Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Neurologie > Ziek van medicijnen (migraine of geen migraine?)
Auteur Onderwerp: Ziek van medicijnen (migraine of geen migraine?)
Chantal26
BerichtGeplaatst: 20-10-2010 13:08 Reageer met quote

Hallo,

Ik kamp al jaren (dacht ik met migraine klachten) maar tot op heden heb ik diverse medicijnen voorgeschreven gekregen waardoor ik alleen maar zieker ben geworden. Niets van de triptanen en/of betablokkers helpen mij. Helaas heb ik wel altijd last van alle bijwerkingen. De symptomen lijken migraine maar vraag me nu of dat zo wel is..

Nu heb ik laatst een triptaan Replax gekregen (moest ik dagelijks slikken) en natriumvalporaat <-- hier ben ik ontzettend ziek van geworden en het gaat nu alleen maar bergafwaarts.

Enige tijd geleden heb ik een massage gehad en toen kreeg ik last van mijn nek en schouder + een week lang non-stop migraine aanvallen. Ik kreeg toen o.a. paracetamol met codeïne voorgeschreven. Dit leidde toch nog meer braken, misselijkheid en een andere soort van rare band rondom mijn voorhoofd. Ik lijk wel zieker te worden van medicijnen en ben er nog slechter vanaf.

Ik heb nu dagelijks hoofdpijn en zo nu en dan pijnscheuten in mijn hoofd. En meer migraine aanvallen dan voorheen.

Herkent iemand dit verhaal?
Hendrina
BerichtGeplaatst: 21-01-2011 0:00 Reageer met quote

Chantal,
Ik zie nu je berichtje, doordat mijn pc kapot is kan ik niet bij eigen pc. Maar relpax is niet om dagelijks te slikken. Dit is een triptaan en dit mag je nemen als de hoofdpijn heel erg is.
De natriumvalproaat die je ook gekregen hebt is een onderhoudsdosering die je elke dag nemen moet kan zijn dat je dit 2 x daags nemen moet als schema maar ik weet niet wat je dosering is wat je gekregen had.
Maar er zijn ook andere medicijnen die de je dagelijks kunt nemen als aanvalsonderdrukkende medicijnen. Dus als onderhoudsdosering die je dan dagelijks slikken moet. Dit kan zijn Sandomigran, deseril, propranolol, clonidine.
Ik hoop dat je hier wat meer mee kunt.
glennjong
BerichtGeplaatst: 07-02-2013 18:26 Reageer met quote

Chantal,

Wel eens gehoord van een orthomoleculaire arts die jou zou kunnen helpen met natuurlijke middelen?
Zie onderstaand artikel uit bibliotheek ortho.nl. Ik ben daarop geabonneerd:

Magnesium kan migraineaanvallen zonder aura verminderen. Aan de studie namen 30 patiënten in de leeftijd van 20 tot 55 jaar deel. Ze hadden gemiddeld 2 tot 5 migraineaanvallen per maand. De patiënten werden gedurende 3 maanden behandeld met 600 mg magnesium (als citraat) per dag. Vervolgens werden de resultaten vergeleken met 10 patiënten die behandeld werden met een placebo. Voor aanvang van de studie en na 3 maanden werd het effect bepaald aan de hand van onder andere klinische evaluaties en röntgenologisch onderzoek van de hersenen.
Bij de personen in de supplementgroep bleek het aantal en de ernst van de aanvallen significant te verminderen. In vergelijking met de personen in de placebogroep waren deze parameters eveneens significant verlaagd. Daarnaast nam de doorbloeding in de hersenschors significant toe na behandeling met magnesium. Dit effect werd niet gevonden bij de personen in de placebogroep.
Geconcludeerd kan worden dat patiënten met migraine baat hebben bij magnesiumsuppletie. Vermoedelijk oefent magnesium zijn effect uit via zowel de bloedvaten als de zenuwen in de hersenen.

Meer weten? Ik kan je meer over orthomoleculaire geneeskunde vertellen omdat het mijn interesse geniet
glennjong@obh-vision.com
Maria H
BerichtGeplaatst: 07-02-2013 22:37 Reageer met quote

Hallo

Chantal ooit gehoord van ascal bruis en zuurstof.

Groetjes
Index > Neurologie > Ziek van medicijnen (migraine of geen migraine?)
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring