Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Kinderziekten > Help een puber van 13 jaar diverse problemen
Auteur Onderwerp: Help een puber van 13 jaar diverse problemen
Marjj
BerichtGeplaatst: 26-05-2010 22:17 Reageer met quote

Hallo, na een aantal doktersbezoeken heb ik besloten een medisch forum op te zoeken.

Ik heb een zoon van 13 jaar. In het verleden mee gelopen bij diverse instanties door oppositioneel (agressief) gedrag, zelfmoord willen plegen en nog meer van dat soort dingen. Hij is destijds licht verstandelijk gehandicapt verklaard, maar geen duidelijke diagnose. Ook heeft hij een groeiachterstand en komt hij verstandelijk ook veel jonger over. Hij heeft op de kleuterklassen na de basisschool via speciaal onderwijs gevolgd. Dit even een korte omschrijving van de achtergrond.

Sinds januari dit jaar is hij om de haverklap ziek. In totaal nu 7 schoolweken (en dan waren er ook nog vakanties/vrije dagen tussendoor) Dat is veel, aangezien we in mei zitten nu.

Hij klaagt vaak over zijn buik (urinetest en bloedtest hebben niks afwijkends aangetoond) en hij gaat normaal naar het toilet.

Sinds vrijdag klaagt hij over duizelig zijn, hoofdpijn, misselijk... Maar hij eet wel ontzettend veel.

Vandaag wederom bij de huisarts geweest en die heeft zijn bloeddruk opgenomen (90/60 wat normaal is voor zijn postuur en leeftijd (hij is ca. 1.4Cool en zijn oren bekeken. Allemaal prima in orde dus.

De huisarts weet het ook niet meer. De kinderarts moet nu maandag verder gaan kijken. Eerst dachten we dat er wat op school zou zijn... Echter ontkent hij dit en zegt hij geen problemen op school of met leraren of zo te hebben. En aangezien hij vanaf vrijdag ook niet lekker was, terwijl hij tot en met maandag vrij was, heeft dat niets meer met school te maken natuurlijk.

Ik zit met mijn handen in het haar.

Hij is met bloed getest ook op zijn schildklier, suiker, hb etc. Hij eet best veel en hij is erg iel. Het is ook een jongen die vrijwel zijn hele leven al wit ziet en in zijn jongere jaren extra ijzer toegedient heeft moeten krijgen omdat zijn HB eeuwig te laag was.

Wie kan mij een richting op sturen met de symptomen:

*Groeiachterstand
*Verstandelijk jonger over komen
*Moeilijk lerend
*Moeilijk in sociale contacten leggen
*Altijd wit zien
*Iel van postuur
*Heel vaak last van zijn buik
*Sinds kort duizelingen/hoofdpijn, niet lekker voelen.
*Dagelijks een aantal keren niezen

Ik vraag me af wat voor onderzoeken er nog gedaan kunnen worden vooral..Waarnaar? Ik zou zeggen maak een scan van zijn hoofd en buik en dan weten we misschien meer. Maar misschien heeft hij wel intollerantie voor diverse voedingsmiddelen? Hij heeft wel een keer een allergietest gehad (via bloedprikken) en daar kwam o.a. uit allergie voor pollen en dat soort dingen.

Natuurlijk hoop je dat hij gewoon gezond is...Maar waar komen die klachten dan vandaan? Ik hoop dat ze toch iets kunnen ontdekken en daar iets aan kunnen doen, zodat hij gewoon weer volop naar school kan gaan. Hij mist nu gewoon teveel.
AndreaF
BerichtGeplaatst: 11-06-2010 13:24 Reageer met quote

Het eerste waar ik aan denk is een lactose-intollerantie of coeliakie (gluten-intollerantie). Vaak hebben ze daarbij ook een vorm van astma o.i.d. Het vele niezen kan natuurlijk van de pollen-allergie komen.
Marjj
BerichtGeplaatst: 11-06-2010 15:15 Reageer met quote

Beste Andrea,

Toevallig zijn we net het ziekenhuis uit na wat onderzoeken. Vanmorgen die ademtest gehad voor lactose intollerantie en dat heeft hij niet gelukkig. Wel is hij positief getest op coealikie (of zoiets) en moeten we voor nader onderzoek een oproep afwachten van het academisch ziekenhuis!
Dank je voor het meedenken!
frank8991
BerichtGeplaatst: 27-10-2011 9:23 Reageer met quote

hallo andrea,
ik ben ook zo geweest. Eerlijk gezegd had ik altijd buikpijn en alles maar ik was een manipulatief jongetje en heel erg ongelukkig opschool. Ik voelde me niet thuis tussen de kinderen maar haalden bijvoorbeeld wel hogeren cijfers dan het gemiddelde kind. Ik denk zelf aan ADD waar ik ook mee ben vastgesteld.. Het was moeilijk te zien bij mij omdat het allemaal in je hoofd is en je het voor jezelf houd.
Over het groeien ; dat kan bij ieder kind ik heb geen idee.
Verstandelijk jonger ; ik had altijd geen moeite met iq testen die wat leuker waren ingericht ( als u snapt wat ik bedoel) maar leren was een hel en presteerde ik hartstikke onder mijn nivo. Zoek iets wat hij leuk vind dan stort hij zich er op gok ik.
moeilijk leren ; het leren vond ik niet leuk omdat ik niet dacht over een toekomst en het nut niet zag dus het niet leuk vond . een tip hiervoor is met beloningen werken wat ik altijd deed.
Moeilijk in sociale contacten leggen ; ik was graag op de computer waar ik gewoon vrienden kon kiezen in mijn eigen school omgeving voelde ik me niet thuis en vond ik het niet leuk daardoor had ik ook geen zin om contact te leggen en wou ik altijd wegrennen en naar huis waar ik weer getroost werd etc. Dwing hem niet teveel en als hij het niet onprettig vind laat hem dan ( mijn ervaring).
Atlijd wit zien ; ik heb altijd wat wit gezien geen idee hoe het komt.
Iel van postuur ; ADD of ADHDers zijn vaak moeilijk met eten of hij heeft een snelle verbranding.
Heel vaak last ban zijn buik : ik had spastische darmen, buikkrapen door stress wat ik dus had omdat ik het niet leuk vond op school etc ( let op als hij bijvoorbleed thuis blijft van school of het beter word soms ineens actief enz. ) Wat mij hielp was een school met mijn vrienden waar ik na school soms mee omging.
Sinds kort duizelingen/hoofdpijn, niet lekker voelen - Ik wisselden wat ik had altijd af maar meestal was het buik en dat deed ook echt pijn maar als ik eenmaal op school was werd het altijd minder of had geen last. Hoofdpijn kan ook door stress etc.
dagelijks een aantal keren niezen - hier heb ik geen idee over.. lage weerstand?

gr frank. Het kan zijn dat het compleet anders is maar ander zal ik proberen wat tips te geven en raad ik toch aan wat over ADD op te zoeken. Stuur maar een bericht of reageer als u iets wilt weten over bepaalde situaties.
Mama van S
BerichtGeplaatst: 27-10-2011 10:22 Reageer met quote

Ik heb een nichtje die heel iel blijft wel goed eet, vaak wit, buikpijn, hoofdpijn. Aardig wat symptomen die uw zoon ook heeft. Ze zijn na veel onderzoeken er achter gekomen dat ze een stofwisseling ziekte heeft. Nu zijn ze aan het onderzoeken welke precies. ik hoop niet dat uw zoon ook een stofwisseling zieke heeft want mijn nichtje is om de 2a3 maanden een flinke week ziek
Index > Kinderziekten > Help een puber van 13 jaar diverse problemen
Pagina 1 van 1  

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring