Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Spier- en gewrichtsklachten > kramp in benen
Auteur Onderwerp: kramp in benen
MF
BerichtGeplaatst: 23-07-2010 21:59 Reageer met quote

Ik heb ook veel last van kramp in mijn benen en voeten, in mijn tenen, boven op mijn voeten, scheenbeen en soms in mijn kuit. En moet oppassen me niet uit te rekken,dan kan de kramp ook in mij schouder toeslaan. Meestal in bed, de laatste tijd ook als ik loop, of auto rijd, dat is een echt probleem. Ik voel het aan komen en kan dan tijdig maat regelen nemen.
Ik heb zo??n tril apparaat gekocht, dat helpt mij de kramp duidelijk verminderen, vaak gebruik ik hem ook preventief wat ook enigszins helpt. Ik probeert nu om de dag een magnesium (zonder calcium) pil te nemen dus de helft van de voorgeschreven hoeveelheid, het lijkt te helpen, hopelijk is het blijvend. Ik zal na wat langere tijd het resultaat vermelden.
Ook jullie sterkte
Maaike T
BerichtGeplaatst: 23-07-2010 23:14 Reageer met quote

Dat is goed nieuws dat het al lijkt te helpen. Anders gewoon de hoeveeltheid verhogen. Wees niet bang dat je teveel neemt, want het teveel aan magnisium plas je gewoon weer uit.
MF
BerichtGeplaatst: 16-08-2010 13:47 Reageer met quote

Huidig resultaat;

Ik had dus ernstige krampen in de benen, tenen, scheenbeen, boven op voet, tenslotte bijna overal in mijn lijf.
Mijn schoonzoon, wetenschappelijk onderzoeker RIVM, dacht dat het zou kunnen komen door een tekort aan magnesium in de voeding, vooral in Nederland zit er vaak blijkbaar te weinig in.
Ik gebruik nu magnesium dat moet beslist zonder calcium! Ik gebruik 1 tablet om de dag.
Al snel verminderde de krampen in het begin kon ik me niet uitrekken, ook met oefeningen moest ik oppassen. Maar nu na ca 1 1/2 mnd heb ik geen last meer en kan me zelfs weer uittekken* en fysiotherapie oefeningen doen.

Ik doe het nog wel voorzichig Wink want... nou ja je begijpt dat vast.

William
Maaike T
BerichtGeplaatst: 16-08-2010 18:04 Reageer met quote

Klopt dat er in onze voeding te weinig aan magnesium zit. Daarom neem ik elke dag ook 1 tablet elementair magnesium 400. Calsium zit ook in melkprodukten, daarom niet o.a. niet met melk, yoghurt etc innemen, want die breken het magnesium juist snel af.
In bananen zit wel veel magnesium. Maar elke dag bananen..... Sad Dan is zo'n tablet een stuk makkelijker. Mijn ervaring is om het tablet na het avondeten in te nemen(dan dus geen toestjes met yoghurt, vla etc.) Of anders minstens 2 a 3 uur na het eten van eiwitprodukten waar veel calcium in zit. Ik ben gelukkig van mijn nachtelijke beenkramp af sinds ik magnesium slik.
Magnesium wordt trouwens ook veel geadviseerd door fysiotherapeuten (ontspant spieren).
MF
BerichtGeplaatst: 16-08-2010 19:14 Reageer met quote

Ik heb het niet op melk procucten, goed voor de handel, maar voor de mens. (alleen tot een jaar of 7 dacht ik) Het is het een omstreden product, evenals de calsium toevoegingen in producten. Maar wetenschappers en wetenschapelijke-journalisten die aan die bel klingelen vergaat het niet best!
Zwijgplicht hangt als het zwaard van Damocles boven hun hoofd. Dit is helaas geen grap, maar de wrange werkelijkheid.
Maaike T
BerichtGeplaatst: 16-08-2010 22:02 Reageer met quote

Je hebt helemaal gelijk. Zit zelf in de gezondheidszorg. O wee als je iets negatiefs over geneesmiddelen of producten meldt waarmee veel geld is gemoeid. Met geld wordt helaas veel goed gepraat.
MF
BerichtGeplaatst: 16-08-2010 22:29 Reageer met quote

Helaas heb je gelijk en zult dus veel mee maken.
Ik ben maar een eenvoudige jonge met een mulo diploma (de rest daar gelaten)
M??n kinderen en neefjes hebben het verder geschopt, wetenschappers en doctoren.
Gelukkig laten die zich niets wijs maken, hoewel ook zij last hebben van dat zwaard.
En zijn niet star in hun opvattingen, wat vandaag ??ja is? kan mogen best ??nee? zijn .
Gelukkig hebben we ze dat mee kunnen geven, en zijn het echte vrijdenkers geworden.
Dus af en toe kan ik achter de schermen kijken.

Te veel magnesium plasje weer uit!?
Zal wel, zeiden ze ook van Vitanine C dus niet!
Neem het liefst het minium dat helpt.
Dat doe ik ook met de omstreden glucosamine,
fabrikanten willen dat je het maxium neemt.
De meeste artsen willen er niets van weten.
Een Belgische arts zei tegen mij; Probeer het, 1 kuur het helpt duidelijk of geheel niet er zit niets tussen in. Ik had mazzel, na vele jaren enorme problemen, kan ik me redelijk goed bewegen.

William
Maaike T
BerichtGeplaatst: 17-08-2010 8:20 Reageer met quote

"Te veel magnesium plas je uit"

Dat hebben de 'deskundigen' mij verteld. Daarom neem ik elke dag in. Je kan ook elke dag 200 mg proberen i.p.v. om de dag 400 mg. Als dat niet genoeg is dan kun je er 100 mg bij doen. Bij mij werkt 400 mg. Soms vergeet ik 'm en dat merk ik snel. Je mag zelfs meer hebben dan 400 mg pd. Sommigen nemen zelfs 600 p.d. Maar dan loop je de kans dat je darmen overuren gaan draaien, want magnesium werkt ook laxerend. Verschilt natuurlijk per persoon. Als je te veel last krijgt van je darmen, kun je de hoeveelheid die je per dag inneemt (of het nu 200, 300 of 400 mg is) ook in 2 keer innemen.
De 'doorsnee-mens' neemt over het algemeen 300 mg per dag.


Maar ik ben natuurlijk geen arts en ik vertel hier mijn eigen ervaringen in de hoop dat het voor anderen ook werkt. En kramp, zeker als het veel en erg pijnlijke zij, kan je leven en vaak je nachtrust behoorlijk verzieken.

En ja gelukkig kunnen we zelf tegenwoordig ook nadenken en googlen. Alhoewel niet iedereen de scheiding kan maken tussen halve en hele waarheden. En dan nog de vele leugens, waar veel geld mee is gemoeid.

Wat kramp betreft heb ik geloof ik alles wel geprobeerd: Kinine, div. medicatie, roestige spijkers onder het matras, div. edelstenen, etc. Tot ik eindelijk aan de magnesium ging.

Anekdote:
Stond ik in de natuurwinkel hier in het dorp (want de apotheek heeft alleen 200 mg) en vroeg: "Hebben jullie misschien ook elementair magnesium, dus zonder calcium?"
Kreeg ik als antwoord: "Ja natuurlijk. Het halve dorp zit aan de magnesium! Wil je het voor migraine of voor spierkrampen? Hoeveel mg wil je?"
Maaike T
BerichtGeplaatst: 17-08-2010 8:30 Reageer met quote

Kijk dit staat vandag weer te lezen in de kranten:
http://www.nu.nl/economie/2313900/farmaceuten-steunen-patientenkoepels.html
MF
BerichtGeplaatst: 17-08-2010 13:11 Reageer met quote

Sommige organisaties draaien zelfs volledig op geld van de fabrikanten.
Ja dat is al heel lang bekend vooral wetenschapelijke journalisten en vakbladen hebben daar veel last van, ze zitten volkomen in de tang, van die eigenlijk criminele lieden.

Ik gebruik 200 mg per 2 dgn en is voor mij vodoende, in wat ik eet zou eigenlijk vodoende moeten zitten.

Bij bloed onderzoek had ik wat foliumzuur te veel
nu eens uitzoeken waar de fabrikanten dat onnodige spul in stoppen, is alleen goed voor zwangere vrouwen, vogens mijn "fam. de wetenschappers" ;-(

William

Als je teveel van spul dat binnen krijgt is dat schadelijk en krijg je problemen die de artsen op een dwaalspoor zetten, als ze dat niet nazien.
MF
BerichtGeplaatst: 17-08-2010 13:47 Reageer met quote

Synthetisch foliumzuur (PMG) bedoel ik, die te-pas en on-pas, overal in wordt toegevoegd.
Gismo
BerichtGeplaatst: 19-09-2019 18:28 Reageer met quote

Dit forum wordt enkel nog gebruikt door spammers.
Index > Spier- en gewrichtsklachten > kramp in benen
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring