Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > antibiotica kuur oorzaak moeheid?
Auteur Onderwerp: antibiotica kuur oorzaak moeheid?
v1993
BerichtGeplaatst: 02-06-2010 9:39 Reageer met quote

hallo,

ik heb een chronische voorhoofdsholteontsteking en krijgt daar antibiotica voor. ik voel me lusteloos en lam. kan dit een gevolg zijn van de antibiotica??

en mijn kuur duurt twee weken is dat lang voor een antibiotica kuur? de pillen die ik gebruik zijn: claritromycine 250 mg die slik ik 2x per dag dus 500 mg bij elkaar. ik ben 16 jaar oud

Corné
maraja
BerichtGeplaatst: 02-06-2010 11:16 Reageer met quote

Van antibiotica kan je weerstand afnemen en kun je je inderdaad niet zo fit voelen. En 2 weken is op zich niet echt heel lang ofzo. Het zal ook wel nodig zijn anders schrijft een arts het niet voor.
v1993
BerichtGeplaatst: 02-06-2010 13:26 Reageer met quote

oke bedankt ik hoef dus niet bang te zijn voor oververmoeidheid of iets dergelijks?
maraja
BerichtGeplaatst: 02-06-2010 13:49 Reageer met quote

Nee dat denk ik niet. Misschien dat je even tijd nodig hebt om je weer helemaal de oude te voelen. Veel vitamines, gezond eten en in de buitenlucht, dan zal het wel gauw weer gaan.
Alleen als het heel lang aanhoudt, dat je je met een paar weken nog steeds zo voelt zonder enige verbetering, is er waarschijnlijk iets anders aan de hand. Zoals inderdaad oververmoeidheid bijvoorbeeld. En dan is een bezoekje aan je arts misschien verstandig.
v1993
BerichtGeplaatst: 02-06-2010 15:49 Reageer met quote

oke het is nu pas een halve week dus dan maak ik me nog geen zorgen

bedankt!
koekie76
BerichtGeplaatst: 14-07-2010 14:17 Reageer met quote

Ik slik ook Claritromycine voor een bijholte-ontsteking en ben met vlagen ook erg vermoeid. Alleen morgen nog, dan is de kuur afgelopen. Ben benieuwd hoe lang het duurt voor ik weer energiek ben.

Wondermiddel trouwens, had ik veel eerder voorgeschreven moeten krijgen...
SNUF
BerichtGeplaatst: 15-07-2010 0:17 Reageer met quote

Hoi Koekie,
Claritromycine heeft helaas voor mijn holte-ontsteking helemaal niets gedaan! Sad
Ik kreeg ernstig last van slapeloosheid, sliep na een paar dgn. nog maar 2 u. p. nacht en na afloop v.d. kuur kreeg ik er nog meer klachten bij: dichtzittend oor (is na maanden weer opengegaan), schor en hoesten (zijn nooit meer overgegaan).
Doxycycline hielp bij mij ook al niet (na afloop ook andere kant ontstoken). Ik heb al bijna 1 jr. last (klachten zijn minder met heel warm weer) en heb nu een verwijzing voor KNOarts. 'k Laat in geen geval opereren...
Groetjes, Snuf.
koekie76
BerichtGeplaatst: 15-07-2010 8:04 Reageer met quote

Sinds gisteravond zit mijn oor ook dicht. Maar ik heb van jongst af al vaak dichtzittende oren dus ik ben er wel aan gewend...
koekie76
BerichtGeplaatst: 24-08-2010 14:30 Reageer met quote

Hehe, het heeft ruim een maand geduurd maar met veel Otalgan is eindelijk mijn oor weer open!
MUSJE2
BerichtGeplaatst: 25-08-2010 0:56 Reageer met quote

Hey Koekie,
Fijn dat je oor weer open is; kan soms lang duren he. Ik gebruik nog steeds Fluticason-spray, die mag langdurig gebruikt worden.

'k Ben vandaag bij de KNOarts geweest en krijg nu een scan, een allergie-test (heb al jaaaren allergie) en hij gaat met een scoop in m'n holtes kijken volgende week. Embarassed
Ben benieuwd wat hij nog in z'n truckendoos heeft... zolang hij maar met z'n messen enzo uit m'n holtes blijft. Rolling Eyes

Groetjes, Musje.
koekie76
BerichtGeplaatst: 16-09-2010 14:38 Reageer met quote

Hoi Musje,
Al bij de KNO-arts geweest?

Grt,
Koekie
MUSJE2
BerichtGeplaatst: 24-09-2010 22:00 Reageer met quote

Hai Koekie,
Net terug van vakantie lees ik je vraag. KNOarts heeft niets opgeleverd: Hij las op de verwijzing v.d. H.A. dat ik antihistaminicum gebruik en concludeerde nog voor hij onderzoek deed, dat 't wel zou komen door m'n allergie!

Scan gehad, allergietest en doorgang van m'n holtes met 'n scope bekeken: i.d.d. wat slijm in m'n bijholtes maar geen belemmering van de doorgang; geen enkele reactie op de allergietest...! (hoewel ik op veel dingen toch allergisch reageer).
Diagnose: allergisch (test zegt ook niet alles...), slijm blijft in de holtes zitten (er was geen belemmering...?) daar komen bacterieén bij en dat gaat ontsteken.

Hij wilde ontstekingremmende neusspray voorschrijven en dan zou 't snel over zijn (na 1 jr. klachten...?), maar zo'n spray gebruik ik al maaaanden. O, ja, dan moest ik er maar meer van gaan gebruiken. En ik moest m'n neus maar gaan spoelen met zout water (maar ik heb geen verstopte neus, ik snotter wel maar ik kan vrij ademen, en 's avonds en 's nachts heb ik geen last). En die vastzittende hoest? dat zou slijm zijn dat naar beneden loopt (maar dat zit niet in m'n keel, alleen in m'n bronchién..).

Ik vroeg nog een kweek van 't (groene) slijm om te kijken welke bacterie of schimmel 't is en waarvoor die gevoelig is, maar dat had vlgs. hem geen nut want de ontsteking zou toch terugkomen.
Als ik last bleef houden, kon ik terugkomen en kon hij de doorgangen wijder maken zodat 't slijm beter weg kon vloeien. DAT DOE IK MAAR NIET.

Ik ben er dus niets mee opgeschoten. Zolang 't zomerweer is en ik m'n neus afscherm met 'n col op de fiets, gaat 't redelijk. Ben benieuwd of 't in de herfst weer erger wordt. Kou en vocht zijn 'n trigger.
Gaat met jou nog alles goed?

Groetjes. Musje.
liesbeth123
BerichtGeplaatst: 11-03-2016 9:54 Reageer met quote

Beste, ik heb jaren aan een stuk last gehad van steeds terugkerende voorhoofdsholte ontsteking. Ik denk dat ik kilo 's antibiotica geslikt heb, maar het bleef maar terugkeren. Ook bij chronisch gebruik van neussprays met cortisone.
Uiteindelijk heb ik wel een afdoende oplossing gevonden en nu ben ik er al jaren vanaf.
Mijn oplossing lag bij de osteopaat. Ik heb vele jaren terug een harde slag op mijn neus gehad, en inderdaad, toen is de miserie begonnen. Volgens hem kwam het daardoor, om een lang verhaal kort te maken, doordat bepaalde structuren vast zaten waren de gangen van sinussen naar neus wat vervormd en kon het vuil niet genoeg weg. Hij heeft alles losgemaakt, probleem opgelost. Ik heb nooit meer antibiotica nodig gehad, nog neussprays. Hopelijk kon ik u hiermee wat helpen.
Index > Keel Neus en Oren (KNO) > antibiotica kuur oorzaak moeheid?
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring