Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Neurologie > Carpaal Tunnel Syndroom
Auteur Onderwerp: Carpaal Tunnel Syndroom
Umpire
BerichtGeplaatst: 05-07-2010 17:50 Reageer met quote

Sinds begin 2010 pijn in de muis van de linkerduim. Sinds afgelopen week ineens verhevigd na alles dat ik doe. Daarnaast ook tintelingen in de vingers, behalve de pink. Spitten op internet leert dat het een Carpaal Tunnel Syndroom is, waarbij een zenuw beklemd zit. Moet waarschijnlijk operatief ingegrepen worden.
Wie heeft er ooit een dergelijke operatie ondergaan? Hoe is het herstel verlopen? Zijn er bijwerkingen opgetreden en zo ja welke?
rougoor21
BerichtGeplaatst: 05-07-2010 19:05 Reageer met quote

Het is bij mij ook zo gebeurd en ze hebben mij er voor jaren geleden er vanaf geholpen en geen bij werkingen alleen dat ik een hele poos niet hand voledig naar boven konbuigen maar dat is zelfs na al die jaren ook goed gekomen
Babinski
BerichtGeplaatst: 28-07-2010 20:53 Reageer met quote

Umpire schreef:
Moet waarschijnlijk operatief ingegrepen worden.


Dat is natuurlijk het laatste dat je wilt. Als je middels een EMG (zenuwonderzoek) een aangetoonde CTS hebt geven ze vaak eerst een injectie rond de zenuw die de zenuw een beetje verdoofd en waardoor eventuele zwellingen afnemen. Bij 1/3 van de mensen werkt het niet, bij 1/3 van de mensen komen de klachten na een aantal weken tot maanden terug, maar 1/3 van de mens is na een injectie voorgoed van de klachten af. Een injectie kun je te zijner tijd nog herhalen. Ze geven echter nooit meer dan 2 injecties aangezien de pezen (je spuit tussen de pezen) kunnen verweken en scheuren waardoor je nog verder van huis bent. Een spalkje voor 's nachts kan ook goed helpen.
Sommige mensen reageren zels uitermate goed op alleen NSAID's (diclofenac, ibuprofen etc.), hoewel je natuurlijk niet je hele leven lang deze medicijnen kunt gebruiken voor een dergelijk probleem.

Een operatie is dan de laatste optie. Over het algemeen zijn de resultaten goed, maar ook hierbij geldt dat niet alle mensen er vanaf komen. Het komt ook regelmatig terug. Het herstel is vlot. Een paar dagen niets doen, dan geleidelijk weer gaan belasten. Bijwerkingen van een operatie zijn er niet echt, wel complicaties zoals infecties en nabloedingen. Ook dit valt in de praktijk reuze mee.

Veel sterkte!
Yolanda 2
BerichtGeplaatst: 30-07-2010 17:39 Reageer met quote

Heb 4 weken geleden een 2de injectie gehad. De eerste had ik een week daarvoor (normaal moet er 3 weken tussen zitten), maar had echt helse pijn, vooral 's nachts. De pijn is verdwenen, maar de neuroloog kan niet garanderen dat ik er blijvend vanaf ben. Als de pijn weer terugkomt, rest alleen nog een operatie.
Maar het is zeker de moeite waard om eerst injecties te proberen!
Heb alleen nog 1 vinger, die continu tintelt. Is er iemand die dit herkent, kan zich dit nog herstellen?

Gr. Yolanda.
bibijoen
BerichtGeplaatst: 28-10-2010 13:29 Reageer met quote

Ik ben maandag 25/10/10 naar mijn huisarts geweest met de klachten van zere pols arm en schouder de beste man stuurde me naar huis met pijnstillers. Nu heb ik terug gebeld dat ik wil worden onderzocht kom de beste man in 1 x aan met CTS ik schrok hier erg van! Nu lijkt het ook of de pijn ook zit in me andere arm ik vind het zlef een beetje raar want het lijkt me toch niet normaal dat je aan beide handen cts kunt hebben tegelijkertijd?
Hoe is bij jullie eigenlijk een onderzoek of behandeling verlopen?

liefs bianca
Index > Neurologie > Carpaal Tunnel Syndroom
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring