Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Tandheelkunde > nieuw gebit
Auteur Onderwerp: nieuw gebit
loggertje
BerichtGeplaatst: 31-05-2010 11:44 Reageer met quote

heb vanmorgen het weer geprobeerd, en het doet nog steeds pijn. denk dat ik toch ff 10 dagen wacht, tot alles geslonken is en de hechtingen weg zijn. Als dan t gebit nog niet past ga ik naar de tandarts.
loggertje
BerichtGeplaatst: 01-06-2010 9:35 Reageer met quote

vanmorgen geprobeerd om wat warms te maken. ik had aardappelen geschild, en in de blender gedaan. ik heb melk en peper zout en wat sambal toegevoegd en flink gepureerd. Daarna heb ik het in de koekenpan gebakken tot het bruin was. Het smaakte ook nog lekker Ik kon t jammer genoeg niet bijten maar at er kleine stukjes van. Het was een beetje krokant van buiten en zacht van binnen. Oja de onderkaak is meer opgezwollen als gisteren, ff op letten.
Charlotte38
BerichtGeplaatst: 01-06-2010 10:21 Reageer met quote

Vanmorgen aan de aardappels? 't Is weer eens iets anders als ontbijt Wink

Je wordt wel creatief zo, met kokkerellen.

Vind je tien dagen trouwens niet erg lang, om te wachten met je ondergebit weer in te doen? Persoonlijk zou ik eerder even teruggaan naar de tandarts, maar je moet het natuurlijk zelf weten.
loggertje
BerichtGeplaatst: 01-06-2010 10:31 Reageer met quote

nou ik kan t ondergebit toch niet eerder in doen. omdat het allemaal nog opgezwolle is. En de hechtingen zitten er nog in. Ik denk als alles geslonken is, dat het gebit beter past of niet?
Charlotte38
BerichtGeplaatst: 01-06-2010 11:12 Reageer met quote

Hechtingen hoeven geen belemmering te zijn om je gebit te dragen. Maar als je het door de zwelling echt niet inkrijgt houdt het natuurlijk op.
loggertje
BerichtGeplaatst: 01-06-2010 11:18 Reageer met quote

Van de hechtingen heb ik idd geen last, alleen van die zwelling onderaan mijn kaak. Daarom krijg ik mijn gebit er niet in. Ik was er over aan t denken om een klikgebit te nemen, maar heb nu wel mijn twijfels. Die krijg ik er niet zomaar uit als alles gezwollen is denk ik. Of ik moet weer wachten tot alles geslonken is.
Charlotte38
BerichtGeplaatst: 01-06-2010 11:36 Reageer met quote

Als je besluit een klikgebit te nemen, worden eerst de implantaten geplaatst. Daarna volgt een rustperiode van drie tot zes maanden, om het bot aan de implantaten vast te laten groeien. Tijdens deze periode draag je eigen, 'oude' prothese (in jouw geval dus de prothese die je nu net gekregen hebt). Na de rustperiode zal pas de prothese op de implantaten worden gemaakt, dus van zwelling is dan allang geen sprake meer.
Charlotte38
BerichtGeplaatst: 01-06-2010 11:38 Reageer met quote

Overigens moet je wel een bepaalde periode 'tandeloos' zijn, voor je in aanmerking komt voor een klikgebit. Ik meen een jaar, maar helemaal zeker weet ik dat niet. Of je moet het volledig zelf betalen, maar als je in aanmerking wilt komen voor vergoeding door de verzekering, geldt deze regel.
loggertje
BerichtGeplaatst: 01-06-2010 11:53 Reageer met quote

Ahaa ok dank voor de informatie, mijn arts die had het erover om over 2 maanden een klikgebit te plaatsen. Maar weet niet of mijn klikgebit wordt vergoed
https://www.zekur.nl/mediamanagement/user/pdfs-zekur-2010/77.pdf
. Maar als ik de vooruitzichten hoor voor volgend jaar, dan word het zeer kostbaar om een klikgebit te nemen met een eigen risico van 750 euro, als de plannen van de regering doorgaan.

Laatst aangepast door loggertje op 01-06-2010 12:04, in totaal 1 keer bewerkt
loggertje
BerichtGeplaatst: 01-06-2010 11:55 Reageer met quote

Charlotte38 schreef:
Vanmorgen aan de aardappels? 't Is weer eens iets anders als ontbijt Wink

Je wordt wel creatief zo, met kokkerellen.

Vind je tien dagen trouwens niet erg lang, om te wachten met je ondergebit weer in te doen? Persoonlijk zou ik eerder even teruggaan naar de tandarts, maar je moet het natuurlijk zelf weten.
hahahaha idd had echt zin in iets warms. had al een week niks warms gegeten
Charlotte38
BerichtGeplaatst: 01-06-2010 11:57 Reageer met quote

Nu is dat eigen risico nog 250 euro, toch?
loggertje
BerichtGeplaatst: 01-06-2010 12:01 Reageer met quote

ik zou het niet weten kan goed. ik dacht eerder dat ik 25% zelf moet betalen? ik ben al 3 keer naar de tandarts geweest, en heb 2 keer tanden moeten trekken. toen moest ik al 100 euro bijbetalen van de verzekering. Ik meen dat ik maximaal 500 euro per jaar mag besteden aan de tandarts. kom ik daarboven dan moet ik t zelf betalen of niet?
Charlotte38
BerichtGeplaatst: 01-06-2010 12:26 Reageer met quote

Ik zal het vanmiddag op m'n werk even navragen voor je. Wij hadden laatst een open dag over het gebit op implantaten, en toen werd verteld dat als je minimaal een jaar tandeloos bent (maar dat van dat jaar weet ik dus even niet meer zeker), en de gewone prothese zit niet goed doordat het kaakbot is geslonken, het klikgebit volledig door de verzekering (AWBZ?, dat weet ik dus ook niet meer precies) wordt vergoed. De patiënt moet wel een eigen bijdrage van 250 euro betalen. Of je in aanmerking komt, wordt natuurlijk wel goed onderzocht.

Maar ik zal het voor de zekerheid even voor je nagaan, dan hoor je het vanavond.
loggertje
BerichtGeplaatst: 01-06-2010 12:28 Reageer met quote

ok is goed bedankt voor je hulp
Charlotte38
BerichtGeplaatst: 01-06-2010 18:44 Reageer met quote

Oké, ik heb het tot op de bodem voor je uitgezocht Wink

Het is per verzekering verschillend hoe lang je tandeloos moet zijn, maar minimaal één jaar. Sommige verzekeringen stellen zelfs twee jaar als eis. Het idee hierachter is, dat je eerst duidelijk geprobeerd moet hebben om 'te leven' met een gewone prothese. Als dat niet blijkt te bevallen (en die kans is groot, want héél veel mensen hebben problemen met hun onderprothese), kom je in aanmerking voor een prothese op implantaten.

Je vertelde dat jouw arts het idee had om over twee maanden een klikgebit te plaatsen. Ik neem aan dat hij dan bedoelt dat hij de implantaten wil gaan plaatsen. In principe zou dit dus te snel zijn. De verzekering besluit of je in aanmerking komt door o.a. een OPG (overzichtsfoto van de gehele kaak) te beoordelen. Daarop zullen zij waarschijnlijk wel zien dat je nog geen jaar (of twee dus) tandeloos bent. Het valt te proberen natuurlijk, maar de kans dat de verzekering vergoed is niet zo groot.

Maar als het zo ver is, en je komt in aanmerking, dan wordt de prothese op implantaten vergoed vanuit de basisverzekering. Met een eigen bijdrage van 250 euro, maar dat is natuurlijk niks voor een gebit dat wél vast blijft zitten.
loggertje
BerichtGeplaatst: 01-06-2010 18:52 Reageer met quote

Dankje voor de informatie. Dat schept al een heel wat duidelijkheid. Ik zal over 2 maanden eens informeren bij mijn arts. Waar ik me wel zorgen over maak is de eigen bijdrage. Ik hoop het niet, maar als ik de politieke partijen hoor, gaat volgend jaar de eigen bijdrage flink omhoog ?750
Als dit het geval is zal ik nooit een klikgebit kunnen betalen. Dus hoop ik niet dat de partijen aan de macht komen die dit voorstel heeft. Of heb ik het mis? blijft de eigen bijdrage ?250?
Charlotte38
BerichtGeplaatst: 01-06-2010 19:08 Reageer met quote

Oei, dat durf ik je niet te zeggen. Is die 750 euro die jij bedoelt het verplicht eigen risico van de basisverzekering? Want dat is weer iets anders dan de eigen bijdrage voor het gebit op implantaten. Die is nu namelijk 250 euro, terwijl het verplicht eigen risico van de basisverzekering dit jaar 165 euro is. Dit zijn dus twee verschillende dingen. Ik weet niet of die 750 euro (als dat doorgaat) iets te maken heeft met het klikgebit. Anders gewoon eens op je gemak bellen met je zorgverzekeraar. Dan weet je meteen waar je aan toe bent!
loggertje
BerichtGeplaatst: 01-06-2010 19:23 Reageer met quote

dat is ook weer waar, nee ik bedoelde de eigen risico die volgend jaar naar 750 euro gaat volgens mij. nu maar hopen dat dat niet doorgaat. ik hou je en alle lezers iig op de hoogte Very Happy
Charlotte38
BerichtGeplaatst: 01-06-2010 20:44 Reageer met quote

Oké, ik vind het leuk om te horen hoe het je vergaat.
loggertje
BerichtGeplaatst: 01-06-2010 21:04 Reageer met quote

trouwens de hechtingen beginnen al los te raken. nu maar hopen dat het slinken gauw gaat beginnen.
Index > Tandheelkunde > nieuw gebit
Pagina 2 van 55  

Vorige  1, 2, 3, ... 53, 54, 55  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring