkt het gewoon niet. Je hoort wel vaker dta er ook jongeren zijn die streng christelijk opgevoed zijn en die nemen ook alleen maar een vriend of vriendin die dat ook is. En als je echt zoveel van iemand houd dat je niet zonder iemand wil dan moet je het maar kunnen accepteren dat iemand zich niet wil bekeren tot iets wat jij wilt en als je dat niet kan dan is dat jou probleem en niet iets wat je vriend of vriendin moet veranderen om jou tevreden te stellen!!
linni
BerichtGeplaatst: 18-09-2007 23:39 Reageer met quote

helemaal mee eens...
YAYAYA
BerichtGeplaatst: 06-04-2008 21:33 Reageer met quote

De Islam heeft een aantal soeras (teksten is de Koran) gewijd aan de positie van een vrouw. Iemand die hierin gelezen heeft weet dat de vrouw op handen en voeten gedragen word. Geloof me, als een moslim zich daaraan houdt kan hij niet zijn vrouw onderdrukken! Zoals in de bijbel moeten man en vrouw elkaar eren en respecteren. Wie zijn vrouw slaat, geestelijk mishandelt of oneerbaar behandeld heeft zijn VIP plekje in de hel al gereserveerd.
Janow
BerichtGeplaatst: 26-05-2008 16:57 Reageer met quote

ik zou me echt voor niemand veranderen
ik ben wie ik ben en diegene die van me houd moet me maar zo accepteren

ikzelf ben een turks vrouw 23 die in nederland is geboren...


ik geloof wel in god maar ik doe er niks mee
niet bidden geen hoofddoek enzv
ik heb respect voor elk medemens maar omdat ik niet bid en gewoon me kleed en optut vinden ze mij vernederlands ZO WAT EN NOU EN!

ik ben wie ik ben en ik respecteer gelovige ook maar ook ongelovige maar laat mij ook in mijn eigenwaarde!

Dames ik heb respect voor jullie dat jullie bekeren maar ik vindt wel dat jullie mannen jullie moeten nemen zoals jullie zijn je kan je ook een beetje aanpassen !

ik ben getrouwd met een turkse man maar me man is een schat en laat mij in me eigenwaarde ondanks dat hij heel erg turks is opgevoed heb zelf ook een hond gehad en draag wat ik wil en ik mag gewoon uit wanneer ik wil!
any
BerichtGeplaatst: 26-05-2008 16:59 Reageer met quote

Heel tof voor jou Janow dat je je zo vrij mag gedragen van je man.

Any
Janow
BerichtGeplaatst: 26-05-2008 17:02 Reageer met quote

ja dat vind ik ook ik hoopte altijd al op zo een man!

bedankt voor je reactie!


trouwens ben hier nieuw
men007
BerichtGeplaatst: 20-11-2008 12:50 Reageer met quote

[Berichten met alleen hoofdletters worden automatisch verwijderd]
nadia890
BerichtGeplaatst: 11-01-2009 15:24 Reageer met quote

Hallo Allemaal,

Ik kom uit een katholiek gezin, mijn ouders zijn niet streng gelovig maar geloven wel in god.
Mijn oma en alle generaties erboven zijn allemaal wel heel streng gelovig.
Ik zelf ben dus beetje vrijgelaten wat betreft religie omdat mijn ouders ervan uitgingen dat ik het katholieke geloof wel aan zou nemen.

Nou heb ik zelf daar nooit echt bij stil gestaan maar ik weet wel dat het katholieke geloof en de bijbel niet bij mij past.

Nu heb ik zelf wel heel vaak verzen gelezen en ik vind de Islam opzicht heel interessant, ik praat er veel over en stel mijn vragen vaak aan een Imam.

Ik vind het moeilijk om een keuze te maken en vast te stellen waar mijn geloof bij ligt, aangezien ik mij heb verdiept in de Islam nijg ik toch meer die kant op maar nogsteeds vind ik het eng om mijn ouders en familie en vrienden hiervan op de hoogte te stellen.

Ik hoop dat er mensen zijn die dit begrijpen en mij kunnen helpen.


nadia el larios
Agya
BerichtGeplaatst: 20-02-2009 23:14 Reageer met quote

Ik ben een meisje van 18. Ik ben ook bekeerd. Maar niet voor een man. Ik geloofde vanaf me 15e ongeveer in allah. Hoe dit zo was gekomen?? Van afkomst ben ik hindu maar ik geloofde er niet in mijn ouders waren gescheiden mijn vader was degene die alles uitlegde maar nadat mijn ouders gingen scheiden ging me vader weg dat was toen ik 8 jaar was. Dus ik heb niks van de hindustaanse geloof mee gekregen. Toch geloofde ik dat er iets was. Als ik op tv naar de islamitische omroep keek keek ik vol bewondering dingen die ze zongen vond ik erg mooi en ik begon er in te geloven. Ik had ook een islamitische vriendin en ik stelde haar vragen. Ik ging de quran in het nederlands lezen het was zo mooi. Ik besloot om moslim te worden en liet me bekeren. Ik wist dat mijn moeder het niet ging accepteren maar ik wist niet dat ze zo heftig ging reageren. Toen ik het mijn moeder vertelde was ze geschokt. Ik at geen varkensvlees meer ik probeerd 5 x peer dag te bidden. Ik denk dat het nog tot mijn moeder moest doordringen want na 1 maand werd ze plotseling heel kwaad ze verbood me om te bidden enze wou dat ikw eer varkensvlees ging eten ze vertelde het tegen mij familie om mij ten schande te zetten en ze vertelde het tegen al har vrienden en probeerde mij als een pispaal neer te zetten. Dit doet me erg pijn. Want de cultuur van de hindu's verschilt niet zoveel als die van islamieten veel normen en waarden zijn het zelfde maar het ging mijn moeder alleen maar om het geloof. De islam heeft me erg gelukkig gemaakt als ik het moeilijk had bidde ik en had i khet gevoel dat er iemand was die naar mij luisterde. Ik heb tegen mijn moeder gezegd dat ik vegetarier ben zodat ik alsnog een excuus heb dat ik geen varkensvlees hoef te eten. Ik bid stiekem in me kamer. Dit doet mij erg pijn ik zou graag hoofddoek willen dragen en me meer willen richten tot de islam. Ik vraag aan alle moeders waarvan kinderen moslim zijn geworden en het niet kunnen accepteren. Probeer je kind te begrijpen. Er is een reden waarom ze moslim zijn geworden het maakt ze zo gelukkig geloof mij als je echt geloofd maakt niks je gelukkiger en misschien is de islamitische cultuur wat anders en misschien zijn de mannen van die cultuur aggresiever van aard maar het ligt niet aan het geloof het ligt aan de cultuur kijk naar de oosterse cultuur. En zoals al eerder vermeld voor in de quran staat dat de man en vrouw gelijk zijn. En ook is al eerder vermeld dat de vrouw geen slaaf is ze doet alles uit liefde . Islam is vrede. Westerse mensen luisteren alleen naar de negatieve dingen maar het geloof heeft heel veel positieve dingen. Ook geeft het gevoel dat je een lijn hebt in je leven. Je hoeft niet met de mode mee te lopen zoals in de westerse cultuur een hoofddoek is om de schoonheid van een vrouw te beschermen en haar een veilig gevoel te geven. Ik kan zo uren door blijven gaan. Maar ik hoop dat iedereen de boodschap begrepen heeft.
Witboek
BerichtGeplaatst: 09-03-2009 16:51 Reageer met quote

Ooit had ik 'n Christelijke visie, maar vandaag ben ik 'n moslim. In 1995 had ik Islam aanvaard als mijn godsdienst. Alleen besefde ik niet dat Islam zo moeilijk zou zijn. Je moet 5 keer bidden, ieder jaar komt Ramadan terug. Ook moet je regelmatig naar de moskee, want iemand die lang niet naar de moskee is gegaan vervaagd in zijn geloof. De broederschap is heel belangrijk en die vind je alleen in je familie en in de moskee. Je moet 2,5 % van je inkomen afgeven aan de armen mensen. Drinken & alcohol en seks buiten het huwelijk zijn verboden. Als je dat dan allemaal doet dan komen de geestelijke aspecten van het geloof. Letten en weten wat je zegt tegenover iemand. Je bent 'n voorbeeld tegenover de mensheid, dus je gedrag wordt zwaar getest. Je leeft in een maatschappij waar de verleidingen groot zijn, maar je moet ieder stap met voorbedachte daden doen. Het leven van 'n moslim is 'n strijd op zich. Ik zelf heb dit niet kunnen vervullen, want zelf heb ik gefaald, want ik volgde mijn verlangens en die hebben mij weggetrokken van de Islam. Als de islamische-deur wordt geopend en je volgt de regels dan heb je 'n vruchtbaar en gezond leven, maar als je éénmaal binnen bent gegaan en de deur dichtzwaait dan heb je 'n geweten en schuldgevoel voor de rest van je leven. Islam opent deuren maar je moet wel de regels volgen.
Index > Het Restaurant > Dochter bekeerd tot Moslim
Pagina 3 van 5  

Vorige  1, 2, 3, 4, 5  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring