Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Tandheelkunde > Het centrale beugel-topic
Auteur Onderwerp: Het centrale beugel-topic
Carm1994
BerichtGeplaatst: 02-07-2010 16:45 Reageer met quote

Hoihoi,,
Ik ben Carmen en ben 15 jaar,
Ik heb sinds gister (01-07-2010) mijn beugel.
Afgelopen maandag (28-06-2010) Had ik stiekjes tussen mijn kiezen geplaatst. en ik zelf heb er zo veel last van gehad! Mijn pijngrens is dan ook behoorlijk snel bereikt hoor. Nu ik mijn beugel heb had ik er de eerste dag niet zo veel last van.. Maar vandaag. Erg Veel Pijn. Nouja, ik weet niet of het nou pijn is of ongelofelijk veel irritatie. Het is gewoon niet fijn. Ik moet mijn beugel 1,5 tot 2 jaar. Maar mijn wortels stonden al heel erg recht voordat mijn beugel geplaatst werd. Dus ik hoop dat de behandeling sneller gaat dan gepland. Iig eten lukt nu niet, vast voedsel iig. Lekker aan de soep dus maar!

Lieefs!
J-Roen
BerichtGeplaatst: 19-07-2010 21:52 Reageer met quote

Haallo iedereen.

Ik ben 15 jaar en heb nu ongeveer een jaar een beugel. Ik draag nu ook elestiekjes. Van die groene. de zwaarste zegmaar dus. Ik doe ze alleen in de avond in! Want ik heb namelijk een vriendin. En dan kan het irritant zijn. Dat is trouwens niet de enige reden, maaroke. Ik dacht dus vandaag zoo; Wat als ik nou aan elke kant 2 elastiekjes er in doe! ik doe het nu, en de druk is wel groter. Maar dat is beter toch? en kan het geen kwaad? Dankjullie wel alvast!
Rick-e
BerichtGeplaatst: 13-09-2010 12:43 Reageer met quote

Hoii
ik ben 15 jaar en heb net slotjes laten zetten aan de bovenkant van m'n gebit. Tot nu toe heb ik nog geen last van pijn maar je voelt die dingen echt zitten. Vooral die irritante metalen ringetjes om de kiezen heen. Over 5 weken moet ik wéér terug om ook slotjes op de onderkant te zetten. Rolling Eyes
eteuben
BerichtGeplaatst: 08-12-2010 17:59 Reageer met quote

Hij zit!! Na lang nagedacht te hebben, zit vanaf vanmorgen mijn blokjesbeugel erin. Met keramische brackets, dus iets minder zichtbaar.

Heb 18 jaar geleden (ben nu 32) ook al zo'n beugel gehad, maar die is er toen uitgehaald en niet met een draadje gefixeerd (geen optie toen?? weet niet meer...). Dus vooral onder is er een tand weer achter een ander geschoven. Lastig schoon te houden ook. En lelijk.

Dus de komenden 1,5 jaar zit ik weer met de ellende! Maar het gaat vanzelf wennen, dat deed die oude ook. Heb er dan ook nooit echt pijn aan gehad. Wel wat zeurderig door het spannen, maar meer niet.

Hoop dat het eindresultaat goed genoeg is, om al deze ellende te kunnen overtreffen.
Puckvandepettef
BerichtGeplaatst: 03-01-2011 22:22 Reageer met quote

zooo, mijn beugel mag er alweer bijna uit!

ik zie mezelf hier nog in sept-okt 2008 posten haha

ik heb er geen moment spijt van gehad en de pijn is ook altijd reuze meegevallen

ik ben nu 21 en de beugel mag er denk ik rond de lente eruit. hij heeft er dan dik 2.5 jaar ingezeten
Omi19
BerichtGeplaatst: 11-07-2011 8:11 Reageer met quote

Hallo,

Ik ben een meisje van 19 jaar. Ik heb ontzettend scheve tanden en wil er heel graag wat aan laten doen. op mijn 14e zei mijn tandarts dat een beugel niet nodig was, nu vind ik dat zelf wel. Ik vraag mij af hoe het in zijn werk gaat als ik dit wil. Kan ik bij de tandarts een afspraak maken om mij te laten informeren over de mogelijkheden of moet dit anders? Kan iemand die hier ervaring mee heeft mij hier iets over vertellen?

Alvast bedankt!!
Chaaanel
BerichtGeplaatst: 25-07-2011 18:45 Reageer met quote

mm..

bij mij ging het zo ;
ik vroeg bij de tandarts of ik een beugel moest, hij zei ik zou het wel doen, je krijgt er mooier resultaat van! (2tanden staan beetje naar achter aan de boven kant & onder een beetje scheef naar binnen)(onderkant zie je niet) maar goed.

hij zei; ik maak wel een afspraak bij de orthodontist voor je.
deed hij dus..

later had ik een afspraak bij de ortho.. en gingen ze eerst foto's maken.
later.. kwam ik terug, namen ze nog een afdruk van mijn gebit.
later.. kwam ik terug, en gingen we praten over de behandelingsplan. dat ik 2beugels moest (3000euro)(2000 word verzekerd) 1beugel voor myn kaak, omdat die niet was uitgegroeid. en als ik dat vroeger had gehad, had ik nu geen beugel gehoeven..
later.. kreeg ik myn eerste afspraak en werden er elastiekjes om mijn kiezen geplaatst voor, kaakbeugel.
dat ik een halfjaar lang moet.
later.. kreeg k kaakbeugel
maar twee maanden later zei hij; je krijgt bij de volgende afspraaak je slotjesbeugel.
en die afspraak was vandaag! en ik heb nu een slotjes beugel aan de bovenkant.1. ik kan moeilijk kauwen met de voortanden..
2. ik kwam met myn tand tegen een blokje aan en daar heb ik nu dus best last van.. als ik dat niet had, had ik nergens last van.

.....
en in september heb ik controle.
Chaaanel
BerichtGeplaatst: 25-07-2011 18:47 Reageer met quote

en mijn eerste orthodontist afspraak was rond november. en nu heb k me slotjes al.
Chaaanel
BerichtGeplaatst: 25-07-2011 18:50 Reageer met quote

en beter neem je een beugel voordat je veertig bent. liever nu nog als je jongg bent en plezier van hebt en feest, dan dat je veertig bent, en beetje op de bank thuis ligt, te niksen. En iedereen zult je ook nog raar aankijken van waarom nu pas een beugel? lang plezier zul je er niet van hebben.. als je als zn oldy bent'
Omi19
BerichtGeplaatst: 26-07-2011 9:23 Reageer met quote

Hoi Chaanel,

Dankje voor je reactie! Zo dat is snel gegaan! En hoelang moet je de beugel uiteindelijk dragen weet je dat al?

Ik ga een afspraak maken voor controle en dan maar gewoon aangeven dat ik graag een beugel wil!

Groetjes
kitty2323
BerichtGeplaatst: 04-08-2011 12:52 Reageer met quote

eigenlijk maken jullie elkaar een beetje bang iedereen heeft zijn eigen pijn hoor! tis niet zo dat als die gene afschuwlijke pijn heeft jij dat ook gaat krijgen misschien duurt het heel kort! en de pijn gaat heus wel weer weg hoor! iedereen heeft zijn eigen tandarts ik kreeg ook slotjes maar ik ahd er maar een dag of twee last van de pijn werd toen minder en minder! maak elkaar niet bang met oo het deed zo zeer en het doet zo pijn! tis neit gezegd dat je dan metteen ook zulk pijn krijgt hoor!
x-emma
BerichtGeplaatst: 18-08-2011 23:27 Reageer met quote

hallo,
ik heb ongeveer 1,5 jaar een slotjesbeugel gehad vanaf mn 13/14e. ik ben er nu al een tijdje vanaf, maar heb wel een nachtbeugel met precies de afdruk van m'n gebit. maar als ik die 2 nachten (of langer) niet in heb gehad, doet het ontzettend veel pijn om het weer in te doen, omdat m'n tanden alweer helemaal verschoven zijn. het is toch niet normaal dat m'n tanden weer zo snel terug "groeien"? iemand ervaring, of tips of zoiets ?

groetjes
qwertyasdfg
BerichtGeplaatst: 23-08-2011 18:47 Reageer met quote

hoi
ik heb nu een jaar een blokjes(slotjes)beugel en elke keer als ik terug kom va de ortho doet het verschrikkelijk pijn. ik kan niks eten alleen drinken. en dit om elke 6 weken!!! de ortho zegt dat het vaak maar 2 dagen pijn doet maar bij mij soms wel 2 weken. het is erg vervelend. gelukkig bestaat de uitvinding: pijnstillers!!!!!
NATHALIEE
BerichtGeplaatst: 02-10-2011 23:24 Reageer met quote

wat ben ik blij dat ik er nu al 2 jaar vanaf ben haha Smile
ik heb me beugel 4 jaar gehad! Nou geloof me, het komt je strot uit. Opeens na 2 jaar wouden ze kiezen weghalen, omdat ze er opeens opkwamen dat het niet zou passen.
En na 4 jaar jezelf zien zonder beugel is heerlijk! + geen maandelijkse tandartsbezoeken meer + je kan weer normaal lachen op foto's.

Iedereen met een beugel; succes ermee Wink voor je het weet voelen jullie je ook zoals ik me toen heb gevoeld wanneer me beugel eruit ging. En de mooiste lach, is met een mooi gebit!

1 advies voor eventuele koppige mensen zoals mij; het plaatje die je krijgt als je beugel eruit gaat.. Blijf hem gebruiken totdat je zeker weet (op tandartsadvies) dat het niet meer hoeft. Bij mij is het resultaat iets minder, omdat ik me er zelf niet aangehouden heb.. ('k ben nog wel gelukkig met me gebid hoor!)
Michiel6661
BerichtGeplaatst: 15-03-2012 22:45 Reageer met quote

Hoi ik ben michiel, 14 jaar en heb men beugel nu al ongeveer 4 weken. Alles ging goed tot er deze maandag een slotje los kwam. De ortho heeft dit dan herstelt maar heeft het niet zo graag als er een slotje los is. Nu vandaag weeral eentje los maar dan aan de andere kant net op dezelfde tand. Ik ben bang dat hij boos gaat zijn dus heb ik het zelf vast gemaakt met een tubbetje lijm. Hij staat nu weer vast maar wel wat losjes. Binnen een maand moet ik terug op controle en hij gaat het dan ook merken dat het los zit. Maar mn vraag is dit wel goed? En zullen er geen sporen achterblijven van de lijm?

En ik eet niks verkeerd, gewoon bij het kauwen van eten kwam ze los.
Lisaaa-x
BerichtGeplaatst: 09-05-2012 17:08 Reageer met quote

Hi allen,
Ik ben nu 15 jaar, en moet dus een beugel. Ik moet nog mijn eerste afspraak krijgen. Ik heb dus het probleem dat er bij 5 tanden bij mijn boventanden de grote mensen tand boven de melktand groeit, dus hoger in mijn tandvlees. Het is echt heel lelijk en mijn tandarts zei dat het kon worden opgelost met een beugel. Verder zijn mijn tanden helemaal niet zo scheef. Dus het enigste probleem is eigenlijk die boventanden. Nu heb ik wel eens gehoord dat je dan niet zo lang een beugel hoefde maar een paar maanden. Is dit waar? Is het waar dat als je van die tanden boven je tanden hebt je dan sneller van een beugel af bent?
Mvg, Lisa.
Tanne_
BerichtGeplaatst: 12-05-2012 14:16 Reageer met quote

Hoi iedereen
Ik ben 14 jaar en moet volgende maand een blokjesbeugel...
Ik kijk er echt naar uit, heb al een buitenbeugel en een activator gehad; activator heb ik nu nog maar mag er binnenkort uit Very Happy
Heb een paar vragen; Doet het veel pijn? Hoelang duurt het plaatsen? Na hoeveel dagen/weken/maanden zie je resultaat?

Alvast bedankt Wink
nyancat
BerichtGeplaatst: 12-05-2012 14:27 Reageer met quote

Hallo iedereen.
Ik krijg over 2 weken ook een blokjesbeugel.
Ik ben echt ZO,ZO blij dat ik een beugel krijg!
Ik word nu gepest, omdat ik zo lelijke tanden heb.
Ik schaam me er echt heel erg voor.
Ik durf niet eens meer te lachen.
Ik ben trouwens 12 jaar
Xx (meisje die heelllgraagg een beugel wil)
Tanne_
BerichtGeplaatst: 12-05-2012 14:29 Reageer met quote

nyancat, ik ken dat gevoel Wink
ik heb nu ook niet zo'n hele mooie tanden en wil ook supergraag een blokjesbeugel!
Welke kleuren ga je nemen voor je blokjesbeugel?

Groetjes Tanne Very Happy
ortho
BerichtGeplaatst: 02-09-2012 23:53 Reageer met quote

Tanne_ schreef:
Hoi iedereen
Ik ben 14 jaar en moet volgende maand een blokjesbeugel...
Ik kijk er echt naar uit, heb al een buitenbeugel en een activator gehad; activator heb ik nu nog maar mag er binnenkort uit Very Happy
Heb een paar vragen; Doet het veel pijn? Hoelang duurt het plaatsen? Na hoeveel dagen/weken/maanden zie je resultaat?

Alvast bedankt Wink


nog steeds goed resultaat?
Index > Tandheelkunde > Het centrale beugel-topic
Pagina 44 van 45  

Vorige  1, 2, 3 ... , 43, 44, 45  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring