Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Huidaandoeningen > Ziekte van Andrews-Barber
Auteur Onderwerp: Ziekte van Andrews-Barber
Apple27
BerichtGeplaatst: 29-07-2013 22:27 Reageer met quote

Wilde ook nog even kwijt dat het idd prettig is om met lotgenoten te praten. Al is zijn de bijkomende klachten van jou, Niobie erg naar om te lezen. Ik hoop dat het dieet aanslaat en bedankt voor de tip om minder te Google-en! Merk dat mensen sneller geneigd zijn om hun nare ervaringen te delen, dan de positieve en word er alleen maar angstig van. Heel veel sterkte! Is er trouwens nog iemand die ervaring heeft met Neoral?

Groetjes
niobe
BerichtGeplaatst: 11-08-2013 16:07 Reageer met quote

heey,

ik probeer nu al iets meer dan een week om geen koolhydraten te eten,( tot u toe geen effect,maar miss nog te kort)ik ga dit ong 2 maand de tijd geven om tte kijken of dit helpt. Hoe gaat dat met die medicijnen? ik lees van die horror verhalen erover, heeft dit het gewenste effect?
momenteel zie ik er nog steeds niet uit het blijft komen ,en dan die blikken van sommige mensen !! daar wordt ik nog zieker van, ik heb het veel aan me handen en dit is niet zo makkelijk te verbergen zeker met dit warme weer is het moeilijk, ik weet dat ik me er niets van moet aantrekken maar toch...
wil graag wat positiefs horen van andere AB-ers
niobe
BerichtGeplaatst: 21-08-2013 14:16 Reageer met quote

hoi ,

ik heb een vraag is er hier ook iemand die AB heeft in combinatie met reuma? ik kan 'kiezen" tussen 2 medicijnen en ben benieuwd naar anderen die ervaringen hebben met deze medicatie
Methotrexaat of Sulfasazine,
ik weet niet of dit ook onder andere namen bekent staat, .

Heey Apple,

hoe gaat het nu met de medicatie die je neemt heb je last van bijwerkingen? of gaat het gewoon 'beter' nu?
in hoeverre breekt de ziekte nog uit bij jou?
groetjes
niobe
BerichtGeplaatst: 18-10-2013 12:57 Reageer met quote

hoi,
hier nog niet zoveel vooruitgang, heb zelfs hulp voor in huis moeten aanvragen door de blaren aan handen(en voeten) heb ik echt moeite gekregen met b.v. stofzuigen dweilen enz alles wat met de handen 'zwaar' is ook slik ik nu sulfazasine voor de AP-reuma wat ik door de AB heb gekregen,en de hormoon/steroiden creme's natuurlijk. ook beginnen er nu gaatjes te vallen in me nagels door de AB volgens de dermatoloog niets aan te doen....ze zei doe er maar wat nagelak over?!..tja dus . wat doen jullie hieraan?om de nagels toonbaar te houden?
groetjes
Wim teVeldhuis
BerichtGeplaatst: 20-10-2013 22:16 Reageer met quote

Hallo,

Vraag voor allen die last hebben van AB drinken jullie alcohol?
niobe
BerichtGeplaatst: 21-10-2013 13:20 Reageer met quote

Hoi,
Ik drink helemaal geen alcohol,dus denk niet dat dat invloed heeft,
Wel rookte ik vroeger maar dat ook niet meer veranderde trouwens ook niks aan de AB....
Wim teVeldhuis
BerichtGeplaatst: 21-10-2013 17:38 Reageer met quote

Hallo,

Bedankt voor de reactie.

M.gr. Wim.
Saarrr
BerichtGeplaatst: 16-12-2013 23:03 Reageer met quote

Hallo allemaal,
Ik ben blij dat ik eindelijk een forum over deze ziekte heb gevonden. Ik moet wel zeggen dat ik erg ben geschrokken van jullie ervaringen. Ik had niet in de gaten hoe ernstig deze aandoening is en ben er misschien veel te licht mee omgegaan.
Sad
Wim teVeldhuis
BerichtGeplaatst: 16-12-2013 23:27 Reageer met quote

Hallo Saar,

Heb jij ook de ziekte van A.B. ?

M.gr. Wim.
Saarrr
BerichtGeplaatst: 16-12-2013 23:36 Reageer met quote

Hoi Wim,

Ja, Bij mij is ook de ziekte van A.B. geconstateerd. Ik heb niet zo veel geprobeerd als jullie. Ik had er in de eerste jaren niet veel last van.Het zag er alleen niet uit. Ik ben pas na lange tijd naar de dermatoloog geweest (eerst dachten ze dat het schimmel was) en toen is de ziekte van A.B geconstateerd. Ben al jaren niet meer naar de dermatoloog geweest, maar ik denk wel dat ik dat binnenkort weer ga doen en misschien met lichttherapie beginnen.

Gr. Saar
Wim teVeldhuis
BerichtGeplaatst: 16-12-2013 23:57 Reageer met quote

oké lichttherapie heb ik gedaan en in de zomer met de handpalmen naar de zon richten maar heeft bij mij niet geholpen.

Sinds een half jaar is het weer erger geworden elke week nieuwe huid in de handpalmen.

Gr. Wim.
Saarrr
BerichtGeplaatst: 17-12-2013 0:35 Reageer met quote

Ik heb het gelukkig niet zo erg op mijn handpalmen. Alleen af en toe in de winter. Mijn voeten vervellen wel veel en mijn huid heeft er zelfs op sommige plekken een donkerbruine kleur aan overgehouden. Wat mij opvalt is het dat het in de zomer sterk vermindert en bijna weg is, dus misschien dat lichttherapie dan wel een oplossing kan zijn, alhoewel dat weer andere risico's met zich meebrengt. Heb je veel medicijnen geprobeerd?
Wim teVeldhuis
BerichtGeplaatst: 17-12-2013 16:24 Reageer met quote

ik heb medicijnen gebruikt die moest ik om de 12 uur innemen naam van die medicijnen weet ik niet meer ( die medicijnen moesten werken op de cyclus van de celdeling van de huid om de 12 uur een celdeling ).
Tijdens gebruik van de medicijnen werd er bloed afgenomen om te zien dat alles wel goed ging.
Vos1
BerichtGeplaatst: 17-12-2013 18:41 Reageer met quote

Hallo, ik heb sinds anderhalf jaar andrews barber. Naar de dermatoloog geweest en heb echt van alles geprobeerd vele hormoonzalven, lichttherapie etc., niets hielp. Nou ben ik in november naar gambia geweest, ook vanwege AB, zo'n,zee,rust etc. Helaas heeft dit ook niet het effect gehad wat ik graag had gezien. Ik ben daar in contact gekomen met een Gambiaan en deze wist mij te overtuigen dat hij een "medicijnman" kende die mij wist te genezen. Ik,was hier best sceptisch over, maar omdat je toch alles wil proberen om er vanaf te komen, de gok gewaagd. Hij heeft voor mij zeep en creme opgehaald van de baobab boom, en wat denk je? Nu na een maand nog nooit zulke mooie handen gehad, de voeten gaan ook al super! De dermatoloog stond ook helemaal verbaast. Helaas is dit niet in Nederland verkrijgbaar.
Wim teVeldhuis
BerichtGeplaatst: 17-12-2013 21:47 Reageer met quote

Hallo,

Mooi verhaal ik heb zaad van de Baobab boom (Adansonia digitata ) besteld.

Je kunt wel producten van de Baobab boom in nederland kopen. ( zoek op het internet )

M.gr. Wim.
hankyv
BerichtGeplaatst: 29-01-2014 11:42 Reageer met quote

Hoi Bianca, hierbij een paar vragen over je bericht;ik heb 5 maand die Herose psoria geslikt en het werkt voor mij.
nu al 5 maand zonder kan nog steeds lopen heb al mijn nagels nog.
maar omdat het zo idioot duur was/is heb ik even verder gezocht/gebeld/gemailt.
en ben uit gekomen bij de natuurapotheek
daar kun je die zelfde capsule's laten maken alleen dan veeeeeeeeeeeeeeeel goedkoper.
ik hoop dat jullie er wat aan hebben.

Gebruik je dit middel nog en wat doet het voor je? Verder zou ik graag weten hoe je dit middel besteld bij de natuurapotheek. Groet
niobe
BerichtGeplaatst: 14-05-2014 16:57 Reageer met quote

hoi allemaal, dat van die Baobab boom klinkt wel interessant,ik zal hier ook eens in verdiepen, verder helaas bij mij geen verbeteringen tot nog toe,wel verslechtering wat betreft mijn nagels die laten helemaal los en blaren eronder echt vervelend,daar kan je helaas de creme's ook niet smerenmaar ik blijf zoeken tot er iets is wat mij gaat helpen,voor de rest van de AB-ers ook succes ,en blijf vooral delen met elkaar! dit helpt misschien oplossingen te vinden, liefs niobe
hankyv
BerichtGeplaatst: 14-05-2014 18:42 Reageer met quote

Hallo, bij mij is de binnenkant van mijn hand en voetzool aangedaan.
Ik gebruik clobetasol 0,05%salicylzuur 10% creme, die 10% salicylzuur maakt dat de huid doordringbaar wordt en de clobetasol zijn werking kan doen. Dit werkt heel goed, het is rustig nu en breidt zich niet meer uit. Daardoor kan ik het beheersbaar houden door 2 x per week te smeren met clobetasol 0,05%salicylzuur 5% zalf.
Hoop dat ik hiermee iemand kan helpen. Laughing
Nan M
BerichtGeplaatst: 21-06-2014 1:43 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Ik heb zo'n kleine 8 jaar AB. Op 29 april jl. heb ik mijn eetgewoonten drastisch omgegooid en ben er van overtuigd dat dàt de reden is dat mijn AB zo goed als verdwenen is. Ik eet nu volgens het paleo principe. Dat lijkt lastiger dan het is.
bobolin
BerichtGeplaatst: 24-06-2014 17:29 Reageer met quote

Na een aantal "schone jaren" is het helaas weer terug. Alleen aan de voeten, hopelijk blijven de handen schoon. Volgende week afspraak bij chinese arts die zegt mij te kunnen helpen. Ben benieuwd. Ik hou jullie op de hoogte.
Index > Huidaandoeningen > Ziekte van Andrews-Barber
Pagina 42 van 43  

Vorige  1, 2, 3 ... , 41, 42, 43  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring