Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Een gezonde levensstijl > Ik ben een wrak, en heb geen honger!
Auteur Onderwerp: Ik ben een wrak, en heb geen honger!
Roel B
BerichtGeplaatst: 06-08-2010 18:36 Reageer met quote

Hey allemaal,

Ik wil graag wat advies over deze rare situatie de laatste tijd. Ik heb geen honger.
Ik ben een 21 jarige jongen, klein, slechts 167cm en weeg slechts 51 kilo. Een paar weken terug woog ik 53-54, nét gezond gewicht voor mijn lengte. Maar volgens mijn BMI is 51 ondergewicht, en ik ben vrij snel afgevallen. Dit komt omdat ik plots geen honger meer heb. Vaak, als ik aanschuif voor het avondeten en ik heb honger, heb ik na een stuk vlees als geen honger meer.
Gisteren was helemaal absurd: (ik ben er zelf heel bewust van, mijn lichaam doet gewoon raar) Ik had sinds 12 uur niets meer gegeten en die avond rond 7 uur, kreeg ik met moeite een kwart pizza weg!
Hoe komt dat toch?!

Nou kan ik wel een paar redenen bedenken: allereerst ben ik student en leef ik (vooral nu in de vakantie) volgens een belachelijk tijdschema. Dat geef ik eerlijk toe, maar dat ben ik ook wel gewent. Ik ben al jaren een echt nachtmens, heb ik van mijn vader.
Nou moet ik ook zeggen dat ik de laatste weken mentaal echt een wrak ben. Dit vanwege de liefde Embarassed, don't get me started, maar het heeft me behoorlijk van de kaart gebracht.

Ik weet niet of een van deze dingen, of een combinatie van, de oorzaak is van mijn verdwenen eetlust. Maar ik merk wel dat ik zienderogen achteruit ga, en ik wil dit graag omkeren! Maar hoe?!
210493004
BerichtGeplaatst: 29-09-2010 3:24 Reageer met quote

Zoals je kan zien, ben ik ook een nachtmens, student, en morgen gewoon school, maar kan gewoon niet slapen. Ik heb niet hetzelfde probleem als jij, maar ik kan me ook niet echt voorstellen dat dit normaal is. Sowieso dat vele afvallen, maar ook geen honger meer hebben. Ik denk dat je dit echt met de arts moet bespreken, is niets om voor te schamen Wink

groetjes;)
AnmB
BerichtGeplaatst: 29-09-2010 16:01 Reageer met quote

Toevallig had mijn vriend de afgelopen zomer (ongeveer) de zelfde klachten! hij is ermee naar een huisarts gegaan en die zei dat hij een maagwand infectie had, hij heeft er niks voor gekregen (pillen etc.) maar mocht geen bier en/of koffie meer drinken de komende tijd, hij doet dit nu al een maand en het gaat steeds beter! de honger en energie komen terug!
ik weet niet of dit hetzelfde is, maar wie weet! zou toch voor de zekerheid misschien maar even naar een huisarts gaan als ik jou was!
Succes!
Mr.E
BerichtGeplaatst: 02-11-2011 13:11 Reageer met quote

k heb t zelfde .. probleem in de liefde .. me eetlust is weg ..
k heb wel honger :S ... pff Sad
Keesvi
BerichtGeplaatst: 03-11-2011 7:09 Reageer met quote

Verstandig dat je op zoek bent naar een betere leefwijze. Je gezondheid was al een kaartenhuis maar door die verliefdheid is dat wankele evenwicht behoorlijk verstoord. Het is de hoogste tijd om voor een gezonde basis te zorgen. Die bestaat uit een evenwichtige en gevarieerde voeding. Dat klinkt misschien heel afgezaagd maar je bent ondervoed. Daar bedoel ik niet eens mee dat je een te laag gewicht hebt maar je hebt tekorten aan een aantal voedingsstoffen opgelopen waardoor je je belabberd voelt.

Klopt het dat je voeding de afgelopen tijd voor een groot deel uit gemaksvoedsel bestond? Dan heb je, i.c.m. te weinig eten zeker tekorten opgebouwd! Gooi alle junkfood in de vuilnisbak, ga straks naar de bakker voor een halfje volkoren (nee geen wit of bruin maar volkoren), naar de groenteboer voor wat fruit (beter dan sap) en groente die je lekker vindt en naar de slager voor een mals biefstukje of naar de visboer voor een stukje vis. De supermarkt kan natuurlijk ook. Neem dan meteen wat volle melk en een doosje eieren mee. Je hoeft niet veel te eten maar zoek het in de kwaliteit. Mijd geraffineerd eten, zoals gemaakt van wit meel of met veel suiker en eet zeker geen gemaksvoedsel. Neem tijdelijk een multivitamine, wat extra vitamine C en wat visolie om tekorten aan essentiële stoffen aan te vullen.

Eet regelmatig, minimaal drie maar rustig zes keer op een dag. Het hoeft echt niet veel te zijn als je alle benodigde voedingsstoffen maar binnenkrijgt. Als je met een lap vlees begint en verder niets meer eet ben je niet goed bezig maar dat wist je zelf ook al.
Index > Een gezonde levensstijl > Ik ben een wrak, en heb geen honger!
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring