Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Overige ziekten > neuspoliepen
Auteur Onderwerp: neuspoliepen
Bart1967
BerichtGeplaatst: 28-10-2010 22:40 Reageer met quote

Hallo Yet,

Voetschimmel (Trichophyton rubrum) geeft jeuk tussen je tenen en onder voetzolen,oksel, (zweetplekken) evt. met blaasjes, rode vlekken en of gele kalknagels. Een andere veel voorkomende schimmel is Candida.

Ik moet, 250mg Terbinafine 1x per dag slikken. (kuur van 3mnd.) Terbinafine is een breedspectrum anti-schimmel, met relatief weinig bijwerkingen.

Ben nu over de helft en voel me stukken beter. Ik ben veel minder verkouden en de poliepen krimpen langzaam. (eerste verbetering al na 3 dagen!)
Ik heb net bloed laten testen omdat Terbinafine (zeer zeldzaam) leverontsteking kan veroorzaken! Uitslag was goed en mag de kuur afmaken.

Ik heb destijds mijn huisarts dit laten lezen. Gaat over de verhouding tussen schimmels en neuspoliepen Onderzoek verricht door de universiteit van Singapore.

https://scholarbank.nus.edu.sg/handle/10635/14732

Mijn arts zij dat niet de schimmel zelf het allergeen is maar dat de afweerreactie van het lichaam dit produceert.

Beterschap!!! Bart


Hallo Bart,
VRaagje heb je dan ook die voetschimmel?? Wist je dat of is het een schimmel die je niet ziet?? Wat is de dosering van dat spul, hoeveel pillen per dag?
thnks
Y.
marque
BerichtGeplaatst: 28-03-2011 22:38 Reageer met quote

Ben onder de indruk van het verhaal van Javad. Ook Bart1967's berichtjes vind ik erg interessant. Hoe gaat het nu met de behandeling?

Op internet kun je veel lezen over symptoombestrijding. Nu lijkt er meer duidelijkheid te ontstaan over de oorzaken van neuspoliepen.

Binnenkort ga ik ook weer eens buurten bij de KNO-arts. Zoals ik eerder meldde, vind ik de operatieve behandeling en de prednisonkuur te ingrijpend voor iets dat zo snel weer terugkomt.
DV
BerichtGeplaatst: 25-08-2011 1:09 Reageer met quote

Iemand ervaring met laserbehandeling?
Ik was een paar keer in Nederland getest op allergien en daar kwam huisstofmijt allergie uit. Nu woon ik in Duitsland en hier stond de KNO arts erop dat ik weer een allergietest deed. Hier kwam huisstofmijt en schimmel uit! Herken Javad zijn verhaal dus. Na jarenlang fluticasonpropionaat met goed resultaat te hebben gebruikt, heb ik eergisteren een laserbehandeling gehad. Mijn neus zit nu wel goed verstopt. Ik adem sinds vorige nacht via de mond, droge strot dus. Geen centje last gehad van de ingreep onder narcose, geen tampons en geen spray of iets dergelijks gekregen. Ik ben benieuwd.
bebogard
BerichtGeplaatst: 31-08-2011 22:35 Reageer met quote

hou ons op de hoogte. ben wel benieuwd hoe je verdere ervaringen in dld zijn.
DV
BerichtGeplaatst: 01-09-2011 7:44 Reageer met quote

Neus zit erg verstopt. Na controle een neusspray meegekregen om de korstjes op te laten lossen. Ik heb geen pijn, ik slaap alleen slecht. Laat volgende week weer even weten hoe het gaat. Deze behandeling is in ieder geval niet vervelend geweest.
bebogard
BerichtGeplaatst: 01-10-2011 19:52 Reageer met quote

DV, hoe is het nu?
bebogard
BerichtGeplaatst: 13-10-2011 21:22 Reageer met quote

sinds een paar weken drink ik mijn koffie zonder suiker en melk. En zie het grote wonder geschiedt.

ik ruik en proef weer een heleboel. Nog niet de hele dag maar toch een flinke verbetering.
kraan
BerichtGeplaatst: 26-10-2011 9:31 Reageer met quote

Het valt me op dat artsen je nooit laten meekijken als ze een kijkje nemen in je neus en in de kaakholte. Men ziet zogenaamd ontsteking en poliepen en die moeten dan geopereerd worden. Ik denk dat een heleboel mensen opgelicht worden door de kno-artsen omdat er helemaal geen poliepen zijn en dat de dokters alleen maar een operatie voorstellen om hun zakken te vullen. Heeft iemand ervaring in het meekijken tijdens een bijholte endoscopie?
lady86
BerichtGeplaatst: 28-10-2011 9:21 Reageer met quote

hallo,

Toevallig ben ik voor 2 weken terug bij de KNO arts geweest, en heb ik meegekeken met een neus endoscopie.. Ik zag inderdaad neuspoliepen. Dus ik denk dat ze je niet zomaar doorsturen voor een operatie.

Groetjes!
kraan
BerichtGeplaatst: 28-10-2011 10:52 Reageer met quote

Dan ben ik benieuwd welk ziekenhuis dat is. Dan wil ik dat wel eens meemaken. Welk ziekenhuis ben je geweest?
lady86
BerichtGeplaatst: 31-10-2011 14:02 Reageer met quote

Hoi dat was in het UMCG. Was wel interessant haha.
noorke
BerichtGeplaatst: 17-02-2012 9:40 Reageer met quote

hallo,

ik ben woensdag bij mijn nko-arts geweest. Ik heb twee poliepen in mijn neus (l en r) en mijn sinusholtes zitten vol.
Hij raadt me een operatie aan: 2 nachten in het ziekenhuis, 2u durende operatie, na 3 dagen watten eruit en dan nog een week thuisblijven.
Heeft iemand hier ervaring mee en waar kan ik me aan verwachten (pijn, last...)?
Hoogeveen
BerichtGeplaatst: 18-02-2012 13:21 Reageer met quote

Hallo Noorke,

Ik ben afgelopen sepember geopereerd aan neuspoliepen. Zelf heb ik er weinig last van gehad, zelfs de paracetamol die voorgeschreven staan (6 per dag) heb ik niet gehad, dit was in het UMCG, ik ben op maandag geopereerd en donderdag mocht ik weer naar huis (was ook van te voren aangegeven) Februari 2010 heb ik óók een operatie aan neuspoliepen gehad, deze is minder goed bevallen, dit was in het Martini ziekenhuis in Groningen, hier moest ik 1 nacht blijven, ben 1 keer voor na controle geweest en hoefde niet weer te komen. Aangezien dit niet goed bevallen is, heb ik het jaar erop voor het UMCG gekozen. Beide operaties waren overigens onder volledige narcose.
Voor mezelf spoel ik nog steeds iedere dag. In snuif zoutwater op, zo houd ik mijn holtes scho(o)n(er).
In de zomer gaan we (al 5 jaar) naar Oostenrijk op vakantie, dat bevalt erg goed, de lucht is daar anders, en daar reageer ik goed op.,

Groet,

Hoogeveen
marque
BerichtGeplaatst: 01-05-2012 14:13 Reageer met quote

Even een update. Medisch onderzoek naar neuspoliepen concentreert zich de laatste jaren vooral op de (verhoogde) aanwezigheid van Interleukine-5 in de poliepen (zie ook mijn eerdere posts en dit persbericht van UMC Gent).

Naar ik begrijp is intraveneuze behandeling van neuspoliepen, ofwel: "anti-IL-5 treatment", volop in ontwikkeling en tonen ook recente onderzoeken gunstige resultaten aan: het is veilig en doeltreffend. Ziekenhuizen bieden deze mogelijkheid echter nog niet aan, maar ik adviseer ieder die neuspoliepen heeft en de verschillende behandelopties bestudeert deze onderzoeken in de gaten te houden. Zelf heb ik besloten af te zien van een operatie en deze nieuwe vorm van behandelen af te wachten.
Joe0900
BerichtGeplaatst: 11-10-2012 22:34 Reageer met quote

Beste mensen,

Ik zie dat het alweer even geleden is dat iemand voor het laatst informatie betreffende dit onderwerp op het forum heeft gezet. Daar wil ik graag verandering in brengen.

Ik heb sinds het einde van mijn 17e jaar neuspoliepen, binnenkort wordt ik 21 dus we zijn ondertussen al weer 3 jaar verder. Het verhaal zal wel bekend in de oren klinken voor velen; in eerste instantie ging ik er vanuit dat het een hardnekkige verkoudheid was. Pas na 4 tot 6 maand werd er geconstateerd dat ik last had van neuspoliepen. Die waren ondertussen al in een zodanig ver stadium dat ze met het blote oog zichtbaar waren onder een zwakke gloeilamp bij wijze van spreken.

Neuspoliepen is vaker voorgekomen in de familie. Ik verwacht dan ook dat de oorzaak bij mij genetisch bepaald is.

Ondertussen heb ik al een stuk of 15 prednison stootkuren achter de rug, waaronder een aantal zware (60mg per dag 7 dagen lang). Het resultaat van deze kuren bleef altijd een verrassing. De ene keer heb ik dankzij een prednison kuur twee week vrijuit kunnen ademen. In de meeste gevallen kwamen de neuspoliepen echter in rap tempo terug nadat de kuur was afgelopen. 2-3 dagen na een stootkuur prednison had ik dan weer last van ademnood doordat de luchtwegen in de neus volledig dichtzaten door neuspoliepen. Daarnaast ben ik geöpereerd onder lokale verdoving, deze behandeling was uiterst onplezierig en volledige vrijheid in de luchtwegen heb ik er nooit aan overgehouden. 4 week later waren de luchtwegen weer dichtgegroeid. In december 2011 heb ik besloten de operatie onder volledige narcose te ondergaan, waarbij ze zelfs in de voorhoofdholte neuspoliepen hebben verwijderd. Ik heb toen 6 maand zorgeloos en vrijuit kunnen ademen voordat de poliepen langzaam maar zeker terugkwamen. Ik heb het hele traject afgelopen. Duidelijk mag dus wezen dat ik een van de zwaardere (al dan niet zwaarste) vorm van neuspoliepen heb.

Ondertussen zit ik weer te overwegen een nieuwe afspraak te maken voor een operatie onder volledige narcose. Deze was mij de vorige keer goed bevallen. Het enige vervelende was dat ik 1 nacht met 3 anderen in een herstelkamer moest verblijven, waaronder een oud vrouwtje die vaker maaginhoud uitspuugde dan wat ze binnenkreeg (ze was overigens niet behandeld aan neuspoliepen dus wees gerust).

Wat ik graag met jullie wil delen zijn mijn eigen bevindingen. Ik heb namelijk niet stilgezeten de afgelopen 2 jaar en ben zelf ook op onderzoek uitgeweest. Hoewel uit het extreem lange verhaal wat ik ondertussen getypt heb is af te leiden dat ook ik (nog) geen permanente kuur heb kunnen vinden, heb ik manieren gevonden om het groeiproces van neuspoliepen aanzienlijk af te remmen. Houdt er rekening mee dat dit per persoon kan verschillen.

Het betreft de volgende bevindingen:
- Op openbare locaties als schoolgebouwen, kantoren en bussen nemen de klachten aanzienlijk toe, dit heeft waarschijnlijk te maken met de luchtkwaliteit. Vaak is er 'climate control' aanwezig op deze locaties. Bekend is dat climate control wel vaker klachten veroorzaakt bij mensen
- In de afgelopen 3 jaar ben ik tijdens elke zomer op vakantie geweest naar zuidelijke landen zoals Italië en Spanje. Op de eerste dag van aankomst is direct merkbaar dat ademen me makkelijker afgaat. Dit heeft waarschijnlijk te maken met combinatie van warm EN droog weer. In Nederland kan het ook warm worden, dit gaat echter meestal gepaard met een hoog luchtvochtigheidsniveau, wat uit eigen ervaring nadelig uitpakt voor de neus. In mijn geval zorgt vochtig, koud weer er dus voor dat de klachten toenemen
- Ik heb anti-allergeen beddengoed aangeschaft om mij te beschermen tegen huisstofmijt. het anti-allergeen beddengoed heeft helaas geen positief-merkbaar effect gehad op de neus
- Bij een verkoudheid nemen de klachten enorm toe. Hoewel mijn KNO-arts beweert dat een verkoudheid geen invloed kan hebben op de groei van neuspoliepen durf ik dit met alle zekerheid tegen te spreken. Na een verkoudheid van 5 dagen kunnen de poliepen bij mij met millimeters zijn toegenomen. Probeer dus ten aller tijden te voorkomen een verkoudheid op te lopen
- Wanneer de klachten in korte tijd merkbaar toenemen spoel ik de neusholtes met steriel zout water. Dit doe ik in een waterspuitje (verkrijgbaar bij huisarts). Vervolgens ga ik met mijn hoofd op de kop op de rand van het bed liggen en spuit ik het in beide holtes. Dit laat ik enkele minuten op de kop 'intrekken' voordat ik het uitspoel. Steriel zoutwater maak je door water minstens 10 minuten te koken en keukenzout toe te voegen. LET OP: het is van belang dat je het water eerst steriel maakt! Warm/lauw water rechtstreeks uit de kraan veroorzaakt bij mij een toename van de klachten. Soms voeg ik een flacon 'Flixonase Nasule Druppels' toe aan een half glas steriel zout water. Ik denk echter niet dat het toevoegen van druppels / neusspray wordt toegejuicht door artsen
- Mijn belangrijkste bevinding tot nu toe is tevens de bevinding die het meeste doorzettingsvermogen vereist. Toen ik de afgelopen zomervakantie ná terugkomst van Spanje merkte dat de neuspoliepen weer terugkwamen ben ik op engelstalige forums gaan kijken naar maatregelen. Iemand gaf aan dat hij zijn klachten aanzienlijk wist terug te dringen door te stoppen met het eten en drinken van voeding waar veel suikers in zit. Ik ben van oorsprong een echte zoetekauwer, na wat afwegen bleek dat ik op ongeveer 200gr suiker per dag zat, afkomstig uit chocola-broodbeleg, sinasappelsap en dergelijke. Ik ben toen per direct gestopt met het consumeren van suikerrijke voeding. Dit vergt echter veel doorzettingsvermogen omdat in de meeste niet-zoute producten veel suiker zit. Ondanks het feit dat ik nu weer ontzettend veel hinder ondervindt in mijn dagelijks functioneren dankzij de terugkomst van poliepen (waarschijnlijk dankzij een verkoudheid, stage in een gebouw met climate control en koud weer) heb ik wekenlang dag na dag verbetering gezien in de neus zonder de hulp van prednisonkuren. Wel gebruik ik 2maal per dag 'Avamys neusspray', stop hier ook niet mee, ook al zie je een vermindering in klachten!

Ik ga er vanuit dat de terugkomst van mijn neuspoliepen een ongelukkige samenkomst is van meerdere factoren op hetzelfde moment. Wel ben ik ervan overtuigd dat ik met behulp van de bovengenoemde maatregelen het proces aanzienlijk kan afremmen, dat terwijl ik over het algemeen vrij sceptisch van aard ben.

Ten slotte wil ik toevoegen dat deze maatregelen waarschijnlijk veel effectiever zijn wanneer de neuspoliepen pas weer net bezig zijn met hun comeback. Dus ná een prednisonkuur of operatie.

Ik hoop dat ik jullie hiermee een eind op weg heb geholpen. Ik zal om de zoveel tijd dit forum bezoeken om eventuele vragen te beantwoorden of om zaken nader toe te lichten.

Succes en beterschap

Toevoeging:
Ik ben getest op allergieën. Ik ben echter nergens allergisch voor. Voor zover mijn kennis reikt worden neuspoliepen veroorzaakt door een 'hyperreactie' ofwel overreactie van het immuunsysteem. Een hyperreactie is iets anders dan een allergische reactie. De oorzaak van een hyperreactie is niet te achterhalen, althans, dat is mij verteld.
Merel_90210
BerichtGeplaatst: 18-10-2012 9:34 Reageer met quote

Ik heb van kinds af aan last van neus- en oorpoliepen. Voor mijn 17e ben ik er meer dan tien keer aan geopereerd. Van mijn 19e tot mijn 28e leken ze zichtbaar verdwenen te zijn.

Ik heb altijd sterk het gevoel gehad dat poliepen nogal onderschat worden. Oke ze zijn goedaardig in de zin dat je er niet dood aan gaat, maar mijn weerstand is altijd laag geweest en ik was altijd al vaak ziek. Nog steeds ben ik vaker ziek dan een normaal iemand en mijn werkgever wordt dan nogal boos. Medisch gezien heb ik geen poot om op te staan. De KNO arts zegt dat ik maar een levenstijl moet ontwikkelen van doorbikkelen (alsof ik niet weet wat dat is). Mad

Ik heb ook het gevoel dat als ik een natuurlijke verkoudheid heb dat die dan kwadratisch erger wordt met poliepen erbij. Ik kan dan soms wekenlang bijna niet meer praten. Ik heb dan ook niet veel zin om lange verhalen op te hangen en ik ben in mijn dagelijkse sociale communicatie dan kortaf en verklaar mezelf niet nader. Dat is iets wat ik absoluut niet doe als ik er minder last van heb, dan ben ik juist heel communicatief.

Eigenlijk heb ik ook wel sterk de indruk dat de mate waarin ik last van poliepen heb ook te maken heeft met stress.

Ik heb het internet afgespeurd en het onderzoek van UMC Gent gevonden. Het zou leuk zijn als dat gaat werken zeg.

Ik heb ook gevonden dat waterkers een van de weinige kruidjes is dat heel specifiek wordt genoemd bij de behandeling van neuspoliepen. Ik heb het 2 weken terug binnenkamers gezaaid. Het is nog afwachten wat dat gaat doen. Al die andere medicijnen hebben me nooit veel goeds gedaan. Zelfs een zoutoplossing doet niet veel bij me.
Joe0900
BerichtGeplaatst: 02-11-2012 22:10 Reageer met quote

Heel herkenbaar allemaal. Stress gaat op je zwakke punten zitten zeggen ze. Heb je er op werk en andere openbare locaties ook meer last van dan thuis?

Ik heb gehoord dat de kosten/resultaat verhouding van het onderzoek in Gent niet gunstig was. Dat betekend niet dat het onderzoek zijn nut niet bewezen heeft. Ik hoop binnenkort weer nieuws te horen over dat ze weer een stap dichterbij zijn. Helaas verwacht ik niet dat er iets baanbrekends op de markt komt binnen 5 jaar. Het hele proces van medisch onderzoek naar een eindproduct voor op de markt duurt ontzettend lang. Ik raadt jullie aan om ook zelf tot in zekere mate op onderzoek te gaan.

Interessant punt is dat je aangeeft dat je weerstand veel lager ligt sinds je last hebt van poliepen. Ik heb het tegenovergestelde; als ik verkouden wordt is dat als een klap van de moker op mijn gezondheid, maar het overkomt mij aanzienlijk minder tegenwoordig. Griep heb ik al 2,5 jaar niet meer gehad. Ik kom verder niet in aanmerking voor een griepprik o.i.d.

Wel merk ik dat mijn concentratievermogen erop achteruit gaat en op de locaties waar ik er extra last van heb kan de kortademigheid tot lichte misselijkheid leiden. Qua conditie ben ik er echter niet op achteruit gegaan. Ik ben sinds bekend is dat ik poliepen heb alleen maar meer gaan sporten (gewichtheffen, hardlopen, mountainbiken). Tijdens het sporten verbreden je luchtwegen zodat je lichaam meer zuurstof kan inademen. Misschien iets om uit te proberen; probeer eens iets wat voor jouw doen redelijk zwaar is te liften zoals je ook bij gewichthalters zou doen. Iets zwaars 15keer liften zorgt er in mijn geval voor dat ik 1-2minuten veel minder moeite heb met ademhalen.

Ben je al meer te weten gekomen over het effect van waterkers Merel?
StevenE
BerichtGeplaatst: 17-12-2012 23:05 Reageer met quote

Ik heb bijna een jaar last gehad van een chronisch dichtzittende neus, "post nasal drip", volzittende longen welke ik 's avonds leeg moest hoesten alvorens ik naar bed ging om een enigszins normale nachtrust te bewerkstelligen.

De symptomen werden echter steeds erger waarna ik naar de dokter ben gegaan welke me een aantal middeltjes voor schreef waaronder Nasonex. Dit hielp wel om de symptomen te onderdrukken maar bood geen structurele oplossing, het blijft immers symptoombestrijding.

Een afspraak met de KNO-arts stond op het programma om te gaan kijken of ik neuspoliepen had echter viel mij voordat ik hier langs zou gaan in dat ik vorig jaar mijn verstandskiezen moest laten trekken. Dit heb ik toen niet gedaan omdat ik toen geen pijn had en er geen negatieve gevolgen aan ondervond.

Enig speurwerk op internet leerde mij echter dat "rotte" verstandskiezen wel degelijk aan neusproblemen kunnen bijdragen. Ik heb dit aan mijn dokter voorgelegd welke mij adviseerde ze zo snel mogelijk te laten trekken. Dit heb ik inmiddels gedaan ongeveer een week geleden en kan zeggen dat mijn problemen zo goed als verdwenen zijn. Het gaat met de dag beter en ik word wakker zonder verstopte neus, ik slaap beter en voel me fitter, daarnaast merk ik dat ik veel minder geïrriteerd ben. Komende woensdag moet men aan de andere kant aan de bovenkant een verstandskies verwijderen welke een groot gat heeft. Wellicht ben ik dan helemaal verlost van alle problemen.

Nadat ik met meerdere mensen hierover gesproken heb blijkt dit probleem vaker voor te komen. Zo bleek een college iemand te kennen welke al drie keer geopereerd was wegens moeilijk kunnen ademen via de neus. Uiteindelijk bleek een stuk verstandskies te zijn blijven zitten in het tandvlees welke effect had op de neus. Dit is toen verwijderd en men is toen ook verlost van alle problemen.

Ik had dus zelf absoluut geen last van mijn verstandskiezen, geen pijn, enkel zeer sporadisch een ongemakkelijk gevoel aan de linker bovenkant.

Ik deel dit verhaal omdat ik graag mensen die wellicht door het zelfde probleem (verstandskiezen) kampen met dezelfde symptomen. Mijn leven werd echt kapot gemaakt door de vervelende symptomen en het slechte slapen.
wivo
BerichtGeplaatst: 09-01-2013 0:24 Reageer met quote

Ik heb al ruim 25 jaar last van neuspoliepen. Bij mij gaat dit gepaard met astmatische bronchitis en diverse allergien, o.a. huisstof, dieren, en ook aspirine. Ik heb ook last van, zoals zo vaak genoemd in dit forum, voetschimmel en nagelschimmel.

Ik heb in de afgelopen jaren al 8 á 9 keer mijn neuspoliepen laten verwijderen, 2 x poliklinisch en de rest onder volledige narcose. De laatste keer was 4 jaar geleden.

Vlak voor deze ingreep was ik op zoek gegaan naar mogelijkheden om mijn astmatische bronchitis onder controle te krijgen zónder of in ieder geval met minder medicijnen. De groei van neuspoliepen zou volgens de KNO-arts sterk verband houden met de astmatische bronchitis.

Ik kwam terecht bij een ademhalingsmethode uit Rusland, de Buteyko methode. In Nederland wordt door diverse instellingen deze methode geleerd. Ik heb de cursus gevolgd bij een directe leerling van Dr. Buteyko.

Hier leerde ik dat door een goede ademhalingstechniek óók de neuspoliepen minder hard groeiden en op termijn wegbleven. Dit als nevenwerking op een sterk vermindert medicijngebruik voor mijn astmatische bronchitis.

Als je vragen hebt, mijn mailadres staat in mijn profiel en is openbaar.
EileenB
BerichtGeplaatst: 28-02-2013 20:19 Reageer met quote

Beste allemaal,

Ikzelf heb ook al meerdere jaren last van neuspoliepen.
Ik ben 24 en inmiddels al 3 keer geopereerd en nog steeds keerde ze terug.
ik heb alles geprobeerd, van de prednison tot een homeopaat.
Ook had ik al jaren last van mijn darmen, maag en mijn slijmvliezen ontstoken continue.
Sinds 3 weken ben ik gestopt met de Diane pil ivm de verhalen van de tv (er zijn al meerdere mensen aan overleden). Nu heb ik sinds de 3e dag dat ik gestopt ben met deze pil nergens meer last van.
Ik kan gewoon weer ademhalen door mijn neus en geen maag- en darmklachten meer.
Er gaat een wereld voor mij open!

Wie weet zijn er ook andere dames die aan de diane pil zitten. Het is het proberen waard!
In de pil zitten de hormonen oestrogeen en progesteron, misschien kan er een teveel hieraan zijn?

Inmiddels zijn de huisarts en KNO arts ook ingelicht en ze gingen hier zeker iets mee doen.

Sterkte en succes allemaal en ik hoop dat iemand hier iets aan heeft!

Groetjes Eileen
Index > Overige ziekten > neuspoliepen
Pagina 10 van 11  

Vorige  1, 2, 3 ... , 9, 10, 11  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring