Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > slow transit obstipatie
Auteur Onderwerp: slow transit obstipatie
Jojanne
BerichtGeplaatst: 21-08-2010 0:41 Reageer met quote

Hallo allemaal
Zijn er onder net als ik die slow transit obstipatie hebben? Slow transit is een zeer ernstige vorm van obstipatie ondanks het gebruik van 8 zakjes movicolon en 4 x 50 ml X- preap lukt het me nog maar om 1x per 14 dagen ontlasting te krijgen en dit na de nodige klysma's en zetpillen. Deze is dan zo hard als steen en het doet gigantisch veel pijn om hem eruit te krijgen. Kent iemand van jullie dit? graag zou ik horen of jullie tips hebben?
kersje25
BerichtGeplaatst: 24-08-2010 22:31 Reageer met quote

hallo!

ik heb zelf ook last van obstipatie, eerst werd het ook slow transit obstipatie genoemd. Alleen nu denken ze toch aan een afwijking aan de darm, aangezien dat uit onderzoeken is gekomen. Ook al komt dat niet vaak voor dat dat op oudere leeftijd gediagnosticeerd wordt.
Ik gebruik ook nogal wat laxantia, met niet het gewenste resultaat en uiteindelijk word ik dan in het ziekenhuis weer leeggehaald. Ik hoop ook op tips of andere dingen qua medicatie/behandelingen.
Jojanne
BerichtGeplaatst: 25-08-2010 9:21 Reageer met quote

Hallo kersje
bedankt voor je reactie. Ik ben nu onder behandeling in een ander zkhuis wegens verhuizing en ook deze arts twijfelt aan de diagnose slow transit. Nadat ik vorige week in het zkhuis ben beland met een volledige verstopping heeft hij na het leeghalen een scopie gemaakt. Ik ben toen ook gestart met ubretid 10 mg dit is een middel gegeven bij spierziekte en kan ook gegeven worden bij zeer ernstige obstipatie. Nu heb ik mijn hoop hierop gevestigd, ik ben afgelopen vrijdag gestart en mag nog geen resultaat verwachten maar ik hoop echt dat het enige verbetering gaat geven
spyj
BerichtGeplaatst: 25-08-2010 22:02 Reageer met quote

hoi,
zo herkenbaar jullie verhaal,alleen een vraag hoe oud zijn jullie ?
Mijn dochter heeft vorige week in zkh gelegen,met claenprep,sonde ,elke dag klysma en 10 zakjes movicolon per dag,maar ze is pas 15,ben zo bang omdat er zo vroeg met die laxantia moet beginnen,er dadelijk helemaal afhankelijk van is.
Dus lees heel erg mee. Crying or Very sad
Jojanne
BerichtGeplaatst: 25-08-2010 23:44 Reageer met quote

Hallo spyj
Ik ben nu 41 maar toen ik 15 was had ik al veel zkhuis opnames achter de rug waarin ze me met cleanpreap sondes klysma's en andere laxeermiddelen moesten leeg te maken. Mijn eerste zkhuisopname was er al toen ik 6 dagen oud was. Mijn hele leven slik ik al bergen laxeermiddelen zonder resultaat. Was dit voor uw dochter de eerste keer of tobt ze al langer met dit probleem?
kersje25
BerichtGeplaatst: 25-08-2010 23:48 Reageer met quote

hallo!

Ik loop tegen de 20 en heb ook al vele ziekenhuisopnames achter de rug vanwege obstipatie. Dit vanaf jongs af aan. Inderdaad met Klean Prep, sondes, spoelingen, van alles.
Jojanne, hoe bevalt de ubretid? Niet dat er nu al heel veel van te merken zal zijn, maartoch, ik ben benieuwd:)
Jojanne
BerichtGeplaatst: 26-08-2010 10:06 Reageer met quote

Hallo Kersje
Ik kan er nog niks van zeggen, ik heb dus vorige week een zkhuis opname achter de rug en een scopie nu twijfelen ze aan de diagnose slow transit die door het vorige zkhuis gesteld is. Ze zagen dat ik een erg wijde darm heb nu is het de vraag of dit komt door de jaren obstipatie waardoor er vaak weken achter elkaar niks uitkomt of dat het aangeboren is. Sinds gisteren doe ik nu voorlopig 1 keer per dag mijn darm spoelen en zo gaan ze kijken of de darm wat wil krimpen. Met als doel dat als de darm gekrompen is ik aandrang tot ontlasting ga krijgen want dat heb ik nooit of pas als ik al zo boordevol zit dat ik toch naar het zkhuis moet. Volgende week moet ik weer terug en dan hoopt de arts dat er ook eventueel iets van de werking van de ubretid te constateren is
spyj
BerichtGeplaatst: 26-08-2010 15:58 Reageer met quote

Hoi jojanne,
Op de eerste plaats,ik ben ook gewoon jij,hoeft geen U tegen me te zeggen hooi,ben net 1 jaartje ouder.
Dan mijn dochter,ze is vanaf baby af al altijd erg moeilijk naar toilet kunnen gaan,en heb haar met 5 weken leeftijd,gekookt pruimenwater in flesje bij melk moeten doen,ze heeft al diverse poedertjes gehad tijdens het opgroeien om de boel op gang te houden,en zelf hield ik natuurlijk met eten er rekening ermee,ze heeft een autismestoornis,en vind poep dus heel vies,en heeft paar jaar geleden op het randje van anorexia gezeten,dat is "nu onder controle",maar blijft een gevoelig punt,als je dus tegen haar wat zegt,slaat ze gauw door,het was dus nu 4 weken dat ze niet naar de toilet ging,tja en dan is ze dus ook puber,niks aan pa en ma zeggen.
Ben wel benieuwd hoe dit nu weer gaat aflopen.
Jojanne
BerichtGeplaatst: 27-08-2010 0:11 Reageer met quote

Hallo spyj
Ik zal mijn best doen om jij te zeggen het is de macht der gewoonte denk ik. Wat betreft je dochter dat is dus ook al een probleem wat al langer speelt en wat waarschijnlijk dan ook erger word. Daar bovenop nog de autismestoornis en de sluimerend aanwezige anorexia maakt het allemaal niet gemakkelijk niet voor haar en zeker niet voor jullie. Ja en na vier weken geen ontlasting kun je het wel vergeten om het nog zonder hulp te kunnen. Mag ik vragen wat krijgt ze nu nog voor laxeermiddelen?
spyj
BerichtGeplaatst: 27-08-2010 11:42 Reageer met quote

Hoi jojanne,
Mijn dochter krijgt nu s'morgens 3 zakjes movicolon,een vezelrijke musli,lauw water op nuchtere maag,s'middags 1 bruinbrood met vlees,ze moet 2 muslirepen,2 flesjes (500ml )met laxosiroop,daarbij iets fruit,sávonds gewoon warm eten,2 zakjes movicolon,en daarbij 2-3 liter drinken,verder een compleet verbod bananen,druiven,eieren,chocolade,en alle snoep.
Alles op advies kinderarts.
Gisteren nog met Ka gebeld omdat ze nog af en toe flink buikpijn heeft,kon komen omdat de darmen waarschijnlijk wat wondjes hebben ,moeten het toch even tot na weekend bekijken.
Jojanne
BerichtGeplaatst: 27-08-2010 12:43 Reageer met quote

Hallo Spyj
Dat is ook behoorlijk wat die flesjes laxosiroop is dat iets van de apotheek of koop je dat zo ergens? En met dit alles wil het nog niet lukken? Ik krijg op het moment 4x per dag 2 zakjes movicolon en 4 x 50 ml x preap en 1x per dag 10 mg ubretid, deze ubretid is pas vorige week opgestart. Op het moment moet ik iedere dag mijn darm met 1 liter klysmavloeistof spoelen. Inderdaad zullen er wel wondjes zitten. Ik heb vorige week ook weer een zkhuis opname achter de rug en heb nog veel pijn en bloedverlies kan nog bijna niet zitten en nu met de spoeling als alles er weer uitloopt dan zit ik bijna aan het plafond van de pijn. Ik wens jullie veel sterkte en hopenlijk voor je dochter word de pijn in het weekend wat minder
spyj
BerichtGeplaatst: 27-08-2010 13:11 Reageer met quote

hoi jojanne,
die flesjes laxosiroop,is die R. siroop voor kleine kids,daar moet ik dan 75ml van in flesje en de rest water.
ik weet niet of ik de hele naam mag zeggen,en het is inderdaad op advies KA,krijg ze vergoed via apotheek.

R. siroop heb je in verschillende varianten ook bij drogist. Wink
Dank je voor je sterktewensen,hoop inderdaad na weekend wat beter gaat.
Jij ook sterkte en fijn weekend.
spyj
BerichtGeplaatst: 15-09-2010 9:41 Reageer met quote

* jojanne en Kersje *

we zijn gisteren met dochter naar zkh geweest,ze zit alweer bijna helemaal vol.
Ze is nu overgezet van movicolon 2 x 3 zakjes,
naar 2x daags 2 en daarnaast 3x 20 ml sirupus lactolosi erbij,en dieetregels volhouden.
Als er binnen 1 week geen resultaat is moet ze weer opnieuw aan clean-prep.
Mijn vraag aan jullie is ,is dit niet vlug na elkaar,hebben jullie daar ervaring mee.

Hoe is het met jullie nu ?

Groetjes Spyj
Jojanne
BerichtGeplaatst: 15-09-2010 11:26 Reageer met quote

Hallo Spyj
Om maar meteen je vraag te beantwoorden dit is helemaal niet vlug na elkaar in tegendeel vind ik dat ze lang wachten een hele week en dit terwijl ze al bijna helemaal vol zit. Als ik in het zkhuis kom starte ze diirect met drie dagen 8 zakjes movicolon mocht dit niet helpen werd ik direct opgenomen en gingen ze met klysma's en laxeersonde aan de gang. Met mij gaat het redelijk goed ik spoel nog steeds dit in combinatie met de laxeermiddelen en de ubretid en de mdl arts heeft idee dat dit aanslaat. Gisteren ben ik gedotterd en waarschijnlijk word volgende week de spoeling gestopt en dan gaan we kijken hoe het verloopt.
Veel sterkte en mochten er nog vragen zijn dan hoor ik ze graag groetjes Jojanne
kersje25
BerichtGeplaatst: 15-09-2010 11:26 Reageer met quote

Ik hoop voor jullie dat er nu wel resultaat gaat komen! Steeds aan de Klean Prep is ook niks.
Of het vlug na elkaar is, tsja, als het nodig is...
Zelf ben ik de laatste tijd om de 2 á 3 weken opgenomen door de kinderarts voor spoelen.
Met mezelf gaat het dus nog niet zo super, er vindt nog onderzoek plaats en over 2 weken is er hopelijk meer duidelijkheid over de vervolgbehandeling. En tot die tijd dus gewoon door met alle zakjes en zelf spoelen etc.
kersje25
BerichtGeplaatst: 15-09-2010 11:30 Reageer met quote

Ik vind trouwens ook dat ze wel lang wachten, die week. Bij mij gaat het ook sneller, als ik vol zit dan zit ik vol en dan wordt het ook opname.
spyj
BerichtGeplaatst: 15-09-2010 11:41 Reageer met quote

ik ben gistermiddag om 16 uur dus met haar daar geweest,en ik moet maandagmorgen gelijk bellen.
Zoals ik al zei,ze heeft autisme,en vorige keer is de verwerking niet echt goed gegaan,vandaar dat ze even willen bekijken,hoe dit gaat,mochten er problemen ondertussen zijn ,kan ik ten alle tijden meteen naar kinderafdeling gaan en weten ze overal van af en starten we meteen behandeling,hier zijn we helaas kind aan huis(ook met zoon-we kennen al het personeel met voor en achternaam),maar omdat ze vorige keer zo dramtisch heeft gereageerd,is voor deze maatregel gekozen.

WEL HEEEEEEL ERG bedankt voor jullie supersnelle reactie, xxx Very Happy

groetjes en hopelijk komt het voor jullie ook allemaal goed.
spyj
BerichtGeplaatst: 15-09-2010 11:44 Reageer met quote

@ jojanne,

nou dan heb je het ook niet echt makkelijk,hopelijk gaat het stoppen met spoeling een beetje soepel.
Zal voor je duimen Wink
spyj
BerichtGeplaatst: 15-09-2010 11:46 Reageer met quote

@kersje 25,

Jezus,dan ligt toch ook je hele sociale leven overhoop,om de 2/3 weken opname in zkh,hopelijk komen nu betere tijden als ze weten wat de oorzaak is.
sterkte ermee Wink
Jojanne
BerichtGeplaatst: 15-09-2010 12:39 Reageer met quote

Hallo Spyj
Het is inderdaad dat je sociale leven overhoop ligt maar dat vind ik ook zonder opnames, het is iets dat je 24 uur per dag achtervolgd of je hebt steeds pijn of je zit zo vol dat je niks liever doet dan maar ergens liggen je propt je vol met laxeermiddelen en dan maar thuis afwachten tot er iets komt wat vaak nog zonder resultaat is. En ik vind eigenlijk het onbegrip van de omgeving het moeilijkste vaak word er maar luchtig overgedaan zo van je kan niet naar toilet nou dan drink je wat meer en eet je wat vezels en alles komt goed. Nou mooi niet dus zelfs met liters laxeer komt het nog niet goed.
Ik hoop voor jullie dat er vlug wat los gaat komen zodat ze de zkhuis opname bespaart blijft want dit is inderdaad geen prettige ervaring
Index > Interne ziekten & Infectieziekten > slow transit obstipatie
Pagina 1 van 2  

1, 2  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring