Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Het Restaurant > Dochter bekeerd tot Moslim
Auteur Onderwerp: Dochter bekeerd tot Moslim
oma yvonne
BerichtGeplaatst: 28-10-2005 11:35 Reageer met quote

Ja hoor ik heb ook geduld mij maakt het ook niets uit hou zielsveel van dat kleine meisje.
Maar ik begrijp mijn dochter ook wel het is toch al zo moeilijk ze heeft zich helemaal aangepast en is moslim geworden doet mee aan de ramadan etc. dus wat wil die man nog meer he.
Ook draagt ze een hoofddoek nou ja het is niet anders het is haar leven maar toch........... het voelt een beetje alsof je je dochter kwijt bent alles waar ze vroeger voor stond is weg.
19 jaar lang hebben we honden gehad vanaf haar geboorte ze kroop lag en knuffelde wat met die beesten en nu is het uit den boze door het geloof van haar man.
Had ze niet een klein beetje hollands kunnen blijven of is dit nu normaal dat je je als vrouw dan aanpast aan het geloof van je partner???????
oma yvonne
BerichtGeplaatst: 28-10-2005 13:50 Reageer met quote

te heet hangijzer dit onderwerp???? yvonne
Jannie
BerichtGeplaatst: 28-10-2005 14:06 Reageer met quote

oma yvonne schreef:
Had ze niet een klein beetje hollands kunnen blijven of is dit nu normaal dat je je als vrouw dan aanpast aan het geloof van je partner???????

Ja het is moeilijk als je kinderen zich in hun eigen richting ontwikkelen, die jij niet voor ze in gedachten had. maar ja, je hebt ze opgevoed zodat ze hun eigen beslissingen kunnen nemen en dt heeft ze dan dus ook gedaan.
Je kan wel trots zijn op je dochter dat zo zo'n moeilijke stap heeft durven maken, want ik denk dat dit voor haar nog het moeilijkst is.
oma yvonne
BerichtGeplaatst: 28-10-2005 14:52 Reageer met quote

Je hebt helemaal gelijk jannie zo had ik het nog niet gezien sorrie voor mijn tekortkoming ik heb ook helemaal niets tegen andere geloven hoor maar heb zelf helemaal geen geloof dus is het moeilijk te begrijpen allemaal en ik ben ook trots op mijn dochter ze is een flinke zelfstandige meid van 19 en sinds 2 maanden hebben zij en haar man (ze is voor de moskee getrouwd)een schattig klein meisje voortgebracht. Ik zal in het vervolg meer open staan voor haar en niet alles maar gek vinden. dank je wel voor je reactie
francien
GastBerichtGeplaatst: 28-10-2005 16:42 Reageer met quote

Yvonne,
Ik wil wel even op je reageren.
Ik zou veel verdriet hebben als mijn dochter een moslima zou worden. En wel omdat moslims een heel andere cultuur hebben. Andere gewoonten, andere eetgewoonten, Andere opvoeding, Sterk eergevoel, sterke familiebanden, mannen zien hun vrouw meer als hun bezit.
Ik kwam met regelmaat in contact met moslims. Overigens ging dit prima maar ik voelde de grote verschillen. Ik kan me voorstellen dat je dochter het gevoel heeft in twee werelden te leven. Ze is overigens nog heel jong.
Probeer van jou kant de band aan te houden. Ongemerkt zal ze dat zeker nodig hebben.
Zeker als ze uit een warm gezin komt. Tenmindste zo komt het over. Je lijkt me een zorgzame moeder.
Sterkte ermee.
oma yvonne
BerichtGeplaatst: 28-10-2005 16:49 Reageer met quote

Eindelijk iemand die het echt begrijpt heel erg bedankt de tranen springen in mijn ogen echt waar, het doet me ook verdriet maar we kunnen niet anders dan het accepteren want anders raak je haar helemaal kwijt. Dat ze me ooit nodig heeft weet ik wel zeker voor mijn gevoel kan het ook niet goed gaan maar help haar zoveel mogelijk vooral met de baby we zijn erg bang dat ie die op een dag ineens mee neemt naar zijn eigen land maar ja dat is meer een gevoel hij is overigens uiterst beleefd e.d. En erg jong is ze inderdaad dus misschien is ze even de weg kwijt en wil ze perse ergens bij horen een verlate puberteit? we hadden nooit problemen met haar echt nooit alles verliep voorspoedig totdat...............ze weet dat ze altijd ons kan bellen of dat we er zijn voor haar dat is het enige wat we op dit moment kunnen doen. heel erg bedankt voor je reactie
francien
GastBerichtGeplaatst: 28-10-2005 20:38 Reageer met quote

Fijn dat je even reageert.
Nogmaals heel veel sterkte.
Het lijkt me overigens heerlijk om oma te zijn.
Geniet ervan!!!!!!!!!
Nahile.
GastBerichtGeplaatst: 06-11-2005 8:45 Reageer met quote

hallo, ik ben zelf een jong meisje, en heb me bekeerd tot moslima. Maar, niemand weet het in de familie dus ik kan me niet aanpassen, geen hoofddoek, geen ramadan, niet 5 keer bidden ( ja, inmezelf gekeerd zeg maar.. ) ik dacht eerst dat ik hierdoor me niet zou kunnen bekeren want dan kan je je geloof alsnog niet goed uitoefenen maar mmijn vriendin en haar familie zeiden dat Allah dat wist, en het niet gaf omdat ik er niks aan kon doen, ivm mijn omgeving dus. Ik zou het heerlijk vinden als ik dit mijn familie kon vertellen. Maar ik heb het lef niet, durf het niet. Ben bang dat vooral mijn oom mij zal afwijzen terwijl ik alleen hij en zijn 2 zoons nog heb van me vaders kant. Hij is volgens mij tegen het moslim geloof, en gelooft zelf in niks. Ook ik ben het eens, met dat je dochter best wat Nederlandse gewoontes kan houden. Vraag het eens op een normale manier aan haar, bijvoorbeeld Sinterklaas vieren als dat nog de gewoonte zou zijn. Sta achter je dochter, en probeer niet te veel huilen en verdrietig te zijn. Wees blij dat ze haar geluk heeft gevonden hierin. Het is niet waar dat mannen hun vrouwen als een eigendom zien, ik snap dat het er zo uitziet Maar dat is juist niet zo In de Koran staat dat een man en vrouw gelijk zijn. Het is meer de cultuur waarin die mensen leven, de vrouw maakt het eten uit liefde voor haar man Niet omdat het moet of dergelijke. Geloof me, daar heb ik het heel lang over gehad met verschillende moslima's.
Laat u dochter in waarde, als dit haar droom is laat haar die volgen. Heel veel succes, Nahile.
Nicole
BerichtGeplaatst: 23-11-2005 10:34 Reageer met quote

Het is een angst van mij dat mijn dochter andere keuzes maakt dan wij in gedachten hadden. Voorop staat het respect wat wij altijd in haar blijven houden, welke keuzes zij ook maakt. Het is onze plicht als ouders om onze zorgen, twijfels etc, goed te kunne en mogen uitspreken naar onze kinderen toe. Houd de communicatie open en geniet van je kind en kleinkind en probeer haar te steunen. Ook om je dochter het gevoel te geven dat je achter haar staat. Ookal heb je rare gevoelens over de feiten. Zorg ervoor dat ze de banden niet breekt met haar familie en maak dingen bespreekbaar. Vraag naar haar EIGEN mening en spiegel haar. Wat zij ze bijvoorbeeld vroeger over bepaalde zaken en wat is haar onderbouwing van de omslag in haar ideeen?

Ik wens je veel succes en ik moet je zeggen dat ik het ook niet begrijp. Ik heb ook eens een relatie meegemaakt met een turkse jongen en al snel blijkt dat het niet alleen de bekering is die in de weg staat . Je moet je hele ik aanpassen, al je normen en waarden omgooien en gedachten aanpassen. Ik ben te trots om een nederlandse vrouw te zijn om deze bekering te kunnen overwegen. Mijn kracht ligt in wie ik ben en in mijn houdige relatie (nederlander) heb ik de levenswijzheid vanaf kleins af aan nodig om een goed gevoel te hebben over mijn leven....

Het doet mij pijn om nederlandse vrouwen te zien met een hoofddoek want dan voel ik mij aangetast in mijn vrouw zij. Het komt te dichtbij. Dan zie ik een vrouw die niet geaccepteerd kan worden om wie ze is maar met allerlei aanpassingen en veranderingen pas iemand mag zijn....!!!!!! Dat is mijn mening. Anderzijds heb ik een aantal jaar in de Verenigde Emiraten gewoond en mij keurig aangepast aan de leefgewoontes van vrouwen aldaar.....maar met behoud van mijn indentiteit. Als mannen bij mijn man op bezoek kwamen dan liep ik gewoon in mijn eigen kleding en wilde ze dat niet zien, omdat ze dan zogenaamd hun mannelijkheid niet kunnen bedwingen(?) dan spraken ze maar af buiten het huis!

Heel veel succes en ik hoop van harte dat je angst niet werkelijkheid wordt.....
rommy
BerichtGeplaatst: 27-11-2005 2:03 Reageer met quote

hallo allemaal
ik wou graag even iets kwijt
ik ben zelf een nederlands meisje en ben bekeerd het doet me goed maar toch ook pijn
omdat ik veel beter ben geworden door me te bekeren ben ik gelukkig
maar wat me pijn doet is dat mensen het vaak verkeerd begrijpen ik ben en blijf een nederlander met wat van geloof dan ook hiervoor had ik een heel slecht leven heel slecht
mijn man behandelt me met respect en heeft zelfs gezegt omdat mijn moeder tegen een hoofdoek was dat ik mijn hoofdoek af moest doen
dat heb ik overigens niet gedaan
we hebben wel een hondje dus het nederlandse zit er hier nog wel in alleen als ons ollieke dood gaatdan komt er waarschijnlijk geen hond meer maar dat zien we dan wel weer
wat ik graag even kwijt wil aan moeders waar kinderen van bekeren
probeer het te acsepteren en maak er geen grappen over
van iedereen die rot doet tegen ons doet het het meest pijn waneer
moeders/vaders/zusjes of broertjes het doen het
is pijnlijk en moeiijk
omdat je je ouders nooit maar dan ook nooit pijn wilt doen maar soms gebeurt het toch ook al wil je niet
praat met jullie kinderen over hoe jullie je voelen en laat hun ook uitpraten en doe alles rustig en kalm aan
ik hou van jullie allemaal omwille van allah en moge allah barmhartig zijn
en insha allah (als allah het wil) dat we allemaal samen kunnen leven zonder haat endergelijke
met vriendelijke groeten
fatima zarha
Nicole
BerichtGeplaatst: 27-11-2005 13:32 Reageer met quote

Er is maar een manier om samen in vrede te kunnen leven. Helaas zal het geloof hier altijd tussen blijven staan. Wanneer mensen geen geloof meer hoeven aanhangen pas dan is er plaats voor wederzijds respevt en zullen er geen verschillen meer zijn..........een utopie!
Ro
BerichtGeplaatst: 12-12-2005 3:30 Reageer met quote

s.a. nahile

Net had ik je verhaal gelezen, zelf ben ik ook bekeerd tot de islam, aan het begin is het zkr niet makkelijk om thuis te vertellen dat je bent bekeerd.

De Islam komt vaak slecht in het nieuws, daarom denken sommige mensen dat bijv. terrorisme bij de islam hoort en hebben ze vaak verkeerde opvattingen over het geloof

ik denk dat het belangrijk is voor jou dat je probeert je eigen cultuur te houden en zoveel mogelijk respect voor je ouders opvattingen te hebben, probeer ze door boeken of internet te laten zien wat de islam daadwerkelijk is En laat zien dat het jou alleen ten goede heeft gedaan om die keuze te maken.

geef het de tijd en dan zal het zkr goed komen
als je een keer vragen hebt zou je mij altijd kunnen mailen

pas goed opjezelf
groetjes robin
x
GastBerichtGeplaatst: 05-01-2006 14:09 Reageer met quote

Ik ben een nederlands meisje met een turkse man. We hebben eerst samen in turkije gewoond en wonen nu samen in Nederland. Hij is moslim, ik ben atheist. We laten elkaar in elkaars waarde ookal botsen we weleens. Ik heb er geen behoefte aan om me te bekeren tot een geloof, mijn geloof zit in mijn hart en daar heb ik geen moskee, kerk of wat dan ook voor nodig.

Ik ben op de hoogte van alle grote godsdiensten, ben tot de conclusie gekomen dat ze in de kern allemaal gelijk zijn en dat ik hetgene wat me het meest aanspreekt eruithaal. Ik heb respect voor mensen die anders denken en doen, of dat nu cultuur of godsdienst betreft, maar verwacht dat ook van anderen. Als ik in Turkije ben, bij de familie, pas ik me aan. Ik zit met de vrouwen in de keuken, draag lange kleding (geen hoofddoek) en gedraag me meestal zoals men verlangt. Als iedereen aan de ramadan is, ga ik niet eten, maar drink wel water. Toch probeer ik ook mezelf te blijven en te doen waar ik voor sta. Zo kijk ik ook voetbal met de mannen en ga er alleen op uit. Ik zal wel eerst vragen of iemand er bezewaar tegen heeft. Dit aanpassen doe ik puur uit respect voor deze mensen, hun cultuur en omgeving. Ik probeer mezelf te blijven, maar op een aangepaste manier.

In nederland past mijn partner zich aan..vieren we sinterklaas en kerst, maar ook suikerfeest en slachtfeest. Ramadan is in onze cultuur niet echt mogelijk/wenselijk, gezien de bijkomstige problemen. Hij eet geen varkensvlees, maar wel gewoon kroketten, groenten/vlees.aardappels en pannenkoeken. En ik maak weleens turkse gerechten. Hij accepteerd dat ik een zelfstandige vrouw ben en mijn eigen keuzes maak, ookal botst dat weleens.

Een van die moeilijke dingen waarin we elkaar moeten accepteren en respecteren is bijvoorbeeld naar de sauna gaan. Ik heb er geen problemen mee om mezelf bloot te geven, voor hem is het ondenkbaar. Ja, dan vallen er weleens wat woorden, maar uiteindelijk gaat het ook hier om respect. ik ben zijn vrouw, maar hij bezit mij niet!

Over het alegemeen gaat het dus allemaal goed, ik moet er wel bijzeggen dat mjn vriend vrij "modern" is. Toch heb ik ook nog steeds de angst dat het veranderd als we zouden trouwen (we zijn al 6 jaar bij elkaar en wonen evenlang samen....) en/of kinderen zouden krijgen.....Antwoord op die vraag zal ik niet krijgen voor t zover is, maar het maakt wel dat ik dus levenslang (financieel) onafhankelijk zal moeten blijven.

Wat mijn ouders betreft....tja, ik ben dan wel geen moslim geworden, maar ik ben wel naar turkije vertrokken (wat is erger?) Ze hebben het daar heel moeilijk mee gehad, vooral mijn vader. Maar ik ben ze zoooooo verschrikkelijk dankbaar dat ze er altijd, en nog, voor mij geweest zijn! Want hoe fijn ik het ook heb nu, het zal nooit zo zijn als met iemand met een gelijke cultuur/geloof en het is erg fijn om dan terug te kunnen vallen op iemand van wie je zielsveel houdt!!!!!

Tegen de dames die moslima zijn geworden zou ik willen zeggen: pas je aan als jij dat wilt, doe het niet voor een ander. Je man heeft je gekozen zoals je bent en als dat niet goed genoeg is, is ie je niet waard. blijf vooral jezelf, want de relatie met jezelf duurt het langst!

Tegen oma wil ik zeggen: respecteer de keuze van je dochter, maar blijf haar steunen, ze heeft je nu harder nodig dan ooit!

groetjes/ selamlar
xxx
anoni
GastBerichtGeplaatst: 01-02-2006 1:08 Reageer met quote

ik zou hier graag op reageren. oma je moet je geen zorgen maken, als het haar bewuste keuze is geweest zal zij nu zeker en vast gelukkig zijn! ik heb die keuze ook gemaakt 6 jaar geleden, en ben nu getrouwd met een belgische man , die ook die zich ook bekeerd heeft 3 jaar geleden. Hij is nog steeds 'belgisch' en ik nog steeds 'nederlands' maar binnen de islamitische grenzen. Onze culturen botsen ni zo als we denken , we hebben heel veel gemeen met christenen, aleen lijken ze te botsen omdat bij christenen veel mensen niet meer sterk geloven en niet meer naar de kerk gaan, en bij moslims is dit duidelijk wel nog heel belangrijk! het draait allemaal om die mooie innerlijke beleving. Een maal dat je hart geraakt wordt door de islaam, wil je het nooooooooit meer los laten. En ik denk dat het daardoor is dat vele zich ondanks de moeilijkheden da ze moeten doormaken als moslim ze toch nog vasthouden aanhet geloof, rn vertrouwen op Allah. Oma ik hoop dat je het je kleindochter blijft gunnen, hoewel ik merk da je dat wel doet, maar het alleen nie zo goed begrijpt. Ik wens je veel sterkte, en ik hoop dat Allah je gaat belonen voor de steun en respect voor haar keus.(ook al geloof je er niet in, zie het dan als een gewone wens die ik je met gans men hart wil toewensen, want het is echt ni gemakkelijk , ik kan me volledig in u kleindochter haar situatie plaatsen , en ikheb het ook ni zo gemakkelijk gehad, mn vader wil tot de dag van vandaag nog steeds geen contact met me, maar gelukkig was mn moeder er voor me, en met de Hulp van god natuurlijk is het nog goe gekome met de rest van mn famili en omgeving, die in het begin ook helemal tegen waren.
groetjes xx
Marja
BerichtGeplaatst: 01-02-2006 10:29 Reageer met quote

oma yvonne schreef:
Eindelijk iemand die het echt begrijpt heel erg bedankt de tranen springen in mijn ogen echt waar, het doet me ook verdriet maar we kunnen niet anders dan het accepteren want anders raak je haar helemaal kwijt. Dat ze me ooit nodig heeft weet ik wel zeker voor mijn gevoel kan het ook niet goed gaan maar help haar zoveel mogelijk vooral met de baby we zijn erg bang dat ie die op een dag ineens mee neemt naar zijn eigen land maar ja dat is meer een gevoel hij is overigens uiterst beleefd e.d. En erg jong is ze inderdaad dus misschien is ze even de weg kwijt en wil ze perse ergens bij horen een verlate puberteit? we hadden nooit problemen met haar echt nooit alles verliep voorspoedig totdat...............ze weet dat ze altijd ons kan bellen of dat we er zijn voor haar dat is het enige wat we op dit moment kunnen doen. heel erg bedankt voor je reactie


beste yvonne.

het is heel natuurlijk dat je je zorgen maakt om je dochter.
ik denk wel dat de stelling weg kwijt geraakt,niet op zijn plaats is.
bijvoorbeeld,ik heb geen geloof mijn vriend is katholiek,zover ik weet, ben ik de weg niet kwijt en zou eigenlijk ook graag katholiek worden.
de nederlandse man is ook erg bezitterig.
door een geloof hoef je niet iemand kwijt te raken.
als je maar open kunt staan voor de beslissing van je dochter.
het beste is te blijven zoals altijd, een lieve moeder die geniet van het oma zijn.
er gaan genoeg nederlandse stellen in het buitenland wonen en hun ouders worden ook voor hun gevoel in de steek gelaten.
maar tegen wordig met de computer,is het wel mogelijk goed contakt te houden.
misschien steld het je geruster om je een beetje te verdiepen in hun geloof.
of is je schoonzoon een crimineel?kijk dan is het natuurlijk een ander verhaal.
niemand is mij kwijt geraakt door het geloof van mijn vriend.
blijf van elkaar houden door dik en dun.
en ga proberen van je schoonzoon te houden.
ik hou ook erg veel van mijn schoonzoon en mijn dochter heeft hem zelf uitgekozen al vind ik zijn kromme tenen erg lelijk.mijn dochter zegt dat ze recht zijn maar ik vind ze krom.
heel veel sterkte met de toekomst.

marja moeder van 4 dochters
jasmientje_0
GastBerichtGeplaatst: 01-02-2006 20:35 Reageer met quote

oma ivonne als je vragen hebt over islaam wil ik je deze graag helpen beantwoorden, tot zo ver ik dat kan natuurlijk. mn email is *** zeker niet aarzelen, liever kennis en begrip dan onwetend en vooroordelend ...

groetjes jasmina xx

Commentaar van Henk. Emailadressen zijn niet toegestaan in het bericht. Hiervoor dient u zicht te registereren zodat u het in uw profiel kan weergeven
Marja
BerichtGeplaatst: 03-02-2006 11:25 Reageer met quote

beste yvonne

het is wel jammer dat je helemaal niet reageer. Exclamation
in alle waarschijnlijkheid lees je het wel. Exclamation
als ik nu eerlijk mag zijn vind ik het niet zo loaal over komen naar al de mensen die reageren op jou topic.
die je zelf geplaatst hebt.
een kat in nood maakt rare sprongen.
maar neem dan wel de beleefdheid om aan te geven dat je geen belangstelling meer hebt in jou eigen topic.
dat bespaart mensen de moeite om nog te reageren.

gr. marja
swoefie
BerichtGeplaatst: 03-02-2006 13:09 Reageer met quote

oma yvonne schreef:
Ja hoor ik heb ook geduld mij maakt het ook niets uit hou zielsveel van dat kleine meisje.
Maar ik begrijp mijn dochter ook wel het is toch al zo moeilijk ze heeft zich helemaal aangepast en is moslim geworden doet mee aan de ramadan etc. dus wat wil die man nog meer he.
Ook draagt ze een hoofddoek nou ja het is niet anders het is haar leven maar toch........... het voelt een beetje alsof je je dochter kwijt bent alles waar ze vroeger voor stond is weg.
19 jaar lang hebben we honden gehad vanaf haar geboorte ze kroop lag en knuffelde wat met die beesten en nu is het uit den boze door het geloof van haar man.
Had ze niet een klein beetje hollands kunnen blijven of is dit nu normaal dat je je als vrouw dan aanpast aan het geloof van je partner???????

Het leven in Nederland (grootste deel van Europa) is "geloof is gescheiden van kerk en staat". Als buitenlander maakt niet uit wie, heb je hier te houden aan onze leefregels/wetten. Veel islamieten verkondigen hun geloof alsof ze praktiserend islamiet zijn met de koran. Veel islamieten leven naar wat inhoudelijk door de koran wordt opgelegd.... maar dat wordt de laatste tijd in twijfel getrokken want hoe oud is die Koran, die is nooit naar het hedendaagse leven herschreven. Want zeg nou eerlijk, het leven wat wij hier in Nederland hebben is toch niet te vergelijken (qua democratie, vrijheid, luxe) met b.v. Iran/Irak/Pakistan/Afghanistan/Marokko/Oost-Turkije of tot voor kort het Oostblok).
Ik kan mij wel inleven in wat islamieten gewend zijn, alleen de 'aanpassing' hier in 't Westen zal ze moeilijk vallen...... en ja wij Europeanen zijn het helemaal niet gewend, dat anders levende (gelovige) hetzelfde willen leven als waar ze vandaan komen!! Je heb gezien wat er (in de loop ter tijden) met het Katholieke is gebeurt, het verwaterd....... en ja in de moskee en in het thuisland willen ze daar een stokje voor steken.
Dus ja, je hand van je dochter of zoon aan zo'n anders levende/gelovige te geven zal als ouder best moeilijk zijn (ik ben gelukkig geen ouder), belangrijk is wel dat je als zoon of dochter niet je "eigenwaarde" verliest. Als je verliefd bent wil je nog wellis wat toegeven om de verhouding in stand te houden, maar weet hoe ver je kan gaan.
meisje van16
GastBerichtGeplaatst: 20-02-2006 21:29 Reageer met quote

ik ben zelf moslim en ben opgevoed als moslim. Ik ben nou 16 jaar en ik heb zelf ook eerst getwijfelt of er wel een god was. Dat heb ik mijn ouders vertelt en die zijn er wel van geschrokken maar lieten me wel met rust omdat het mijn eigen keuze is zeggen ze. dus ben ik zelf op onder uitgegaan. ik heb het nederlandse versie van de koeraan gelezen en daar stonden hele mooie pasages in en toen heb ik weer heel lnag nagedacht. En ik bedacht me dat de islam heel mooi is, en het heel mooi is hoe mijn ouders me hebben opgevoed en ik ben heel blij dat ze positief hebben gereageert Arabisch te leren zodat ik de koeraan in het Arabisch kan lezen. De tranen liepen over mijn wangen toen ik de koeraan las omdat het zo mooi is.

In de koeraan staat ook dat de man de vrouw moet respecteren omdat de vrouw leven op aarde brengt, en dat is heel speciaal.
-linda-
BerichtGeplaatst: 29-03-2006 12:33 Reageer met quote

*** Bericht aangepast: Houden we het on-topic? ***
Index > Het Restaurant > Dochter bekeerd tot Moslim
Pagina 1 van 5  

1, 2, 3, 4, 5  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring