Het medisch discussie forum, waar medisch professionals herkenbaar mee discussieren en antwoord geven op medische vragen. Het medisch discussie forum voor lotgenotencontact
en informatie van ervaringsdeskundigen.

www.medischforum.nl
   Registreer   |   Informatie  |   Zoeken  |   Actieve Onderwerpen  |   Links  |   Inloggen
Index > Tandheelkunde > nieuw gebit
Auteur Onderwerp: nieuw gebit
iris_1961
BerichtGeplaatst: 09-10-2014 14:51 Reageer met quote

hoi gerdy, had ik in t begin ook hoor dat ik moest kokhalzen en een vol gevoel heb in me onderkaak en nog steeds trouwens, ben al verschillende keren terug geweest en nu moet ik over 6 weken terugkomen, de wondjes waren genezen nu en ik mag plakken dus ga dat morgen proberen want ik wil maandag toch gaan werken. Heel veel succes en ik lees wel hoe t gegaan is bij de tandarts. gr Iris
Gerdy
BerichtGeplaatst: 10-10-2014 18:55 Reageer met quote

Hoi iris, de tandarts heeft de te hoge kies wat korter gemaakt.. ik kan nu beter praten zonder als te erg te kokken..hij is nog wel wat te hoog maar moet maandag weer terug komen bij de tandarts .. ik ben wel blij met mijn nieuwe tanden maar het gevoel vind ik toch echt minder.. straks proberen wat soep te eten..hoelang heb jij je gebit nu
iris_1961
BerichtGeplaatst: 10-10-2014 19:44 Reageer met quote

e hebt zeker een vol gevoel in je mond he, dat heb ik ook met me ondergebit hoor maar daar moet je aan wennen. ik raak er nog niet aan gewend. Ik heb me gebit pas 2 weken maar eten kan ik er echt nog niet en plakken was geen succes merkte dat me wond aan de linkerkant open ging dus dat maar ff laten. wil ook gewoon veel te snel denk ik. wens je veel sterkte en succes gerdy
Netteke 43
BerichtGeplaatst: 18-12-2014 9:54 Reageer met quote

Hallo allemaal,
Ik ben Netteke,43 jaar tot nu na 20 jaar gelukkig getrouwd en heb een zonemans van bijna 21.

Ook ik hoor sinds afgelopen maandag de 15de december onder de gebit dragers.

Opzicht is er bij mij in 3x getrokken worden. Eerst alles boven en onder linkerkant weekje later de andere kant. Daarna terug voor paar x de beet en afgelopen maandag kreeg ik alle voortanden boven en onder getrokken. Totaal in 3 weken tijd 21 stuks. (De rest was van te voren al es getrokken of vanzelf uitgevallen)

Opzicht is alles vlotjes en zonder napijn goed gegaan.
Maar
Ja Maar het ondergebit drukt aan alle kanten en laat het los eten kan ik niks met mijn gebit in, zelfs geen pudding met een lepel zodra ik mijn monde open doe rammelt die.Praten is ook moeilijk want het glipt me zo door mijn mond heen. Bovenaan zit die wel goed. Ik mocht de volgende dag mijn gebit uitdoen voor de nacht dat het tandvlees op rust kon komen.

Opzicht zo helemaal geen pijn alleen daar waar het drukt en dat alleen bij het onderste gebit.

wanneer hadden jullie dat softlaagje gekregen. Krijg je dat ook bij de tandarts want ik heb alles bij mijn eigen tandarts laten doen.

Straks bel ik nog es mijn tandarts op want die druk is afschuwelijk. Afgelopen dinsdag was ik ook al geweest maar daar had hij niks met het gebit gedaan. Hopelijk vandaag wel. Want vanaf volgende week heeft hij vakantie. .
suus07
BerichtGeplaatst: 01-10-2015 16:22 Reageer met quote

Lieve mensen, hierbij de tip van mijn huisarts voor de behandeling al spoelen met corsodyl ( ook bij vullen gaatjes)zelf heb ik gevraagd om het te hechten. Ben nu 2 dgn verder en heb op vieze smaak na (dus weer spoelen met corsodyl) en een paar schuurplekjes die vanmorgen zijn weggehaald bijna geen klachten. Allen veel succes.
duveltje1982
BerichtGeplaatst: 31-10-2015 23:02 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Nieuw op dit forum.
Ik heb sinds woensdag een kunstgebit. Eerst zijn mijn kiezen getrokken en drie a 4 maand daarna(woensdag dus) de laatste tanden onder en boven en daarna gelijk het gebit er in.
Had gehoopt wat te kunnen eten, want door de tijd zonder kiezen ben ik inmiddels bijna 15 kilo afgevallen. Moet zeggen dat dat op zich ook wel mocht hoor hihi.
Boven zit het gebit best wel goed, maar onder doet het nog best pijn. Eten wil dus ook nog niet, alleen vloeibaar.
De vieze smaak is ook niet te harden brrr. Dus vanaf vandaag ook Corsodyl gekocht. Er staat op de verpakking 2 x daags gebruiken, maar zou het liever wat vaker gebruiken. Doen jullie dit ook vaker?
Vanaf welk moment konden jullie weer normaal wat eten/kauwen?
Zal vast nog wel even duren, ben ik bang.
Overigens wel heel blij met het nieuwe aanzicht.... ben ookm pas 33 jaar, dus ben er ook erg vroeg bij.

Liefs Rinske
Theo58
BerichtGeplaatst: 03-11-2016 21:10 Reageer met quote

Ijs eten lijkt me niet echt verstandig. Mij was verteld om juist geen zuivel te eten voorlopig omdat eiwitten bacterieën aantrekken.
Rayne
BerichtGeplaatst: 02-04-2017 23:25 Reageer met quote

Hallo allemaal,

Vanaf morgen zal ik ook bij de kunstgebit club horen.
Het is al een tijd geleden dat er hier gereageerd is,dus tijd om hem even te bumpen.
De laatste paar weken heb ik veel informatie gezocht naar ervaringen van mensen met een kunstgebit om te kijken wat ik kan verwachten.Dus ik zal hier ook mijn verhaal doen voor eventuele andere mensen die informatie aan het zoeken zijn.

Als kind zijnde had ik een "slager" als tandarts, het gevolg: angst,heel veel angst.Door medicatie in mijn tienerjaren begon mijn gebit steeds slechter te worden,maar steeds weer durfde ik niet naar de tandarts.Enkel en alleen als de pijn echt niet meer te doen was.In die tijd heb ik mijn verstandskiezen laten trekken,1 kies in mijn onderkaak en 8 tanden aan de bovenkaak.Momenteel heb ik een gedeeltelijke prothese.(al zo'n 10 jaar).
Mijn gebit is in de laatste 10 jaar erger geworden,mede door de zwangerschappen.Veel tanden zijn er niet meer over.Het gevolg: veel schaamte.Niet meer durven te lachen,niet meer tegen mensen durven te praten etc.
Ik heb er vele nachten wakker van gelegen.Ook van de pijn trouwens.

De laatste 3 jaren heb ik constant ontstekingen gehad,nachten niet kunnen slapen.Zenuwontstekingen zijn echt vreselijk,maar ik denk dat de meeste van jullie dit wel zullen herkennen.
Vorige maand had ik weer zo'n vreselijke zenuwontsteking.Niks hielp!Uiteindelijk de stoute schoenen aan getrokken en naar mijn huisarts gegaan,die me vervolgens antibiotica voorschreef en me eindelijk de kans gaf te vertellen hoe ik me voelde.
Ze was heel meelevend en gaf me een verwijskaart voor de kaakchirurg.

De afspraak bij de kaakchirurg viel reuze mee.Even foto's maken en hij bevestigde wat ik al dacht: alles moet eruit (zijn nog 18 tanden en kiezen).De wachttijd bij het ziekenhuis was 6-9 maanden maar hij wou me niet zolang laten wachten en heeft me doorverwezen naar de Reinaertskliniek,waar morgen mijn behandeling onder narcose zal gaan plaatsvinden.

Het kunstgebit ligt al klaar,maar man wat heb ik een zenuwen.Ik besef me uiteraard dat er meer horrorverhalen online staan dan goede ervaringen,maar beter voorbereid zijn op het ergste dan denken dat het allemaal wel meevalt en er dan helse pijn bij komt kijken Razz .

Ik ben behoorlijk zenuwachtig maar aan de andere kant ook heel opgelucht.Wetende dat ik binnenkort weer een big smile kan laten zien zonder me te schamen Very Happy .
Ik zal morgen laten weten hoe het gegaan is.
Rayne
BerichtGeplaatst: 04-04-2017 11:15 Reageer met quote

Nou gisteren was het dan zover:alle tanden en kiezen verwijderen en een nieuw gebit.
Ik kan niet ontkennen dat het vrij heftig was,toen ik uit de narcose kwam had ik veel pijn.De verpleegster heeft toen een infuus aangesloten met 1000mg paracetamol en dat was al voldoende om de pijn af te laten nemen.

De kaakchirurg had me Ibuprofen 600mg voorgeschreven,met een maagbeschermer.Maar tot nu toe helpt alleen paracetamol al prima (zolang ik deze om de 3-4 uurtjes blijf innemen).
Gisteren heb ik niks meer gegeten,alleen wat water gedronken.
De zwelling in mijn gezicht is ook zeer minimaal:enkel het tandvlees is een beetje opgezet en mijn lippen maar gelukkig geen hamster gezicht Smile .
Het slikken ging na een paar uurtjes ook al een heel stuk beter.Net heb ik een bekertje met amandelmelk en granenontbijt gedronken,aangezien ik me een beetje flauw begon te voelen.Eten durf ik nog niet goed,over het algemeen heb ik niet meer veel pijn,enkel en alleen aan de linkerkaak.Een van de kiezen daar was tot op het bot afgebroken dus het was een moeilijke extractie,dit zou uiteraard de pijn kunnen verklaren.Maar vooralsnog heb ik geen spijt van mijn beslissing.

Ik heb nu een echt colgate smile Very Happy en daar ben ik toch wel heel blij mee,ik kan weer breeduit lachen zonder een hand voor de mond
Marlie51
BerichtGeplaatst: 12-05-2017 15:10 Reageer met quote

Ik heb sinds woensdag mijn bovengebit laten trekken en heb nu een heel vieze smaak in mijn mond en heb ook het idee dat je het ruikt nog iemand last van?
Yilleke
BerichtGeplaatst: 07-06-2017 11:33 Reageer met quote

Hallo, vorige week dinsdag (nu dus de achtste dag) is mijn bovengebit getrokken. Tenminste, wat er nog van over was. Mijn voortanden, hoektanden en twee kiezen was alles wat ik nog over had door parodontitis. Ik had al wel een plaatje maar deze irriteerde me zo dat ik deze nooit inhad. Geen mooi gezicht zo'n gapend gat waar ooit een kies zat maar dit vond ik beter dan het plaatje dat gewoon voor geen meter zat. Het trekken viel mee, de meeste tanden zaten toch al vrij los. De pijn aan de getrokken gebieden viel ook heel erg mee. De eerste dagen ging het gezien de situatie super, niet kokhalzen, ik at behoorlijk met de pot mee, zelfs een koekje gesopt in de koffie ging erin als koek haha. Op de tweede dag moest ik weer naar de tandarts om voor het eerst mijn gebit eruit te laten halen. Ik vertelde dat het best goed ging maar dat ik 's nachts wel eens wakker werd van de pijn. Ik ben een knarser, klemmer, zuiger en ik neurie 's nachts. Dat is voor een gezond gebit al een aanslag maar voor verse wonden nog erger. De tandarts stelde voor dat ik 's nachts mijn gebit uit zou laten, de wonden zouden dan mooier genezen en zonder tanden zou ik ook niet knarsen. Dit heb ik keurig gedaan. De nachten die volgden werd ik af en toe wel wakker maar dan sliep ik gelijk weer verder. Het ging echter steeds slechter met mijn mond. Mijn kaakgewrichten begonnen vreselijk zeer te doen, mijn eigen ondergebit werd ook steeds gevoeliger en uiteindelijk werd het zelfs kiespijn, de wonden begonnen steeds zeerder te doen en werden steeds roder en dikker. Tijdens de derde nacht kwam ik erachter wat de oorzaak was. Ik werd wakker met het gevoel dat er met messen in mijn wonden gestoken werd, bleek dat ik gewoon door bleef tandenknarsen ondanks de pijn en ook gewoon doorsliep, mijn onderkaak in een onnatuurlijke stand wat me weer pijn in de kaken opleverde en het geklem leverde me zenuwpijn aan mijn eigen kiezen op. Ik heb gelijk mijn gebit weer ingehouden 's nachts en vanaf dat moment gaat het elke dag ietsje beter. Nu heb ik alleen nog af en toe zenuwpijn, mijn kaakgewrichten masseer ik regelmatig waardoor ik ze soms zelfs wat kan ontspannen. Ik ben 's nachts wel vaak wakker omdat ik mezelf best wel pijn doe, met het gebit in knars en klem ik er stevig op los maar de pijn heb ik niet aan de wonden. Volgens mijn man neurie ik veel 's nachts, dit gaat van : hmmmm hmmm au au au hmmm. Doordat ik ineens weer kiezen heb en dus tegendruk heb ik veel klachten. Nu dus toch proberen mijn kaken aan het ontspannen te krijgen en dan hoor je mij niet klagen. Het trekken en het nieuwe kunstgebit viel me dus best mee maar de gevolgen door mijn geknars en geklem had ik niet op gerekend.
SylviaV
BerichtGeplaatst: 22-06-2017 16:45 Reageer met quote

Hallo allemaal!

Ik ben sinds 6 dagen eigenaresse van een bovenprothese. Dus op vrijdag 16 juni 2017 zijn mijn laatste tanden getrokken bij de kaakchirurg. Ivm een erg laag ijzergehalte gebeurd het trekken in gedeelten, dus op 30 juni de onder kiezen en 7 juli de onderste voortanden.

Ik heb ook sinds afgelopen vrijdag elke dag een stukje van dit topic gelezen...Had echt het gevoel dat iedereen elkaar kende, echt met een lach en een traan gelezen.
Nu even terug naar mijn situatie....

Mijn gebit is altijd al slecht geweest door verkeerde kaakstand en daardoor ook erge overbeet. De tandarts zei vroeger al tegen mijn moeder dat ik daaraan geholpen moest worden, maar mijn moeder vond het voldoende dat ik kon eten en daarmee was voor haar de kous af en zit ik nu met de gebakken peren. Maar goed...

Op zich gaat het qua pijn erg goed, alleen de dag zelf echt pijnstilling moeten gebruiken.
Zelfs gisteren al brood zonder kostjes gegeten en een hamburger in kleine stukjes ging ook wel.
Slaap wel S nachts nog zonder gebit omdat deze ook niet past op mijn eigen ondertanden en paar kiesjes die er nog zitten, daardoor last van erge krampen in mijn kaken omdat ik ze steeds op elkaar probeer te zetten.

Wordt dus nog vervolgd als mijn ondergebit ook geplaatst gaat worden....
Zit alleen nog in dillema..mijn onderprothese staat gepland voor 7 juli....maar...ga 14 juli op vakantie...wachten of toch gewoon doen?

Tot lees groetjes Syl
Yilleke
BerichtGeplaatst: 23-06-2017 6:53 Reageer met quote

Hallo Syl. Inmiddels is het bij mij ruim drie weken geleden. Het eten gaat inmiddels zo goed dat ik nu een koekje kan eten zonder deze in de koffie te soppen, soms is het nog een beetje gevoelig. Ik vermoed dat dat nu snel beter zal gaan want vorige week kraakte er ineens iets bij een van mijn getrokken kiezen en werd mijn kaak ineens helemaal dik en rood. Gisteren zijn er uit die plek drie kleine botsplinters gekomen en is de pijn nu helemaal weg en het tandvlees is weer roze. Lang leve google want je kunt alles direct opzoeken en dit schijnt dus wel vaker voor te komen. Het wennen aan je nieuwe gebit neemt wel tijd in beslag hoor. De ene dag denk je dat het helemaal top gaat en de volgende dag gaat het weer knudde. In de eerste weken gebeurt er natuurlijk vanalles in je mond. Het tandvlees slinkt en zet soms zomaar op. Als je iets getild hebt bv, te ver gelopen hebt, zelfs de warme dagen hebben er een beetje invloed op bij mij. Dat je kaken zo zeer doen is ook normaal hoor. Je gebit is als het goed is zo gemaakt dat er wel rekening met de stand van je tanden en kiezen in je ondergebit is gehouden (mijn ondergebit is niet getrokken en gebeurt ook niet), mijn nieuwe bovengebit lijkt ook erg op hoe het was maar dan net ietsje mooier. De reden dat je kramp hebt is omdat alles nog een beetje opgezet is waardoor je gebit iets te hoog is, dit vond ik vreselijk vermoeiend en leverde me pijn in mijn onderkaak en kaakgewrichten op. Nu na drie weken begint de boel aardig in de juiste stand te komen en begint het gebit goed te zitten. Gisteren zat mijn gebit ineens weer heel akelig, de hele dag geprobeerd om hem goed op de plek te krijgen, het velletje waarmee je lip aan je tandvlees zit irriteerde ook een beetje. Mijn man is nogal handig met de dremel en heeft de v-vormige uitsparing middenvoor ietsje groter gemaakt (milimeterwerk) en nu zit hij weer perfect. Al met al vond ik de pijn van het trekken wel meevallen. Het wennen aan een nieuw gebit valt ook wel mee maar kost gewoon wat meer tijd. Volgens mij is een nieuw ondergebit moeilijker (gezien de verhalen hier) dus of het verstandig is om op 7 juli je ondergebit te laten doen en daarna op vakantie te gaan betwijfel ik. Als het niet zit met drukplekken, als het ontstoken raakt of als er iets anders is dan kun je niet gauw even naar je tandarts. Daar komt bij dat als ik me niet lekker voel dat ik dan het liefst in mijn eigen bedje lig, dat zal voor jou waarschijnlijk niet anders zijn.
Yilleke
BerichtGeplaatst: 23-06-2017 6:55 Reageer met quote

Wat mij heeft geholpen met de zere kaken is om af en toe gewoon een uurtje slaap te pakken (als je die mogelijkheid hebt) dan had mijn kaak even rust en kon ik er weer een paar uur tegen.
SylviaV
BerichtGeplaatst: 23-06-2017 15:43 Reageer met quote

Hay Yilleke,
Vandaag weer even bij de protheticus langs geweest, hij heeft de kiezen wat afgeslepen zodat het wat beter op mijn eigen paar kiezen past en watndrukplekjes weggehaald.
De beste man was van mening dat als ik geen pijn had aan mijn eigen gebit dat ik beter kan wachten tot na de vakantie, maar voor de prothese is het beter als het wel gebeurt. Omdat deze ook samen gemaakt zijn, passend dus.
Dus tja....volgende week vrijdag moet ik naar de kaakchirurg en ga dan met hem ook even overleggen. Vind het zelf ook maar nix, op vakantie met een nieuwe prothese en idd kans op ontsteking ofzo.
Heb nu op dag 7 nog steeds weleens zin om m er gewoon even uit te doen, even die druk van mijn kaak.
Maarja als ik zo alles lees dan denk ik dat t ook allemaal nog wel even gaat duren....
Trouwens nergens spijt van hoor, vind mijn nieuwe tandjes prachtig!
En ja Yilleke idd, als ik me niet lekker voel lig ik ook het liefst in mijn eigen bedje.

Tot typs, groetjes Syl
Yilleke
BerichtGeplaatst: 23-06-2017 16:33 Reageer met quote

Goh, daar heb ik helemaal niet aan gedacht dat de kiezen wat afgeslepen kunnen worden. De afgelopen weken heb ik behoorlijk last gehad van het gevoel als ik mijn kiezen op elkaar zette. Ik ben een knarser en klemmer, ook overdag klem ik behoorlijk en doordat het niet zo lekker zat ging ik nog harder klemmen. Nu word ik elke ochtend wakker met een zeer ondergebit en ik vermoed dat ik weer behoorlijk knars 's nachts. Zonder gebit slapen is ook geen optie want dan knars ik op mijn tandvlees. Ik zal de volgende keer eens overleggen met mijn tandarts.

Dat is een behoorlijk dilemma met je vakantie. Zou uitstel zoveel invloed hebben op de stand van het gebit? Ook hier nog steeds de neiging om hem ff uit te doen hoor maar dan denk ik aan mijn ex-schoonmoeder die altijd met dat ding aan het klungelen was en zet ik maar gewoon door. Trouwens het zit ook niet lekker als ik hem niet in heb. Ik heb ook geen spijt maar heb de eerste keer voor de spiegel wel staan huilen hoor, het ziet er ook niet uit zo zonder tanden. Mijn kunstgebit is heel mooi en ziet er heel natuurlijk uit en toch kan ik niet goed wennen aan hoe het er nu uitziet. Dit zit gewoon tussen mijn oren en ik hoop dat ik het zo snel mogelijk kan accepteren. Bij mij was het parodontitis en de voordelen dat het bovengebit eruit is zijn al heel erg merkbaar, ik heb meer energie want geen ontstekingen meer, alles smaakt beter en ik heb een frissere smaak in mijn mond en dat is toch ook weer belangrijk.
SylviaV
BerichtGeplaatst: 24-06-2017 16:32 Reageer met quote

Hayy allemaal,

Vandaag, dag 8, echt een rotdag....gebit doet zeer, het liefst gooi ik m er lekker uit. Maar doe ik niet hoor, dan past ie dalijk helemaal niet meer.
Zit nog echt in de fase van komt dit ooit nog goed?
Misschien morgen beter....

Fijn weekend, groetjes Syl
SylviaV
BerichtGeplaatst: 24-06-2017 16:46 Reageer met quote

Hay Yilleke,

Ja hij heeft ze gewoon afgslepen haha. Misschien idd even vragen aan degene die je gebit gemaakt heeft.
En nee gehuild heb ik niet, mijn eigen tanden waren echt zooooo lelijk de laatste maanden en pijnlijk ook dat ik dat eigenlijk helemaal niet heb.
Merk wel dat mensen die mij oppervlakkig kennen me aankijken van goh je ziet er anders uit....
En knarsen en klemmen doe ik ook heel erg, maakt ook die pijnlijke kaken idd. Toch slaap ik zonder gebit, ik heb gemerkt dat ik me dan veel beter kan ontspannen.
Vraag me ook af wanneer je eigenlijk kan gaan plakken...lijkt me wel wat voornamelijk met eten.
En met de vakantie komt t wel goed, ik ga de afspraak mooi 3 weken uitstellen, deze vrijdag wel ff een zere kies aan de onderkant laten trekken en dan red ik me wel voor een paar weken.
11 juli krijg ik er een softliner in....kijken hoe dat gaat.
Is er bij jou al wat aan gedaan verder behalve drukpuntjes weghalen?
Hopelijk wen je gauw aan je nieuwe tandjes, terug kunnen we immers niet.

Fijn weekend, Syl
Yilleke
BerichtGeplaatst: 24-06-2017 18:36 Reageer met quote

Hoi Syl, vervelend dat je vandaag een rotdag hebt. De ene dag kun je idd het gevoel hebben dat het super gaat en je het ergste gehad hebt en de dag erna gaat het ineens knudde. Het is echt twee stappen vooruit en 1 terug. Ik denk dat het verstandig is om eerst lekker van de vakantie te genieten en dan pas je ondergebit te laten doen. Het is niet niks om twee keer alles te laten trekken en dan is een vakantie tussenbeide nog niet zo gek.

Ik heb tweeeneenhalve nacht zonder gebit geslapen, de derde nacht werd ik halverwege wakker met het gevoel dat er met messen in mijn tandvlees gestoken werd. Ik knarste er vrolijk op los. Midden in de nacht heb ik mijn gebit weer ingedaan en om eerlijk te zijn voelt het met gebit ook fijner dan zonder. Ik heb het knarsen en klemmen van mij wel vervloekt hoor. De ergste pijn heb ik gehad door het knarsen en klemmen, wat heb ik een zere onderkaak en kaakgewrichten gehad zeg. Op een gegeven moment komt er een punt dat je het gevoel krijgt dat het bovengebit beter op zijn plek komt te zitten, dan neemt de zwelling af en krijg je met het klemmen minder druk op je kaken. Dan zal het elke dag een stukje minder pijnlijk zijn. Tot nu toe zijn er bij mij alleen drukpuntjes bijgewerkt, ik krijg ook op 11 juli mijn soft-liner. Ik merk dat ik ruimte begin te krijgen onder mijn gebit, net of er lucht onder zit, hij zit nog wel goed stevig. Mijn tanden waren om te zien nog wel mooi maar ze waren om het maar in de tandartsterm te zeggen mobiel. Het trekken ging dan ook gemakkelijk zonder gekraak van tanden, ze waren er zo uit. Op dit moment heb ik eigenlijk alleen nog last van botsplinters die er nog uit moeten. Soms heb ik ineens een ontstoken plek en na verloop van tijd steekt er dan een scherp puntje uit, deze kan ik er vrij gemakkelijk uit krijgen en dan is het plekje ook weer snel rustig. Ach ik zal het uiteindelijk ook wel accepteren hoor, ik zie de voordelen ook wel. Ik hoop dat je morgen iig een topdag gaat hebben, het zal sowieso iedere dag een beetje beter gaan.
SylviaV
BerichtGeplaatst: 26-06-2017 9:50 Reageer met quote

Hay Yilleke,

Helaas gisteren nog rotter pfff, heb de halve dag zonder mijn gebit gelopen.
Snijd ergens aan de linkerkant, allemaal bloed onder het gebit en de pijn was al net zo vervelend als kiespijn....vandaag zelf maar even aan de gang geweest met een dremeltje, nu zit t weer prima. Wat een gedoe hè?
Heb hier ook last van een grote splinter rechtsboven...lijkt een wortel maar kan niet volgens de ass. van de kaakchirurg, maar moet er vrijdag toch heen dus dan laat ik hem zelf even kijken.
Ik probeerde de afspraak te verzetten voor het trekken maar dat moest ik maar met hem zelf overleggen, dat gaan we dus maar doen.
Verder gisteren heerlijk kunnen eten zonder mijn gebit in haha, toch grappig dat dat beter gaat dan met, maar niet ideaal natuurlijk wil m dolgraag inhouden....
Kan me dan van jou wel voorstellen trouwens dat je dan wel kon huilen! Ja als je gebit er nog mooi uitziet kun je je er moeilijker bij neerleggen denk ik. Maar paradontitis lijkt me ook geen pretje zeg, erg pijnlijk...

Nou fijne maandag en tot typs maar weer...

Laatst aangepast door SylviaV op 26-06-2017 9:58, in totaal 1 keer bewerkt
Index > Tandheelkunde > nieuw gebit
Pagina 53 van 55  

Vorige  1, 2, 3 ... 52, 53, 54, 55  Volgende

© Medisch Forum.nl 2004 - 2018   Privacy- en cookieverklaring