Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Seksuologie > Nog nooit klaargekomen (vrouw); bestaat er een operatie?
Auteur Onderwerp: Nog nooit klaargekomen (vrouw); bestaat er een operatie?
Batta
BerichtGeplaatst: 18-07-2010 9:47 Reageer met quote

Hoi,
Ik ben een vrouw van 31 en veel sexueel actief geweest, nu al 5 jaar getrouwd en ik ben tot nu toe nog nooit klaargekomen. Ik heb t een tijdje naast me neergelegd, maar nu begin ik steeds meer gefrustreerd te raken. Sex is fijn, maar ik heb gewoon nooit genoeg, ik blijf altijd met een onbevredigd gevoel achter.
Ik heb inmiddels twee kinderen gehad (via keizersnede) en nog steeds nooit klaargekomen. Onlangs heb ik een vibrator gekocht (stiekem, want mijn man wil er niks van weten) en daar ben ik nu mee aan t proberen (als mijn man nachtdienst heeft of zo) maar tot nu toe nog niks; wel veel opwinding, maar geen orgasme.
Ik vraag me af, zou t iets lichamelijks kunnen zijn? Of is t alleen een soort blokkade in mijn emoties of hoofd? Mijn man heeft ook al voorgesteld om ermee naar de dokter te gaan, maar ik vraag me af wat ze zal zeggen: Ga maar proberen met vibrator... Dat doe ik dus al.
Wie kan mij helpen?
Genieter
BerichtGeplaatst: 28-07-2010 12:44 Reageer met quote

Hallo Batta,

naar aanleiding van mijn eigen thema kom ik op jouw bericht uit. Herken wel een aantal dingen. Ik vind sexueel contact fijn, kan er ook echt van genieten, maar zodra het hoogtepunt in zicht is, gaat bij mij de knop om en is het hele gevoel weer weg. Met frustratie tot gevolg.

Ik ben er inmiddels achter dat dit voor een groot gedeelte een mentale kwestie is, het volledig laten gaan, loslaten en open staan voor het onbekende, onverwachte. Hier ben ik dus niet zo goed in. Hou graag controle. Ben erg bewust van wat ik aan het doen ben en mijn doel/focus verlegt zich na verloop van tijd van gewoon genieten van wat er is naar het klaarkomen an sich. Hier zit volgens mij ook het antwoord in.. niet focussen op het doel "klaarkomen", maar genieten van wat er wel is. Is dat voor jou herkenbaar? Waar "staakt" jouw opgewonden gevoel? Heb je sexuele fantasien waar je opgewonden van raakt? Zo ja, durf je die te delen cq uit te voeren met je man?

Ik zie het momenteel als uitdaging met mezelf te ervaren wat ik voel, fijn vind, zonder dat ik er verder iets van vindt (oordeel). Het is zoals het is. En probeer vertrouwen te hebben dat het orgasme vanzelf komt en zo niet, dat ik dan optimaal geniet van wat er al wel is. Het had erger gekund.

Misschien dat het ook helpt te visualiseren hoe het is als je het bereikt.

Hoop dat je hier iets mee kan! Succes in ieder geval, hoop dat je volop gaat genieten!
Batta
BerichtGeplaatst: 28-07-2010 21:54 Reageer met quote

Hoi Genieter,
Ik ben al zeker 16 jaar sexueel actief, en heb op een bepaald moment me er ook bij neergelegd dat ik niet klaarkom en gewoon kan genieten van wat er is. Ik voel zelfs een deel van de 'vibraties' als mijn man klaarkomt. En ik kan ook best van sex genieten, maar de laatste tijd komt toch de frustratie weer de kop opsteken. Misschien ook omdat onze vrijpartijen wat minder heftig en langdurig zijn, en ook niet zo frequent als ik zou willen (twee kinderen, man werkt ploegendienst en nog zo wat bemoeilijkende factoren). Ik heb mijn frustratie ook met mijn man besproken, en ik merk nu wel dat hij iets meer zijn best doet, om mij ook clitoraal te vingeren, en dat is fijn, tot een bepaald moment, dan is t weg, geen hoogtepunt. Ik denk ook dat t met denken te maken heeft, dan opeens denk ik aan klaarkomen, en dan is t dus weg. Overgave, me overgeven aan het gevoel, dat is volgens mij de clou, loslaten, maar het doen is weer een ander verhaal.
Zeker het controle houden herken ik ook, maar daar moet ik toch vanaf kunnen komen?
Mijn man praat niet graag over sex, hij vind dat er geen probleem is. Ik moet maar naar de dokter gaan van hem.
Mijn reactie is dat ik op internet op zoek ben naar sex, via een cam, of misschien wil ik wel afspreken. Ik kom gewoon tekort vind ik.
Genieter
BerichtGeplaatst: 28-07-2010 22:38 Reageer met quote

Hoi Batta,

dat is dan dus dubbel frustrerend! En niet klaarkomen en niet op één lijn met je man.. Die eerste frustratie deel ik met je.. wat is irritanter dan een automatische pop-up, bewustzijn over klaarkomen terwijl je juist die gedachte niet wilt. Als je er uit bent, let me know Wink Misschien afleiding door muziek of bewustzijnsvermindering door alcohol o.i.d.? Misschien dat afleiding by cam voor jou werkt?!

Anyway, we gaan ons er niet bij neerleggen totdat we gegrepen worden door een fantastisch orgasme! Wat dacht je daarvan. Ik denk dat dat eerder gaat lukken als we het denken omver gaan schoppen en alleen maar gaan focussen op het voelen.. druk van het klaarkomen vergeten we even en gaan vol op ontdekkingsreis van wat ons lijf gek maakt.. haha, ik weet het, het klinkt leuk en aardig, maar het hoe?! Misschien moeten we er gewoon in gaan geloven, dan komt de rest vanzelf (ook daar moeten we in geloven dan).

Succes ermee! En mocht je on the way nuttige ervaringen opdoen, dan hoor ik ze graag!

Groetjes van de Genieter
Batta
BerichtGeplaatst: 29-07-2010 21:43 Reageer met quote

Hoi Genieter,
Dank je voor je berichtje, het geeft sowiezo een goed gevoel om het te delen met iemand die hetzelfde probleem heeft. Ik geef niet op nee, en ik blijf hoop hebben. Ik weet gewoon dat ik t moet kunnen. Ik heb op internet wel een therapie gevonden, maar ik weet nog niet of ik dat wil/durf.
http://www.psyq.nl/Programma/Seksuologie/Behandelmogelijkheden-programma-seksuologie

Nou jij ook succes en plezier Wink
Patricia
kooltje
BerichtGeplaatst: 08-08-2010 21:30 Reageer met quote

Hallo Batta,

Eindelijk herkenning! Eigenlijk wel jammer dat we elkaar hier tegenkomen, bij dit onderwerp.Pff, waar begin ik. Ik heb wel eens een orgasme gehad, was fenomenaal! Inmiddels zijn we 13 jaar verder, met goede sex gelukkig, maar een orgasme heb ik helaas niet meer gehad. Ik denk dat mijn controle/ perfectionisme er ook niet aan bijdraagt.. Een orgasme is toch wel het ultime loslaten.Maar tot die tijd probeer het los te laten, wij komen er wel. De vraag is alleen welke route we moeten nemen om bij onze bestemming te komen. Mocht je onverwacht de gouden tip hebben, dan houdt ik me aanbevolen...
Batta
BerichtGeplaatst: 08-08-2010 22:32 Reageer met quote

Volgens mij zijn er veel meer vrouwen die heermee zitten. Ik heb het vandaag met mijn zusje besproken (taboedoorbreken!) en zij zegt dat ze wel een paar keer is klaargekomen, maar daarna nooit meer. Ze kan het alleen in een bepaald standje (bovenop), en alleen als ze haar hoofd helemaal leegmaakt en zich laat gaan, loslaten. We zijn allemaal zo van het controle houden, dat maakt t moeilijk volgens mij. Ik zou graag heel veel geluid willen maken, maar hou dat ook een beetje in, anders worden de kinderen misschien wakker, en mijn man voelt zich er ook niet prettig bij, stel dat iemand t hoort. Ik heb nu een minnaar genomen. Erg he? Misschien dat ik me bij hem meer kan laten gaan. Donderdag zie ik hem weer.
Maarja, dat is een heel ander subject. Vreemdgaan in je relatie. Ik ben er dus achter dat mijn man dat doet. Ik kan zijn email lezen. Dat weet ie niet. pfff, ik weet nog ff niet hoe ik daarmee ga dealen. Stap 1 is dus door zelf een minnaar te nemen...
paarse keizerin
BerichtGeplaatst: 07-12-2016 16:45 Reageer met quote

Veel vrouwen hebben moeite om een orgasme te krijgen. Uit statistieken blijkt dat het gaat om maar liefst 2 miljoen Nederlandse vrouwen die aangeven dat ze moeilijk een orgasme kunnen krijgen. Vaak wat jonger. Dat is ontzettend jammer. Maar er is ook goed nieuws: klaar komen is gelukkig vaak te leren. Je kunt meer hierover lezen op https://www.depaarsekeizerin.nl/ideeen-inspiratie/niet-kunnen-klaarkomen-moeite-met-orgasme-tips-voor-beter-orgasme
Index > Seksuologie > Nog nooit klaargekomen (vrouw); bestaat er een operatie?
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring